Sınav Anaokullarında “Mutlu Çocuk, Öğrenen Çocuk” ilkesi temel alınarak çocuk merkezli, yaşayarak öğrenen, oyun temelli bir program uygulanmaktadır. Günlük yaşam becerilerine uygun materyallerle hazırlanmış eğitim ortamlarımızda, çocukların tüm gelişim becerileri göz önünde bulundurularak bireysel ve grup çalışmaları yapılır. Çocukların öğrenmelerinin kalıcı olması ve hedeflenen becerilere ulaşmaları için gelişimlerini destekleyici sarmal bir düzen içerisinde basitten karmaşığa doğru etkinlikler bulunur.
Okul öncesi dönem dediğimiz 3-6 yaş aralığı, çocuğun yaparak-yaşayarak deneyimlediği, gördüğü-duyduğu yani somut olarak duyularıyla tanımlayabildiği her şeye daha çok inanan ve güncel uyarıcılarla desteklenen bir program içeriği ile öğrenme sağlar. Sınav Koleji Anaokullları eğitim programları, okul öncesi çocuğunun kinestetik enerjisine destek vermesine, deneyim ve beceri geliştirmesine, çeşitli problem çözme ve mantık yürütme süreçlerini devreye sokacak düşünme ortamları yaratmaya, dili anlamaya ve doğru kullanmaya özen gösterecek şekilde hazırlanmaktadır.
Sınav Koleji Anaokulları eğitim programı içinde zengin uyarıcıların bulunduğu ortamlar hazırlanır ve çocukların yaşamsal deneyimlerine fırsat sunulur. Sınav Anaokulları olarak önceliğimiz çocuklarımızın merak duygularını geliştirmek, öğrenme motivasyonlarını yükselterek öğrenme heyecanını oluşturmaktır. Anaokulu eğitim programımız 21. yüzyıl becerilerini takip eden, yenilikleri entegre eden, tekrarlar ve eklektik düzen ile içeriği desteklenen ve en önemlisi okul öncesi çocuğunun ilgi ve ihtiyaçlarını önemseyen programlardır.
Sınav Koleji Anaokulları eğitim programında çocuklarımızın gelişim özellikleri ve bireysel farklılıkları dikkate alınır. Çocuklarımızın tek yönlü değil çok yönlü gelişmesi hedeflenir. Bilişsel, fiziksel, dil, sosyo-duygusal gelişim ve öz bakım becerileri desteklenerek problem çözme, analitik ilişki kurma yetilerinin oluşmasını, örüntü tamamlama, sayıları yapılandırma, parça-bütün ilişkisi kurma, tablo okuma, STEM çalışmaları, okuma yazmaya hazırlık etkinliklerine dayanan nitelikli müfredatımız kapsamında görsel ve işitsel hafızalarının gelişmesi desteklenir.
Eğitim ve öğretim programımız okul öncesi dönemde çocuklarımıza gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırılır. Sınav Koleji Anaokulları, çocuklarımızı kendine güvenen, olumlu benlik algısı oluşmuş, sosyal duygusal ve bilişsel bakımdan tam donanımlı olarak ilköğretime hazırlamayı amaçlamaktadır. Oyuna dayalı nitelikli ve keyifli eğitim programımız ile birlikte eğlenerek öğreniyor, sonuç yerine süreç odaklı ilerliyoruz.
Deneyimli eğitim kadromuz ile bilimsel gelişmeleri sürekli takip ediyoruz. Çocuklarımızı özgün eğitim modeli ve erken çocukluk döneminde fark sağlayan bir eğitim - öğretim anlayışımızla, okul-aile ve çevre işbirliği içerisinde yarınları bugünlerde görmeyi tercih ediyoruz.
Sınav İlkokulları Eğitim Programı, Milli Eğitim Bakanlığının temel ilke, amaç ve hedefleri doğrultusunda, temel bilgi ve becerilere sahip, özgüveni yüksek, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, sosyal ve iletişimi kuvvetli bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Okulumuzda eğitim tam gün ve karma olarak yapılmaktadır.Öğrencilerin yetenekleri ile kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan okulumuzda Tam Öğrenme Modelli Eğitim Yaklaşımı uygulanmaktadır. Sarmal ve tekrarlara dayanan öğretim sistemimizde anadil ve İngilizce kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz, demokratik ve çağdaş eğitim ortamı içinde saygı, sevgi, hoşgörü, ‘İyi İnsan, İyi Yurttaş Hedefli Değerler Eğitimi’ ışığında yetişmektedir.
