Sınav İlkokulları Eğitim Programı, Milli Eğitim Bakanlığının temel ilke, amaç ve hedefleri doğrultusunda, temel bilgi ve becerilere sahip, özgüveni yüksek, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, sosyal ve iletişimi kuvvetli bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Okulumuzda eğitim tam gün ve karma olarak yapılmaktadır.Öğrencilerin yetenekleri ile kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan okulumuzda Tam Öğrenme Modelli Eğitim Yaklaşımı uygulanmaktadır. Sarmal ve tekrarlara dayanan öğretim sistemimizde anadil ve İngilizce kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz, demokratik ve çağdaş eğitim ortamı içinde saygı, sevgi, hoşgörü, ‘İyi İnsan, İyi Yurttaş Hedefli Değerler Eğitimi’ ışığında yetişmektedir.
Sınav İlkokullarında eğitim ve öğretim, 1., 2. ve 3.sınıfta Anadil ve İngilizce öğretmenleri ile beraber olarak sürdürülür. Öğrencilerimiz İngilizceyi özgüvenle kullanırlar. İlköğretim öğrencilerimizin İngilizce konuşma becerilerini artırmak için uygulanan ‘Side to Side’ Eğitim Portalı ile İngilizceye yoğun olarak maruz kalma sonucunda, İngilizcenin çocuklara kalıcı bir şekilde öğretilmesi hedeflenir. Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öğretim programlarının yanı sıra öğrencilerimiz, yeteneklerine göre farklı branşlarda eğitimler alırlar.
Sınav İlkokullarında öğrenciler çağın gereklerine uygun ve donanımlı bir şekilde yetiştirilirler. Dünya vatandaşlığı için İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil seçenekleri ile iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefleyen okulumuzda, öğrencilerimizin kolay bir şekilde ikinci yabancı dili öğrenmeleri için programlar uygulanmaktadır. Sınav İlkokulunda öğrencilerin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilmektedir. Kurum değerlendirme sınavlarının yanı sıra uluslararası geçerliliği olan sınavlar ile öğrencilerin dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, kelime bilgisi, ingilizceyi doğru şekilde kullanma bilgisi ölçülmektedir.
Sınav İlkokulları eğitim programı İlköğretim Koordinatörlüğü tarafından özenle hazırlanır. Sınıf ve ingilizce öğretmenlerinin uyguladıkları çift dilli etkinliklerin yanı sıra yüzme, buz pateni, jimnastik, satranç, modern dans-bale, müzik, seramik ve yaratıcı drama etkinlikleri branş öğretmenleri tarafından, branş ile ilgili özel alanlarda yürütülmektedir. Kodlama - robotik eğitimleri ve STEM çalışmaları özel atölyelerde gerçekleştirilir.
Sınav İlkokullarında Tam Öğrenme Modelli Eğitim Yaklaşımı uygulanmaktadır. Öğrencilerin yetenekleri ile birlikte kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan eğitim sisteminin yanında,‘THE OKUL Değerler Eğitimi’ üzerine kurulan okulumuzda öğrencilerimizin saygılı, hoşgörü sahibi, empati kurabilen,dürüst ve sorumluluklarının farkında bireyler yetiştirmek amaçlanır.
Sınav İlkokullarında öğrencilerimize, eleştirel ve yaratıcı düşünme, oluşturulan düşüncenin geliştirilmesi ve farklı şekillerde kullanılması, problem çözme, problemin çözümünde farklı yollar deneme, olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurma, mantıksal çıkarımlarda bulunma, araştırma, sorgulama, sosyal ve girişimci olma gibi becerilerin kazandırılması hedeflenir. Sınav Kolejleri teknolojinin tasarlamak ve üretmek için kullanıldığı, 21. yüzyıl becerilerine sahip çağdaş bireyler yetiştiren köklü ve kurumsal bir okuldur.
SARMAL VE TEKRARLARA DAYANAN ÖĞRETİM SİSTEMİ
Sınav İlkokulu Anadil ve İngilizce eğitiminde, sarmal ve tekrara dayanan öğretim şekli benimsenmektedir. Sarmal ve tekrarlara dayanan öğretim sisteminde, ana kavramlar temelinde oluşturulan ders programları, zorluk seviyelerinin aşamalı olarak artması ile beraber, öğrenilen kavramların sürekli tekrarını ifade eden bir yaklaşım sergilemektedir.
Öğrenciye kendi düzeylerinde öğretilen yeni kavramlar, artan zorluk derecelerine göre kademelendirilmekte ve öğrencilerin zaman içerisinde daha derin ve kalıcı bilgi edinmeleri sağlanmaktadır. Düzenli tekrarlara dayanan öğrenme sürecinde, öğrencilere verilen konular her seferinde daha derinlemesine işlenir. Tekrar edilen bilgiler bir önceki öğrenilen bilginin geliştirilmesine ve derinleştirilmesine bağlıdır. Sarmal program ile işlenen konular öğrenmede kalıcılık sağlamaktadır. Belirli bir düzen ve sistem içinde ilerleyen ders programları bir zincir gibi birbirini takip ederek ilerler. Her yeni konu, eski konu temelinden ilerlemektedir. Böylelikle tekrar edilen konu bir süre sonra beyinde kalıcı olarak kalmaktadır.
