Sınav Kolejlerinin ve Sınav Okullarının eğitim öğretim müfredatı Tam Öğrenme Modeli ile şekillenmektedir. Öğrenciye verilen yaşına uygun öğrenme yöntemi ve öğrenme imkȃnı sağlandığı takdirde her öğrencinin başarılı olabileceği anlayışı benimsenmiştir. Tam Öğrenme Modeli içinde var olan kurallara uyulması halinde öğrenme düzeylerinde yüksek bir seviyeye çıkıldığı görülmektedir.
Sınav Kolejinde uygulanan Tam Öğrenme Modeli ile öğrenciler arasında herhangi bir ayrım yapılmaz. Her öğrencin ‘Özeldir' ve 'Tektir’ anlayışının hakim olduğu okullarımızda, her öğrenci ile tek tek ilgilenilir, ayrı ayrı önem verilir ve bireysel özelliklerinin artması için çaba gösterilir.
SINAV KOLEJİ ANAOKULLARINDA AKADEMİK EĞİTİM
Sınav Koleji Anaokullarında “Mutlu Çocuk, Öğrenen Çocuk” ilkesi ile, günlük yaşam becerilerine uygun materyallerle hazırlanmış eğitim ortamlarımızda bireysel ve grup çalışmaları yapılarak çocukların tüm gelişim becerileri göz önünde bulundurularak çocuk merkezli, yaşayarak öğrenen, oyun temelli bir program uygulanmaktadır.Sınav Koleji Anaokullarında eğitim dönemi Eylül ayında oryantasyon çalışmaları başlar Haziran ayında sona erer. Okulumuz dört dönemden oluşmaktadır.
Sınav Koleji Anaokullarında akademik eğitim, çocuklarda öğrenmenin kalıcı ve gelişimini destekleyici olması, hedeflenen becerilere ulaşmaları için sarmal bir düzen içerisinde basitten karmaşığa doğru etkinlikler içerir.
Eğitim programı içerinde zengin uyarıcıların bulunduğu ortamlar hazırlanarak çocukların yaşamsal deneyimlerine fırsat sunulur. Önceliğimiz çocuklarımızın merak duygularını geliştirmek, öğrenme motivasyonlarını yükselterek öğrenme heyecanını oluşturmaktır. Bu programla çocuklarımızın gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları dikkate alınarak tek yönlü değil çok yönlü gelişmesi hedeflenmektedir.
Bilişsel, fiziksel, dil, sosyo-duygusal gelişim ve öz bakım becerileri desteklenerek problem çözme, analitik ilişki kurma yetilerinin oluşmasını, örüntü tamamlama, sayıları yapılandırma, parça-bütün ilişkisi kurma, tablo okuma, STEM çalışmaları, okuma yazmaya hazırlık etkinliklerine dayanan nitelikli müfredatımız ile görsel-işitsel hafızalarının gelişmesi desteklenmektedir.
Eğitim ve öğretim programımız okul öncesi dönemde çocuklarımıza gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırarak kendine güvenen, olumlu benlik algısı oluşmuş, sosyal duygusal ve bilişsel olarak tam donanımlı ilköğretime hazırlamayı amaçlamaktadır. Sınav Anaokullarında çocuklarımız eğlenerek öğrenir, sonuç yerine süreç odaklı ilerler. Anaokullarımızda oyuna dayalı nitelikli ve keyifli eğitim programımı uygulanmaktadır.
Sınav Anaokullları olarak bilimsel gelişmeleri sürekli takip ederek, araştırmacılarımız ve uzaman eğitim kadromuz ile çocuklarımızı özgün eğitim modeli ile erken çocukluk döneminde fark sağlayan bir eğitim ve öğretim anlayışımızla, okul-aile ve çevre işbirliği içerisinde yarınları bugünlerde görmeyi tercih ediyoruz.
Sınıf Ortamı - Çift Öğretmen
Sınav Koleji Anaokullarımız 36-68 ay arası öğrencilerimize eğitim ve öğretim vermektedir. Öğrencilerimiz doğum yılları ve ayları göz önünde bulundurularak, sınıflardaki kız erkek dengesi sağlanarak sınıf ortamları oluşturulur.
Sınav Koleji Anaokullarında her sınıfta bir tane sınıf öğretmeni ve bir tane ingilizce öğretmeni olmak üzere iki öğretmen görev yapar. Her iki öğretmen de çocuklarımız ile birebir ilgilenir ve onları yakından takip eder. Kolejimizde öğrencilerimize dair hiçbir bilgi atlanmaz. Her gün rutin olacak şekilde düzenlenen takvimimiz ve gün planlayıcısı ile çocuklarımız düzenli ve sistemli bir yaşam şekline alışmaktadır.
Sınav Anaokullarında İngilizce eğitimi, kodlama - robotik eğitimi, STEM çalışmaları ile anaokulu ders programına entegre edilen After School programı ile çocuklarımızın akademik, kültürel ve sosyal bakımdan ‘‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için çalışılır.
SINAV KOLEJİ İLKOKULLARINDA AKADEMİK EĞİTİM
Sınav Koleji İlkokullarında öğrencilerimizi ortaöğretime en iyi şekilde hazırlayabilmek için eğitimimiz tam gün yapılır. Bir eğitim - öğretim yılımız 4 dönemden oluşur.Sınav Koleji İlkokullarında öğrencilerimize, eleştirel ve yaratıcı düşünme, oluşturulan düşüncenin geliştirilmesi ve farklı şekillerde kullanılması, problem çözme, problemin çözümünde farklı yollar deneme, olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurma, mantıksal çıkarımlarda bulunma, araştırma, sorgulama, sosyal ve girişimci olma gibi becerilerin kazandırılması hedeflenir.Tam Öğrenme Modelli Eğitim Yaklaşımı uygulandığı okullarımızda öğrencilerin yetenekleri ile birlikte kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan eğitim sistemi sağlanır. ‘THE OKUL Değerler Eğitimi’ üzerine kurulan okulumuzda öğrencilerimizin saygılı, hoşgörü sahibi, empati kurabilen,dürüst ve sorumluluklarının farkında bireyler yetiştirmek amaçlanır.
Sınav Koleji İlkokulları Anadil ve İngilizce eğitiminde, ana kavramlar temelinde oluşturulan ders programları, zorluk seviyelerinin aşamalı olarak artması ile beraber, öğrenilen kavramların sürekli tekrarını ifade eden bir yaklaşım sergilenen sarmal ve tekrara dayanan öğretim şekli benimsenmektedir. Branş derslerinde öğrencilerin kendi düzeylerinde öğretilen yeni kavramlar, artan zorluk derecelerine göre kademelendirilmekte ve öğrencilerin zaman içerisinde daha derin ve kalıcı bilgi edinmeleri sağlanmaktadır. Düzenli tekrarlara dayanan öğrenme sürecinde, öğrencilere verilen konular her seferinde daha derinlemesine işlenir. Tekrar edilen bilgiler bir önceki öğrenilen bilginin geliştirilmesine ve derinleştirilmesine bağlıdır.
Sınav Koleji İlkokulları ‘Side to Side’ eğitimi ile İngilizce öğrenimi garanti etmektedir. Çift dilde akademik uluslararası başarıları bulunan Sınav Koleji, öğrencileri motive eden, güçlü, alanında profesyonel, farklı öğretme stratejilerini geliştirebilen öğretmen kadrosu ile öğrencilerimize vizyon kazandırmaktadır.
Sarmal program ile işlenen konular öğrenmede kalıcılık sağlamaktadır. Belirli bir düzen ve sistem içinde ilerleyen ders programları bir zincir gibi birbirini takip ederek ilerler. Her yeni konu, eski konu temelinden ilerlemektedir. Böylelikle tekrar edilen konu bir süre sonra beyinde kalıcı olarak kalmaktadır.
Sarmal ve tekrarlara dayanan öğretim sisteminde, işlenen konuların kapsamlarının gitgide genişletilmesi esasına dayanmaktadır. Yeni öğrenilecek konular, önceki öğrenmelerle ilişkilendirilir ve bağ kurularak işlenmektedir. Öğrenme konuları zamanı ve yeri geldikçe ardışık düzende ilerler. Konu içerikleri her tekrarda minimal derinlik, soyutluk ve karmaşıklıkta verilerek öğrencilerin sabırla, özenle, dikkatle çalışması sağlanmaktadır.
Sınav Koleji İlkokulları Anadil programı çerçevesinde, öğrencilerimizin, birinci sınıftan itibaren okuma grafikleri ile dil becerilerini kullanma ve geliştirme yetenekleri, belirli aralıklarla alınan grafik ve çekimlerle kayıt altına alınmaktadır. Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma çalışmalarının yapıldığı etkinliklerde öğrencilerin kelime dağarcıklarının zenginleşmeleri hedeflenir. Öğrencilere duygu ve düşüncelerini açık, özgür, doğru ve anlaşılır şekilde ifade etme yeteneği kazandırılır. Anadil eğitimi ile eşzamanlı olarak yürütülen İngilizce eğitimin programında da aynı şekilde dili kullanma becerileri ve kelime zenginliğinin kazanılması sağlanmaktadır.
Dil Becerileri Takip Sistemi ile öğrencilerin dil becerileri kazanımları ve ilerlemeleri birebir takip edilmekte ve değerlendirilmektedir. İlkokul 4. sınıfa kadar grafik değerlendirme sonuçları doğrultusunda, ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar dil gelişim çalışmaları yapılır. Bu çalışmalar her öğrencinin akademik anlamda kazanmaları gereken doğru ve hızlı okuma becerilerini içermektedir.
Sınav İlkokullarında İngilizce eğitimi, kodlama - robotik eğitimi, STEM çalışmaları ve After School programı ile öğrencilerimizin akademik, kültürel ve sosyal bakımdan ‘‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için çalışılır. Okulumuz teknolojinin tasarlamak ve üretmek için kullanıldığı, 21. yüzyıl becerilerine sahip çağdaş bireyler yetiştiren köklü ve kurumsal bir okuldur.
SINAV KOLEJİ ORTAOKULLARI
Sınav Ortaokullarında öğrencilerimizi okul derslerine ve Liselere Geçiş Sistemine (LGS) en iyi şekilde hazırlayabilmek için eğitimimiz tam gün yapılır. Bir eğitim - öğretim yılımız 4 dönemden oluşur.
Sınav Ortaokullarında 5. sınıflarda In Side Out Side ve PBL (Proje Tabanlı Eğitim), 6 ve 7. sınıflarda merkezi sınavlara hazırlık gözetmeksizin Proje Tabanlı Eğitim eğitimi ve 8. sınıf sınav gruplarına Liselere Geçiş Sistemine uygun ders programı uygulanır. Sınav Ortaokullarına başlayan her öğrenci derslerde nitelikli bir eğitim sürecine dahil olur. Öğrencilere bir yandan temel akademik yetkinlikler kazandırılırken diğer yandan sosyal, psikolojik gelişmeleri desteklenir.
Çift dilde akademik uluslararası başarıları bulunan Sınav Ortaokulları, öğrencileri motive eden, güçlü, alanında profesyonel, farklı öğretme stratejilerini geliştirebilen öğretmen kadrosu ile öğrencilerimize vizyon kazandırmaktadır.
Sınav Ortaokullarında öğrencilerimizin sanat, spor ve kültürel faaliyetlere aktif olarak katılmaları sağlanır. Akademik programlar ve eğitim disiplininden ödün vermeden başarı, devam, ödev kontrolü ve sınav sonuçları gibi tüm süreçler yakından takip edilir. Tüm sonuçlar ‘’SınavNet’’ otomasyon sistemi üzerinden velilerle paylaşılır. Öğrencilerin sosyal, kültürel , sportif faaliyetlerini desteklemek, ilerlemelerini sağlamak amacıyla kurulan After School Programı,farklılaştırılmış İngilizce eğitim sistemi, STEM çalışmaları, robotik-kodlama eğitimleri ile Sınav Koleji Ortaokulları teknolojinin tasarlamak ve üretmek için kullanıldığı, 21. yüzyıl becerilerine sahip çağdaş bireyler yetiştiren köklü ve kurumsal bir yapıya sahiptir.
SINAV ANADOLU VE FEN LİSELERİ
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde akademik sistem ‘’İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapısıdır’’ anlayışına göre şekillenmektedir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde akademik eğitimi iki aşamada gerçekleşmektedir.
Birinci aşama; 9 ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile birlikte temel akademik daha ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte, Değerler Eğitimi ve After School kapsamında yer alan kültür, sanat, spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları da sürdürülmektedir.
İkinci aşama; 11 ve 12. sınıfta üniversiteye geçiş sınavı olan AYT- TYT hazırlık çalışmaları bu dönemde ciddi bir ivme kazanır. Her hafta düzenli uygulanan AYT-TYT ve ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde bir akademik program izlenir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Grup Belirleme ve Ders Sınavlarının yanı sıra 10, 11 ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır. Belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır. 9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi, 11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi ve 12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde hiçbir öğrencinin ayrıca dershaneye gitmesine gerek kalmamaktadır. Okullar arası yapılan sınavlarda öğrencilerimiz Türkiye birinciliği yakalamaktadırlar. Sınav Anadolu ve Fen Liseleri Sınav - Okul Konseptini yıllardır başarıyla uygulamaktadır. Başarısı kanıtlanmış, okul+kurs uygulamasından hareketle hem okul derslerine hem de üniversiteye en iyi şekilde hazırlamak için eksiksiz eğitim vermektedir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Okulumuz ‘Üniversite Sınavları’nda ‘Türkiye Birinciliği’ derecesine sahiptir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilmektedir.
Öğrencilerin en çok bu dönemde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilmektedir. Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmen, her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ederler. Rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenerek, meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yaparlar, destek verirler.
SINAV OKULLARINDA STEM ÇALIŞMALARI
Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik disiplinlerinin bütünleşerek, düşünce odaklı, problem çözmeyi teşvik eden, işbirliğine ve üretmeye dayalı öğrenme deneyimi gerçekleştirilmesini sağlar.
STEM çalışmaları, hikayelerle örneklendirilerek ve soru haline getirilerek çocukların çözüm üretebilmesini amaçlayan iç sisteme sahiptir. Özel olarak hazırlanan bilim ve deney kitleriyle de gerçekleştirilen Stem çalışmalarında modeller incelenerek, öğrencilerin düzeyine uygun beyin fırtınası çalışmaları yapılır. Karmaşık görünen teknolojik cihazların temel ve basit düzeneklerle oluşturabilme, yaratıcı düşünme, temel teknoloji mantığı ve takım çalışması gibi becerilerle beraber sorun çözme becerilerini de geliştiren öğrencilerimiz eğlenerek üretmenin keyfini yaşarlar.
Ayda bir kez yapılan bu eğlenceli ve üretim odaklı çalışmalarla çocuklar tasarladıkları materyaller ile bilimsel düşünce yapısını da kazanırlar. Özgüven gelişimine büyük katkısı olan STEM çalışmaları sayesinde öğrenciler akıllarındaki basit bir mekanizmayı ekip çalışması bilinci kazanarak yaratıcılıklarını ortaya koyarlar. Stem çalışmaları öğrencilerimizin düzeyine uygun şekilde ve farklı düzeylerde yapılmaktadır.
SINAV OKULLARINDA FEN BİLİMLERİ VE MATEMATİK
Sınav Kolejinde öğrencilerimiz kendilerinde doğal olarak bulunan merak ve keşfetme yeteneğini etkin olarak kullanırlar. Küçük yaşlardan itibaren sürekli neden-nasıl ilişkisi içinde etkin sorgulama yaparlar. Uygulamalı ve özgün Fen Programı (GEMS-Great Exploration Math and Science) çerçevesinde bilimsel düşünce, buluş yapma, sorgulama, sonuç çıkarma ile yüksek düşünme sistemi oluşması sağlanır ve tutum becerisi kazandırılır. Fen – Doğa etkinlikleri her hafta düzenli olarak yapılır. Öğrencilerimiz özgün temel matematik uygulamaları ile sayıların eğlenceli ve sihirli dünyasına adım atarlar.
Sınav Eğitim Kurumlarında özgün, ayrıcalıklı ve yenilikçi eğitim sisteminin getirmiş olduğu inovatif bakış açısı ve dinamizm ile beslenen okullarımızda tüm branşlarda olduğu gibi Fen Bilimleri ve Matematik dersleri de yüksek düşünme sistemi içerisinde öğrenilir. Sezgisel oyun ve etkinlikler sayesinde, doğal materyallerle çalışarak keşif yaparlar. Böylelikle sembolik olarak öğrenme yerine problem çözme, pratik düşünme, çözüme ulaşma gibi temel matematik unsurları deneyimleyerek öğrenirler. Aynı şekilde çevreyi ve doğayı gözlem ve deneyimlerle öğrenirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler fen bilimleri ve matematik dallarında donanımlı bireyler olarak yetiştirilir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde uygulanan yenilikçi ve araştırmacı eğitim ışığında yetişen öğrencilerimiz kariyer hayatlarına bir adım önde başlarlar. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler müfredat dahilinde lise branş derslerini yanı sıra uygulamalı deney dersleri ve yurtiçi yapılan projelere katılırlar. Ulusal ve uluslararası platformlarda, fizik, kimya, biyoloji ve matematik olimpiyatlarında, Tübitak projelerinde, kodlama ve robotik yarışmalarında yer alırlar.
Ayrıcalıklı eğitim sistemine sahip olan Sınav Eğitim Kurumlarından mezun olan öğrenciler gerekli koşulları sağladıkları takdirde Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa’nın en saygın üniversitelerinde burs ve kabul imkanına sahip olurlar ve üniversite eğitimlerini yurtdışında devam ettirebilirler.
Güçlü teknolojik ve akademik altyapıya sahip Sınav Okulları araştırmacı, inovatif ve üretken bireyler yetiştirir. Üretim ve proje tabanına dayanan okullarımızda Fen Bilimler ve Matematik derslerinin uygulama aşamasına sahip olanları donanımlı laboratuvarlarda işlenir. Böylelikle Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrenciler analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerine sahip, çok yönlü, yaratıcı, özgün ve üretken bireyler olarak hayata hazırlanırlar.
Sınav Koleji Anaokulları İngilizce programımızda da oyun, eğitim sürecimizin ayrılmaz bir parçası olarak yer almaktadır. Oyun temelli bir programla ne kadar çok öğrencimizin duyusuna hitap edersek öğrenmenin daha kolay ve kalıcı olduğunun bilincindeyiz.
Sınav Anaokullarında İngilizce eğitimimiz okulumuzun bütününe yayılmıştır. Anaokullarımızda çift dilli eğitim “Side to Side” programı uygulanır. Sınıflarımızda okul öncesi öğretmeni ve dersler uygulamalı olarak uygulanır. Çünkü Sınav Anaokulları olarak her dakika her saatin fırsat olduğunu biliyor ve her anı eğitimcilerimizle değerlendiriyoruz.
İngilizce eğitim programımızı Sınava özgü etkinlikler ile öğrencilerimizin dili doğru ve etkin bir şekilde kullanarak, iletişim becerileri, kelime dağarcıklarını geliştirmesi ve özgüvenli şekilde konuşmaları hedeflenir. Bunun içinde oyun temelli, yaratıcı ve interaktif katılımları sağlanarak hem akademik hem de sosyal anlamda “tam donanımlı bireyler” olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Okul öncesi dönem, yaşamın temelidir. Bu dönemde öğrenme hızı çok yüksektir.Her yaş grubunun gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak, her çocuğun kendine özgü olduğu bilinciyle erken yaş döneminde öğrencilerimizle İngilizce iletişime geçilerek analitik ilişkiler kurabilen, planlama yapabilen, yaratıcı, parça-bütün ilişkisi kuran, işitsel ve görsel hafızayı geliştirici, herhangi bir problem karşısında çözüm üretebilen, Side to Side eğitim programında sürece dayalı İngilizce Türkçe aktiviteleri ile erken okuma yazma etkinliklerini doğal öğrenme ortamları ile öğrenmeyi bırakmayan bir eğitim programı uygulanmaktadır.