Sınav İlkokullarında eğitim ve öğretim, 1., 2. ve 3.sınıfta Anadil ve İngilizce öğretmenleri ile beraber olarak sürdürülür. Öğrencilerimiz İngilizceyi özgüvenle kullanırlar. İlköğretim öğrencilerimizin İngilizce konuşma becerilerini artırmak için uygulanan ‘Side to Side’ Eğitim Portalı ile İngilizceye yoğun olarak maruz kalma sonucunda, İngilizcenin çocuklara kalıcı bir şekilde öğretilmesi hedeflenir. Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öğretim programlarının yanı sıra öğrencilerimiz, yeteneklerine göre farklı branşlarda eğitimler alırlar.
Sınav İlkokullarında öğrenciler çağın gereklerine uygun ve donanımlı bir şekilde yetiştirilirler. Dünya vatandaşlığı için İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil seçenekleri ile iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefleyen okulumuzda, öğrencilerimizin kolay bir şekilde ikinci yabancı dili öğrenmeleri için programlar uygulanmaktadır. Sınav İlkokulunda öğrencilerin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilmektedir. Kurum değerlendirme sınavlarının yanı sıra uluslararası geçerliliği olan sınavlar ile öğrencilerin dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, kelime bilgisi, ingilizceyi doğru şekilde kullanma bilgisi ölçülmektedir.
Sınav İlkokulları eğitim programı İlköğretim Koordinatörlüğü tarafından özenle hazırlanır. Sınıf ve ingilizce öğretmenlerinin uyguladıkları çift dilli etkinliklerin yanı sıra yüzme, buz pateni, jimnastik, satranç, modern dans-bale, müzik, seramik ve yaratıcı drama etkinlikleri branş öğretmenleri tarafından, branş ile ilgili özel alanlarda yürütülmektedir. Kodlama - robotik eğitimleri ve STEM çalışmaları özel atölyelerde gerçekleştirilir.
Sınav Koleji Ortaokul Programı, öğrencilerimizin akademik bakımdan gelişmelerine ortam hazırlamanın yanı sıra onların fiziksel, bilişsel ve düşünsel bakımdan sağlıklı ve dengeli , temel bilgi ve becerilere sahip, özgüveni yüksek, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, sosyal ve iletişimi kuvvetli bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Okulumuzda eğitim tam gün ve bir eğitim-öğretim yılımız 4 dönemden oluşmaktadır. Sınav Koleji Ortaokullarında 5. sınıflarda In Side Out Side ve Proje Tabanlı Eğitim(PBL), 6 ve 7. sınıflarda merkezi sınavlara hazırlık gözetmeksizin Proje Tabanlı Eğitim ve 8. sınıf sınav gruplarına Liselere Geçiş Sistemine uygun ders programı uygulanır.
Okullarımızda uyguladığımız eğitim sistemimizin asıl hedeflerinden biri olan 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip dünya ile aynı dili konuşan öğrencilerimizi, bu hedefimiz doğrultusunda geleceğe hazırlamaktır. 21. yüzyıl becerilerinde eleştirel düşünme, yaratıcılık, işbirliği ve iletişim ile öğrencilerimizin problem çözme, yaratıcı düşünme, takım çalışmalarına açık olma ve düşüncelerini açık bir şekilde dile getirme yetilerinin arttırılması için gerekli çalışmaları sağlamaktayız.
Sınav Koleji Ortaokullarında öğrencilerimiz teknoloji, bilim, sanat ve sporun iç içe girdiği donanımlı eğitim anlayışımızla, çağın gereklerine uygun olarak, demokratik ve çağdaş eğitim ortamı içinde saygı, sevgi, hoşgörü, ‘İyi İnsan, İyi Yurttaş Hedefli Değerler Eğitimi’ ışığında yetişmektedir.
Öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre kendilerini geliştirebilecekleri, deneyimlerini sunabilecekleri pek çok farklı ortam sunan okullarımızda öğrencilerimiz İngilizce ve ikinci yabancı dil başta olmak üzere pek çok kulüp çalışmalarına katılırlar. Kulüplerde toplumsal projeler geliştirmeye de önem veren okulumuzda aynı zamanda, belirli aralıklarla öğrenciler arası akıl oyunlarından, satranca, futboldan, basketbola, halk oyunlarından yüzmeye kadar çeşitli dallarda yarışmalar, turnuvalar düzenlenir. Bölgesel ve çevresel imkanlar dikkate alınarak sanat, spor ve kültür içerikli sosyal aktiviteler organize edilir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde akademik sistem ‘’İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapısıdır’’ anlayışına göre şekillenmektedir.Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde, akademik eğitim iki aşamada gerçekleşmektedir; 9 ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile birlikte temel akademik daha ön plana çıkmaktadır. Değerler Eğitimi ve After School kapsamında yer alan kültür, sanat, spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları da sürdürülmektedir. 11 ve 12. sınıfta ise üniversiteye geçiş sınavı olan TYT, AYT VE YKS hazırlık çalışmaları bu dönemde ciddi bir ivme kazanır. Her hafta düzenli uygulanan TYT, AYT, YKS ile ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde akademik bir program izlenir. 11. ve 12. sınıfta İngilizce eğitimi ve temel akademik eğitimden ödün verilmeden işlenen derslerle bir bütün olacak şekilde eğitim yoğun bir şekilde devam eder.
Sınav Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Okulumuz Üniversite Sınavlarında Türkiye Birinciliği derecesine sahiptir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilmektedir.
32 yıllık dershane geçmişi ve 400’ü aşkın şubesi ile ‘Sınavlara Hazırlığın 1 Numarası’ olan Sınav Eğitim Kurumları, Sınav Kurs Merkezleri ile Türkiye’nin her yerine eğitim kalitesini taşımaya devam etmektedir. Sınav Eğitim Kurumları geçmişte Sınav Dershanelerinde ve şimdi Sınav Okullarında olduğu gibi Sınav Kurs Merkezlerinde de aynı kaliteyi sürdürmektedir. Sınav Kalitesinden ödün verilmeyen Sınav Kurs Merkezleri, tüm Sınav Eğitim Kurumları gibi eğitime aynı dönemde başlar, aynı programı izler, aynı konuları işler, aynı soruları çözer ve aynı sınavları uygular. Sınav Kurs Merkezleri, eğitimde daha fazlasını isteyenler ve üniversite giriş sınavlarında hedefini yüksek tutanların yeni adresi olmaya devam etmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde, daha önce Sınav Dershanelerinde olduğu gibi hem okul derslerine destek verecek hem de LGS, YKS, AYT, TYT’ye tam anlamı ile hazırlayacak nitelikte bir program uygulanmaktadır. Uygulanan program Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından hazırlanır ve eşgüdüm halinde tüm şubelerle yürütülür. Dersler Sınav Yayınlarının uzman kadrosu tarafından, bu kurumlara özel olarak geliştirilen online ve basılı eğitim materyalleri üzerinden işlenir. Ders ve sınavlara tüm öğrenciler, ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözüm derslerine ise belirlenen öğrenci ya da sınıflar mutlaka katılır.
EĞİTİM VE YÖNETİM KADROSU
Türkiye’nin en büyük eğitim zincirlerinden biri olan Sınav Eğitim Kurumları çeyrek asırdan fazla dershane geçmişi bulunan Sınav Kurs Merkezleri ile ‘Sınavlara Hazırlığın 1 Numarası’ olmaya devam etmektedir. Türkiye’nin dört bir yanına eğitimdeki kaliteyi taşıyan vizyonu ile gençlerimizin istedikleri ve hedefledikleri geleceğe daha kolay ulaşmalarını sağlar. 'İyi İnsan, İyi Yurttaş' anlayışını benimseyen Sınav Kurs Merkezlerinde vizyon sahibi, kendisine, çevresine, yaşadığı ülkenin toplumuna ve tüm Dünya vatandaşlarına saygılı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştiren, idealleri olan, hedefleri için çalışan, topluma faydalı bireyler yetiştirilir.