Sarmal ve tekrarlara dayanan öğretim sisteminde, işlenen konuların kapsamlarının gitgide genişletilmesi esasına dayanmaktadır. Yeni öğrenilecek konular, önceki öğrenmelerle ilişkilendirilir ve bağ kurularak işlenmektedir. Öğrenme konuları zamanı ve yeri geldikçe ardışık düzende ilerler. Konu içerikleri her tekrarda minimal derinlik, soyutluk ve karmaşıklıkta verilerek öğrencilerin sabırla, özenle, dikkatle çalışması sağlanmaktadır.
Sınav İlkokulları ‘Side to Side’ eğitimi ile İngilizce öğretimini garantilemektedir. Çift dilde akademik uluslararası başarıları bulunan okulumuz, öğrencileri motive eden, güçlü, alanında profesyonel, farklı öğretme stratejilerini geliştirebilen öğretmen kadrosu ile öğrencilerimize vizyon kazandırmaktadır.
DİL BECERİLERİ TAKİP SİSTEMİ
Sınav İlkokullarında Anadil programı çerçevesinde, öğrencilerimizin, birinci sınıftan itibaren okuma grafikleri ile dil becerilerini kullanma ve geliştirme yetenekleri, belirli aralıklarla alınan grafik ve çekimlerle kayıt altına alınmaktadır. Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma çalışmalarının yapıldığı etkinliklerde öğrencilerin kelime dağarcıklarının zenginleşmesi hedeflenir. Duygu ve düşüncelerin doğru ve anlaşılır şekilde ifade etme yeteneği kazandırılır.
Dil Becerileri Takip Sistemi ile öğrencilerin dil becerileri kazanımları ve ilerlemeleri birebir takip edilmekte ve değerlendirilmektedir. İlkokul 4. sınıfa kadar grafik değerlendirme sonuçları doğrultusunda, ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar dil gelişim çalışmaları yapılır. Bu çalışmalar her öğrencinin akademik anlamda kazanmaları gereken doğru ve hızlı okuma becerilerini içermektedir.
Sınav İlkokullarında öğrencilerin dil becerileri kazanımları gündelik yaşamda kendi fikirlerini açık ve özgür olarak ifade edebilecekleri uygun ortamlar hazırlanarak geliştirilmektedir. Anadil eğitimi ile eşzamanlı olarak yürütülen İngilizce eğitimin programında da aynı şekilde dili kullanma becerileri ve kelime zenginliğinin kazanılması sağlanmaktadır.
STEM ÇALIŞMALARI
Sınav İlkokullarında verilen STEM eğitimi ile öğrencilere gerçek hayatla ilişkisi bulunan bir problem verilerek onları araştırma yapmaya, üretmeye, ürettikleri prototipleri sunmaya ve buldukları çözümün iyi ve pozitif sonuçlar getireceğine ikna etmeye doğal bir süreç olarak yönlendirilirler. Sınav İlkokulları STEM çalışmalarında öğrencilerin aktif katılımı ile teorik bilgiler kalıcılık sağlar. Problem çözmeden, araştırmaya, tasarımdan prototip oluşturmak için malzeme seçimine kadar bir çok aşamaları olan STEM çalışmaları uygulama ve gerçekleştirilmesi bakımından sabır gerektiren bir süreçtir. Bu süreç dahilinde öğrencilerin zihinsel faaliyetleri de sürekli olarak canlı kalmaktadır. STEM eğitiminin öğrenciyi gerçek hayata hazırlamadaki etkisi ve katkısı çok büyüktür.
Sınav İlkokullarında STEM Eğitiminin Önemi
Sınav İlkokullarında gerçek hayatın bir simgesi olan STEM eğitimi dört özel disiplinin (bilim, mühendislik, matematik ve teknoloji) disiplinler arası ve uygulamalı bir yaklaşım modeli ile eğitimine dayanır. Bir eğitim sistemi olarak var olan STEM eğitiminin temelleri ve ön hazırlığı anaokulu yıllarında olmaktadır. Ancak akademik anlamda STEM’i öğretmeye başlamak için ilkokul yılları da iyi bir zaman dilimidir. İlkokul yıllarında öğrencilerde temel bilim ve matematik bilgisi oluşmaktadır.
Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren oyun ile beraber keşfetmeye, sorgulamaya ve meraklarını gidermeye çalışırlar. STEM eğitimi çocukların zihinlerinde erken yaşlarda oluşan çalışma ve öğrenme biçimleri ile çok uyumludur. Çocuklarda STEM sevgisini beslemenin en iyi yolu ise merakı teşvik etmektir. İlköğretim döneminde STEM çalışmalarında çocukların oyun ile keşfetme, oluşan problemlerin çözümü, çoklu düşünme gibi beceriler kazandırılmaktadır.