Okula girdiği andan itibaren her alanda bulunan materyaller ve uyaranlarımızla dile yoğun maruz bırakılan öğrencilerimiz İngilizceyi tüm gün yaşamış olur. Ve okulu sınırlarının dışına taşır. Sınav Koleji Anaokulu öğrencileri, İngilizce programımız sayesinde iletişimi başlatan, robotik bir süreç ile değil farkında olmadan öğrenerek, özgüvenli bir şekilde kendilerini her yerde İngilizce olarak ifade edebilir.
Sınav Eğitim kurumlarına ait, İngilizce koordinatörlüğü tarafından tamamı özgün içeriklerden ve son teknolojiyle oluşturulmuş İngilizce eğitim portalımız ile geleceğin eğitim vizyonunu kucaklamayı ilke edinmiş Sınav Okulları, İngilizce öğrenmeyi kolaylaştırmakta ve eğlenceli hale getirmektedir. Canlı karne ile sene sonunda öğrencilerimiz İngilizce ve Türkçe olarak ailelerine ilk prezantasyon sunumu yaparak öğrencilerimizin sene başından bu zamana kadar dil becerilerindeki gelişimini de rahatlıkla görmenizi sağlamaktadır.
Side to Side programına katılan Sınav öğrencileri yabancı dili aktif bir şekilde tüm disiplinlerde kullanarak akademik ve sosyal hayata ihtiyaç duydukları dil becerilerinin temellini anaokulunda atarak İlköğretime tam donanımlı olarak hazırlanır.
Sınav Koleji İlkokullarında ‘Side to Side’, ‘Connections’ ve ‘Outside’ gibi zenginleştirilmiş İngilizce eğitim programları uygulanır. Sınav Koleji İlkokulları öğrencilerinin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilir. Uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığı ile öğrencilerin dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, kelime bilgisi ve ingilizceyi doğru şekilde kullanma bilgisi ölçülür.
Sınav Koleji Ortaokullarında öğrencilerimizin bilgi çağı dil gereksinimini yakalayabilmeleri için; ‘YAZMA, OKUMA, DİNLEME VE KONUŞMA’ becerileri kazanmalarının yanı sıra İngilizceyi anlamaları ve aktif kullanmaları, üst düzey düşünme becerileri ve öğrenme eğilimlerini kazanmaları amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda İngilizce derslerimiz; 21. yüzyıl becerilerini kapsayan içerikle, derinlemesine düşünen, sorunları yaratıcı bir şekilde çözmeye gayret eden, takım çalışmasına uyum sağlayan, değişen teknolojiyi sürekli takip eden, yoğun bilgi akışı ile başa çıkabilecek bireyler yetiştirmek hedefi ile işlenmektedir.
Sınav Koleji Ortaokulu İngilizce Programımız; öğrencilerimizin düşüncelerini gerek yazılı gerek sözlü olarak belirli düzeyin üzerinde akıcı ifade etmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Dil edinimleri dijital platformlarla, hikayeler ve makalelerle zenginleştirilmiştir. Dolayısıyla her öğrenciye, kendi düzeyi doğrultusunda takip edilebilen olanaklar sağlanmıştır.
Öğrencilerimizin akademik gelişimleri yıl boyunca yazılı sınavlar, ders içi etkinliklere katılım durumları ve proje çalışmaları ile değerlendirilmektedir. 8.sınıfta İngilizce eğitimi Liselere Geçiş Sistemi olan LGS hazırlık çalışmaları ile ciddi bir ivme kazanır. Bu süreçte öğrencilerimiz hiçbir şekilde etüt, kurs ve özel derse ihtiyaç duymazlar. Gerekli olan eksik tamamlama çalışmaları soru çözüm saatleri, deneme sınavları ve etüt çalışmaları okul içinde yapılmaktadır.
Sınav Anadolu Liseleri ile Sınav Fen Liselerinde İngilizce dersleri Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) prensiplerine göre düzenlenmiş olan müfredat ve ölçme-değerlendirme kriterlerini temel alarak uygulanmaktadır. Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) tanımına göre, ‘C1 düzeyinde İngilizceye sahip bireyler’ çok çeşitli, zor metinleri ve konuşmaları anlayabilir, çoğu durumda kendini akıcı olarak ifade edebilir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki yabancı dil hedefi, gerek yurt dışında gerekse Türkiye’de öğretim dili İngilizce olan üniversiteler ve fakültelerde okuyacak öğrencilerin, hazırlık sınıflarını atlayarak, direkt olarak bölümlerinde okumaya başlamaları için uygun bir düzeye gelmelerini sağlamaktır. Öğrencilerin C1 düzeyine erişerek mezun olmaları amacıyla Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde İngilizce ders içerikleri dört dil becerisini geliştiren, uluslararası sınavlara hazırlayıcı ve öğrencilerin bireysel gereksinimlerine göre uyarlanmış otantik kültür ve dile özgün materyallerden oluşmaktadır.
Geleneksel kur sisteminin yol açtığı "öğrenilmiş çaresizliğe" alternatif olarak sunulan yoğun ve "Farklılaştırılmış Eğitim Sistemimiz" , en başarılı öğrenciden en zorlanan öğrenciye kendisini geliştirme fırsatı sunmaktadır. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde hedefimiz; Sınav Liseleri öğrencilerini ulusal ve uluslararası yabancı dil konuşulan platformlarda özgüvenli, İngilizce olarak kendini ifade edebilen, çoğu konuşmaların ana fikrini anlayabilen ve anadili İngilizce olan kişilerle oldukça rahat bir şekilde iletişim kurabilen düzeye getirip, mezun etmektir.
AKADEMİK EĞİTİM
Sınav Kolejinde fiziki yapıdan öğretmen kadrosuna, okul donanımından eğitim sistemine kadar her katman “Tam Öğrenme” modeline göre yapılandırılır.
Sınav Kolejinde, öğrenciler arasında ayrım yapılmadan kendilerine uygun öğrenme yöntemi ve imkânı sağlanırsa her öğrencinin başarılı olabileceğine inanılmaktadır. Özellikle Sınav Kolejinin müfredatı tam öğrenme modeline göre parçadan bütüne doğru gidilerek özgün bir şekilde hazırlanır. Okula ilk başladığında öğrencinin bilişsel ve duyuşsal düzeyi önemli olmakla birlikte her öğrencinin bireysel başarısının artması için ayrı bir çaba gösterilir.
Sınav Kolejinde “Öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretilemeyen öğrenci vardır” yaklaşımından hareket edilerek her öğrenci için “Tam Öğrenme” hedeflenir.
Sınav Kolejinde çağın gerektirdiği teknolojik yenilikler ders içeriklerinden, öğrenci takibine kadar eğitim süreçlerinin her safhasında kullanılır. Özellikle dersler akıllı tahta ve projeksiyon cihazlarında daha verimli bir şekilde işlenir. Sınav Kolejinde bu anlayışla kullanılan Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy başta olmak üzere birçok teknolojik uygulama vardır.
Ankara Merkez Kampüs
Geleceğin Özgüveni Yüksek Bireyleri İçin İddialı Bir Okul
Sınav Koleji Ankara'nın en prestijli bölgesinde 40.000 metrekare alan üzerine kurulmuştur.
Geleceğin özgüveni yüksek bireyleri için iddialı bir okul olan Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüs 4+4+4 sistemine uygun olarak yapılandırılmış Anaokulu, İlkokul, Ortaokul Ile Anadolu ve Fen Lisesi için ayrı bloklar özel olarak yapılmıştır.
Öğrenci açısından başlı başına bir motivasyon ve özgüven kaynağı olan Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüs merkezi bir konumda fiziksel donanım ve teknolojik altyapı olanakları ile donatılmış olarak yer alır. Sınıflar, kapılar, pencereler, koridorlar, salonlar, bahçe ve etkinlik alanları mevzuatın gerektirdiği ölçülerin neredeyse iki katı büyüklüktedir. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimiz geniş bir ufka ve gelecek tasarımına sahip olur ve büyük başarılara imza atarlar.
Şehrin Merkezinde, Yoğunluktan Uzak, Ulaşımı Kolay : Kent Okulu
Kentin yoğunluk ve karmaşasından uzak ve doğayla iç içe olan Sınav Koleji kentin merkezinde, öğrencilerin okula kolayca ulaşabilecekleri, iki ana bulvarın ortasında bir yerleşkede bulunur.
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüs Atatürk Orman Çiftliği korusunun hemen bitişiğinde nezih bir konumda yer alır.
Her aşaması denetlenen profesyonel öğrenci servisi anlayışı bulunan okulumuzda konforlu yeni model GPS sistemi ile takip edilebilen araçlar vardır. Öğrencilerimizin servis beklemediği, velilerin ise her aşamadan haberdar edildiği Servis Bilgilendirme Uygulaması sistemi bulunur.
Öğrencilerimiz çok erken saatlerde erken çıkmak zorunda kalmadan uykularını alarak konforlu ve güvenli bir yolculukla güne başlar ve günü doğa ile iç içe bir ortamda tamamlarlar.
Yüksek Teknolojiyle Donatılmış Eğitim Üssü :"Akıllı Okul"
Dinamik ve değişime daha açık bir kitleye hitap eden eğitim sektörü için teknoloji kullanımının vazgeçilmez bir öneme sahip olduğu bilinciyle kurulan Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüs Akıllı Okul Konseptine göre yapılmıştır.
Yüksek teknoloji ile donatılmış havalandırma, ısıtma, soğutma aydınlatma sistemlerinin yanı sıra akıllı tahta, doküman kamera oylama cihazları, dijital bilgi merkezleri, mikroskoplar, interaktif konsollar, internet terminalleri, 3D uygulamaları, dijital teleskop, uzaktan öğrenme yazılımları, Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy gibi birçok yenilik bulunur. Öğrencilerimiz yüksek teknolojiyle donatılmış bir eğitim ortamında deneyerek yaparak ve yaşayarak öğrenirken geleceğin dünyası ile bütünleşme ve onu bugünden yaşama olanağına sahip olurlar.
Şeffaf Okul, Açık Sistem, Etkin İletişim
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüsünde okul binası ve mekan tasarımlarında açıklık ve şeffaflık felsefesi benimsenir. Sınav Kolejinde öğrenci dersliklerinden yönetim kurulu başkanı odasına kadar tüm birimlerde duvarlar camdan, kapılar saydam yapılmıştır.
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüsünde sağlıklı veli okul iletişimi için velilerin okulda kargaşa yaşamadan, öğretmen peşinde koşmadan görüşme yapabilmelerini sağlayacak bağımsız Veli Görüşme Odaları bulunur.
Öğrenme ve öğretme sürecinde öğrenciyi edilgen değil etken kılma, katı disiplin yerine öz denetim kazandırma anlayışı hakimdir.
Öğrencilerimiz açık şeffaf ve katılımcı sistem ile dürüst, bilinçli ve başarılı bireyler olarak yetişir. Velilerimiz ise öğrenme öğretme sürecinin her aşamasını yakından takip etme olanağı bulur.
Aktif Öğrenme Modelini Temel Alan Ergonomik "Yaşayan Sınıflar"
Aktif öğrenme modelini benimseyen Sınav Kolejinde derslikler geleneksel ve sabit yapının ötesinde bireysel ve grup çalışmasına elverişli bir yapıdadır. Ergonomik, yaşayan sınıflarda öğrenci mobilyaları hareketli ve sınıflar bütün öğeleriyle dinamiktir.
İnteraktif çift tahta, ilgili sınıflarda ise güzel yazı tahtası, öğrenciye özel aktivite tezgahları, kitaplıklar, doküman kamera, oylama kumandaları öğrencilerin yaşamlarında önemli bir yer tutar.
Hareketli ve değişken derslik yapısına sahip, sıcak güvenli ve sağlıklı sınıflarda etkinlikler derslik içinde sınırlı kalmayıp tüm öğrenme ortamlarını kapsar. Öğrencilerimiz öğrenme sürecinde aktif olarak rol alır ve kalıcı öğrenme gerçekleşir
TEKNOLOJİ EĞİTİMİ
DÜŞÜNEN VE SORGULAYAN BİREYLER
Sınav Kolejinde bulunan bilim merkezi ile öğrenciler bilimi görerek, duyarak, dokunarak öğrenir. bilimsel bakış açısı gelişen öğrenciler toplumun düşünen ve sorgulayan bireyleri olarak yetişirken üretken materyaller kullanarak bilimsel çalışmaları ilk adımı atar. Sınav Koleji’nde öğrenciler birçok deney seti ve düzeneği ile bilimin kurallarını birebir deneyimler. Bireysel ve grup çalışmaları ile derslerde gördükleri teorik konuları pekiştirirler.
KODLAMA
Sınav Kolejinde günümüzde birçok mesleğin yazılımla bağlantılı olmasından dolayı kodlama eğitimine anaokulundan başlanır. Kodlama eğitimi ile öğrencilerin erken yaşlarda algoritma mantığı, problem çözme, fikir yürütme gibi düşünme becerileri gelişir. Sınav Kolejinde kodlama, hem After School kulüplerinde hem de derslerde kullanılarak 21. yüzyıl becerileri kazanmış bireyler yetiştirmek hedeflenir.
ROBOTİK UYGULAMALARI
Sınav Koleji robotik atölyelerinde, özel tasarım kitleri ile öğrencilerin zekâsını ve becerisini geliştiren robotik eğitimi verilir. STEM destekli robotik uygulamaları, öğrencilerin basit motorlu makine ve mekanizmaları öğrenmelerini sağlarken dişli çarklar, makaralar, manivela, tekerlekler, akslar gibi basit makinaların çalışma prensipleri ile hız, kuvvet, kaldırma kuvveti, denge gibi fen konularını okulda tasarlayarak problem çözme, analitik ve yaratıcı düşünme becerileriyle birleştirir. Sınav Koleji robotik eğitimiyle öğrenciler farklı bakış açısı kazanır, ilgi ve yeteneklerini de keşfetme imkânı bulur.
LABORATUVARLAR
Uygulamalı Fen Bilimleri Eğitimi İçin Tam Donanımlı Laboratuvarlar
Programında 'Yapılandırmacı Yaklaşım’ı benimseyen Sınav Koleji'nde teorik eğitimin yanında uygulamaya yönelik eğitimle bilimsel süreç becerilerinin kazandırıldığı fen bilimleri eğitimleri yer alır. Yaparak yaşayarak öğrenmenin gereği olarak öğrencilerin kullanımına sunulan tam donanımlı 9 ayrı fizik, kimya, biyoloji, genetiksel ve teknoloji laboratuvarları bulunur.
Tüm laboratuvarlarda zengin deney araçları, laboratuvar cihazları, tüm uygulamalı derslerin donanımları, uygulamalı eğitim ile öğrencilerimiz inceleme ve araştırmaların sürekli içerisinde yer alır, bilgiye deneyerek ulaşır ve öğrendiklerini yapılandırarak kalıcı hale getirirler.
Sınav Koleji’nde öğrencilerin yaparak- yaşayarak öğrenmesi için kademelerine göre tam donanımlı fizik, kimya, biyoloji, genetik, fen ve teknoloji laboratuvarlarında tüm ekipmanlar bulunur. Tüm laboratuvarlar zengin deney araçları ve cihazları ile donatılmış olup derslerde öğretmenler yoğun bir şekilde bu ortamları kullanırlar. Böylece öğrenciler teorik derslerde öğrendikleri konuları tam anlamı ile kavrarlar.
3D EĞİTİM
Fizik, kimya, biyoloji, coğrafya ve matematik eğitimi geliştirilen 3D sinema teknolojisi ile büyüleyici bir formata dönüşür.
3D laboratuvarlarında öğrencilerimiz 1480 Mono, 916 3D video konu içeriği, 3D simülasyonlarla deneylerin ve uygulamaların sınıf ortamında yapılması, akıllı tahtalarda video, text&video, simülasyon, test, konu resimlerinin görüntülenmeleri ve öğretmenlerin kendi içerikleriyle zenginleştirilmesi için açık sistem bulunur.
Binlerce içerik, aktif gözlüklerin kullanıldığı 3D laboratuvarlarında müfredata uygun bir şekilde öğretmenler eşliğinde izlenir ve birçok karmaşık olan simüle edilmiş bu ortamlarda öğrenilir. Bu içeriklerin 2D versiyonlarına ise tüp sınıflardaki akıllı tahtalardan erişilebilir.
GÖKYÜZÜNE AÇILAN PENCERE - GÖZLEMEVİ
Uzaya bir pencere açmak için Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüste Travelling Class biçiminde tasarlanmış multidisplay sistem teknolojisi ile teleskop görüntülerinin derslik ortamına aktarıldığı Gözlemevi bulunur.
Gökyüzünün büyülü dünyası keşfetmek isteyen öğrencilere kendi gözleriyle görmenin heyecanı yaşatacak 35 santimetre çapında Ankara’nın en büyük teleskoplarından biri bulunur. Öğrenciler uzay bilimleri ve astronomi bölümü mezunu öğretmenler eşliğinde özel filtrelerle güneş, ay, gezegenler, yıldız kümeleri, kuyruklu yıldız ve gök cisimleri gözlemleri yaparlar.
Gözlemevinde GPS destekli otomatik uzay konumlandırma sistemi bulunur. Gözlemevinde öğrencilerimiz fen bilimlerinin kaynağı olan astronomi, genel fizik yasaları, doğal olayları gibi birçok konuda bilgi sahibi olur ve fiziksel kavramların geliştiği erken yaş dönemlerinde pozitif gerçeklik olgusuyla bilimsel bir düşünce yapısı oluşur.Gece gündüz olayı, takvimler, mevsimler, gök mekaniği, astrofizik, kozmoloji, astrokimya, astronomi kavramları üzerinde çalışmalar yapılır.
Sınav Koleji Ankara/Eskişehir yolu kampüsünde yer alan gözlem evinin içerisi aynı zamanda bir sınıf olarak kullanılabildiği için, öğrenciler astronomi kulüp derslerini burada işlerler.
GÖZLEMEVİNDE NELER VAR?
Meade lx200 14’’ GPS teleskop
2 adet Güneş filtresi
2.0 diyagonal ayna
Autofocuser (Zero İmaj shiftfocuser)
2x - 3x Variable Power Barlow Lens
Bresser elektronik göz merceği (kamera)
Ayarlanabilir fotoğraf makine adaptörü
1.25 inç göz merceği filtresi (Ay ve gezegenler için)
Explore Scientifique göz merceği çantası ve göz mercekleri
BİLİM MERKEZİ
Bilim ve Teknoloji Merkezleri öğrencileri bilimle buluşturmak bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilim merakı oluşturmak üzere tasarlanmış deneysel ve uygulamalı merkezlerdir.
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüs Bilim Merkezi, bilimsel düşüncenin gelişmesini ve bilim kültürünün yaygınlaşmasını, topluma düşünen ve sorgulayan öncü bireyler kazandırmayı ve Türkiye'deki bilimsel birikime katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Bilim merkezi ile öğrencilerimiz bilimi okuyarak, duyarak, dokunarak öğrenirler. Bilimsel bakış açısı gelişen öğrenciler toplumun düşünen ve sorgulayan bireyleri olarak yetişirken, üretken materyaller kullanarak bilimsel çalışmalara ilk adımını atar.
