ÖN KAYIT
SINAV TALKS

SınavTalks
 
Öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve fikirlerini ifade etmeleri adına güçlü bir platform sunan Sınav Okulları, SınavTalks’u geliştirdi. Birbirinden etkileyici sunumlara sahne olan TEDx’ten ilham alarak hazırlanan SınavTalks öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve fikirlerini ifade etmeleri adına güçlü bir platform sunar.
 
“PayIaşmaya değer fikirler” anlayışıyla gerçekleşen bir program olanTEDx’teki gibi 18 dakika ile sınırlı bir sürede gerçekleşen Sınav Talks etkinliklerinde öğrencilerimiz, ilham aldıkları konuları kendilerine ait yeni fikirlerle, heyecan verici konuşmalarla zenginleştirerek, anlattıkları meselelere ilişkin dünyayı izleyicilerin de yaşamalarını sağlayan performans sergilerler. 
 
Sınav Talks platformunda öğrencilerimiz ilham ve bilginin özgür kılındığı bir ortamda yeni fikirlerini anlatırlar ve diğer öğrencilere ilham verirler. Sınav Talks etkinliklerinde paylaşmaya değer gördükleri fikirlerini özgürce sunma olanağı bulan öğrencilerimizin videoları dijital platformda paylaşılır.
 
Türkiye’deki tüm Sınav Liseleri öğrencilerimizin katıldığı ve yabancı dilde konuşma yapılan Sınav Talks platformunda öğrencilerimiz,  farklı kaynakları araştırarak edindikleri bilgileri kendi düşünceleri ile derleyerek aynı bilimden felsefeye, spordan sanata sınırsız alanda İngilizce olarak fikirlerini paylaşma olanağı bulurlar. Sınav Talks ile  öğrencilerimiz kendilerini her yönden geliştiren ve zenginleştiren bir etkinliği deneyimleme fırsatı yakalarlar.
 
İngilizce olarak yapılan Sınav Talks sunumlarında, aynı TEDx etkinliklerindeki gibi sınırlı süre zarfında verilmek istenen mesajın güçlü bir biçimde aktarılmasını gerektiren bir yaklaşım benimsenir. Konuşmacı öğrencilerimizin düşüncelerini ifade etmeleri için kendilerine özgü tarzlarıyla güçlü bir platform ortaya koyan SınavTalks, öğrencilerimizin İngilizce olarak toplumsal bir problem ya da kendi özgür iradeleriyle seçtikleri konuları farklı kaynaklardan araştırma yaparak, kazanmış oldukları bilgileri kendi fikirleri ile birleştirerek belirli bir süre içinde seçtikleri konu ile ilgili çözümlemelerde ve eleştirilerde bulundukları bir konferans vermelerine olanak sağlar.
 
Tüm Sınav Liseleri öğrencilerimizin katılımına açık olan SınavTalks ile öğrencilerimiz seçtikleri ve araştırdıkları konuları konferans salonu sahnesinde binlerce kişiye performans olarak anlatırlar. Böylece öğrencilerimiz toplum önünde kendilerini özgüven içinde daha rahat ifade ederken, kitlelere hitap etme konusunda da tecrübe edinirler.
 
 
 

15 Eylül 2022