Sınav İlkokullarında yapılan STEM çalışmalarında öğretmenin öğrencilere vereceği sevgi, projelere destek ile beraber yapılan STEM konularını anlamaya yönelik çalışmalar, bu eğitimin çocuklar tarafından çok daha rahat kavranılmasına yardımcı olmaktadır. STEM eğitiminin Sınav İlkokulları programına entegre edilmesi ile beraber çocuklar gelecekle ilgili meslek seçimlerini ve kariyer planlarını daha rahat bir biçimde oluşturabilmektedir.
Sınav İlkokullarında ‘Side to Side’,‘Connections’ ve ‘Outside’ gibi zenginleştirilmiş İngilizce eğitim programları uygulanır.
Sınav İlkokulları İngilizce eğitimi, düşüncelerini kanıtlar göstererek, yazılı ve sözel olarak özgürce ifade edebilen, okuduğu ya da dinlediği materyallerden edindiklerini, kendi düşünceleri ile birleştirerek, İngilizce sözlü ya da yazılı olarak ifade edebilen, görüntülü ya da yazılı basında yer alan İngilizce yayınları ve dinlediği olayları ayrıntılı şekilde anlayarak takip edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefler. Sınav İlkokullarında Side to Side Eğitim Portalı son derece önemlidir. Yabancı dil öğreniminin, aynı anadili öğrenmek gibi, etkin şekilde 0-10 yaş aralığında gerçekleştiğini düşünürsek ‘ Side to Side ‘ Eğitim Portalının vazgeçilmez bir eğitim anlayışı olduğu çok daha iyi ortaya çıkmaktadır.
‘Connections’ adı verilen bağlantı derslerinde günlük temel İngilizce eğitimi, sağlam temelli akademik İngilizce eğitimi ve öğretiminin birbirini tamamladığı bir program uygulanır.
İngilizce eğitim programı ile paralel bir şekilde hazırlanan ‘Outside’ online portalında, İngilizcedeki dört temel dil becerisinin ev ortamında da pekiştirilmesi sağlanır.
Sınav İlkokulları öğrencilerinin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilir. Uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığı ile öğrencilerin dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, kelime bilgisi ve ingilizceyi doğru şekilde kullanma bilgisi ölçülür.
SIDE TO SIDE
Side to Side Eğitim Portalı, Sınav Eğitim Kurumlarına ait, İngilizce Koordinatörlüğü tarafından oluşturulmuş, İngilizce materyallerini kapsayan ve tamamı özgün içeriklerden oluşan bir İngilizce eğitim portalıdır. Dünya üzerinde eğitim öğretim faaliyetleri ile en üst sıralarda olan ülkelerin modern eğitim sistemlerini teknoloji ile buluşturdukları bu trend Sınav Eğitim Kurumlarında da kullanılmaktadır.
Sınav Koleji İlkokullarında ‘İngilizce Konuşarak Öğrenilir’ düşüncesinden hareketle anaokulundan itibaren uygulanan ‘Side to Side ‘ eğitim programı uygulanır. Bu programla İngilizce öğrenimi üzerindeki negatif tabuyu yıkılarak, öğrencilerin rahat ve doğal bir şekilde İngilizce öğrenmeleri sağlanır.
Sürekli güncellenen Side to Side Eğitim Portalı, geleceğin eğitim vizyonunu kucaklamayı ilke edinmiş Sınav Eğitim Kurumlarında İngilizce öğrenmeyi hem kolaylaştırmış hem de eğlenceli hale getirmiştir. Web tabanlı çalışan yazılımımız için geliştirilen eğitim neslerimizin tamamı A1-B2 Dil Pasaportu seviyelerine uygun olarak hazırlanmıştır.
Side to Side, İngilizce Öğrenmenin En Eğlenceli Yolu!
Side To Side programımızla “İngilizce’yi anlatan değil, öğreten bir okul” olduğumuzu vurguluyor, İngilizce’yi çocuklarımıza anadilleri gibi öğretiyoruz. Unutulmamalıdır ki anlatılanlar hafızada kalmayabilir ancak yaşananlar mutlaka kalacaktır. Bu sebeple, öğrencilerimize okul içerisinde ve verilen ödev ve projeler sayesinde okul dışında İngilizce ile iç içe olma fırsatı sağlıyoruz.
Sınav İlkokulları, uyguladığı ‘Side to Side’ eğitim programı ile öğrencilerin İngilizceye yoğun olarak maruz kalmaları sonucunda kalıcı bir şekilde İngilizceyi öğrenmelerini hedeflemektedir. Yabancı bir dili tam olarak öğrenmenin gerçekleşebilmesi için 400 kez tekrarlanması gerektiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
1.ve 2.sınıflarımızda tam Side to Side programı uygulanmaktadır. Side to Side Programının ilk ve en önemli ayağı okuldaki çift öğretmen sistemimizle başlar. Her sınıfımızın bir anadil sınıf öğretmeni bir de İngilizce sınıf öğretmeni bulunmaktadır. Bu da öğrencilerimize tıpkı anadillerini öğrenirken olduğu gibi İngilizce’yi ihtiyaç duyarak kullanma fırsatı sunar. Böylece, İngilizce öğrencilerimiz için günlük yaşamın bir parçası olur ve İngilizce iletişim kurmak Türkçe konuşmak kadar doğal hale gelir.