Sınav Kolejinde öğrenciler birçok deney seti ve düzeneği ile bilimin karmaşık kurallarına birebir deneyimler. Bireysel ve grup çalışmalarıyla derslerde gördükleri teorik konuları pekiştirirler.
KÜTÜPHANE - BİLGİ ERİŞİM MERKEZİ
Çeşitli dillerde binlerce basın ve dijital yayının yer aldığı Sınav Koleji Kütüphanesinde geleneksel kütüphane anlayışını korumakla birlikte bilgiye hızlı erişim sağlayan dijital kaynaklar, dijital kaynaklar ve yayınlara ulaşmak için milyon onlarca uluslararası kütüphane erişimine imkan sağlayan teknolojik altyapısı ve Bilgi Erişim Merkezi yer alır.
Sınav Koleji’nde öğrencilerin kitapta ilişkilerinin en iyi kurulacağı dönemin okul çağı en iyi mekanında kütüphane olduğunun bilinci ile çeşitli dillerde binlerce basılı ve Dijital yayınını yer aldığı kütüphaneler oluşturulur. Öğrencilere kitap sevgisi ve okuma alışkanlıkları kazandırıldığı kütüphane etkinlikleri yapılır. öğrencilerin kitap okudukları ve ders çalıştıkları konforlu okuma salonları bulunur.
Yayıncılık alanında köklü bir geçmişe sahip Sınav Eğitim Kurumları’nın bilgi ve birikimi ile oluşturulan ‘Kütüphane ve Bilgi Erişim Merkezi’ öğrencilerin en çok yararlandıkları merkezlerden biridir.
SANAT
“HERKESİN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR YETENEĞİ VARDIR”
Her bireyin keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneği vardır ön kabulü ile Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüs, sanatla yaşamı birleştirmek için gerekli tüm mekanları, araç gereçleri ve nitelikli eğitmenleri bir araya getirerek kültür-sanat beceri çalışmalarına ayrı bir önem verir.
Görsel sanatlar, seramik, teknoloji tasarım ve diğer atölyelerde öğrenciler sanatı günümüz kültürüyle birleştirir, dünyaya daha estetik bir pencereden bakar, çağdaş yaşama katılma fırsatını yakalayarak sosyal yaşamda etkin biçimde var olur.
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüs bünyesinde Kültür Sanat Beceri Kompleksi bulunur. Öğrencilerin saklı yeteneklerini keşfedebilmeleri için görsel sanatlarla seramik atölyeleri, öğrencilerin görme ve şekillendirme yeteneklerini geliştirmek, hem yaratıcılık hem de heyecan gibi her türlü duyguyu pratiğe dönüştürmelerine yardımcı olan çalışmalar yapılır.
Sanata sanat tarihinden yola çıkarak günümüz kültürüyle birleştiren öğrenciler dünyaya daha estetik bir pencereden bakar. Çağdaş yaşama katılma fırsatını yakalayarak sosyal yaşamda etkin biçimde var olurlar.
DANS SALONLARI
Eğitim öğretim felsefesi ile bedensel düşünsel ve duygusal bütünlüğü için dansı ayrı bir önem verilen Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüste modern dans ve halk dansları için özel tasarlanmış stüdyolar, aynalı salonlar ve dans atölyeleri bulunur. Bale sanatçılarının gözetiminde klasik ve modern bale eğitimi verilir. Çağdaş yaşamın ayrılmaz bir parçası olan salon dansları için özel bir yaklaşım içinde bulunulur. Öğrenciler, modern dans, halk oyunları, klasik ve modern bale, salon dansları için özel olarak dizayn edilmiş dans salonlarında eğitim görür ve belirli günlerde dans çalışmalarının sergilendiği özel gösteri ve etkinliklere katılırlar.
Yerel kültürel ve sosyal hafızanın taşıyıcısı olan halk dansları çalışmaları yapılır. Dans çalışmalarının sergilendiği özel gösteriler ve etkinlikler düzenlenir. Öğrencilerimizin ritim ve hareket kabiliyetlerini geliştirilirken, hem bedensel ve duygusal gelişimleri gerçekleşir hem de eğitim öğretimin ayrılmaz bir parçası olan sağlıklı sosyal ortamlarla özgüven sahibi olurlar.
ENSTRÜMAN VE MÜZİK ATÖLYELERİ
Sınav Kolejinde öğrencilerin müzikal yeteneklerinin keşfine ve gelişmesine olanak sağlayan bakış açısıyla müzik ve enstrüman eğitimi verilir. Müzik derslerinde öğrenciler piyano, keman, gitar, ritim, orf ve yan flüt gibi seçtikleri çeşitli enstrümanların eğitimlerini alır. Bu eğitimler enstrüman dersliklerinde yapılır.
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüste müziğin her alanında öğrencilerin eğitim alabilmelerini sağlamak için yeterli sayıda kişisel enstrüman bulunur. Her öğrenciye ve özel piyanonun bulunduğu piyano sınıfları, keman, gitar, ritim, orf ve daha birçok enstrüman eğitimi için sanatçı eğitmenler eşliğinde ve tam donanımlı atölyelerde birlikte müzik yapmanın heyecanı yaşayabilecekleri okul bandosu ve okul orkestrası bulunur.
Müziğe ilgi duyan öğrenciler için çeşitli enstrüman ve çalışma alanları kurulur. Öğrencilerimiz müziği bilir, dinler ve yaparlar. Böylece bedensel zihinsel ve duygusal anlamda gelişirken sosyal olarak da özgüven sahibi ve fark yaratan bireyler olurlar.
GÖSTERİ MERKEZİ VE CEP SİNEMALARI
Gösteri merkezi ve cep sinemalarının yoğun biçimde kullanıldığı Sınav Koleji’nde; büyük etkinlikler için gösteri merkezleri, daha küçük sınıf ve kademe etkinlikleri için ise cep sinemaları aktif bir şekilde kullanılır.
Öğrenci performanslarına dayalı etkinliklerle okulda motivasyonel bir atmosfer oluşturulur. Öğrencilerimiz ritim ve hareket kabiliyetlerini geliştirirken bedensel-duygusal gelişimlerini, müzik eğitimi ile de zihinsel ve duygusal anlamda gelişimlerini gerçekleştirirler. Aynı zamanda, eğitim öğretimin ayrılmaz bir parçası olan sağlıklı, sosyal ortamlarla özgüven sahibi ve fark yaratan bireyler olurlar.
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüste yıl boyunca öğrenci performanslarına dayalı etkinlikler, dünya ve ülkemiz sinemasından örnekler, öğrenci ve velilere yönelik kültür sanat etkinlikleri, düşünce insanlarının da katıldığı çeşitli organizasyonlar, öğrencilerin etkinliklerde ortaya çıkardığı eserlerin sunulduğu sergiler düzenlenir. Öğrencilerimiz sosyal kültürel ve sanatsal alanlarda kendilerini gerçekleştirmeye geliştirme ve en önemlisi ifade edebilme imkanı bularak yarınların her yönden daha donanımlı bireyler olarak hazırlanırlar.
AÇIK VE KAPALI SPOR ALANLARI
Nitelikli spor eğitiminin yanı sıra spor kültürü ve birikiminin de verildiği Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüste spor eğitimi için uygun alanlar ve uygun ekipmanlar bulunur. Öğrencilerimiz spor etkinliklerini, 4 mevsim kullanılabilme özelliğine sahip açık- kapalı spor alanlarında gerçekleştirir. Nitelikli spor becerilerinin yanı sıra spor bilgisi ve kültürünü de derslerde öğrenirler. Aynı zamanda spor eğitimi için uygun ve zengin ekipmanlardan uzman eğitimciler eşliğinde faydalanırlar.
Alanlarında uzman eğitimciler çalıştığı Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüste öğrencilerimiz kaliteli konforlu çok seçenekli spor eğitimi ve nitelikli sporcu etkinlikleri ile dengeli spor yapma imkanı bularak sağlıklı yaşam ve sağlıklı düşünme bütünlüğü kurarlar.
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüs ;
Kapalı Spor Salonunda; basketbol, voleybol, hentbol, jimnastik, salon okçuluğu,
Açık Spor Salonunda; basketbol, foot-voleybol, badminton,
Özel tasarlanmış alanlarda ise masa tenisi, aikido, uzakdoğu sporları, capoeira, atletizm sporları rahatlıkla yapılmaktadır.
Bu şekilde öğrenciler kaliteli, konforlu, çok seçenekli spor eğitimi ve nitelikli sportif etkinliklerle spor yapma alışkanlığı kazanırlar. Yoğun akademik programla beraber spor yapma imkanı bularak, sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı düşünme bütünlüğü kurarlar.
Modern Yüzme Havuzu
Yüzme sporuna, çocuğun suyla bağının erken yaşlarda kurulmasına büyük önem verilen Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüste yüzme sporları ile ilgili eğitimin tüm öğrencilere verilmesi için gerekli altyapı ve program uygulanır.
Yaş gruplarına göre ayrılan yüzme havuzlarından Beden Eğitimi Dersleri ve After School etkinliklerinden tüm öğrenciler yararlanır.
Havuzlarda sürekli görev yapan öğretmenler her öğrenciyle yakından ilgilenir. Yüzmeyi öğretir ve yüzme bilen öğrencilerin tekniklerini geliştirmeleri için özel program uygular. Daha ileri aşamalarda ise öğrencilerin programlı bir şekilde yüzmesi ve yarışmalara katılabilecek düzeye gelmeleri için imkân sağlanır. Havuzda güvenli ve eğlenceli yüzme eğitimi için sporcu eğitmenler bulunur.
Her öğrencinin sistemli biçimde yüzmeyi öğrenmesi ve düzenli yüzmesini sağlayacak havuz ve çocuklara uygun yaş grubuyla yüzme öğrenecekleri özel çocuk havuzu bulunur.
Havuz tam otomatik havalandırma, ilaçlama ve klorlama sistemiyle sürekli temiz ve hijyenik tutulur. Sağlıklı yüzme havuzu suyu için düzenli tahliller yapılır.
Sağlıklı ve keyifli yüzme faaliyeti için doğru iklimlendirmeye sahip olan modern yüzme havuzunda yüzme sporu ile öğrencilerimizin iskelet sistemleri güçlü metabolizmaları hızlı kas yapıları gelişkin olur. Yüzme sporunun çocukların fiziksel gelişimine olağanüstü katkısı bulunur. Öğrencilerimiz eğlenerek çalışma disiplini kazanırlar. Öğrencilerimizin mücadele ederek başarma hisleri ve özgüvenleri gelişir.
Buz Pisti
Eğitim öğretim anlayışında yüzme ve buz üzerinde kaymaya özel önem veren ve her öğrencisini mutlaka buz pateni ve yüzmeyi öğreneceği altyapıyı hazırlar.
Ankara Sınav Koleji Merkez Kampüste sağlıklı ve güvenli biçimde kaymayı sağlayacak buz pisti ile öğrenciler uzman spor eğitmenlerle buz pateni ve buz hokeyi yaparlar. Hareket ve dengenin yanı sıra koreografisi ile de öne çıkan buz dansları ve buz pateni ile eğlence spor ve sanatın birleştiği özel etkinliklerde yer alırlar.
Öğrencilerimiz buz sporları ile bedensel dengelerine uyum ve görsel becerilerini geliştirirler. Güvenli altyapı ve uzman spor eğitmenleri eşliğinde Sınav Koleji severek isteyerek gelinen bir yaşam alanına dönüşür.
Salon Okçuluğu Eğitimi
Ankara Sınav Kolejinde seçilen spor dalları ilgili sporun akademik başarıya olan etkisine göre belirlenmekte ve öğrencilerin spor yoluyla kazandıkları beceri ve özelliklerin yaşamlarını her alanında kullanılmasına yönelik verilmektedir.
Salon Okçuluğu için uygun ve güvenli alan, değişik seviyeler için gerekli ekipmanlar bulunur. Tecrübeli, nitelikli spor eğitmenlerinin eğitimleri ile öğrencilerin okçuluk gelişimlerini sergiledikleri ve sporcuların katılım gösterdiği Okçuluk Eğitimi ve etkinlikleriyle öğrenciler uzun süreli konsantrasyon, kendi kendine eğitebilme becerisi, sabırlı çalışma düşüncesi ile fiziki hareketlerini yönetme yeterlilikleri kazanır.
Ekolojik Alanlar
Öğrencilerin doğayla doğru ilişki kurabilmesinin ilk adımlarını okul döneminde atmaları için Sınav Kolejinde doğru planlama ve uygun yapı malzemesi kullanılarak inşa edilmiş profesyonel sera ve hayvan sevgisini aşılamak için onlarca evcil hayvanın bulunduğu barınak bulunur.
Çevre bilinci ve duyarlı için Eko Okul çalışmaları yapılan Sınav Koleji yerleşkesinin temiz havası ve doğayla iç içe konumu; öğrencilerimizin kent yaşamı içinde temas edemedikleri doğa ve hayvanlarla ekolojik alanlarda zaman geçirerek çevre duyarlılıklarını erken yaşta elde etmeleri için tasarlanmıştır. Öğrenciler sera çalışmaları ile üretme bilinci, sorumluluk bilinci ve organik tarım bilgisi kazanırlar.
Modern Yemek Salonları
Beslenme biçimi bireyin yaşamını her yönden etkiler. Bu yüzden sağlıklı ve düzenli beslenme öğrencilerin bilişsel ve fiziksel gelişimleri açısından hayati önem taşır.
Diyetisyenler tarafından hazırlanan yemeklerle bir beslenme programı uygulayan Sınav Kolejinde öğrencilerin fiziksel gereksinimleri, besinlerin kalori değerleri, doktor dikkate alınarak hazırlanan menüler bulunur.
Yaş gruplarına göre ayrılmış ve özel dizayn edilmiş yemek salonlarında öğrenciler dünya ve geleneksel Türk mutfağından tematik yemek günleri ile farklı ülkelerin yemek kültürü anlayışını deneyimleme fırsatı yakalarlar. Yemek salonlarında dengeli ve düzenli beslenirken sağlıklı bir ortamda sofra kültürleri gelişir. Oluşturulan beslenme programı ile gelişim çağındaki öğrenciler obezite ve kötü beslenmeye dayalı rahatsızlıklardan korunurlar.
Yemeklerin pişirilmesinden sonuna kadar hijyen politikası uygulanan Sınav Kolejinde öğrenciler öğretmenleri ile birlikte yemeklerini yerler.
Organik Kantinler
Beslenme çağındaki çocukların hızlı tüketimine olan ilgileri düşünüldüğünde kantinler okullarda hassasiyetle ele alınması gereken yerlerdir.
Çocuklar kantinlerine ana öğünlere alternatif görmekte ve kimi zaman buralarda satılan ürünleri tercih etmektedir. Beslenmeyi bilimsel programla ele alan Sınav Kolejinde okul beslenme anlayışını destekleyecek farklı yaş gruplarının ihtiyaç ve önceliklerine göre oluşturulmuş kantinler, sağlık açısından önem taşıyan sıkma meyve suları, taze - mevsimlik meyveler, yararlı kuruyemişler, şekerli yiyecekler gazlı içecekler yerine tam buğday ekmekli sandviçler doğal ve organik aperatifler yer almaktadır.
Sağlık Müdürlükleri ve okul yönetimi tarafından düzenli denetimler gerçekleştirilir. Kademelere göre günde 2 ya da 3 öğün olarak zengin salata bar ve menü seçenekleriyle yemek verilen okulumuzda öğrencilerimiz, kantindeki ürünleri yemeklerine destek olacak besinleri almak için tercih ederler ve sağlıklı organik ürünleri gönül rahatlığıyla tüketirler.
Sağlık Merkezi
Ankara Sınav Kolejinde temel sağlık problemlerine destek sağlamak, kaza ve yaralanmalarda ilk müdahaleyi gerçekleştirmek için gerekli tüm sağlık ekipmanları ile donatılmış bir doktor ve hemşirenin bulunduğu revir bulunur. Her öğrenciye özel olarak oluşturulan dosyalarda öğrenci sağlığının düzenli takibi yapılır.
Sağlık için temizliğin önemi, kazalar ve hastalıklardan korunma, ilk yardım sigara ve alkolün zararları gibi konularda öğrencilere danışmanlık ve çocukluk dönemi sağlık alışkanlıklarının geliştirilmesi için farkındalık çalışmaları yapılır. Öğrencilerimiz donanımlı revir ve ilk yardım üniteleri ile karşılaştıkları her sorunda yanlarında uzman sağlık ekibini bulur. Düzenli aralıklarla yapılan sağlık taramaları ile önleyici hizmetlerden de faydalanırlar.
Sınav Store
Okul çağında öğrencilerin ihtiyaçları için özel alanlarıyla Sınav Kolejinde Sınav Store’lar bulunur.
Sınav Store’larda derse yardımcı kaynaklar, sınava hazırlık kitapları, en güncel okuma kitapları ile eğitim öğretim kırtasiye ürünlerinin kolaylıkla sağlanabilir.
Sınav Kolejlerinde %100 pamuklu, kimyasal maddeler içermeyen, AB standartlarında, indantren kumaş boyaları kullanılan, şık tasarımlarıyla farklı renk varyasyonlarına sahip organik kumaşlardan üretilmiş kıyafetler öğrencilerin sağlığı ve beğenisi göz önüne alınarak hazırlanmaktadır.
Mevsimlere göre değişen dinamik ürün yelpazesi ile okul kıyafetlerinin 12 ay boyunca alınabileceği butik okul içinde bulunmaktadır. Öğrencilerimiz tüm okul ihtiyaçlarını ve okul dışına çıkmadan kırtasiyemizden, sağlıklı ve şık okul kıyafetlerini butiğimizden temin edebilirler.
Hijyen ve Temizlik
Okul yaşamının sağlıklı sürdürebilmesi için Sınav Kolejinde bina ısı yalıtım ve havalandırması en iyi malzemelerle yapılmıştır.
Bütün dersliklerde, atölyelerde, spor salonları ve yemek alanlarında sağlık ve hijyene uygun kolay temizlenebilir malzemeler kullanılarak maksimum hijyen tasarımı uygulanmaktadır.
Ortak kullanım alanlarında uzman personel tarafından yapılan periyodik temizlik bütün okul temizlik malzemelerinde uluslararası sağlık kuruluşlarının kriterlerine uygunluk esastır.
Tüm temizlik alanlarında sıcak su hattı bulunur. Sınav Kolejinde hijyen ve hastalıklardan korunma yolları ile ilgili seminerler verilir. Öğrencilerimiz derslikleri, sanat spor alanlarını kapsayan maksimum hijyen anlayışı ile sağlanan güvenli ve sağlıklı eğitim öğretim ortamında okul yaşamlarını sürdürürler.
Güvenli Okul
Ankara Sınav Koleji doğal konumu itibariyle tamamen eğitim öğretimi ayrılmış olumsuzluk içeren mekanlardan ve modellerden arınmış bir yerleşkede bulunur.
Eğitim öğretim için en uygun atmosferin sağlandığı kolejde öğrencilerin evden ayrılıp eve döndükleri süre boyunca maksimum güvenlik bulunur. Yerleşke içi ve dışı profesyonel anlayışla güvenlik hizmeti verilir. Kamera sistemiyle 24 saat kesintisiz kayıt alınarak güvenlik birimi tarafından kontrol edilir.