Sınav Kurs Merkezlerinde başarının ancak güçlü bir kadro ile mümkün olacağı bilinciyle, alanında uzman, deneyimli ve dinamik öğretmen ve yöneticiler çalışılır.
Sınav Kurs Merkezlerinin seçkin kadrosu, her öğrenciyi yakından ‘Takip’ eder, onlarla ‘Hakkaniyet’ çerçevesinde ayrıştırmadan-yarıştırmadan ‘Empati’ kurarak ilgilenir.
Sınav Kurs Merkezlerinde dersler, etütler, ek çalışmalar ve sınavlar seçkin öğretmen ve yönetici kadrosu tarafından ciddiyetle yürütülür.
Sınav Kurs Merkezlerinde akademik programlar hiçbir şekilde geçiştirilmez ve eğitim disiplininden asla ödün verilmez. Başarı, devam, ödev kontrolü, sınav sonuçları ve bunun gibi tüm süreçler yakından takip edilir ve velilerle paylaşılır. Her dönem mutlaka veli bilgilendirme toplantısı ve görüşmesi yapılır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Eğitim Programı
Tüm Sınav Kurs Merkezlerinde LGS, AYT, TYT, YKS hazırlık çalışmaları bulunmaktadır. Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilerin okul derslerine destek verecek aynı zamanda LGS ve YKS sınavlarına tam anlamı ile hazırlayacak kalite ve nitelikte eğitim programı uygulanmaktadır. Sınav Kurs Merkezlerinde uygulanan eğitim programı Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından hazırlanmakta, koordinasyonlu ve eş zamanlı olarak tüm şubelerle yürütülmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde uygulanan eğitim programı Sınav Yayınlarının uzman kadrosu tarafından ve özel olarak geliştirilen online ve basılı eğitim materyalleri üzerinden işlenmektedir. Sınav Kurs Merkezlerinde tüm öğrenciler ders ve sınavlara muhakkak katılır. Ek çalışma ya da eksik tamamlama için belirlenen öğrenciler ya da gruplar ise ek çalışma, ödev tamamlama, etüt ve soru çözüm saatlerine mutlaka katılmaktadırlar.
Sınav Kurs Merkezlerinde Tercih Kılavuzluğu Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS sınavlarından sonra başlayan tercih dönemlerinde alanında uzman rehber öğretmenler ile çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimiz elde ettikleri başarıları doğru tercihlerle buluşturmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Rehberlik Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz kendi rehber öğretmenlerinden randevu alarak bireysel görüşme gerçekleştirebilmektedir. Alanında tam yetkinliğe sahip olan uzman rehber öğretmenler bağlı oldukları öğrencilerin akademik gelişimlerini izleyerek değerlendirmektedir. Rehber öğretmenlerimiz YKS’dan sonra yapılan tercih dönemleri için mesleki rehberlik faaliyetleri de sürdürmektedir ve bu konuda bağlı olduğu öğrenciyi bilgilendirmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Rehberlik faaliyetleri yalnızca öğrenci talebi ile sınırlı değildir. Rehberlik öğretmenlerimiz öğrencilerin akademik gelişimini yakınen takip ederler. Akademik gelişiminde sorun tespit edilen öğrenciler rehberlik Merkezi tarafından bireysel rehberlik görüşmesine çağırılmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Mentör Öğretmenler
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan her öğrencimizin bir rehber öğretmeni ve bir de mentör öğretmeni bulunmaktadır. Mentör öğretmenler öğrencinin dersine en fazla giren öğretmen olarak seçilmektedir. Mentör öğretmenler bağlı oldukları öğrencinin devam devamsızlık durumlarını, ödev takibini, ofis katılımlarını, sınavlardan aldıkları puanlarını, ders içi durumlarını takip ederek belirli aralıklarla öğrenci velileri ile iletişime geçmekte ve öğrenci durumu hakkında bilgi vermektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Eğitim Sistemi
Sınav Kurs Merkezlerinde 8.Sınıf öğrencilerimizi Liselere Giriş Sınavı’da (LGS), 12.Sınıf ve mezun öğrencilerimizi Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’da (YKS) hedeflerine ulaşabilmeleri için yoğun eğitim programı uygulanır. 5., 6., 7., 9., 10. ve 11. Sınıflardaki öğrencilerimizi okul derslerinde de desteklemekteyiz.