3.sınıflarımızda PBL (Project Based Learning) programı uygulanmaktadır. Proje tabanlı eğitim ve Steam sistemi tüm dünyada oldukça popüler olup öğrencilerimiz üzerindeki olumlu etkisi Side to Side PBL programımızla kanıtlanmıştır. Bu program alt yapımızla 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmekteyiz.
‘Side to Side’ programı çerçevesinde ilköğretim 1. 2. ve 3. sınıflardaki İngilizce eğitim programı ‘Oyun Temelli Yaklaşım’ üzerine kuruludur. İlkokul 1. ve 2.sınıfta anadil öğretmeni ile beraber olarak İngilizce öğretmeni de derslerde bulunur. Bu şekilde İngilizce öğretimi ile diğer derslerin ve okul yaşantısının bütünleşmesi sağlanmaktadır. Öğrenciler ders aralarında, yemek salonunda ya da bahçede oyun oynarken ilgili ders öğretmenleri ile İngilizce iletişim kurarlar. İngilizce öğretmenleri gün içerisinde öğrencilerle İngilizce konuşarak anlaşırlar. Böylelikle öğrenciler gün içerisindeki ders haricindeki zamanlarda da yoğun olarak İngilizceye maruz kalırlar ve karşıdaki öğretmenleri ile iletişim sağlayabilmek için İngilizce konuşmaları doğal olarak sağlanmış olur.
CONNECTIONS
Sınav İlkokullarında Connections adı verilen İngilizce Bağlantı Dersleri, ilkokul 1. 2. 3. ve 4. sınıflarda verilir. Connections dersinde İngilizce ve Anadil öğretmeni aynı anda sınıfta bulunurlar. İngilizce Koordinatörlüğü tarafından programa entegre edilmiş bütünleşik yapıya sahip ‘Tam Öğrenme Modelli’ eğitim anlayışıyla iç içe giren Connections derslerinde, öğrencilerin günlük İngilizce faaliyetlerinden profesyonel kullanıma uygun öğrenme yolunda Anadil Programları ile paralel yapıda ilerlemektedir.
Sınav Koleji İngilizce Koordinatörlüğü tarafından titizlikle oluşturulan İngilizce programı, günlük temel İngilizcenin, sağlam temelli akademik İngilizce eğitimi ve öğretimi ile desteklenerek birbirini tamamladığı bir program ile verilmektedir. Üst düzey düşünme becerilerini geliştiren, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını içeren Tam Öğrenme Modeli çerçevesinde, tüm öğrenciler başarılı olma yolunda hazır hale getirilmektedir. İngilizce ve Anadil öğretmeni bu anlamda derslerde ve ders aralarında her öğrenciyle yakından ilgilenir. İngilizce öğretiminde teorik eğitimi anlayışından uzak bir program ile tasarlanan Connections Bağlantı Dersleri ile pratik ve akademik eğitim doğal öğrenme çerçevesinde bir arada verilmektedir.
OUTSIDE
Sınav Koleji İngilizce Eğitim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan İngilizce eğitim programımızla paralel bir şekilde hazırlanan OUTSIDE online portalında, yabancı dildeki ‘Quality English’ , ‘Starters’, ‘Movers’ ve ‘Flyers’ 4 temel dil becerisinin okul dışında, ev ortamında da pekiştirilmesi sağlanmaktadır.
İNGİLİZCE DİL YETERLİLİKLERİ
Sınav Koleji İlkokulu öğrencilerinin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilir. Kurum değerlendirme sınavlarının yanı sıra uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığı ile öğrencilerin dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, kelime bilgisi, ingilizceyi doğru şekilde kullanma bilgisi ölçülür.
Sınav İlkokullarında öğrenciler, kolej bünyesinde verilen özel eğitim sayesinde uluslararası yarışmalarda başarı sertifikaları almaktadır. Öğrenciler, uluslararası yarışmalara katılarak yaptıkları çalışmalar dışında, İnteraktif İngilizce günleriyle de sene boyunca her ay farklı bir ürüne imza atarlar.
OXFORD INTERNATIONAL CURRICULUM
İlkokuldan lise sona kadar eğitim hayatı sürdüren Sınav Kolej öğrencileri, “Dünya Vatandaşı” olma yolunda bir adım daha atarak güçlü bir akademik geçmişi olan Oxford Uluslararası Müfredatı (OIC-Oxford International Curriculum) ile Sınav’ın Uluslararası vizyonuna güç katmaya devam etmektedir.
4. sınıflarımızda Oxford International Curriculum uygulanmaktadır. Oxford International Curriculum, Oxford Üniversitesi Yayınevi tarafından geliştirilmiş, öğretme ve öğrenmeye yeni bir yaklaşım sunan uluslararası bir müfredattır. Program, öğrencilerin gelecekte akademik, kişisel ve kariyer başarılarını sağlayabilmeleri için gerekli olan “İyi Olma Hali’’, “Sosyal ve Duygusal Öğrenme”, “Küresel Beceriler” ve “Yaşam Becerileri” müfredatlarını programlarına dahil eden uluslararası bir programdır. Müfredat derslerinin kazanımları İngilizce’ye entegre edilerek işlenmektedir. Öğrencilerimiz her öğretim yılının sonunda sınava girerek, uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını alacaklardır.