Okul içinde güvenli donanım, materyal, araç ve gereçler bulunur. Okul alanları mobilyaları araç ve gereçleri içine alan güvenlik konsepti ile okulun ve öğrencinin güvenliğini esas alan kontrol ve yönetim uygulamaları bulunur.
Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz güvenli okul yaklaşımı ile sadece akademik eğitim yaşamalarına odaklanırlar ve kendilerini güvende, mutlu ve huzurlu hissederler.
Sınav Liselerinde 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibariyle OXFORD AQA Uluslararası GCSE Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifika Programı uygulanmaya başlanmıştır.
OXFORD AQA Uluslararası GCSE, 14 ile 16 yaş grubundaki öğrenciler için dünyada en çok tanınan ve en fazla tercih edilen sertifika programları arasında yer almaktadır. OXFORD AQA Uluslararası GCSE programları öğrencilerin bilgi teknolojilerini kullanma, problem çözme, akıl yürütme, analiz etme, takım çalışması yaparak araştırma gibi tüm eğitsel becerilerini bir bütün olarak kullanabileceği ve geliştirebileceği öğrenme sürecini içermektedir. Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları farklı konularda beceri düzeylerini geliştirmeyi hedefleyen öğretim programları bütünüdür.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programlarında her bir dersin müfredatı için 120 ders saati gerekmektedir. Sınav tarihleri Mayıs ve Haziran aylarında yapılmaktadır. Sınav Liseleri öğrenciler Oxford AQA Sınav Merkezi olan okulumuzda yapılan sınavlara girerler. Sınav sonuçları Ağustos ayında açıklanır ve Ekim ayı itibariyle öğrenci sertifikaları okullara gönderilmektedir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları kapsamında bulunan öğrenci kazanımları, öğrencileri AS/A Level (Seviye), IB Diploma gibi farklı öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programlarının uygulanmasına liselerimizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibariyle başlanmıştır. Yüksek motivasyona sahip her lise öğrencisinin yararlanabileceği Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları ana dili İngilizce olmayan öğrencilere göre tasarlanmış olup, öğrencilerin ingilizce kelime dağarcığı ve cümle yapılarını kullanarak açık ve tutarlı iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları kazanımları öğrencileri Uluslararası Bakalorya Diploma Programı ve AS/A-level Yeterlilik Sertifika Programı gibi çeşitli ve benzersiz öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Neden Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları?
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları, Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği (Oxford International Assessment and Qualification Alliance) dünya genelinde uluslararası öğretim programları ile yeterlilik belgeleri sağlayan en önemli kurumlardan biri olma özelliğindedir.
Kaliteli öğretim programları ile eğitim alanında Türkiye’nin en seçkin markası olan Sınav Eğitim Kurumları vizyon sahibi, inovatif ve “Dünya Vatandaşı” seçkin bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, sunduğu özgün ve nitelikli içeriklerle öğrencilerin yaratıcı ve eleştirel düşünme, araştırma yapma ve sorun çözme gibi becerilerini destekler. ve öğrencileri eğitimlerinin sonraki aşamalarına etkin olarak hazırlar. Bu anlamda Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı öğrencilerin disiplinlerarası bağlantı kurma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, yurt dışında eğitim almak ve eğitimini yurtdışında devam ettirmek isteyen öğrencilere İngilizceyi etkin bir şekilde kullanma olanağı sağlar. Öğrencilerin İngilizceyi etkili bir şekilde kullanarak alanlarında uzmanlaşmaları için gerekli olan temel eğitimi verir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda öğrencilerin aldıkları skorların A*-G sisteminde yerini almaktadır. İngiltere'de uygulanmakta olan yeni 9-1 not baremi yapısına uygun olması sayesinde Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda öğrencilerin aldıkları skorlar İngiltere'deki okullarla uyumlu olmaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, öğrencileri AS/A-level ve Uluslararası Bakalorya (IB) gibi sertifika ve diploma programlarına hazırlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, öğrencileri uluslararası yetkinlik ve yeterlilik sınavlarına hazırlamaktadır.
Yurtdışında bulunan birçok üniversite, üniversite başvurularında öğrencilerin lise yıllarındaki akademik performanslarını değerlendirilmektedir. değerlendirmektedir. Bu anlamda Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı öğrencilerin tüm eğitsel çalışmalarda etkin olarak ingilizceyi kullanmalarını sağlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, Geliştirilmiş Sonuç Analiz platformu (Enhanced Results Analysis- ERA) ile Oxford AQA Uluslararası GCSE Programını uygulayıcı okullara geri bildirim olanağı sunmaktadır. Böylelikle öğrencilerin desteklenmesi gereken nitelikler ortaya çıkmaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda sağlanan yetkinlikler, dünyanın her yerinde üniversiteler ve işverenler tarafından belirgin bir akademik başarı olarak kabul edilmektedir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları çerçevesindeki kazanımlar öğrenciyi, AS/A Level (Seviye) ve IB Diploma gibi farklı öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’ nda Ölçme ve Değerlendirme
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nın sonunda öğrenciler, Oxford AQA Uluslararası Sınav Merkezi tarafından yapılan sınavlara girmektedirler.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Program sınav soruları kısa cevaplı, çoktan seçmeli, uygulamalı, açık uçlu gibi farklı türlerde olmaktadır. Sınavlar, Oxford AQA Uluslararası Sınav Merkezi tarafından değerlendirilmektedir. Öğrenciler 9-1 aralığında notlar alırlar.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Program sınavlarında ve kullanılan notlar ve açıklamaları aşağıdaki gibidir:
9: Üstün performans notu (outstanding)
8: Çok iyi performans notu (exceptional)
7: En iyi performansı/çalışmayı gösterenleri ayırt eden sınır puanı (Disciriminator at top grade)
6: İyi performans notu
5: Başarılı Geçer Not (strong pass)
4: Standart Geçer Not (standart pass)
3: Geçer not (Puan 4’ün çok az bir fark ile edinilememesi (allowed grade/back up grade)
1 ve 2: Performansın/çalışmanın geçer nota (3) ulaşamaması (performance/work under allowed pass/back up grade)
U: Sınıflandırılamayan (Unclassified): 3 (Allowed grade) puana ulaşabilecek minimum standartları karşılayamayan herhangi bir öğrenci sınıflandırılamayan öğrenci kategorisinde yer alır ve sertifika almaya hak kazanamaz.
Yeni Not Baremi (9-1) ile ilgili Kaynak: https://www.oxfordaqaexams.org.uk/why-oxford-aqa/gcse-grading
Yurtdışında OXFORD AQA Uluslararası GCSE
Yurtdışında bulunan birçok üniversite, başvuru sırasında, öğrencilerin lise yıllarında gösterdikleri akademik performansları da değerlendirmektedir. Bu nedenle öğrencilerin lise hayatları boyunca girmiş oldukları sınavlar ile bu sınavlardan aldıkları puanlar, onları yurtdışı üniversitelerine kabul ve başvuru sürecinde önemli bir kriterdir.
Oxford AQA Uluslararası yeterlilik belgelerini tanıdıklarını/ kabul ettiklerini açıklayan üniversitelerin listesine aşağıda yer verilmiştir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları Hangi Üniversite, Enstitü ve Kurumlarda Bulunmaktadır?
Birleşik Krallık’ta olup, Oxford AQA GCSE’yi kabul eden üniversitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
Oxford GCSE’yi kabul eden Amerikan Üniversiteleri, “Community College” okulları ve Kanada’daki üniversitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
Yeni Zelanda ve Avustralya’da olup, Oxford AQA GCSE’yi kabul eden üniversitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
Dünya Çapında Farklı ülkelerden Oxford AQA Uluslararası GCSE’yi kabul eden üniversitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
SINAV EĞİTİM KURUMLARI EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) AKREDİTASYONU
Sınav Eğitim Kurumları Türkiye genelindeki K-12 okulları arasında “Eaquals (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services)” akreditasyonunu alan kurumdur.
Avrupa Dil Kalite Kuruluşu olan Eaquals(Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) , Avrupa Konseyi tarafından kabul edilmiş bir kurumdur. Okulların yabancı diller bölümüne akreditasyon vererek dil eğitiminde kaliteyi teşvik eden Eaquals, yabancı dil öğretimi kalite standartlarını özel olarak tasarlamaktadır.
1991 yılında kurulmuş olan Eaquals (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services)Avrupa Konseyi ve diğer birçok uluslararası kuruluşla beraber dil eğitimi konusunda ve işbirliği çerçevesi ile çalışmaktadır. kendi alanında uygulamalı kaynaklar üreten, üye olan okulların gereksinimlerini karşılamaya yönelik, eğitim ve seminerler gibi farklı hizmetler sunmakta olan Eaquals dil eğitim hizmetlerinde en yüksek standartlara erişilmesi ve erişilen standartların korumasını hedeflemektedir.
Eaguals akreditasyonu ile okullar kendilerini yabancı dil öğretimi konusunda mükemmelliğe adamış olduklarını göstermektedir. Eaguals akreditasyonuna sahip olan okullarda dil öğrenenlerin eğitim kalitesi Eaquals’un odak noktasıdır. Bu anlamda Sınav Okulları nitelikli ve kaliteli yabancı dil öğretimini mükemmel düzeyde gerçekleştiren bir marka olma özelliğindedir.
Eaquals, akredite olan okulların gerekli yasal şartları karşılamakta olduğundan emin olur. Avrupa Dil Kalite Kuruluşu olan Eaquals akreditasyonunun alan okullar, aynı zamanda diğer ulusal kuruluşlar tarafından da akredite olmuştur.
Sınav Okullarında yabancı dil derslerinin müfredatı, sınıf içi yapılan eğitim-öğretim etkinlikleri ile sınıf içi yabancı diller öğretmenlerinin profesyonel anlamda gelişimleri Eaquals akreditasyon kuruluşu tarafından kontrol edilmektedir. Sınav Okulları’nda Eaquals logosu ile öğrencilere dağıtılan her materyal akredite olmuş bir programın ürünüdür. Tüm etkinlikler, eğitim-öğretim süreci ile yabancı diller öğretmenlerinin gelişim süreçlerine ait geri bildirimler ile kaliteli ve mükemmel bir yabancı dil eğitiminin gerçekleşmesi hedeflenmektedir.
Türkiye’deki en iyi akademik İngilizce programını oluşturma vizyonu ile yola çıkan Sınav Okulları, dil eğitiminde uluslararası ve saygın akreditasyon kurumu Eaquals (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) tarafından 2011 kuruluş yılından beri “Dil Eğitiminde Mükemmellik” akreditasyonu ile tescillenmiştir.
Eaquals (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) akreditasyon sürecindeki kurumlar ve okullar, dil eğitim ve öğretiminin bütün aşamalarında mükemmel düzeyde olduklarını kanıtlamak ile yükümlüdürler ve bunun için Eaquals’ın uzman denetleyicileri tarafından zorlu bir teftiş sürecinden geçmektedirler.
8-9 Mayıs 2020’de Eaquals’ ın uzman değerlendiricileri dört yılda bir gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde Sınav Okullarını standartların üzerinde değerlendirerek mükemmeliyet ile ödüllendirilmiştir. Sınav Okulları’nın 6 farklı alanda ‘Points of Excellence’ yeterliliğine sahiptir.
Avrupa’da yabancı dil eğitimi ve öğretimi alanında eğitimin kalitesini belgeleyen, dil eğitimi alanında akreditasyon yetkisine sahip ve dünya çapında tanınmış uluslararası bir kurum olan EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services), eğitim-öğretim kaynak ve materyalleri, öğrencilere sağlanan olanaklar, müfredat geliştirme, ölçme ve değerlendirme, öğretmen kadrosunun kalitesi, okulun kurumsal altyapısı alanlarında denetleme yapar ve akreditasyon verir.
Eaquals ile ilgili detaylı bilgiye www.eaquals.org web sitesini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.
OXFORD TEST OF ENGLISH - OTE
ANKARA SINAV KOLEJİ OXFORD TEST OF ENGLISH OLARAK AKREDİTE EDİLDİ
Ankara Sınav Koleji, Oxford Üniversitesi tarafından, Oxford Test of English - OTE olarak akredite edildi. Bu akreditasyon ile Ankara Sınav Koleji, Türkiye'deki 15 sınav merkezinden biri olma özelliğini de kazandı.
Ankara Sınav Koleji, Oxford Üniversitesi’nin sertifikalandırdığı Dünyanın dört bir yanından çeşitli üniversiteler tarafından tanınırlığa sahip, tüm dil becerilerini iki saatte ölçebilen, adaptif ve %100 çevrimiçi olarak gerçekleşen dünyadaki tek yeterlilik sınavını Oxford University Press Türkiye ile imzaladı.
Oxford Test of English - OTE ; bireylere kişiselleştirilmiş, %100 çevrimiçi, esnek, hızlı ve kişiselleştirilmiş bir İngilizce dil testi sunmaktadır.
Geleneksel dil yeterlilik testlerinden daha hızlı ve daha esnek olma özelliğine sahip olan Oxford Test of English - OTE, Oxford Üniversitesi tarafından onaylanmış tek "dil yeterlilik" testidir. Öğrencilerin test sonuçları ömür boyu geçerlidir ve dünya çapında tanınmaktadır.
Oxford Test of English - Oxford İngilizce Testi Hakkında
Oxford University Press tarafından geliştirilen ve güvenilirliği Oxford Üniversitesi tarafından sağlanan Oxford Test of English - OTE, bilgisayar tabanlı genel İngilizce yeterlilik testidir.
Geleneksel yeterlilik testlerinden daha esnek ve daha hızlı olan Oxford Test of English - OTE, Dünyanın en eski üniversitelerinden olan Oxford Üniversitesi tarafından sertifikalandırılan tek İngilizce yeterlilik testidir ve Oxford University Press Türkiye tarafından gerçekleştirilmektedir.
CEFR düzeyinde raporlama yapan A2, B1 ve B2 seviyelerini ölçerek, İngilizceyi etkili bir şekilde anlama ve iletişim kurma yeteneğini değerlendiren çok seviyeli ve genel bir İngilizce yeterlilik testi olan Oxford Test of English - OTE, Konuşma, Dinleme, Okuma ve Yazma’ dan oluşan dört dil becerisini kapsamaktadır.
Okuma ve Dinleme becerilerini kapsayan modüller adaptif, yani test sorularının zorluklarını testin yanıtlarına göre ayarlayarak iki saat içinde daha motive edici, daha kısa, geleneksel yeterliliğe göre daha hassas bir ölçüm yaparak sonuç vermektedir.
Konuşma ve Yazma becerilerini kapsayan modüller ise her bir testi kişiselleştirilmiş bir deneyim haline getirmekte ve her teste girene farklı sorular sormaktadır.
Oxford Test of English sınavına katılanlar, dört modülün tamamını veya herhangi bir kombinasyonla modüler olarak almayı seçebilirler. Test sonuçlarını iyileştirmek istiyorlarsa, seçilen modülleri tekrar alabilirler.
Oxford Test of English, 25 ayrı ülkede 400’e yakın kurum tarafından tanınırlığı olan ve Oxford Üniversitesi tarafından sertifikalandırılan tek sınavdır.
Oxford Test of English, 30 yılı aşkın deneyime sahip lider bir uluslararası yüksek öğretim yeterlilik ve servis sağlayıcısı olan NCUK tarafından tanınmaktadır.
NCUK, 30 yılı aşkın tecrübesi ile önde gelen bir uluslararası yüksek öğretim yeterlilik ve servis sağlayıcısıdır. NCUK, 35.000’den fazla uluslararası öğrenciye, dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarında eğitim için bir yol sağlayan üniversitelerden oluşan bir oluşumdur. 5 ayrı kıtada 60’a yakın üniversitede geçerliliği bulunmaktadır. NCUK, bu programları dünyanın çeşitli ülkelerinde sağlamaktadır. Bu anlamda Dünya çapında giderek artan sayıda üniversite, eğitim kurumu ve kuruluş tarafından tanınmaktadır.
Günümüz dünyasında çocuklar teknolojinin tam içerisinde dünyaya gözlerini açmakta. Sınav Okullarında, okul öncesi dönemde kazandırılan alışkanlıkların hayatlarını etkileyebileceği düşüncesi ile Okul Öncesi dönemden itibaren öğrencilerimize Kodlama-Robotik eğitimleri verilir. Bu derste öğrencilerimiz BT Okuryazarlığı, Programlama, Robotik, Oyun Tasarımı, Animasyon ve 3D tasarım programlarında kurgulama, tasarlama ve üretme becerilerini geliştirirler.
Hızla gelişmekte olan bilgi teknolojilerini dijital ortamda iletişim kurabilen, bilgiyi kullanırken eleştirebilen, üretip tüketebilen ve bu davranışları yaparken etik kurallara uyan, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrencilerimizle Kodlama-Robotik temelleri atılır, yetenekleri geliştirilir. Öğrencilerimizin bilişimsel düşünme, işbirlikçi öğrenme, analitik ve pratik çözümler bulma becerileri geliştirilir.
KODLAMA
Teknolojinin iş ve yaşamın her alanına girdiği günümüzde ve ileriki yıllarda, sadece şu anda var olan teknolojiyi kullanmanın yeterli olmayacağını düşünmekteyiz. Yeni dünya ölçeğinde teknoloji vazgeçilmez bir parçamız olmaya devam edecek. Öğrencilerimizin sadece teknolojiyi takip eden değil aynı zamanda, teknolojiyi üreten bireyler olmalarını istemekteyiz.
Sınav Kolejinde okul öncesi dönem - 3 yaştan itibaren kodlama eğitimine başlanır. Kodlama eğitiminin amacı çocuklarımızın, problem çözme, sistem tasarımı ve eleştirel düşünme becerilerini, bilişimsel ve hesaplamalı düşünme teknikleri ile harmanlayarak 21. yüzyılın becerilerini edinmelerini sağlamaktayız.
Kodlama Eğitimi ile çocuklarımızın fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz.
Çocuklarımızın bilişimsel ve algoritmik düşünme becerileri geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı, bilişimsel araçların okur-yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedeflemekteyiz.
ROBOTİK
Sınav Koleji okul öncesi 3 yaş itibariyle öğrencilerimiz robotik atölyelerinde eğitimler alırlar. Öğrencilerimizin farklı, yaratıcı olmalarının yanı sıra yeteneklerini keşfetmiş ve geliştirmiş bireyler olmaları hedeflenmektedir.
Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler nesnelerin interneti, akıllı sistemler ile insana bağlı olmayan kendi kendine iletişim kuran, kontrol eden ve karar veren nesneler sayesinde, çocukların bu gelişmelerle daha çok içli dışlı olmasına neden olmaktadır. Dijital yerliler olarak adlandırdığımız çocuklarımız günümüzde, resmi okul eğitimini tamamlamadan önce birden çok teknolojik iterasyon ve yenilik ile tanışacaklardır.
Robotik; bilgisayar, yazılım, makine ve kontrol birimleri ile beraber uzay bilimlerini de içine alan ortak bir çalışma alanıdır. Birçok mühendislik disiplinin bir araya gelmesiyle beraber ortaya çıkmaktadır. Robotik alanında belli koşullara göre çalışabilmesi, mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamda kontrollerinin sağlanması için birçok mühendislik dalının bir arada çalışması gerekmektedir.
Robotik Kodlama Kulübü İle İnovasyon Kültürü SINAV KOLEJİ’nde
Bilgi çağının alfabesi kodlamayı anaokulundan itibaren öğretmeye başlayan Sınav Kolejlerinde öğrenciler erken yaşlardan itibaren inovasyon kültürü ile yetişirler. Teknolojiyi yalnızca kullanan değil, aynı zamanda üreten nesiller yetiştirme misyonu taşıyan Sınav Kolejinde öğrenciler, üretkenliklerini, yaratıcı ve yenilikçi düşünce kapasitelerini artırmaya odaklı bir eğitim programı bulunmaktadır.
