Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde akademik sistem ‘’İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapısıdır’’ anlayışına göre şekillenmektedir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde, akademik eğitim iki aşamada gerçekleşmektedir; 9 ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile birlikte temel akademik daha ön plana çıkmaktadır. Değerler Eğitimi ve After School kapsamında yer alan kültür, sanat, spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları da sürdürülmektedir.
11 ve 12. sınıfta ise üniversiteye geçiş sınavı olan TYT, AYT VE YKS hazırlık çalışmaları bu dönemde ciddi bir ivme kazanır. Her hafta düzenli uygulanan TYT, AYT, YKS ile ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde akademik bir program izlenir.
11. ve 12. sınıfta İngilizce eğitimi ve temel akademik eğitimden ödün verilmeden işlenen derslerle bir bütün olacak şekilde eğitim yoğun bir şekilde devam eder.
Sınav Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Okulumuz Üniversite Sınavlarında Türkiye Birinciliği derecesine sahiptir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilmektedir.
Sınav Liselerinde akademik sistem ‘’İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapısıdır’’ anlayışına göre şekillenmektedir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde, akademik eğitim iki aşamada gerçekleşmektedir;
Birinci aşama; 9 ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile birlikte temel akademik daha ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte, Değerler Eğitimi ve After School kapsamında yer alan kültür, sanat, spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları da sürdürülmektedir.
İkinci aşama; Üniversiteye geçiş sınavı olan TYT, AYT ve YKS hazırlık çalışmaları 11. ve 12.sınıfta ciddi bir ivme kazanır. Her hafta düzenli uygulanan TYT, AYT, YKS ve ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde akademik bir program izlenir. 11. ve 12. sınıfta İngilizce eğitimi ve temel akademik eğitimden ödün verilmeden işlenen derslerle bir bütün olacak şekilde eğitim yoğun bir şekilde devam eder.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Grup Belirleme ve Ders Sınavlarının yanı sıra 10, 11 ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır.Yine belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde 9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi, 11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi ve 12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır.
Sınav Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Okulumuz Üniversite Sınavlarında Türkiye Birinciliği derecesine sahiptir.
Öğrencilerin en çok bu dönemde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilmektedir. Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmen, her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ederler. Rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenirler ve meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yaparlar ve destek verirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilmektedir.
‘SINAV’ OKULU
Sınav Dergisi Dershanelerinin birikimiyle okul içinde sınavlara hazırlık uygulamasını ilk defa tam anlamıyla Sınav Eğitim Kurumları başlatmıştır. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde hiçbir öğrencinin ayrıca dershaneye gitmesine gerek kalmaz. Okullar arası yapılan sınavlarda öğrencilerimiz Türkiye birincilikleri yakalamaktadırlar.
Sınav Liseleri, Sınav - Okul Konseptini yıllardır başarıyla uygulamaktadır. Başarısı kanıtlanmış, okul+kurs uygulamasından hareketle hem okul derslerine hem de üniversiteye en iyi şekilde hazırlamak için eksiksiz eğitim vermektedir.
DERS - ÖDEV - ETÜT - SINAV
Sınav Liselerinde ders dağılımları, öğrencilerin okul derslerinin yanında sınavlara tam olarak hazırlanacakları ve başka herhangi bir desteğe gerek duymayacakları şekilde düzenlenir. Sınav Liselerinde dersler Sınav Yayınlarının özel olarak hazırladığı “Konu Anlatımlı Modüller” ve “Soru Bankası Modülleri”nden işlenmektedir. Bunun için tam gün uygulamasıyla daha fazla ders, daha fazla etüt ve daha fazla sınav yapılır.
Sınav Liselerinde, Sınav Dergisi Dershanelerinde olduğu gibi, test pratiğini artırmak, başarıyı ölçmek ve eksik kazanımlarını ayrıntılı analizlerle tespit etmek amacıyla sık sık deneme sınavları uygulanır. Ders ve sınavlara tüm öğrenciler; ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümüne ise belirlenen öğrenci ya da sınıflar mutlaka katılır. Etüt ve ek çalışmalar öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre okul tarafından belirlenir.