Oxford Uluslararası Müfredatı, 4.sınıfta uygulanmaya başlanır ve bu sayede, ortaokul ile bağ kurularak öğrencinin, tüm ortaokul boyunca müfredata devam etmesi sağlanır.
Sınav Koleji, yabancı dil öğretimini daha etkin hale getirmek için Uluslararası öğretim programları arasından; güçlü akademik geçmişi, etkin öğretim teknikleri ve en önemlisi de ulusal programımıza uyumlu özellikleriyle Oxford Uluslararası Müfredatını (OIC-Oxford International Curriculum) tercih etmektedir.
TOEFL Primary
Öğrencilerin İngilizce eğitimini yenilikçi ve özgün olarak şekillendirmeye yardımcı olan, TOEFL® sınavının zengin mirasına ve İngilizce dil sınavlarındaki en iyi uygulamalara dayanan TOEFL Primary® sınavları, 8 yaş üstü öğrencilerimiz için tasarlanmış olup, öğrencilerin gelecekteki başarısı için bir temel oluşturan İngilizce iletişim becerilerini ölçen uluslararası düzeyde en çok kabul gören sınavdır.
Sınav Koleji Rehberlik Birimleri, öğrencilerin doğasında var olan pozitif ve güçlü yönlerini ön plana çıkarmayı hedefleyen Pozitif Rehberlik anlayışını benimsemektedir. Sınav Koleji İlkokullarında öğrencilerin bireysel farklılıkları kişisel zenginlik olarak kabul edilir ve her öğrencinin özel olduğu kendisine hissettirilir.
Sınav İlkokulları eğitim anlayışında her öğrencinin gelişme ve öğrenme potansiyeline sahip olduğu düşüncesinden yola çıkılmaktadır ve her öğrenci ile birebir ilgilenilmektedir. Her okulumuzda bulunan rehberlik birimleri, bu potansiyelin, olumlu bir iklim oluşturulduğunda gelişebileceği ve geliştirilebileceği felsefesiyle tüm öğrenciler ile özel olarak ilgilenmektedir.
Sınav İlkokulları profesyonel ve güçlü eğitim kadrosu ile öne çıkmaktadır. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize kendi alanlarının yanı sıra çevre bilincini, canlıları sevmeyi, tüm evrene ve doğaya saygı duymayı, kendileri ve çevreleri ile beraber uyumlu bir şekilde yaşamayı öğrenme sürecinde onlara rehberlik ederler.
THE OKUL
Sınav İlkokullarında öğrencilere, 'İyi İnsan, İyi Yurttaş' hedefli Değerler Eğitimi verilmektedir. Takip/ Sorumluluk, Hakkaniyet/ Dürüstlük, Empati/Duygudaşlık değerleri üzerine kurulmuştur ve ‘THE OKUL’ olarak adlandırılır. Bu temel değerlerin yanı sıra sevgi, saygı, dayanışma, yardımseverlik, hoşgörü, fedakarlık, farklılıklara saygılı olmak, çevre bilinci ve en önemlisi demokrasi kültürü gibi insani değerlerin esas alındığı ‘Değerler Eğitimi’ Sınav Koleji İlkokulunda önemli bir yer tutmaktadır.
Sınav İlkokullarında öğrencilerin kullanacağı tüm kitaplar ve etkinlik sayfaları Anadil ve İngilizce olarak kurum içinde hazırlanır. Sınav Koleji öğretmenlerinin profesyonel eğitim çizgisinde büyük katkılarla oluşturulan ilköğretim eğitim kitapları, dergiler, çalışma ve portfolio sayfaları gibi tüm öğretim materyalleri özgün olarak hazırlanır. Türkiye genelindeki bütün Sınav İlkokullarında aynı program, aynı kalite standardına göre uygulanması bu şekilde gerçekleştirilmektedir.
İNGİLİZCE YAYINLAR
Sınav Anaokullarında işlenen Stop Wait Go kitabını, İlköğretimde Tricky Words 1-2, Side to Side School Study ve Side to Side PBL 1-2 kitaplarımız takip etmektedir.
Sınav İlkokullarında öğrenciler, sorumluluk bilinci kazandırılarak yetiştirilirler. Bu anlamda 1. sınıftan 4. sınıfa kadar öğrencilerimizin dil becerilerindeki ilerlemeleri takip edecekleri Track Light Portfolio bulunmaktadır. Bu sayede öğrenciler kendi gelişimlerini değerlendirme yeteneği kazanırken aynı zamanda mesuliyet duygusunun da kazanımı ve gelişimi sağlanmaktadır.