Robotik Kodlama Nedir?
Kodlama diğer adıyla programlama, bilgisayara, mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere ya da elektronik devrelere bir işlemi yaptırmak için yazılan programlanmış komutlar dizisinin bütünü olarak tanımlanır. Kodlamada, belirli şartların bir düzene göre yapılması öngörülen kodlama işlemlerin bütünü bulunur. Robotlar sensörler yardımıyla çevresini algılayan, aldığı girdileri yorumlayan, sonuçlar üreten ve bu sonuçları veri olarak sunan aygıtlardır.
Robotik Kodlama ise makinelerin ve sistemlerin yazılımla birleştirilerek insansız araçlar ya da akıllı ev sistemleri gibi işlevsel ve akıllı hale getirilmesi işlemidir. Elektronik, mekanik ve yazılım birleştiği zaman robotik sistemleri oluştururlar. Günümüzdeki birçok işler ve işlemler robotların doğru bir şekilde tasarlanıp kodlanması yardımıyla gerçekleştirilebilir.
Robotik Kodlama Kulübünde Öğrenci Kazanımı Ne Olmaktadır?
Sınav Okullarında Robotik Kodlama, derslerde ve After School kapsamındaki Robotik Kodlama Kulübü’nde kullanılır. Anaokulundan başlayarak algoritma mantığı ile tanışan öğrencilerin Robotik Kodlama ile problem hakkında fikir yürütme, problem çözme, çözüm üretme ve çözüm geliştirme gibi düşünme becerileri gelişir.
Robotik kodlama derslerinde öğrenciler algoritma eğitimine de bağlı olarak inovatif projeler geliştirirler. Öğrencilerin tasarladıkları projenin tüm aşamalarını deneyimleyerek öğrenmeleri sağlanır. Robotik kodlama derslerinde 3D tasarım uygulamaları kullanılarak projeler elektronik ortama aktarılır. Çeşitli kodlama dilleri kullanılarak yazılan projeler gerçek hayata dönüştürülür.
Robotik Kodlama Kulübünde öğrenciler bilgisayar kullanma becerilerini geliştirirler, teknolojik araçlar hakkında daha geniş bir bilgi sahibi olmaları teşvik edilir.Robotik Kodlama Kulübü’nün amacı geleceğin teknolojilerini bugünden öğrenen ve teknolojileri geliştiren bireyler yetiştirmektir. Robotik Kodlama Kulübü’nde sürekli uygulamaların yapıldığı aktif öğrenme yöntemleri kullanılmaktadır.
Robotik Kodlama Dersinin Faydası
Olaylar ya da durumlar arasındaki ilişkilerin görülebilmesine yardım eder.
Yaratıcı düşünmeye yardımcı olur ve sistematik düşünmeyi sağlar.
Analitik düşünme becerileri kazandırır.
Problem çözme yeteneğini artırır.
Makinaların çalışma mantığının kavranmasına yardımcı olur.
Öğrencilerin kod yazmayı öğrenmesi, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar.
Robotik Kodlama Dersi Hangi Kademelerdeki Öğrencilere Verilir?
Sınav Kolejlerinde Robotik Kodlama dersi anaokulunda başlar. Robotik Kodlama dersinin en önemli özelliklerinden biri öğrenciye problem çözme ve mantık yürütme yeteneğini kazandırmasıdır. Bu yeteneklerin geliştirilmesi anlamında okul öncesi erken dönemde öğrenciler Robotik Kodlama dersine başlarlar. Sınav Kolejlerinde sınav grupları hariç tüm kademelerde Robotik Kodlama eğitimi verilir.
Neden Öğrencilere Kodlama (Programlama) Öğretmeliyiz?
Teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde, öğrencilerin sistematik ve alternatif düşünme becerilerini günden güne artmaktadır. Öğrencilere Kodlama(programlama) öğreterek onların problem çözebilme, yaratıcı düşünebilme, olaylar arasındaki bağlantıları görmeleri sağlanır. Öğrencilerin öğretici ve eğlenceli ortamlarda bu becerileri kazanmasını hedeflemektedir.
KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, öğrencilerin orijinal matematik problemlerini üreterek, özgün ve orijinal soruların cazibesine kapılarak, kafalarını kurcalayan soruların peşinden gitme ve problem çözme becerisinin kazandırılmasına dayalı bir yarışmadır.
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, merkezi Fransa’da bulunan ‘Association Kangourou Sans Frontieres’ Derneği’ne bağlı olarak 1991 yılından bu güne kadar, 90’a yakın ülkede ve 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştiği dünyanın en prestijli matematik yarışmasıdır. Her yıl katılımcı ülkelerin akademisyenleri ve matematik öğretmenleri tarafından yazılan mantık ve muhakeme sorularından oluşan, günümüzde yeni nesil sorular olarak adlandırılan, matematiği günlük hayata entegre düşünen bir düşünce yapısıyla değerlendiren uluslararası bir matematik sınavı/yarışmasıdır.
Her yıl Mart ayının üçüncü haftasında tüm Dünyada 7 milyondan fazla öğrenci, Kanguru Matematik Yarışmasının bir parçası olmaktadır. Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek, matematikte yetenekli öğrencileri yarışma ve sınavlarla motive etmek düşüncesiyle yapılandırılmıştır.
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasına 7-18 yaş aralığında olan öğrenciler 6 farklı kategoride katılabilirler. Kategorilere göre 24 ile 30 arasında soru bulunan sınavın süresi 75-90 dakika sürmektedir.Sorular öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğlenceli bir yapıda hazırlanmakta ve matematiğin öğrenciler arasında popüler olması hedeflenmektedir. Öğrencilerin önyargılarında bulunan ‘matematik zordur ve sıkıcıdır’ algısını değiştirmek üzerine kurulmuştur.
Kanguru Matematik Yarışmasında öğrenciler öncelikle bireysel olarak yüz yüze Kanguru Sınav Merkezlerinde sınava girerler. Bu sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğrenciler yüz yüze Final Sınavına girmektedirler.
Öğrenciler bu yarışma sonunda katılım ve başarı sertifikası alarak, bunları e-okul sistemine kaydedebilirler. Derece kazanan öğrenciler, yurtdışı kamplarında (Almanya, Fransa, Polonya, Uzakdoğu…) ülkemizi temsilen yarışmalara katılırlar. Bunun dışında her yıl madalya ve plaketler, başarı sağlayan öğrencilere tören eşliğinde verilmektedir.
Bir uluslararası kuruluş olan ‘Kanguru Matematik Türkiye Koordinatörlüğü’nün çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır.
Sınav Eğitim Kurumlarında yaratıcı problem çözme yetkinliklerini kazandırdığımız öğrencilerimiz, 21. yüzyıl becerilerinden olan sayısal düşünme, mantık yürütme ve diğer problem çözme stratejilerini daha da geliştirebilecekleri ve matematiğin eğlenceli yönünü keşfederek yaşıtlarıyla yarışabilecekleri bu önemli uluslararası matematik organizasyonunda elde ettikleri derecelerle başarı grafiğinin en üst sıralarında yer alırlar ve Sınav Eğitim Kurumlarının gururu olurlar.
Kanguru Matematik Yarışması Nedir?
Merkezi Fransa’da bulunan ‘Association Kangourou Sans Frontieres’ Derneği’ne bağlı olan ve 1991 yılından günümüze kadar, 80’den fazla ülkede, yedi milyondan fazla öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması küresel anlamda öğrencilerin özel ve özgün sorularla araştırma becerilerini geliştiren, problem çözme becerilerinin kazandırılmasına dayalı dünyanın en eşsiz ve en prestijli yarışmasıdır. Association Kangourou Sans Frontieres Derneğinin kurucu ve yöneticileri ise Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden matematikçilerden ve akademisyenlerden oluşur.
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması her yıl katılımcı ülkelerdeki akademisyen ve matematik öğretmenleri tarafından yazılır. Geleneksel matematik sorularının ötesinde öğrencilerin mantıksal düşünme becerilerini geliştiren, muhakeme yapma becerilerini artıran yeni nesil sorularla matematiğin günlük hayat içinde kullanılabilir eğlenceli düşünce yapısıyla farklı bir deneyim sunan bir yarışma olma özelliğindedir.
Kanguru Matematik Yarışmasının Özelliği Nedir?
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması yaratıcı sorulara ve orjinal soru tarzlarına sahip bir yarışma olma özelliğindedir.
Kanguru Matematik Yarışmasının Hedefi Nedir?
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasında yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe ilgisini artırmak ve öğrencilerin matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Kanguru Matematik Yarışması Kimler Bulunuyor?
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasında Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçiler bulunmaktadır.
Kanguru Matematik Yarışması Ülkelerde Nasıl Organize Ediliyor?
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması ülkelerde Matematik dernekleri, üniversiteler, akademisyenler ve ülkenin Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından organize edilmektedir.
Türkiye'de Kanguru Matematik Yarışması Kimler Tarafından Organize Ediliyor?
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması Türkiye’de 7 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla farklı üniversitelerden ve okullardan öğretmen ve akademisyen tarafından organize edilmektedir.
Sınav Okullarında Kanguru Matematik Yarışması
Sınav Okullarında öğrencilerimize matematik branş dersinin ötesinde yaratıcı problem çözme yetkinlikleri kazandırılmaktadır.
Sınav Okullarına özgü farklılaştırılmış eğitim sistemi ile öğrencilerimizin sayısal düşünme, muhakeme yapma, mantık yürütme, stratejik düşünme ile farklı matematik sorularını çözme becerileri artırılarak geliştirilmektedir. Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması ile matematiğin keyifli yönünü keşfetmelerini sağlayan bu eğlenceli matematik yarışması organizasyonunda kendi yaşıtlarıyla eşit ortamda yarışmaktadırlar. Sınav Okullarında okuyan öğrenciler her yıl yapılan Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasında başarı grafiğinin üst sıralarında yer alırlar. Sınav Eğitim Kurumlarında, Sınav Okullarına özgü yapılandırılan branşlara ait koordinatörlükler ile matematik zor olmaktan çıkarak günlük hayata entegre edilebilen, öğrencilerin çözmekten keyif aldıkları ve eğlenceli yönünü gördükleri, çözülmesi gereken bulmacalar olarak anlamlandırılır. Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasının Türkiye Koordinatörlüğü çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olarak gerçekleştirilmektedir.
Her yıl yapılan Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasına Türkiye ve Dünya genelinde 7 ile 14 yaşa aralığındaki öğrenciler katılmaktadır. Sınav Okulları öğrencilerinin her yıl büyük sabırsızlıkla bekledikleri yarışmada altı farklı kategoride yarışılır. Yarışmada öğrencilerin ilgisini çekecek farklı ve yeni nesil sorular bulunur. Eğlenceli sorular ile matematiğin öğrenciler arasında en beğenilen ve en gözde branş olması hedeflenmektedir.
Orjinal Sorularla Kanguru Matematik Yarışması
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması'nda, öğrencilerin orijinal matematik problemlerini üreterek, nitelikli, özgün ve orijinal soruların cazibesine kapılmaları sağlanır. Öğrencilerin problem çözme stratejilerini öğrenme, kafalarını kurcalayan soruların peşinden gitme, sayısal düşünme, mantık yürütme, yaratıcı problem çözme ve problem çözme becerisinin kazandırılmasına dayalı bir yarışmadır. Her yıl katılımcı ülkelerin akademisyenleri ve matematik öğretmenleri tarafından yazılan mantık – muhakeme sorularından oluşan, günümüzde yeni nesil sorular olarak adlandırılan, matematiğin günlük hayatla bütünleştirilebildiğine dayanan bir düşünce yapısıyla değerlendiren uluslararası bir matematik sınavı olan Uluslararası Kanguru Yarışması'nda yaratıcı sorularla Sınav Okulları öğrencilerimiz yaratıcı problemleri çözerek matematiğin içinde bulunan elemanları akranları ile birlikte keyifli bir ortamda çözerler.
Kanguru Matematik Yarışması Ne Zaman Yapılır?
Öğrenciler her yıl Mart ayının üçüncü haftasında Kanguru Matematik Yarışmasının bir parçası olmaktadır. Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek, matematikte yetenekli öğrencileri yarışma ve sınavlarla motive etmek düşüncesiyle yapılandırılmıştır.
Kanguru Matematik Yarışması’na Hangi Yaş Grubu Öğrenciler Katılabilir?
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasına 7-18 yaş aralığında olan öğrenciler 6 farklı kategoride katılabilirler. Kategorilere göre 24 ile 30 arasında soru bulunan sınavın süresi 75-90 dakika sürmektedir. Sınavda günlük yaşamla bağlantılı olan sorular yer alır. Öğrencilerin önyargılarında bulunan ‘matematik zordur ve sıkıcıdır’ algısını değiştirmek üzerine kurulmuştur. Sorular öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğlenceli bir yapıda hazırlanmakta ve matematiğin öğrenciler arasında popüler olması hedeflenmektedir.
Ülkemizde Kanguru Matematik Yarışması
Ülkemizde Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, matematik dernekleri, akademisyenler ve öğretmenler tarafından organize edilmektedir. 2020 yılında katılımcı öğrenci sayısının 130 bin olduğu yarışmada öğrenciler için özel yaz kampları hazırlanır, çeşitli yayınlar çıkarılır ve öğretmenler için ise eğitim ve sempozyumlar düzenlenir.
Kanguru Matematik Yarışması Aşamaları
Kanguru Matematik Yarışmasında öğrenciler öncelikle bireysel olarak yüz yüze Kanguru Sınav Merkezlerinde sınava girerler. Bu sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğrenciler yüz yüze Final Sınavına girmektedirler.
Kanguru Matematik Yarışması Ödülleri
Öğrenciler bu yarışma sonunda katılım ve başarı sertifikası alarak, bunları e-okul sistemine kaydedebilirler. Derece kazanan öğrenciler, yurtdışı kamplarında ülkemizi temsilen yarışmalara katılırlar. Yapılan yarışmalarda her yıl madalya ve plaketler, başarı sağlayan öğrencilere tören eşliğinde verilmektedir.
Bir uluslararası kuruluş olan ‘Kanguru Matematik Türkiye Koordinatörlüğü’nün çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır.
Sınav Koleji ve Sınav Okullarında Kanguru Matematik Yarışması
Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından İlkokul 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz ile Ortaokul ve Liselerimizde tüm sınıf seviyelerindeki öğrencilerimizin KANGURU MATEMATİK SINAVI’na katılımı uygun ve gerekli görülmektedir. Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasına Türkiye’de bulunan tüm okullarımız en az bir öğrenci ile yarışmaya katılım sağlamaktadırlar.
Kanguru Matematik Yarışması ve Uluslararası Matematik Olimpiyatları Farkı
Öğrencileri matematiğe yakınlaştırmak, onların matematiğe olan ilgilerini çekici hale getirmek ve matematik alanında yetenekli öğrencileri daha da motive etmek amacıyla düzenlenen sınav ve yarışmalar, eski dönemlerden itibaren dünyada var olan bir düşüncedir. Bu anlamda yapılan bir çok sınav mevcuttur. Bu sınavlardan en önemlisi ise Uluslararası Matematik Olimpiyatlarıdır (IMO). Kanguru Matematik Yarışması her yıl katılan öğrenci sayısıyla Uluslararası Matematik Olimpiyatları kadar önemli ve yaygın olarak gerçekleştirilen bir matematik yarışmasıdır. Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda öğrenciler yüksek seviyede hazırlanan 6 sorunun çözümü için 2 gün uğraşmaktadırlar. Kanguru Matematik Yarışması ise günlük hayatla ilişkilendirilme ve öğrencilerin ilgisini çekme anlamında çok daha etkili ve eğlenceli sorulardan oluşmaktadır.
Myexamy - Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu, Sınav Eğitim Kurumlarının tüm kademelerindeki eğitim süreçlerinde Sınav markasını öne çıkaran önemli özelliklerden biridir.
Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy; “öğrenciye özel” çalışma programları, eksik tamamlama dersleri, ölçme değerlendirme ve rehberlik çalışmaları ile kademelere göre düzenlenmiş nitelikli, dijital eğitim materyalleri içeren, kapsamlı bir dijital platformdur ve yapay zekâ ile kişiselleştirilmiş çalışma programlarını kapsar.
İnovatif eğitim anlayışıyla yapılandırılan, birçok fonksiyonu tek platformda bir araya getiren ve eğitimin bütün süreçlerini kapsayarak eğitim alanına yeni bir soluk getiren Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy ile öğrencilerin tam öğrenmesi ve yüksek başarı elde etmesi sağlanır.
Myexamy’de Tüm Yayınlar ve Eğitim Materyalleri Bir Arada
Sınav Eğitim Kurumlarında yayınlar ve tüm eğitim materyalleri, farklı formatlarla zenginleştirilmiş bir dijital ortam olan Myexamy’de yer alır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu eğitim materyallerine Myexamy sistemi ile geniş bir dijital ağ üzerinden sorunsuz olarak erişebilir.
Çalışmalarımızın temelinde ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinin tüm sınıf düzeylerinde eğitim gören öğrencilerimize zengin bir doküman desteği sağlama amacı bulunur. Sınav Eğitim Kurumlarında ara sınıf öğrencilerinin aşamalı bir süreç içerisinde doğru içerikler ve kaliteli sorularla eksiklerini gidermeleri; merkezî sınavlara hazırlanan 8, 12. sınıf ve mezun grup öğrencilerinin değişikliklere, yeni içerik ve yöntemlere hızlı ve doğru biçimde ulaşmaları için Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy kullanılır.
LIVEXAMY - CANLI YAYIN UYGULAMASI
Öğrenme sürecinin verimli ilerlemesi için farklı yöntem ve tekniklerin bir arada kullanılması gerekir. Bu gerekliliğin farkında olan Sınav Eğitim Kurumları; öğrencilerin yüz yüze eğitim ortamında öğrendiklerini dijital ortamda pekiştirmeleri için onlara etkinlikler, soru çözüm videoları, soru-cevap uygulamaları, deneme sınavları, gerektiğinde eksik görülen konuya yönelik konu anlatım videoları gibi alternatifler sunmaktadır. Öğrenciler, kendilerine uygun yöntemler arasından istediklerini seçerek eksiklerini daha bilinçli, verimli ve rahat bir şekilde tamamlar.
Alternatifleri istedikleri zaman diliminde değerlendirebilen öğrenciler, ayrıca Hibrit Eğitim Modeli çerçevesinde liveexamy Canlı Yayın Uygulaması üzerinden belli bir program dâhilinde canlı yayın derslerini de takip edebilirler.
CODEXAMY
Codexamy (robotik kodlama) uygulaması ile öğrenciler STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarında kodlama ve programlama becerilerini geliştirirler. Robotik kodlama eğitimleri, öğrencilerin mücadele, sorun çözme, takım ruhu ve iş birliği gibi önemli sosyal becerileri kazanmalarına olanak sağlar.
Kullanım Kolaylığı
Hemen her yaş grubundan öğrencinin akıllı telefon ve bilgisayarlar aracılığıyla dijital dünyanın zaten içinde olduğunu görüyoruz. Bu açıdan düşünüldüğünde öğrencilerimiz, Myexamy’de yer alan dijital uygulamaların kullanımında, sistem içerisindeki yönergeleri takip edip uygulamaların işleyiş mantığını kolayca kavrayabilir.