Sınav Kurs Merkezlerinde Kademelere Göre Ders Saatleri
Sınav Kurs Merkezlerinde;
7. sınıf öğrenciler 9 ders saati,
8. sınıf öğrenciler 12 ders saati,
10. sınıf öğrenciler 9 ders saati,
11. sınıf öğrenciler: 15 ders saati,
12. sınıf öğrenciler 15 ders saati,
Mezun öğrenciler 16 ders saati görmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde tüm sınıf kademelerindeki öğrenciler için ders saatleri haricinde Salı – Çarşamba – Perşembe – Cuma günleri 13.00 ile 18.30 saatleri arasında soru çözüm ofisleri düzenlenmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Sınavlar
Sınav Kurs Merkezlerinde 7., 9.,10. ve 11. Sınıf kademelerindeki öğrenciler konu eksiklerini tespit etmek ve sınav streslerini yenmek amacıyla belirli aralıklarla denemelere katılmaktadırlar.
Sınav grubu 8. Sınıf, 12. Sınıf ve mezun öğrencileri her hafta pazartesi günü deneme sınavına katılırlar. Düzenli olarak yapılan deneme sınavları ile stresini yenmeleri ve eksiklerinin farkına varmaları amacıyla, düzenli sınava girmektedirler. Deneme sonuçları öğrencilerin mentör ve rehber öğretmenleri tarafından detaylı olarak incelenmekte ve öğrenciler ile bireysel görüşmeler gerçekleştirilmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Mini Grup Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde ara sınıf öğrencilere uygulanan deneme sınavlarından sonra rehber öğretmenler öğrencilerin durumlarını değerlendirirler. Deneme sonuçlarında aynı konulardan yanlışı fazla olan öğrenciler için ek mini grup çalışmaları yapılmaktadır. Mini grup çalışmaları ile öğrenciler eksik oldukları konuyu tekrar görürler ve eksikliklerini tamamlarlar. Böylelikle bir sonraki deneme sınavına hazır bir şekilde katılırlar.
Baraj Altı Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde 12.Sınıf ve mezun öğrencilerin her Temel Yeterlik Sınavı’ ndan (TYT) sonra puanları rehber öğretmenleri tarafından kapsamlı olarak incelenmektedir. Alan Yeterlik Sınavı (AYT) için gerekli olan 180 baraj puanının altında kalan öğrencilere matematik ve Türkçe derslerinden düzenli olarak ek çalışma oluşturulur ve bu çalışmalara harfiyen uyulur. Böylelikle öğrencilerin bir sonraki denemeye kadar hazır duruma gelmesi ve baraj puanını aşması amaçlanır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Ek Soru Çözüm Ofisleri
Sınav Kurs Merkezlerinde 10. ve 11. Sınıf öğrencileri hafta içi yapılan tanımlanmış soru çözüm ofis çalışmaları dışında, hafta sonları da bireysel K12 sistemi üzerinden tanımlanmış soru çözüm ofisine katılabilmektedir. Öğrencilerimizin velileri K12 portalından öğrencinin ek soru çözüm ofisine katılım durumunu ve hangi öğretmene soru sorduğunu görebilmekte ve takibini yapabilmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Benzersiz Bir Ayrıcalık : Soru Çözüm Ofisi
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilere benzersiz bir ayrıcalık sunulmaktadır. Öğretmen ile bire bir gerçekleşen Sınırsız Soru Çözüm Ofislerinde öğrenciler matematikten fiziğe kadar istedikleri kadar soruyu öğretmenleri ile baş başa çözme imkanı bulurlar.Sınav Kurs merkezlerindeki programa göre düzenlenen soru çözüm ofislerine, öğrenci velileri de öğrencilerinin katılım durumunu takip edebilmekte ve öğretmenine hangi soruyu sorduğunu K12 Eğitim Portalı üzerinden görebilmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Okul Sınavlarına Hazırlık Ek Ders Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilerin okul başarıları artırmak amacıyla okul sınavlarına hazırlık ek ders çalışmaları yapılmaktadır. Sınav Kurs Merkezlerinde rehber öğretmenler öğrencilerin okul sınavlarına iki hafta kala, okul sınav tarihleri ile sınav konularını öğrenirler. Bu çalışmalarla öğrencilerimizin okul sınavlarındaki başarıları artmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Çapraz Dersler
Sınav Kurs Merkezlerinde Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) grubu öğrencilerine, Temel Yeterlik Sınavı için ‘Çapraz Dersler’ uygulaması bulunmaktadır.