Sınav İlkokullarında oluşturulan tüm İngilizce eğitim materyalleri, İngilizce Koordinatörlüğü Başkanlığında ve English Testing Material Office departmanında oluşturulur. İngilizce ders kitapları ile bağlantılı olarak yürütülen Outside online portalı, ilköğretimde de devam etmektedir. Sınav İlkokulları öğrencileri, belirli aralıklarla okulda tamamladıkları portfolyo çalışmalarını ve kazanımlarını dijital platformda görme ve ilerletme imkanı bulurlar. Her öğrenciye özel olarak verilen şifre ve kullanıcı adlarıyla yapılmakta olan dijital platform sayesinde öğrenci kendini değerlendirme ve geliştirme imkanı yakalar. Yükümlülüklerinin farkında olan öğrenciler akademik hayatlarında başarıyı çok daha kolay bir şekilde yakalamaktadırlar.
Özgün ve yaratıcı İngilizce eğitimimiz sayesinde öğrencilerimiz kendilerine güven duyarlar, İngilizceyi doğal yaşam ortamında, rahat ve çekinmeden öğrendikleri için uluslararası sınavlarda da başarılı olmaktadırlar.
A1 başlangıç seviyesinde konuşma ve dinleme becerileri üzerinden, anasınıfında uluslararası geçerliliği olan ‘Quality English’ , 1. sınıfta ‘Starters’, 2.ve 3. sınıflarda ‘Movers’ ve 4. sınıfta ‘Flyers’ olmak üzere 4 temel dil becerisini uluslararası ölçekte test eden İngilizce sınavlarına katılırlar. Sınav İlkokulları öğrencileri kendi yaş gruplarında ve kendi düzeylerinde girdikleri sınavlarda, yaşıt öğrencilere oranla daha üstün başarılar elde etmektedirler. Bu başarı Sınav İlkokullarında uygulanan ‘Side to Side’ eğitim programı ile öğrencilere kazandırılan yüksek dil seviyesi sayesinde olmaktadır.
ANADİL YAYINLARI
Sınav İlkokullarında İngilizce eğitiminde olduğu gibi Anadilde de kendi yayınlarımız okutulur. Sınav Eğitim Koordinatörlüğü Başkanlığında branş öğretmenlerinin özgün ve profesyonel yaklaşımları eşliğinde müfredata uyumlu şekilde oluşturulan anadil branş eğitim materyalleri ile çocuklarımız geleceğe sağlam temeller atarak başlamaktadır ve ilerlemektedirler.
TÖDEV YAYINLARI
Sınav Dergisi Yayınları tarafından, her kademedeki sınıf için özel olarak hazırlanan ödev kitapçığı bulunmaktadır. Tüm dersleri kapsayacak şekilde hazırlanan TÖDEV (Tam Öğrenme Değerlendirme Vizesi) fasikülleri her hafta, Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi/Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri derslerinde tüm haftalık işlenen konuları kapsamaktadır. Sene boyunca, belli aralıklar dışında her Cuma, hafta sonu ödevi olarak okul yönetimi tarafından öğrencilere dağıtılır. Sonraki hafta her dersin ilk saatinde kontrol edilerek, yapılamayan kısımlar sınıfta tamamlanır.
Sadece hafta sonları değil, dönem sonlarında da tüm dönemi kapsayacak şekilde özel tatil TÖDEV’leri hazırlanmakta ve öğrencilere dağıtılmaktadır. Tatil dönüşünde TÖDEV’ler kontrol edilmektedir. TÖDEV, öğrencilerimizin kazanımlarını test etmekte ve tekrar edilmesi gereken kazanımların belirlenerek pekiştirilmesine olanak sağlamaktadır.
Sınav İlkokullarında öğrencilerimizi ‘Dünya Vatandaşı’ olarak yetiştirmekteyiz. Öğrencilerin önlerindeki eğitim hayatlarının daha anlamlı hale gelmesi amacıyla ‘Destination Imagination Eğitim Programı’, ‘Red Nose Day Video Challenge’ ve ‘Kanguru Matematik’ uygulamalarına katılım sağlanmaktadır.
DESTINATION IMAGINATION
‘Destination Imagination Eğitim Programı’ ile sınırsız yaratıcılık, kritik düşünme, iletişim ve takım çalışmaları becerilerini bir üst seviyeye taşıyacak bir tecrübe yaşarlar. Her yıl Kuşadası'nda düzenlenen yaratıcılığın ön plana çıkarıldığı, öğrencilerin fikirlerinin yenilikçi ve özgür olmasını sağlayan Destination Imagination programı ile;
Proje Tabanlı Öğrenme desteklenir,Takım çalışması hedeflenir,
Yaratıcı düşünme ve hayal gücünde artış olur,
Öğrencilerde zaman yönetimi becerisi gelişir,
Öğrencilere çevre bilinci ve bilincin sürdürülebilirliği öğretilir,
Öğrencileri geleceğin mesleklerine hazırlar ve temel beceriler kazandırılır,
Gönüllülük sevdirilir.
Öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri, teknik, temel mühendislik, bilimsel ve doğaçlama gibi çeşitli alanlarda anlık olarak görevlerin yerine getirilmesini içerek yapısıyla katılımcı öğrencilerin ileriki yaşamlarında kullanabilecekleri yeni beceriler edindirmeyi sağlayan eğitim programı olan Destination Imagination programına katılan Sınav Koleji İlkokulları öğrencileri, okullarımızda ingilizce olarak görülen STEM ve STEAM proje ve etkinliklerde kazandıkları yetkinliklerini, uluslararası platformda göstererek kendilerini kanıtlarlar. Destination Imagination programı aynı zamanda öğrencilerin eğlenebildikleri dünyanın en büyük yaratıcılık programıdır.
RED NOSE DAY VIDEO CHALLENGE
Red Nose Day Organisation (Kırmızı Burun Günü Kuruluşu) ilk olarak 1985 yılında yoksullukla mücadele etmek amacı ile kurulan ve Birleşik Krallık’ın en büyük yardım kuruluşlarından biri olan Comic Relief’ in bir parçasıdır. Takip, Hakkaniyet, Empati değerleri ile bütünsel olarak oluşturulan THE Okul kavramımız çerçevesinde, öğrencilerimizin konu ile ilgili farkındalıklarını artıracak olan Red Nose Day Video Challenge uygulaması ile İngilizce öğrenimi ve uygulamasını hayatın içinde onlara sunarak, yaratıcılıklarını geliştirecek videoları tasarlarlar. Ürettikleri fikirleri video üzerinden sergilerler.
KANGURU MATEMATİK
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, merkezi Fransa’da bulunan ‘Association Kangourou Sans Frontieres’ Derneğine bağlı olarak 1991 yılından bu güne kadar, 90’a yakın ülkede ve 70 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştiği dünyanın en prestijli matematik yarışmasıdır. Yarışmanın amacı, öğrencilerin orijinal matematik problemlerini üreterek, özgün ve orijinal soruların cazibesine kapılarak, kafalarını kurcalayan soruların peşinden gitme ve problem çözme becerisinin kazandırılmasıdır.
Sınav İlkokullarında öğrencilerimiz, sayısal düşünme, mantık yürütme ve diğer problem çözme stratejilerini daha da geliştirebilecekleri ve matematiğin eğlenceli yönünü keşfederek yaşıtlarıyla yarışabilecekleri bu önemli uluslararası matematik organizasyonunda Sınav Koleji İlkokullarının da gururu olmaktadırlar.
Sınav Kolejlerinde, kodlama-robotik dersi ilkokuldan itibaren tematik yaklaşım odaklıdır. Seçilen temalar çerçevesinde farklı disiplinleri bir araya getirip, ilişkilendirerek kavramları bir bütünün içinde ele alır. Tematik öğrenme modeli, çocuklarda, bilimsel ve araştırmacı düşünceyi davranışa dönüştürmekte önemli bir rol oynamaktadır.
Kodlama Eğitimi, öğrencilerimizin bilişimsel ve algoritmik düşünme becerileri geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif olarak kullanmalarını, bilişimsel araçların yazarı olmalarını sağlayan, fikir üretebilen ve fikirlerini teknolojiyi kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir uygulamadır.
Ezberleyen, sorgulamayan, eleştirmeyen nesiller yerine bu becerileri gelişmiş bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi 21.yüzyılın olmazsa olmazıdır. Sınav Koleji İlkokullarında Kodlama Eğitimi ile öğrencilerimizin fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmesi hedeflenmektedir.
Sınav İlkokullarında öğrencilerimiz, anaokulundan başlayan robotik eğitimlerini ilkokulda da devam etmektedir. Kodlama eğitimi ilkokul 1. sınıftan itibaren bilgisayar laboratuvarında verilmektedir. Bilgisayar laboratuvarında işlenen kodlama eğitiminde başlıca; bilgisayar bilimleri temel kavramları, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı, bilgisayar okur-yazarlığı, dijital vatandaşlık, internet güvenliği, algoritma geliştirme, programlama, dijital oyun tasarımı ve 3D tasarım programları ile ilgili çalışmalar verilmektedir.
Robotik çalışmaları ile öğrencilerimizin teknoloji kullanımı, tasarım, fen bilimleri ve matematiksel işlemler konularında beceri kazanmaları amaçlanır. Robotik uygulamalar öğrenmeyi kolaylaştırmakta ve öğrenci performansını artırmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimize kodlama-robotik atölyelerinde; temel elektronik eğitimi, robotik kitler kullanımı, elektronik simülasyon çalışmaları ile beraber robotik kodlama eğitimi verilmektedir.
Ayrıntılı Sınav İlkokullarında Bilişim Teknolojileri Eğitimi içeriğine buradanulaşabilirsiniz.
Sınav İlkokullarında branş dersleri, branş öğretmenleri tarafından verilir. Sınav İlkokullarında öğrencilerimiz uygulamalı, tek ve yaratıcılığın ön planda olduğu Sanat Eğitimi etkinlikleri ile kendi yeteneklerini keşfederler ve hayal güçlerini geliştirirler. Duyarlı, estetik ve üretken sanat eğitimi çocuklarımızın gözünde estetik bir anlayışla anlam kazanır.