Sınav Öğretmenleri Myexamy Sayesinde Çok Daha Güçlü
Sınav Eğitim Kurumlarında, planlı çalışma alışkanlığına sahip, bilgisayar kullanımında etkin ve alanında uzman öğretmenler; Sürekli Eğitim Platformu Myexamy sayesinde dijital anlamda çok daha güçlüdür.
Yapay Zekâ Tabanlı Myexamy ile Sınav Eğitim Kurumları öğrencileri kendilerini, öğretmen ve yöneticiler de öğrencilerin akademik gelişimini anlık takip ederek tam öğrenme ile yüksek başarı elde ederler.
MENTORLÜK SİSTEMİ
Mentorlük belirli bir alanda tecrübe sahibi olmayan kişilerin, o işi daha iyi gerçekleştirebilmeleri amacıyla, alanla ilgili daha çok tecrübesi bulunan, bilgi ve beceri sahibi kişiler tarafından onlara yol gösterilmesi olarak ifade edilen tradisyonel bir süreçtir.
SINAV OKULLARINDA MENTORLÜK SİSTEMİ
Sınav Okullarındaki mentorlük sistemi, mentor ile danışan öğrenci arasında kişisel, akademik ve duygusal ortaklık kurma sürecine dayanır. Öğrencinin derslerdeki gelişimi, motivasyonu ve devamlılığı izlenir. Öğretmenleri, ailesi ve arkadaşlarıyla ilişkilerine ve sosyal yaşamına katkı sağlanır.
Her öğrencimiz, mentor öğretmenlik sistemiyle ve ayrıştırılmadan 5. sınıftan 12. sınıfa kadar bir mentor öğretmenden danışmanlık desteği alır.
Mentor öğretmen düzenli aralıklarla öğrenci ve velisi ile ayrı ayrı görüşür, görüşme sonuçlarını raporlandırarak rehber öğretmenle paylaşır.
Sınav Okullarında mentor öğretmenler öğrencinin akademik sürecine destek olmak için TÖDEV, sınav, deneme, görev kağıtları ile uygulama sonuçlarını inceler. Tüm bunları öğrenci ile paylaşır. Öğrencinin bireysel planlama yapmasına ve sonuçları analiz ederek ilerlemesine yardımcı olur.
Ders çalışma teknikleriyle ilgili, öğrencinin ihtiyaçlarını belirler. Test çözümü, konu tekrarı ve görsel, işitsel, yazılı, sözlü kaynakların kullanımı konusunda önerilerini sunar.
Gerektiğinde duygusal süreçlerini desteklemek ve motivasyonu güçlendirmek için de telkinlerde bulunur. Öğrencinin sınav dönemini etkileyecek ailevi ve duygusal problemleri takip edilir. Gerekirse rehber öğretmen eşliğinde bu sorunlar için de çözüm aranır.
Sınav gruplarında mentorlük süreci aynı şekilde işlemektedir.Bu dönemde öğrenci görüşmeleri daha sık yapılmaktadır. Mentor Öğretmenler tüm öğrencilerine yönelik bir analiz yapar. Hedefler belirlenerek bu hedeflerin öğrenciye uygun olup olmadığı müşterek kontrol edilir.
Sınav gruplarında haftalık olarak yapılan sınav sonuçları ile 5, 6 ve 7. sınıflarda aylık ve düzenli olarak yapılan deneme sınav sonuçlarına göre öğrencilerimizin bireysel kazanım eksikleri tespit edilir. Mentor öğretmen yapılan bu takibe göre sonuçları inceleyerek takip eder. Mentor öğretmen ilk başta belirlenen hedefe öğrencinin ne kadar yaklaştığını gözlemler. Sonuç yeterli değilse öğrencinin ihtiyaçları tekrar belirlenir. Öğrencinin deneme sonuçlarında eksik kazanımları ve yeterli olmadığı alanlar için gerek bireysel gerekse küçük gruplar halinde eksik kapatma çalışmaları ile ek çalışmalar planlanır ve yapılır.
Her bir ortaokul öğrencisi için “Akademik Parmak İzi” olarak adlandırdığımız geçmişten bugüne kadar edindikleri bilgi birikimine ek olarak eksik kazanımlarına dair detaylı analizler mevcuttur. Öğrencinin karşılaştığı sorunlar karşısında kendi çözümlerini üretmesi, kendini yeni koşullara göre yapılandırması bu analizlerle mümkün olur. Her yıl düzenli takibi yapılan öğrenciler kademe geçişlerinde de dahil olmak üzere akademik parmak izlerini her daim yanlarında taşırlar.
Lise öğrencilerimiz için üniversite sınavlarına hazırlık süreci 9. sınıfta başlar. 9. ve 10. sınıflara özgü hazırlanan bireysel rehberlik çalışma programları her öğrencimizin ihtiyacına göre düzenlenir. 9 ve 10. sınıflarda yapılan aylık deneme sınavları öğrencileri 11 ve 12. sınıfa hazırlar. 11. sınıfta rehberlik biriminin düzenlediği kariyer günleri, üniversite gezileri sayesinde yapılan doğru alan seçimi onları hedeflerine bir adım daha yaklaştırmış olur. 12. sınıfa gelindiğinde öğrencilerimizin farklı zorluklarda soruları pratik bir şekilde çözme becerisi gelişmiş olur. 11. sınıfta sınava hazırlık öğrencileri, 12. sınıfta “Sınav Grubu” olarak çalışmalarına devam eder. Buna ek olarak yarıyıl tatillerinde öğrenciler, kendilerine özel hazırlanmış hata kitapçığından da faydalanırlar ve bir sonraki döneme eksiksiz olarak hazırlanırlar.
MENTOR ÖĞRETMENLİK SİSTEMİNİN AMAÇLARI NELERDİR?
Mentor Öğretmenlik sistemi ile;
Öğrencilerin derslerdeki devamı, gelişimi ve motivasyonu izlenir.
Öğrencilerin öğretmenleri, ailesi, arkadaşları ve sosyal hayatına katkı sağlanır.
Öğrencilerin kişisel özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde çalışma alışkanlıklarını düzenlemesi öğretilir.
Öğrencilerin eğitimsel sürecine destek olmak amacıyla TÖDEV, sınav, deneme, görev kağıtları ve uygulama sonuçları incelenerek öğrenci ile paylaşılır. Sonuçları analiz ederek öğrencilerin bireysel planlamalarını yapmalarına rehberlik eder ve bu anlamda akademik ilerlemesine yardımcı olunur.
Öğrencilerin kişisel planlama ve değerlendirme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunulur ve öğrencilerin motivasyonu daimi olarak desteklenir.
Öğrencilerin okul ve ev arasındaki iletişiminin etkin ve sürekli olması sağlanır.
Öğrencilerin test tekniğini öğreterek yurt içi yapılan sınavlardaki başarılarına katkıda bulunulur.
Rehber öğretmenler mentör öğretmenlerle ile ayda bir kez bireysel görüşmelerde bulunurlar. Öğrenciler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunarak yapılacak olan çalışmaları birlikte planlarlar.
Mentor öğretmenlerimiz öğrencileriyle ayda iki kez bireysel ve bir kez de toplu görüşme yaparlar.
Mentor öğretmenlerimizin öğrencileri ile birlikte yaptıkları bireysel görüşmelerde deneme sınavları sonuçları değerlendirilir. Sınav Ortaokullarında okuyan öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavına(YKS) hazırlık için yapılan sınavlarda hedef puan belirlemesini, yapılan sınavlardan sonra öğrencilerin hedefledikleri puana ulaşıp ulaşmadıklarını değerlendirir. Öğrencilerin belirlenen hedefe ulaşmamaları durumunda, nedenleri sorgulanarak ihtiyaçları belirlenir. Yeni hedefler belirlenmesi konusunda öğrenciler motive edilir. Öğrencinin bu dönemlerde olası aile ya da arkadaşlık ilişkilerinde yaşadıkları sıkıntıları dinleyerek gerekli gördüğü durumlarda öğrenciyi uygun birimlere yönlendirir.
Mentor öğretmenler öğrenciler ile yaptıkları bireysel ve toplu görüşmelerle ilgili olarak öğrencilerin velilerini yaptıkları çalışmalar konusunda ayda bir kere telefonla bilgilendirirler.
MENTOR ÖĞRETMENLİĞİN AMAÇLARI NELERDİR?
Mentor Öğretmenler;
Öğrenciler ile iletişim sağlamalı ve onlarla sağlıklı bağlar kurmalıdırlar.
Öğrencileri eğitim ve öğretim hayatlarındaki amaçlarını belirlemede onlara rehberlik etmelidirler.
Sorumlu oldukları öğrencilerin takibini yaparak, kontrol edilmesini sağlarlar.
Sorumlu oldukları öğrencilerin ailelerine aylık düzenli aramalar gerçekleştirirler. Bu görüşmelerde öğrencilerin eğitimsel gelişim sürecini velileri ile paylaşırlar. Hazırladıkları görüşme özetlerini yazılı bir şekilde okul idaresi ile paylaşırlar. Mentör öğretmenler yaptıkları bu çalışmalarla Okul-Öğrenci-Aile üçgeninin sağlıklı bir tabana oluşturması için destek sağlarlar.
Mentor öğretmenler yönlendirmeye ihtiyaç duyan, ödev yapmayan, kendini ders sırasında ifade edemeyen, ders çalışma sistemini oluşturmamış, sistemli çalışmayan ya da çalışmayan öğrencileri tespit eder ve onlara bu konularda yardımcı olurlar.
MENTOR ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ İLE ÖĞRENCİ KAZANIMI NE OLMAKTADIR?
Mentor Öğretmenlik Sistemi ile öğrenciler;
Okul ortamında Koordinatörlük tarafından belirlenen bir eğitimci ile sürekli iletişim halinde bulunur,
Akademik ve sosyal gelişimini belirli aralıklarla belirlenen eğitimci ile beraber değerlendirir ve takip edildiğini bilir,
Kişisel farkındalıkları artar,
Kişisel değerlendirme ve planlama becerileri artar,
Çalışma alışkanlıklarını kendi bireysel özelliklerine ve ihtiyaçlarına en uygun olacak biçimde düzenlemeyi öğrenir,
Gelişim ihtiyaçlarını tespit edebilir,
Test tekniklerini öğrenir,
Dikkatini geliştirmeyi öğrenir,
Akademik ve sosyal alanda daha etkin olabilir,
Amaçlarını daha kolay belirler ve amaçlarına uygun olarak hareket eder,
Motivasyonu artar,
Katılımcı davranışlarda bulunurl,
Başarısının sorumluluğunu alır,
Akademik başarısını yükseltecek şekilde çalışmalar yapar,
Öğrenci kendi öğrenme stilinin bilincine varır,
Kendi kendine disiplinler koyma becerisi koyarak bu becerisini geliştirir,
Bir disiplin ve düzen içinde ilerleme olduğu için öğrencinin başarısız olma korkusu ortadan kalkar,
Öğrenci dikkat dağınıklığı ya da dikkat bozukluğu ile daha kolay başa çıkabilir,
Daha sağlıklı yaşam sürme alışkanlıklarını benimser,
Öğrenci olarak ve bir birey olarak gelişme sağlar,
Rehavet alanının dışına daha kolay bir şekilde çıkabilir ve kendini geliştirmeye her an açık durumda bulunur,
Öğrenmeye merak duyar ve merakını her zaman canlı tutar.
MENTORLÜK SİSTEMİNİN TEMEL YARARLARI
Mentorlük Sistemi ile öğrencilerin ev ve okul hayatı arasındaki iletişim ve koordinasyon güçlendirilir.
Öğrenci ile aylık amaçlar belirlenir.
Öğrencilerin sınavları ve deneme sınavları sonuçları değerlendirilir.
Öğrencilerin okuldaki durumları belirli aralıklarla gözden geçirilerek öğrencinin kendi farkındalığının artması sağlanarak, öğrencinin kendisini değerlendirmesi sağlanır.
Belirlenen amaçlar doğrultusunda amaçların ne kadarının gerçekleştirildiği belirlenir. Gerçekleşmeyen amaçların tamamının gerçekleştirilebilmesi için öğrencinin nelere ihtiyacı olduğunu değerlendirir.
Gereken durumlarda yeni amaçlar belirlenmesi için öğrenciyi destekler.
Öğrencinin aile ya da arkadaşlık konularında yaşadıkları sorunları dinler ve uygun olan birime yönlendirir.
MENTOR ÖĞRETMENLER NASIL OLMALIDIR?
Mentor Öğretmenler mentorü oldukları öğrencileri isim isim tanımalı, öğrenciler ile düzenli iletişim içinde bulunmalı, öğrencilerin velileri ile tanışmalı ve periyodik aralıklarla iletişimde bulunmalı, mentörü oldukları öğrencilerin okul başarı grafiklerini e-okul ve MyExamy üzerinden takip etmeli, mentorü olduğu öğrencilerin branş öğretmenlerinden aldığı bilgiler ışığında öğrenciye yönlendirmeler yapabilmelidir.
MENTOR ÖĞRETMENLİK SİSTEMİNİN HEDEFLERİ NELERDİR?
Mentor Öğretmenlik Sistemi ile okullarımızdaki her öğrencimizin akademik ve sosyal alandaki gelişimleri dikkatli bir şekilde izlenir. Öğrencilerimizin planlama ve değerlendirme becerilerinin artırılması, gelişim ihtiyaçlarının tespit edilmesi, eğitimsel ve bilimsel başarının yükseltilmesi, okula bağlılığının sağlanması, öğrencilerimizin kendileri ile ilgili farkındalıklarının yükseltilmesi, öğrenme motivasyonunun artırılması, ev ve okul arasındaki etkileşimin yakın işbirliği ile kolaylaştırılması hedeflenir.
MENTORLÜK ÇALIŞMALARI İLE ÖĞRETMEN KAZANIMI NE OLMAKTADIR?
Mentorlük çalışmaları ile öğretmenler;
Zaman kullanımlarını gün, hafta ve ay bazında daha etkili biçimde organize etmeyi ve kullanmayı öğrenirler. Zaman kullanımları bu anlamda daha efektif olmaktadır,
Hedef belirleme ve hedefleri gerçekleştirme konusunda daha net ve düzenli bir davranış sergilerler,
Öğrenim konusunda daha istekli olurlar,
Katılımcı davranış sergilerler,
Öğrencinin okul ve aile arasında köprü olarak öğrenim ve toplumsal yaşam dengesini kurarlar
Tam gün nitelikli eğitim verilen Sınav Eğitim Kurumlarında verilen ödevler pekiştirme çalışmaları biçimindedir. Bu çalışmalar kısa sürede öğrencilerin yapabileceği düzeydedir ve anne-baba ya da başka bir kişinin yardımına ihtiyaç kalmaz.
Sınav Eğitim Kurumlarında uygulanan ödev sisteminde, öğrencinin ailesiyle vakit geçirememesi göz önünde bulundurularak öğrencinin bireysel ev çalışmaları merkezi olarak planlanır. Bu planlamaya göre haftalık ders programlarından hareketle, her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir. Ödev çizelgesi veli, öğrenci ve öğretmenlerle paylaşılır.
ÖDEVDEN ÖTESİ: TÖDEV
Yukarıda belirtilen amaca uygun olarak öğrencinin ev çalışmalarını sistemli ve verimli hâle getirmek için Sınav Dergisi Yayınları tarafından her sınıf için tüm dersleri kapsayacak şekilde TÖDEV (Tam Öğrenme Değerlendirme Vizesi) fasikülleri hazırlanır.
TÖDEV’ler o hafta işlenen konuları kapsayacak şekilde haftalık olarak hazırlanır ve her hafta cuma günü (hafta sonu yapılmak üzere) okul yönetimi tarafından öğrencilere dağıtılır. Sonraki hafta ise her dersin ilk saatinde kontrol edilir, yapılamayan kısımlar sınıfta tamamlanır.
Dönem sonlarında tüm dönemi kapsayacak şekilde özel Tatil TÖDEV’leri hazırlanarak öğrencilere dağıtılır ve tatil dönüşü kontrol edilir.
TÖDEV
Sınav Eğitim Kurumlarında işlenen derslerin her konusu için hafta hafta planlanan bir tekrar fasikülü bulunur. Bu fasiküller her hafta bir uzman rehber öğretmen tarafından yapılır ve öğrencilerin eksik olduğu her bir kazanım için tekrar dersleri ile birlikte programlar hazırlanır.
Sınav Kolejlerinin ayrıcalıklı tam öğrenme sistemi TÖDEV bunu yapıyor!
TÖDEV Nedir?
Tam Öğrenme Değerlendirme Vizesi yani kısaca TÖDEV, Sınav Eğitim Kurumları öğrencilerine son derece etkili bir tekrar sistemi sunar. TÖDEV, ilkokul birinci sınıftan başlayarak tüm öğrenciler için müfredatlarındaki her ders ve her konu için hafta hafta kazanım tekrarı soruları içeren, benzersiz bir fasiküldür.
TÖDEV’in öğrenciler için en büyük artılarından biri, sadece o hafta işlenen konuları içeren sorulardan oluşmasıdır. Örneğin 11. sınıfta fizik dersinde o hafta “manyetizma” konusu işlendi. O haftanın 11. sınıf TÖDEV fasikülünde fizik dersi bölümünde, sadece ‘’manyetizma’’ konusunun özüne değinen ve kazanım değeri yüksek tekrar soruları yer alır. Bu durum TÖDEV ile matematikten tarihe, edebiyattan,biyolojiye kadar aynı şekilde sürdürülür. Bu sayede öğrenci bilgileri tazeyken o hafta gerekli tekrarları yapar, hızlı bir şekilde eksik olduğu kazanımı fark eder. Kazanım ve konu eksiğini gidermek için gerekirse rehber öğretmeni eşliğinde çalışmalara başlar.
TÖDEV’in İşleyişi Nasıldır?
Her sınıf için o haftanın TÖDEV’leri cevaplarından arınmış bir şekilde öğrencilere dağıtılırak ödev olarak K12 sistemine işlenir.
TÖDEV o hafta işlenen konulara özel şekilde hazırlanan, en gerekli kazanımlara yönelik soruları içerir. TÖDEV’ler her Cuma verilir. Öğrenci TÖDEV’ini Pazartesi gününe kadar yapmak ve pazartesi okula getirmek zorundadır. Tam da bu noktada, TÖDEV’in tam öğrenme modeline ne kadar uyumlu olduğu görülmektedir.
İlkokul kısmında TÖDEV’ler sınıf öğretmeni tarafından Pazartesi günleri önce kontrol edilir, daha sonra tek tek çözümleri yapılır. Anlaşılmayan yerler tekrarlanır. Bireysel olarak anlaşılmayan bir yer varsa öğrenci etüde alınır. Kazanım eksiği haftalık olarak giderilmiş olur. Ortaokul ve lisede hafta boyunca her branş öğretmeni kendi ilk dersinde TÖDEV’deki sorularını cevaplandırır. Kazanım eksiklerine göre grup ya da bireysel etütler oluşturulur.
Sınıf etütleri sonrası öğrencinin kazanım eksiğinin devam etmesi durumunda ilgili branştan öğretmenlerle bire bir etütler de hazırlanır. Bu sayede öğrencinin varsa kazanım eksiği hafta bitmeden giderilmiş olur.
Sınav Eğitim Kurumlarının en önemli ilkelerinden biri olan “takip” ilkesine uygun olarak TÖDEV’in ödev olarak tanımlanması ve her TÖDEV sonucunun haftalık mentör öğretmen aramasında velilere telefon ile bildirilmesi, öğrencinin evinde de izlenmesini de kolaylaştırır. Bu sistem sayesinde velilerimiz de öğrencileri kontrol etme noktasında sisteme dahil olur.