DERS
Ders ve sınavlara tüm öğrenciler girerken; ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümüne ise belirlenen öğrenciler ya da sınıflar mutlaka katılmaktadırlar.
ÖDEV
Sınav Liselerinde yoğun programı yetiştirmek ve öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için okuldaki ders ve etütlerin yanında bireysel çalışmalara ve ödevlere önem verilir.
Öğrencilerin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla, haftalık ders programından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir. Haftalık ders programında ilgili dersin ilk saati mutlaka ödev kontrolü için ayrılır. Ödevlerini yapmayan öğrencilerin ödevleri (miktarı artırılarak) ek çalışma saatinde tamamlatılır.
“Soru Bankası Modülleri”nden ve diğer yayınlardan, öğrencinin haftalık ders programı göz önünde bulundurularak günlük ödevler verilir. Ayrıca ders öğretmenleri tarafından ev çalışması şeklindeki başka etkinlikler de yaptırılır ve günlük ödevlerin tamamı hafta içi kontrol edilir.
2-Haftalık Ödevler:
“Haftalık Ödev Fasikülleri”nden her ders için ayrı ayrı olmak üzere Cuma günleri verilir ve haftalık verilen ödevlerin kontrolü ilgili ilk derste Ödev Kontrol Saatinde yapılır. Ödev değerlendirmeleri MyExamy üzerinden veli ile paylaşılır.
3-Dönem Ödevleri:
Dönem konularını kapsayacak şekilde hazırlanan “Ara Tatili ve Yaz Tatili Ödev Fasikülleri”nden her dönemin sonunda karneyle birlikte verilir ve kontrolü yeni dönemin başında yapılır.
ETÜT
Etütler ve ek çalışmalar öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre belirlenir. Mevzuatın öngördüğü gün ve saatler dışındaki çalışmalar “Yetiştirme Kursu/Etkinlikler” kapsamında yapılır.
SINAV
Okulumuzda Grup Belirleme ve Ders Sınavlarının yanı sıra 10, 11 ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır. Belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır. 9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi, 11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi ve 12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır.
Sınav Liselerinde “telafi sınavları” hariç, tüm “yazılı sınavlar” ve “deneme sınavları” Sınav Genel Merkezi tarafından hazırlanır ve öğretmenlerin katılımıyla Türkiye genelinde uygulanır. “Yazılı sınavlar” öğretmenler tarafından deneme sınavları ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Sınav Liselerinde sık sınav uygulamaları ile sınav çözümleri ayrıca yapılır.
‘YAZILI’ Sınavları : Ders saati sayısına bakılmaksızın tüm derslerden her eğitim- öğretim döneminde en az 2 klasik yazılı Sınav Genel Merkez tarafından hazırlanarak okullara gönderilir.
‘DENEME’ Sınavları : 10, 11 ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır. Belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır.
Ders Deneme ve TYT-YKS Deneme Sınavları ;
9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi,
11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi,
12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır.
‘GRUP BELİRLEME’ Sınavları :Gruplar belirlenirken 10, 11 ve 12. sınıflar için Hazır Bulunuşluk Sınavı esas alınır. Sınıflar “Homojen” olarak gruplandırılır. Sınıf değişiklikleri kasım ayının sonuna kadar (sınavlar dikkate alınarak) gerçekleştirilir.
Sınav Liselerinde Deneme Sınavları
Öğrencilerimiz dönem başı itibari ile Sınav Koleji Genel Merkezi tarafından belirlenen sınav takvimi doğrultusunda deneme sınavlarına girmeye başlarlar.Eğitim Öğretim yılı Sınav Takvimi öğrencilerimiz ve velilerimiz ile dönem başından itibaren paylaşılır. Tüm öğrenci ve velilerimiz öğrencimizin yıl boyunca ne zaman deneme sınavına gireceğini bilirler.
Sınava dört hafta kala 12. sınıf YKS öğrencileri yoğun bir kamp dönemine girerler.