Sınav İlkokullarında öğrencilerimizin ileriki hayatlarında sanata ve sanatçıya duyarlı bireyler olmalarını desteklemek amacıyla sanat tarihinde yer alan önemli ressamlar, heykeltraşlar, müzisyenler, dansçılar ile eserlerini onlara tanıtıcı materyallerle uygulamalar hazırlanarak, yaratıcı ve insani değerlere sahip bireyler olarak toplumumuzda yer almaları hedeflenmektedir.
MÜZİK ÇALIŞMALARI
Sınav İlkokullarında branş öğretmenleri tarafından verilen müzik dersi ile işitsel algı ve işitsel algı farklılıklarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu çalışmalar, öğrencilerimizin ilkokul çağlarında okuma yazma öğrendikten sonra işitme becerilerinin, görsel algılarının geride kalmasını önleyerek, dinleme - algı becerilerinin bir bütün olarak gelişmesini sağlamaktadır. Farklı tür ve çeşitli stillerin uygulandığı etkinliklerde öğrencilerimizin müzikal zenginliklerinin gelişmesi amaçlanır. Öğrencilerimizin müziğe dair yetenek ve becerilerinin fark edilmesi ve geliştirilmesi için uygun ortam sağlanır. Birçok müzik aletinin yer aldığı atölyelerimizde gerçekleştirilen ritim çalışmaları ve koro faaliyetleri ile çocuklarımızın aidiyet duygusunun geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
GÖRSEL SANATLAR
Sınav İlkokullarında öğrencilere Görsel Sanatlar dersleri ile estetik bakış açısı kazandırılır. Mevsime ve aya özel konseptler hazırlanarak yaşlarına uygun, özgün tasarımlar oluşturulması sağlanır. Haftada bir yapılan görsel sanatlar dersleri ile çocuklarının vizyon gelişimine katkıda bulunulur.
Yaratıcılığın temelinde var olan ‘’Özgün Olma’’ anlayışı ile sanatsal etkinliklerin bir kolu olan seramik alanında çocuklarımızın yetenekleri ön plana çıkarılır, benliğinin keşfetmesine yardımcı olunur, ince motor gelişimi desteklenir.
YARATICI DRAMA
İngilizce ve anadil olarak verilen yaratıcı drama etkinlerimizde öğrencilerimiz oyun sırasında bütün kişisel becerilerini ve hayal güçlerini geliştirirler. Yaratıcı drama etkinlikleri çocuklarda tiyatro eğitiminin başlamasına ve gelişmesine, aynı zamanda rol yapma yeteneklerinin de ortaya çıkmasına yardımcı olur.
Sınav İlkokullarında yapılan iki dildeki yaratıcı drama etkinlikleri ile Ana Dil ve İngilizce’nin doğru şekilde kullanılması desteklenir. Dil kullanım alanlarının ve kalitesini geliştirmeye yönelik drama faaliyetleri ses, nefes ve beden kontrolü ile ilgili eğitim çalışmalarını da içerir. Doğaçlama yoluyla yapılan drama etkinliklerinde öğrencilerin bakış açıları farklı yönlerden gelişmektedir. Yaratıcı drama etkinlikleri ile özgüveni gelişmiş bireylerin yetişmesi sağlanır.
MODERN DANS
Sınav İlkokullarında modern dans eğitimi sayesinde öğrenciler kendi duygu ve düşüncelerini ortaya koyarak kendi bedenini tanıma ve müziğe göre kontrol etme yeteneklerini geliştirirler. Kurumlarımızda Modern Dans dersleri özel dans öğretmeni tarafından verilir.
Öğrencilerinin ders ve sınav başarılarının yanında sosyal alandaki gelişimlerini de destekleyen sahip olduğu kurum kültürü ile fark yaratan Sınav Kolejleri, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında bedensel, sosyal ve kültürel birikimine de katkıda bulunan ortamları içine alan bir yaşam alanı sunar.
Öğrencilerin akademik başarısını destekleyen ve okul motivasyonlarını arttıran bir program olarak uygulanan After School programı; sportif, sanatsal, bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerden oluşur. Öğrencinin hobilerinin de okula dahil olduğu After School programı, öğrencileri sportif, sosyal, kültürel faaliyetlerle zenginleştirilmiş bir yaşama, özgüveni yüksek, vizyonu geniş ‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için hazırlar.
Sınav İlkokullarında After School
Sınav Koleji İlkokulları öğrencileri hafta sonu 09.30 – 14.00 saatleri arasında After School programı kapsamında kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders programı 2 ders spor, 2 ders sanat ve 1 ders kültür olmak üzere toplam 5 dersten oluşur. Kulüp seçeneklerinde Spor Kulübü olarak; yüzme, jimnastik, masa tenisi, buz pateni, voleybol, badminton, temel hareket eğitimi, aikido, ritim, basketbol, futbol, okçuluk, satranç, Kültür Kulübü olarak; akıl oyunları, bilim atölyesi, eğlenceli matematik, satranç, çevreci minikler, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Sanat Kulübü olarak; bale, görsel sanatlar, gitar, keman, piyano, drama, origami, halk oyunları, minik aşçılar, resim, seramik ve tasarım atölyesi seçenekleri mevcuttur. Sınav Koleji İlkokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.