Öğrenciler Temel Yeterlik Sınavında (TYT) alan ayrımı olmadan, tüm test gruplarından sorumlu olmaktadırlar. Öğrencileri üniversite sınavlarına tam anlamıyla hazırlayan Sınav Kurs Merkezlerinde Temel Yeterlik Sınavında (TYT) çıkacak olan alan dışı dersler yıl içerisinde Çapraz Dersler adı altında verilmektedir.
Öğrencilerin alan ayrımı yapılmadan TYT’de çıkacak olan 120 sorunun tamamına eksiksiz olarak hazırlanmaları için Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından belirlenen tarihte Çapraz Dersler uygulaması başlatılmaktadır.
YKS grubunda TYT sınavında MF öğrencileri sosyal bölümde yer alan tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorumludurlar.
YKS grubunda TYT sınavında EA, TM öğrencileri fen bölümünde yer alan fizik, kimya, biyoloji derslerinden sorumludurlar.
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilerin çapraz ders uygulamasına katılımları isteğe bağlı olmaktadır. Çapraz Dersler Uygulaması ile öğrencilerin bu dersleri sınava en yakın sürede almaları ve böylece sınav günü yaklaştığında edindikleri bilgilerin taze olması ve TYT sınavındaki 120 sorunun tamamı için hazır olmaları sağlanmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Ödevlendirme Sistemi
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilere branş öğretmenleri tarafından işlenen her konunun ardından ödev verilmektedir. Verilen ödevler K12 sistemi üzerinde tanımlıdır. Bu bakımdan veliler öğrencilerin ödev durumlarını yaptı, yapmadı, eksik yaptı şeklinde görebilmektedirler.
Sınav Kurs Merkezlerinde Ara Tatil Programları
Sınav Kurs Merkezlerinde ara tatil dönemlerinde tekrar dersleri yapılmaktadır. Tekrar dersleri kurs olarak işlenen konuları, hızlandırılmış program kapsamında yapılmasını içerir. Ara tatil programı ile sınav hazırlığındaki öğrencilerin çalışma tempolarını canlı tutmak ve konu eksikliklerinin giderilmesini sağlamaktır.
Sınav Kurs Merkezlerinde TÖDEV
Sınav Kurs Merkezlerinde Liselere Giriş Sınavı (LGS) grubu öğrencilerine haftalık olarak işlenen konular TÖDEV Kitapçığı olarak verilerek, LGS grubu öğrenciler ödevlendirilmektedir. TÖDEV Kitapçıkları öğrencinin rehber öğretmeni ve mentör öğretmeni eşliğinde kontrol edilmekte ve K12 sistemi üzerinden kayıt altına alınmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Yaklaşan Sınava Hazırlık Kampı
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için sınava bir ay kala seri denemeler ve tekrar dersleri uygulanmaktadır. Öğrenciler seri deneme sınavlarına belirlenen sıklıkta katılarak olası konu eksiklerini kapatarak çalışmalarına hız verirler.
Gerçek Mekan Gerçek Sınav
Sınav Kurs Merkezlerinde 8.Sınıf LGS, 11.Sınıf ile 12. sınıf ve mezun YKS hazırlığında bulunan öğrenciler için Gerçek Mekan, Gerçek Sınav uygulanmaktadır. Gerçek Mekan, Gerçek Sınav uygulaması, anlaşmalı bir üniversitede, ÖSYM kılavuzuna uygun şekilde uygulanmaktadır. Bu sınav ile öğrencilerin gerçek sınav atmosferini yaşamaları amaçlanmaktadır. Öğrenciler Gerçek Mekan, Gerçek Sınav uygulaması ile gerçek bir ortamda sınavı deneyimleme şansı yakalarlar ve sınava hazır hale gelirler.