TÖDEV Ne Fayda Sağlar?
Özetle TÖDEV, tam öğrenme modeline uygun etkili bir tekrar ve pekiştirme sistemidir. Haftalık kazanımları eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve konu kaybı yaşamadan sınav sürecine hazırlanmak isteyen öğrenciler için oldukça uygundur. Veli, rehber öğretmen ve öğrenci iş birliği sayesinde etkili bir şekilde uygulanır ve hızlı bir geri bildirim sağlamaktadır.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav - LGS / YKS
Sınav Eğitim Kurumlarında düzenli olarak gerçekleştirilen “Gerçek Mekân Gerçek Sınav” uygulaması, öğrencilere tüm kurallarıyla tam anlamıyla gerçek sınav deneyimini en az iki hafta önceden yaşatır. Yapılan sınavlarda 8. sınıflara yönelik LGS (Liselere Giriş Sistemi) ve 12.sınıflara yönelik YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) kuralları harfi harfine yerine getirilir.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav - LGS (Liselere Giriş Sistemi), YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Nerede Yapılır?
Türkiyenin birçok ilinde bulunan Sınav Eğitim Kurumları, Gerçek Mekân Gerçek Sınav deneyimini öğrencilerinin önceden belirlenmiş üniversitelerde ya da kurum içinde yaşamalarını sağlar. Dışarıda velilerin beklediği, kimliksiz ve geç gelen öğrencilerin içeri alınmadığı Gerçek Mekân Gerçek Sınav’da öğrenciler psikolojik ve fiziksel olarak gerçek sınava hazırlanma şansı yakalar. Gerçek sınav simülasyonu, öğrencilere deneme sınavlarından çok daha fazlasını sunar.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav Ne Zaman Yapılır?
Gerçek Mekân Gerçek Sınav deneyimi ilgili LGS (Liselere Giriş Sistemi) ve YKS sınavları çoğunlukla ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavdan iki hafta önce gerçekleştirilir.
Sınav Eğitim Kurumlarında düzenli olarak gerçekleştirilen “Gerçek Mekân Gerçek Sınav” uygulaması, öğrencilere tüm kurallarıyla tam anlamıyla gerçek sınav deneyimini en az iki hafta önceden yaşatır.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav Hangi Gün Yapılır?
Gerçek Mekân Gerçek Sınav LGS (Liselere Giriş Sistemiı) 8. sınıflar için sadece Cumartesi günü yapılır.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) grubu öğrenciler için yine tıpkı gerçek sınavda olduğu gibi hem TYT(Temel Yeterlilik Testi) hem AYT (Alan Yeterlilik Testleri) olacak şekilde Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılır.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav Nasıl Yapılır?
Sınav Eğitim Kurumlarında her öğrenciye sınavdan dört gün önce “Sınav Giriş Belgeleri” dağıtılır. Öğrenciler sınava girecekleri bina, oda, sıra gibi sınav yeri bilgilerini giriş belgelerinden görebilirler. Öğrenciler bu sınava gelirken aynı gerçek sınava giderken olduğu gibi kendi imkânları ile gelirler. Her binanın kapısında kadın ve erkek olarak güvenlik personelleri yer alır.
Tüm öğrenciler içeriye girerken üst aramasından geçirilirler. Üzerinde gerçek sınava giremeyeceği herhangi bir eşya varsa eşya kesinlikle içeri alınmamaktadır. Öğrenciler yanlarında yalnızca sınav giriş belgesi, kimlik kartı ve ambalajı çıkarılmış su şişesi ile içeri giriş yapabilirler.
Yine gerçek sınav kuralı olan saat 10.00’dan sonra öğrenciler binaya alınmaz. Bir öğrenci saat 10.01’de geldiğinde kesinlikle içeri alınmamaktadır. Gerçek sınav koşullarından hiçbir şekilde sapma yaşanmaz.
Kitapçık ve optikler her öğrencinin adına poşetlenmiş bir şekilde hazırlanır. Öğrenciler gerçek sınavda kodladıkları bölümlerin aynısını Gerçek Mekân Gerçek Sınav’da da kodluyorlar. Aynı şekilde ikişer tane kalem, kalemtıraş ve silgi öğrencilere Sınav Eğitim Kurumları tarafından verilir.
Her sınıfta mutlaka salon görevlisi, her katta bir tane kat görevlisi ve her binanın mutlaka bir bina görevlisi bulunur. Sınav salonuna giren öğrencilerin hiçbir şekilde dışarı çıkmasına izin verilmez.
Uygulamanın yapıldığı günlerde bir tane ambulans ulaşılabilecek bir noktada hazır olarak bekletilir. Fenalaşan ya da herhangi bir rahatsızlık geçiren öğrencilere anında müdahale edilebilir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ÖSYM kuralı olan “TYT sınavının ilk 100 dakikasında ve AYT sınavının ilk 135 dakikasında, ayrıca sınavın son 15 dakikasında çıkış yoktur.” kuralı aynen uygulanır.
Uygulamanın yapıldığı günlerde bir tane ambulans ulaşılabilecek bir noktada hazır olarak bekletilir. Fenalaşan ya da herhangi bir rahatsızlık geçiren öğrencilere anında müdahale edilebilir.
Sınavlar bittikten sonra ise, öğrencilerin Türkiye geneli karneleri çıkar ve tüm öğrenciler k12.net sistemi üzerinden sıralamalarını, puanlarını ve netlerini görebilirler.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav’ın Öğrencilere Faydası Nedir?
Gerçek Mekân Gerçek Sınav uygulaması öğrencilere pedagojik anlamda pek çok fayda sağlar:
Öğrenci gerçek sınava giderken yolda karşılaşacağı zorluklarla yüzleşir ve gerçek sınava giderken çok daha temkinli davranır.
Daha önceden deneyimlemediği bir ortama karşı olan kaygısını dengelemeyi öğrenir.
Sınav sırasında zamanını etkin kullanmayı öğrenir.
Sınav binasında içeride ne olacağını önceden görür ve deneyimler.
Optik kodlamalarını nasıl yapacağını bilir.
Sınava giriş – çıkış saat kurallarını öğrenir.
Sınava girerken yanında neleri götürmesi ve neleri götürmemesi gerektiğini öğrenir.
Sınav anı stres ve kaygı kontrolünü öğrenir.
SINAV KOLEJİ EKO-OKULLAR PROGRAMI
Sınav Koleji Eko-Okullar Programı öğrencilerimizin çevre bilincini geliştirmek ve çevreye daha duyarlı hale getirmek amacıyla kurulmuştur. Sınav Koleji Anaokulları, Sınav Koleji İlkokulları ve Sınav Koleji Ortaokullarında çevre bilinci oluşturmak, çevrenin korunması, çevre yönetimi, sürdürülebilir kalkınma eğitimi ve doğal kaynakların kullanımı konularında eğitim vermek için uygulanan bir program olan Eko-Okullar Programı, ihtiyaçlarımızın karşılanması için yapılan tüketimin aşırı olmaması ve bunun için tüketim alışkanlıklarının değişmesini hedefler.
Katılımcı yaklaşım programını benimseyen Eko-Okullar Programı ile öğrencilere çevre eğitimi verilir, öğrencilerin çevre ile ilgili konularda bilgi edinerek aile, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları(STK) çevre ile ilgili konuların bilinçlendirilmesinde etkin olarak görev alırlar. Eko-Okullar Programı ile Eko-Okul kulübündeki öğrenciler toplumda çevre duyarlılığının artması konularında duyarlılığın sağlanmasında rol alırlar. Çevre ile ilgili yapılan bütünsel okul faaliyetlerini içeren çalışmalarda en önemli ve bütünleştirici faktör öğrenci katılımı olmaktadır. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlamaktadır.
Eko-Okullar Programı doğanın dengesine saygılı olmayı, onlara çevre dostu davranışlar kazandırmayı desteklemektedir. Eko-Okullar Programı ile Eko-Okul kulübündeki öğrenciler grup çalışmalarına yatkın, sorun çözme odaklı, diyalog kurma becerisine ve karar verme yetisine sahip bireyler olarak yetiştirilir. Sınav Kolejlerinde uygulanan Eco School Programı ile Sınav Eğitim Kurumlarının THE OKUL anlayışı ile örtüşmekte ve iyi bir yurttaşlık eğitimini de sağlamaktadır. Eko-School kapsamında öğrenciler okulun çevresel etkilerini azaltmak için uygulanan 7 adımda etkin rol almak için yönlendirilerek, yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınma sürecinin uygulanmasına yardımcı olurlar. Eko-Okullar Programının uygulanması ile öğrenciler çevre konusunda ve yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazanırlar.
Yeşil Bayrak Nedir?
Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Sınav Koleji Yeşil Bayrak ödülüne sahiptir. Eko-Okullar Programı bu anlamda hem çevre eğitimi konusunda yol gösterici durumda olan bir program hem de verdiği Yeşil Bayrak ödülü ile ödül planı olma özelliği taşımaktadır. İki yıl geçerliliği olan Yeşil Bayrak ödülü, program dahilinde yapılan çalışmalar ve verilen çevre eğitimleri ile üstün başarı sağlayan okullara verilmektedir.
Eko-Okullar Programın Faydaları
Eko-Okullar Programı ile öğrenciler; bir grubun üyesi olurlar ve bir kimlik geliştirirler. Öğrenciler grup çalışmalarında katılımcı bir yapı oluştururlar. Eko-Okullar Programında yer alan öğrenciler sosyal anlamda sürdürülebilirliğin sosyal yönünü kullanarak çevrelerini, arkadaşlarını, ailelerini ve sivil toplum kuruluşlarını çevre konusunda bilinçlendirme etkin olarak görev alırlar. Öğrencilerin sorunların bilincinde olma, sorunlara karşı çözüm üretme, sorunlar hakkında münazara becerisini geliştirme, inisiyatif kullanabilme ve karar verme yetenekleri gelişir. Eko-Okullar Programı ile öğrencilerin plan yapma, uygulama ve raporlandırma becerileri de gelişmektedir. Doğal kaynakların korunması ve çevre bilincinin gelişmesi ile beraber tüketim alışkanlıkları değişerek savurganlık da önlenir.
Eko-Okullar Programı okullarda temizlik ve düzen ön planda tutularak sürekli kılınmasını, okulun öğrenciler tarafından sahiplenilerek su ve elektrik tasarrufunun öğrenci eliyle yapılmasını sağlar. Okulun yerel, ulusal ve uluslararası boyutta tanınmasına yardımcı olan bir program niteliğindedir.
Sınav Koleji Anaokulları, Sınav Koleji İlkokulları ve Sınav Koleji Ortaokulları kademelerindeki eğitim-öğretim faaliyetlerini ve buna bağlı etkinlikleri, misyonunu benimsemiş çalışanları, öğrencileri ve velilerinin katkılarıyla, Atatürk’ün izinde Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerine uygun olarak ve Türk Milli Eğitiminin ilke ve amaçları doğrultusunda yürütmektetir. Okulumuzun, geleceğin liderleri olacak olan öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediği ilkelerden biri de çevre bilincidir.
Eko-Okullar Programının Hedefleri
Küresel en büyük sürdürülebilir okul programı olan Eko-Okullar, öğrencileri eyleme dayalı öğrenme programına dahil ederek genişler. Eko Okullar Programı nesilden nesile aktarılabilen bilgi ve farkındalıkla çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefler.
Öğrenciler Eko-Okullar Projelerinde edindikleri davranış kalıplarını hayatları boyunca yanlarında taşıyabilirler ve sürdürülebilirlik fikri ile gelecek nesillere aktarabilirler. Bu anlamda Sınav Koleji Öğrencileri gerçekleştirdikleri projelerle ve edindikleri davranış kalıpları ile şimdiki ve ileriki nesillere örnek olurlar.
Sınav Kolejlerinde Eko - Okullar Programı
Eko-Okullar Programı Sınav Koleji öğrencilerini çevreyi aktif olarak koruma davranışları edinmelerini ve çevrelerine katkıda bulunmayı teşvik eden bir olgudur. Program sınıfta başlar, okul ortamında büyür ve toplumda çevre ile ilgili bilincin farkındalığının oluşmasını sağlayarak ve destekleyerek değişimi teşvik eder. Sınav Koleji öğrencileri Eko-Okullar Programı ile okullarındaki, bulundukları çevrede ve toplumda çevreyi iyileştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunurlar.
Sınav Kolejlerinde Eko-Okullar Programı ile öğrenciler çevre duyarlılığı, çevre bilinci, çevre yönetimi politikalarında çalışmalar yaparak başarı duygusunu tadarlar. Program sonunda Yeşil Bayrak kazanılması ise öğrencileri sertifika alma ve prestij kazanmaya yönlendirir.
Eko - Okullar Programının Yararları
Eko-Okullar Programı;
Öğrenmeyi uygulamalı deneyimlerle birleştirir ve öğrencilerin yanı sıra öğretmenleri, okuldaki tüm birimlerdeki çalışanları ve toplumu katılımcı davranışlara teşvik eder.
Okul ortamlarında sorumluluk duygusunun gelişmesine yardımcı olur.
Öğrencileri çevre sorunlarını fark edebilme, sorunlar ile mücadele edebilme ve fark yaratacaklarını inanmaları konusunda teşvik eder. Bu anlamda motive edici bir yapıdadır.
Öğrencilere sorumluluk duygusu aşılar. Çevre bilinci ile ilgili olarak günlük olarak uygulanabilen sürdürülebilir bir düşünce biçimi geliştirir. Öğrencileri fark yaratma ve çevresini bilinçlendirme konusunda proaktif davranışların oluşmasını sağlar ve bu davranışların bir sonraki nesile aktarılması konusunda bireyleri destekler, tutumları iyileştirir.
Eko-Okullar Programı yalnızca ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de çevre ile ilgili konularda bilgi alışverişini sağlar. Bilgilerin paylaşımına fırsat verir, öğrencilerin farklı kültür ve dillerde olan kişilerle iletişime geçmesine yardım eder.
Eko-Okullar Programının logosonda bulunan kişinin kollarında büyüyen çiçekler öğrencilerin, programa katılmalarını, çevrelerine verdikleri değeri, tutum ve davranışları geliştirmeye yardımcı olan bilgileri temsil eder.
En büyük ve küresel sürdürülebilir okul programı olan Eko-Okullar Programı, okul içinde ve sınıf ortamında başlar, gelecek nesli eyleme dayalı öğrenme ortamına dahil eder ve topluluklarda genişleyerek büyür. Eko-Okullar Programının en büyük başarısı nesilden nesile sürdürülebilirlik fikri ile çevreye duyarlı bireyler yetiştirmesidir. Çevreye duyarlı insanlar, edinmiş oldukları davranış kalıplarını bir hayat boyu yanlarında taşıyacak ve gelecek nesillere de çevre ile ilgili iyileştirme ve fark yaratma alışkanlıklarını öğreteceklerdir.
Eko-Okullar Programı, okullarda olumlu eylemlerin davranışlara dönüşmesine odaklanmaktadır. Okullardaki öğrencilerin çevre ile yapılan etkinliklere, yaşadıkları ortamda ve küresel anlamda çevre bilinci geliştirme ve koruma eylemlerine aktif olarak katılmaya teşvik eden bir olgudur. Eko-Okullar Programı sınıf ortamında başlar, okul ortamında genişler ve sonunda toplumda genel olarak değişimi teşvik eder.
Eko-Okullar Programı ile öğrenciler okullarında çevre politikaları oluşturma konusunda söz sahibi olarak okul bazında Yeşil Bayrak ve sertifika almanın getirdiği başarı ve prestij kazanma duygusunu yaşarlar.
Yaşam Boyu Olumlu Etkiye Sahip Eko - Okullar Programının Yararları
Eko-Okullar programı, gençlerin okul, aile ortamında ve toplum içinde çevreyi iyileştirmeye yönelik anlamlı etkinliklerde bulunmaları için ideal bir programdır.
Çevre bilinci oluşturmayı uygulamalı deneyimlerle birleştiren Eko-Okullar Programı öğrencileri, öğretmenleri, toplumu ve genel olarak herkesi kapsayan katılımcı davranışla yürütülmektedir.
Çevreye karşı daha sorumlu, daha sürdürülebilir ve daha az maliyete sahip olan Eko-Okullar Programı, okulların duyarlı çevre anlayışını sürdürmeleri anlamında yapılan pozitif değişikliklerdir.
Öğrencileri çevre sorunları ile somut anlamda mücadele etmelerine yönelik teşvik edici özelliğe sahiptir. Bu anlamda motive edici bir yapıda bulunmaktadır.
Eko-Okullar Programı öğrencilere sorumluluk duygusu aşılayarak, günlük olarak uygulayabilecekleri iyileştirilebilir ve sürdürülebilir tutum ve davranışları içeren bir zihniyet içermektedir.
Proaktif davranışlarla gerçek bir fark yaratma ve önce yakın çevrenin sonrasında edinilen bilincin gelecek nesillere aktarılmasını teşvik edici özelliktedir.
Toplumun iştirakçi olarak dahil edilmesine büyük önem veren Eko-Okullar Programı, öğrencilerde çevreye duyarlı davranış kalıplarının edinilmesine yardımcı olur.
Ulusal ve uluslararası düzeyde ilişkileri güçlendirici özelliği ile küresel anlamda birleştirici özelliğe sahiptir. Okullar bu bağlantılar ile çevresel bilgileri paylaşma olanağı yakalarlar, kültürel ve dil becerilerinin geliştirmek amacıyla bir köprü olarak kullanabilirler.
Eko-Okullar Programı Unsurları
Eko-Okullar Programı yapısal unsurları üç maddede incelenir; bunlar, Yedi Adım Çerçevesi , Eko-Okullar Temaları ve Yeşil Bayrak Değerlendirmesi’dir. Eko-Okullar Programının başarılı olması için okul içi liderlerin ve okul yönetiminin desteği gerekir. Bu anlamda Sınav Eğitim Kurumları ve Sınav Kolejleri başarılı etkinlik ve projelerde bulunmaktadır.
Eko-Okullar Programı Logosunun Anlamı
Eko-Okullar Programına ait logoda bulunan çiçekler, hem insanları barındıran ve koruyan çevreyi hem de programa katılan lve çevreye karşı değer, tutum ve davranış geliştirmeye yardımcı olan öğrencilerin edindiği bilgileri sembolize etmektedir. Logoda iki farklı renkte bulunan kitap sayfaları okulları ve bilgiyi temsil etmektedir. Mavi sayfa geçmişi, kişinin aşina olması gereken tarihi ve toplumda zaten yaratılmış ve ele alınması gereken sorunları temsil ederken beyaz sayfa ise gelecek nesillere aktarılacak çevre duyarlılığı ile ilgili çalışmaları temsil etmektedir.
Eko-Okullar Programı - Program ve Ödül Planı
Okullara çevre eğitimi ve çevre bilinci konusunda yol gösterici bir program sunan Eko-Okullar Programı, verdikleri çevre eğitimi ve yaptıkları çalışmalarda başarılı olan ojullara Yeşil Bayrak Ödülü vermesi ile bir ödül planı olma özelliği taşımaktadır.
Eko-Okullar Programı Yeşil Bayrak Ödülü
Uluslararası düzeyde tanınması ve saygınlığı bakımından çevreye duyarlı okulların simgesi olan Yeşil Bayrak, bir eko-etikettir. Yeşil Bayrak ödülünün geçerlilik süresi iki yıldır ve iki yılda bir alınan okul tarafından yenilenmesi gerekir. Yeşil Bayrak Ödülüne sahip olan Sınav Koleji yaptığı Eko-Okullar çalışmaları ve etkinlikleriyle öğrencilerine çevre bilinci, çevre koruma, çevre duyarlılığı, gelecek nesillere bilgi aktarımı konularında pozitif, yapılandırmacı ve motive eden bir yapıda bulunmaktadır. Eko-Okullar Programının en önemli ve bütünleştirici etkisi Sınav Koleji öğrencilerinin katılımıdır. Öğrencilerin çevre bilinci ile ilgili bilinçlendirme çabaları ve bilgi aktarımlarını, arkadaşlarına, ailelerine, çevrelerine yansıtmasıyla Eko-Okullar Programı sınıflarda işlenen konuların ya da okulda yapılan etkinliklerin de ötesine geçmektedir. Bu anlamda Eko-Okullar Programı öğrencilerin diyalog kurma becerisini geliştirir ve iyi bir yurttaşlık eğitimi almalarını sağlar.
Okul öncesi, ilkokullar ve ortaokullarda çevre bilincini, çevre yönetimini ve sürdürülebilir kalkınma programını desteklemek ve bu konuda eğitim vermek için uygulanan Eko-Okullar Programı katılımcı yaklaşımı destekleyici faaliyetlerde bulunur. Okullardaki öğrenciler Eko-Okullar Programı ile çevre ile ilgili konularda bilgi edinirler, çevrelerini, ailelerini, arkadaşlarını, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin olarak rol alırlar.
Eko-Okullar Programının Faydaları
Eko-Okullar Programı çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsar, öğrencilere yaşamları boyunca kullanacakları, çevreyi ve toplumu etkileyecek alışkanlıklar kazandırır. Uygulandığı okullardaki başarısı okul müdürünün, okul idaresinin ve okuldaki öğretmenlerin ilgisine bağlıdır.
Eko-Okullar programındaki en önemli ve bütünleştirici etken, öğrenci katılımı ile gerçekleşmesidir. Eko-Okullar Programı ile öğrenciler, bir grubun üyesi olurlar ve bu grupta yeni bir kimlik geliştirirler. Öğrenciler bu programla ekip çalışmasına alışarak, katılımcı bir yapı oluşturur. Eko-Okullar Programı ile öğrenciler sorunları tanıma, sorunlara çözüm üretme, sorunlar hakkında çözüm önerileri sunma ve tartışma becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar. Ayrıca program ile öğrencilerin inisiyatif kullanma ve karar verme becerileri bunun yanı sıra plan yapabilme ve program ile ilgili rapor yazabilme becerileri de gelişir. Komitenin yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları da öğrencilerin iyi bir yurttaşlık eğitimini almalarını ve diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi sağlar.
Eko-Okullar Programı ile öğrencilerin doğaya saygı ve doğal kaynakları koruma bilinci gelişir, tüketim alışkanlıkları değişerek ve ileriki yaşamı düşünerek çevreye uyumlu hale gelir, savurganlık önlenir.
Eko-Okullar Programının Konuları Nelerdir?
Eko-Okullar Programının konuları başlıca; tüketim alışkanlıklarımız, enerji ve su kullanımı, iklim değişikliği ve küresel ısınma, çöp atık ve geri dönüşüm, biyolojik çeşitlilik, genetiği değiştirilmiş organizmalar ve sağlıklı yaşam, ulaşım, hava-toprak,su-ışık ve gürültü kirliliği ile organik tarım geliştirme ve yaygınlaştırma vb.konular üzerinde çalışmalardır.
Eko-Okullar Programı ile Sınav Öğrencileri Çevre Bilinciyle Yetiştirilir
Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation for Environmental Education, FEE) tarafından desteklenen ve ülkemizde TÜRÇEV tarafından yönetilen uluslararası bir program olan Eko-Okullar Programı ile Sınav Koleji öğrencileri çevre bilinci ile yetiştirilir.
Sınav Kolejleri bünyesinde bulunan Eko - Okullar Programı ile Sınav Koleji öğrencilerimiz çevreye duyarlı ve çevre bilinci konusunda temel bilgi ve temel görüşleri kazanırlar. Eko - Okullar Programı ile öğrencilerimiz bilinçli tüketim davranışları geliştirirler, doğal kaynakları koruma konusunda olumlu davranışlar kazanırlar. Öğrencilerimiz Eko - Okullar Programı ile çevre bilinci konusunda ailelerine, çevrelerine ve toplumun geneline ulaşmayı hedeflerler.
Eko-Okullar Bir Program ve Bir Ödül Planıdır
Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda a yol gösterici bir program sunar ve verdiği çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü verir. Bu anlamda Eko-Okullar Bir Program ve Bir Ödül Planıdır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınırlığı olan ve çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Yeşil Bayrak ödülünün geçerlilik süresi iki yıldır. Bu nedenle ödülün her iki yılda bir yenilenmesi için prosedürler takip edilir ve tekrar ödül başvurusu yapılır.
Eko-Okullar Programının Avantajları
Eko-Okullar Programı çevre bilincini uygulamalı deneyimlerle birleştirir. Program öğrencileri, öğretmenleri ve toplumu kapsayan katılımcı bir tutumla yürütülmektedir.
Eko-Okullar programı çevreye karşı sorumluluk duygusu ve bilinci oluşturan, sürdürülebilir bir programdır. Okulların, öğretmenlerin, öğrencilerin, toplumun duyarlı çevre bilinci kapsamında yapılan olumlu değişikliklerden oluşur.
Eko-Okullar programı öğrencilerin okul ve aile ortamının yanı sıra toplum içinde de çevreyi ele alan ve çevre iyileştirme çalışmalarını kapsayan etkinliklerden oluşur ve bunun için en ideal program konumundadır.
Eko-Okullar programı öğrencileri çevre ile ilgili sorunlara yönelik somut çalışmalarını teşvik edici ve motive edici özelliği ile ön plana çıkar. Bu anlamda isteklendirici bir yapıda bulunmaktadır.
Eko-Okullar programının anlayışı; öğrencilere sorumluluk duygusunun aşılanması, çevre ile ilgili tutumların günlük olarak uygulanabilir, sürdürülebilir ve iyileştirilebilir davranış ve tutumlardan oluşmasıdır.
Eko-Okullar programı, öğrencilerin olayları kendi kendine gelişmesine müsaade etmeden, ben ne yapabilirim? düşüncesi ile hareket etmesi ve yol izlemesidir. Eko-Okullar programı bu anlamda proaktif davranışlarla çevre bilincinin gelecek nesillere hangi ve ne şekillerde aktarılacağını özendirici ve isteklendirici özellikte bir yapıda bulunmaktadır.
Eko-Okullar programı toplumun katılımcı olarak dahil edilmesine büyük önem verir.
Eko-Okullar programı ulusal ve uluslararası düzeyde ilişkileri güçlendirici ve küresel anlamda birleştirici özelliğe sahiptir.
Eko-Okullar programı öğrencilerin çevreye duyarlı davranış kalıpları edinmelerine yardımcı olur.
Eko-Okullar programı okullar arası bağlantıyı da sağlar. Bu anlamda okullar çevre ile ilgili bilgileri paylaşma imkanı yakalar.
Eko-Okullar programı uluslararası düzeyde dil becerilerini geliştirmek ve kültürel anlamda bir köprü kurmak için de kullanılabilir.
Sınav Okulları olarak Eko Okullar Programında destek verdiğimiz projelerle öğrencilerimize yaşanabilir bir dünya bırakma anlayışını ilke olarak benimsemekteyiz.
EKO-OKULLAR PROGRAMI NASIL UYGULANIR?
Eko-Okullar Programı 4 aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar Kayıt Olma, Programı Yürütme, Ödül İçin Başvuruda Bulunma ve Ödül Yenileme’dir.
Eko-Okullar Programı 1. aşama : Kayıt Olma
Projeyi yürütecek olan koordinatör öğretmen ile okul yönetimi okullarında Eko-Okullar Programına ait projeyi uygulamaya karar verirler ve müracaat formu doldurarak kayıt olurlar.
Eko-Okullar Programı 2. aşama : Programı Yürütme
Eko-Okullar Programına katılan okullar, programın kalbini oluşturan 7 Adım’a kendi müfredatlarını adapte ederler. Bunlar; Eko-Okullar Komitelerinin Kurulması, Çevresel İnceleme, Eylem Planı, Gözlem ve Değerlendirme, Müfredat Çalışması, Bilgilendirme ve Katılım ve Eko-İlke’dir.
1- Eko-Okullar Komitelerinin Kurulması:
Eko-Okullar projesinde iki ayrı komite kurulur. Bunlardan ilki okulun farklı sınıflarındaki yeterli sayıda (20-25) öğrencilerin katılım sağladığı ve bir koordinatör öğretmenden oluşan Eko-Tim'dir. İlk komite programın okuldaki yürütücüsüdür.
İkinci komite ise okul müdürü veya müdür yardımcısı, okul aile birliği temsilcisi, programa ilgi duyan öğretmenler, programa katkısı olabilecek veliler, muhtar ya da belediye temsilcisi, okulun Eko-Okul öğrenci timi temsilcisi / temsilcilerden oluşur. İkinci komitenin görevi projenin okulda devamlılığını sağlamak ve Eko-Tim'e destek olmaktır.
2- Çevresel İnceleme: Eko-Okullar projesinde öğrenciler, okulda atılan çöp miktarı, altyapı yetersizlikleri gibi konularda incelemeler yaparlar. Öğrencilerin okulda yaptığı bu çalışma, okulun çevre üzerinde yarattığı etkileri inceleme amaçlıdır. Eko-Tim okulun bir yıl boyunca ele alacağı konuyu belirler. Bunlar enerji, çöp-atık, biyolojik çeşitlilik ve su kullanımı konulardan biri olabilir.
3- Eylem Planı: Eko-Okullar projesinde öğrencilerin çevresel performansı artırmak üzere yaptıkları çevresel incelemeleri değerlendirilir. Belirlenen önceliklere göre gerçekçi amaçlar içeren uygulanabilir projeler ve etkinlikler bir eğitim-öğretim yılı içinde takvimlendirilir, seçilen konular hazırlanır ve siteden
üye girişi yapılarak ilgili alana yüklenir.
4- Gözlem ve Değerlendirme: Eko-Okullar projesinde gözlem ve değerlendirme, okulda verilen çevre eğitiminin sürekliliğinin güvencesidir ve okulda belirlenen planın öğrenciler tarafından takip edilmesini ve bu şekilde çalışılan konularda başarılı olunmasına yardımcı olur.
5- Müfredat Çalışması: Eko-Okullar projesi eğitim müfredatından ayrı ancak müfredattan destek alarak yürütülmektedir. Burada amaç, çevresel konuların yeri geldiğinde derslerde işlenmesinin sağlanmasıdır. Bundan ayrı olarak Eko-Okullar projesi haricinde çevre eğitiminin tüm derslerde verilmesi elzemdir ve okuldaki tüm öğretmenlerin programı anlaması ve program için çalışmalar yapması uygun olur.
6- Bilgilendirme ve Katılım: Eko-Okullar projesi dahilinde okul içerisinde ise yapılan etkinlikler tüm okula duyurulur. Eko-Okullar Panosu hazırlanarak proje ve bunun yanı sıra genel çevre konularına yer verilir. Aynı zamanda yerel yönetimler, veliler, işletmeler ve toplum da katılım sağlar. Okullar bu anlamda deneyim ve bilgi edinmek amacıyla diğer kuruluşlarla iletişim halinde olurlar ve kendi yaptıkları çalışmalarla çevrelerini, çevre ile ilgili konularda duyarlı olmaya çağırırlar.
7-Eko-İlke: Eko-İlke öğrencilerin seçtikleri konu ile ilgili ulaşmak istedikleri hedefleri içeren ve tüm öğrencilerle çalışanların üstlenip uygulayacağı, çevre yararına olan faaliyetlerdir. Eko-Okullar projesinde Etkinlik Raporu hazırlanır ve TÜRÇEV'e gönderilir.
Eko-Okullar Programı 3. aşama : Ödül İçin Başvuruda Bulunma
Eko-Okullar Programında ödül için başvuruda bulunmak için okul en az iki eğitim - öğretim yılı başından beri programda yer almalıdır. Bu süre öğrencilerin ve öğretmenlerin programa adapte olmaları, çalışmalarını tamamlamaları ve çevrelerini bilinçlendirmeleri için gerekli bir süredir.
Eko-Okullar Programın eylem planının üçte ikisini gerçekleştirren okullar, Yeşil Bayrak Ödül başvurusu da yaparlar. Yeşil Bayrak Ödül başvurusu eğitim -öğretim yılının ikinci döneminde yapılır. Yeşil Bayrak Ödül başvurusunda "formlar" bölümünde yer alan "Yeşil Bayrak Ödül Başvuru Formu" doldurulur ve Yeşil Bayrak Başvuru Dosyası için gerekli sorular detaylı olarak cevaplandırılarak yapılan etkinliklerin açıklamaları ile birlikte öğrencilerin fotoğraflarının da yer aldığı CD vakfa gönderilir. Yapılan bu çalışmalar, ulusal koordinasyon tarafından yerinde de denetlenir ve başvuru sonuçlandırılır.
Eko-Okullar Programı 4. aşama : Ödül Yenileme
Eko-Okullar Programında kazanılan ödüllerin geçerlilik süresi iki yıldır. İkinci yılın sonunda ödül yenilemek gerekir. Ödül yenileme için aynı prosedürler takip edilir ve tekrar ödül başvurusu yapılır.
Eko-Okullar Programına Üye Ülkeler
Eko-Okullar Programı kapsamında 56.000'den fazla okula, 13.000.000'dan fazla öğrenciye ve 1.170.000'den fazla öğretmene ulaşılmıştır. Eko-Okullar Programı 2013-2014 eğitim-öğretim yılı itibari ile 56 ülkede uygulanmaktadır.
SOSYAL, FİZİKSEL VE AKADEMİK GELİŞİM İÇİN AFTER SCHOOL
Öğrencilerinin ders ve sınav başarılarının yanında sosyal alandaki gelişimlerini de destekleyen sahip olduğu kurum kültürü ile fark yaratan Sınav Eğitim Kurumları, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında bedensel, sosyal ve kültürel birikimine de katkıda bulunan ortamları içine alan bir yaşam alanı sunar.
Sınav Okullarında akademik anlamda yeni yaklaşımlar ve anlayışlar çağımızın gereklerine uygun olarak gelişmeye devam etmektedir. Sınav Okulları öğrencileri araştıran, düşünen, düşündüğünü dile getirebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, yapıcı, yaratıcı sorgulayan ve üretebilen bireyler olarak yetişmektedir. Sınav Okullarında öğrencilerin akademik gelişimlerinin ve onlara inovatif bilgi birikimini kazandırmanın yanı sıra spor, sanat ve kültür alanlarında da gelişmelerine önem verilmektedir.
Öğrencilerin akademik başarısını destekleyen ve okul motivasyonlarını arttıran bir program olarak uygulanan After School programı; sportif, sanatsal, bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerden oluşur. Öğrencinin hobilerinin de okula dahil olduğu After School programı, öğrencileri sportif, sosyal, kültürel faaliyetlerle zenginleştirilmiş bir yaşama, özgüveni yüksek, vizyonu geniş ‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için hazırlar.
After School Nedir?
Sınav Eğitim Kurumları bünyesinde uygulanan After School programı farklı ve çeşitli alanlarda yapılan kulüp çalışmalarından oluşur. Öğrencilerin ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda seçtikleri kulüplerde eğitimler deneyimli ve uzman branş öğretmenleri, sporcular ve sanatçılar tarafından verilir.
Farklı ve nitelikli sportif, kültürel, sosyal, bilimsel ve sanatsal kulübün yer aldığı After School programında kulüp seçimleri ve seçilen kulüplerin takibinde online sistem kullanılır. Kulüp etkinlikleri kapsamında okul içi ve dışı gösteriler, sergiler ve organizasyonlar düzenlenir.
After School programı, öğrencilerin fiziksel ve bilişsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlarken, sosyal bağlarını güçlendirmesine de olanak tanır. After School programlarına aktif olarak katılan öğrencilerin akademik başarılarında artış gözlenir.
After School Kulüp Seçimleri Nasıl Yapılır?
After School programı kapsamında kulüpler spor, sanat ve kültür olarak üç kategoride sınıflandırılır. Her bir öğrencinin üç kategoriden birer kulüp seçme hakkı bulunuyor. Öğrenci tek kategoriden üç kulüp seçememektedir. Spor, kültür ve sanat kategorilerinden birer tane seçim yapan öğrenciler her bir kategorideki alanlarda becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalar.
Sınav Anaokullarında After School
Sınav Anaokullarında After School çalışmaları hafta içinde ders programına dahil edilir. Yüzme, bale, jimnastik, piyano, seramik, kil, satranç, yaşam atölyesi, minik aşçılar gibi dersler öğrencilerin ders programına yerleştirilir. Sınav Anaokullarında After School çalışmaları ile öğrenciler anaokulunda yeteneklerini keşfeder ve öğretmenlerinin de yönlendirmesi ile birlikte 1. sınıftan itibaren yetenekleri ya da ilgi alanları doğrultusunda kulüplerini seçebilirler. Sınav Anaokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Sınav Anaokullarında yaş gruplarına göre branşlarımız üç ana gruba ayrılır.
3-4 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi, Bale/Dans, Görsel Sanatlar
4-5 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi/Yüzme
5-6 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi, Bale/Dans, Görsel Sanatlar, Buz Pateni/Yüzme, Satranç,Kodlama, Görsel Sanatlar, Satranç, Kodlama, Bale/Dans
Sınav İlkokullarında After School
Sınav İlkokullarında öğrenciler hafta sonu 09.30 – 14.00 saatleri arasında After School programı kapsamında kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders programı 2 ders spor, 2 ders sanat ve 1 ders kültür olmak üzere toplam 5 dersten oluşur.
Kulüp seçeneklerinde Spor Kulübü olarak; yüzme, jimnastik, masa tenisi, buz pateni, voleybol, badminton, temel hareket eğitimi, aikido, ritim, basketbol, futbol, okçuluk, satranç, Kültür Kulübü olarak; akıl oyunları, bilim atölyesi, eğlenceli matematik, satranç, çevreci minikler, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Sanat Kulübü olarak; bale, görsel sanatlar, gitar, keman, piyano, drama, origami, halk oyunları, minik aşçılar, resim, seramik ve tasarım atölyesi seçenekleri mevcuttur. Sınav İlkokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Sınav Ortaokulları ile Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde After School
Sınav ortaokul ve lise öğrencileri hafta içi her gün belirlenen saatlerde After School programı kapsamında kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders seçenekleri arasında Spor Kulübünde; yüzme, buz pateni, aikido, futsal, okçuluk, basketbol, satranç, badminton, voleybol, futbol, masa tenisi, Kültür Kulübünde; eko-okul, akıl oyunları, Junior MUN, bilim atölyesi, World Scholar’s Cup, eğlenceli matematik, satranç, çevreci görsel tasarım, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Destination Imagination, münazara, Sanat Kulübünde; halk oyunları, modern dans, bale, tiyatro, piyano, orkestra, çok sesli koro, tasarım atölyesi, seramik, resim, origami, İngilizce drama ve tiyatro seçenekleri mevcuttur.
Güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan Sınavlı öğrenciler için ayrıca Güzel Sanatlar Sınavına Hazırlık dersleri verilir. Sınav Ortaokullarında ve Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.