ÖSYM tarafından yapılan gerçek YKS sınavından bir gün öncesine kadar (son iki hafta deneme sınavları sınavdan bir gün önceye kadar) her gün yapılır.
Sınav Kolejinde tüm deneme sınavları gerçek saatinde ve gerçek sınav kuralları ile uygulanır.
YKS sınavlarından en az iki hafta önce ilgili gruplardaki öğrencilere “Gerçek Mekân Gerçek Sınav” uygulaması yapılmaktadır.
Öğrenciler Türkiye geneli olan yoğun katılımlı deneme sınavlarına (TÖDER-ÖZDEBİR sınavlarına) okulda girme imkânı bulurlar.
Sınav Liselerinde Deneme Sınavları Öğrenciye Nasıl Bir Fayda Sağlar?
Sınav provası yapmak, ilk kez karşılaşılacak gerçek bir sınav ortamın bilinmeyen yönlerini ortadan kaldırmak, sınavda hata yapmamak, gerçek sınavda zamanı ve stresi etkin yönetebilmek için çok gereklidir. Gerçek sınavdan önce deneme sınavına giren öğrenci gerçek sınavda ne yapacağını bilir. İşte bu yüzden Sınav Liselerinde Deneme Sınavlarına ayrı ve büyük bir önem verilir.
Sınav Liselerinde Deneme Sınavlarının Faydaları
Deneme Sınavları;
Öğrencilerin Merkezi sınava girmeden önce gerçek sınav provası yapmasını sağlar.
Öğrencinin sınav stresinin üstesinden gelmesini ve sınav kaygısını azaltmasında destek sağlar.
Zamanı iyi kullanabilmesini ve yönetebilmesine yardımcı olur.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan ÖSYM tarzı sorulara aşina olmasını sağlar.
Yeni nesil sorularla rekabeti artırır.
Deneme sınavlarına düzenli olarak katılım sağlayan bir öğrencinin başarı grafiğini daha iyi görmesine yardım eder.
Öğrencinin başarısını ölçmek ve öğrencinin sınav sonuçlarında eksik olduğu konular için eksik yanlarını analiz etmeye yardımcıdır.
Öğrencinin eksik olduğu konuların belirlenmesinde ve öğrenci takibinde mentör ve rehber öğretmenlere olumlu etkileri bulunur.
Öğrencinin başarı grafiğinin analizi yapılarak gelişimleri desteklenir.
Sınav Anadolu ve Fen Liseleri İngilizce programı ile “İngilizce’yi anlatan değil, öğreten bir okul” olduğu vurgulanarak, İngilizce öğrencilere anadilleri gibi öğretilmektedir. Unutulmamalıdır ki anlatılanlar hafızada kalmayabilir ancak yaşananlar mutlaka kalacaktır. Bu sebeple, öğrencilere okul içerisinde verilen ödev ve projeler sayesinde okul dışında da İngilizce ile iç içe olma fırsatı sağlanır.
İngilizce Eğitim Programı altyapısı ile Sınav Liselerinde 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirilir. Öğrencilere iş birliği, takım çalışması ve araştırma becerileri kazandırılırken sanatsal yönlerini de kullanabilecekleri tasarımlar ve çizimler yapmalarına olanak sağlanır.
Kitap ve proje çalışmaları ile hitabetlerini geliştirmeleri hedeflenen öğrencilerin İngilizceyi severek öğrenmeleri, yetkin ve aktif kullanmaları, İngilizce dilini kullanırken kendilerine güvenmeleri, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeleri, kültürel öğrenme yoluyla farklı kültürleri tanımaları ve edindikleri kazanımları birer yaşam becerisine dönüştürebilmeleri hedeflenmektedir.
Sınav Liselerinde geleceğin mesleklerine hazırlanan özgüveni yüksek “Dünya İnsanları” yetiştirilir.
BETTER TOGETHER PROGRAM
Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından geliştirilen ‘BetterTogether/ PagebyPage’ özgün programı ile kitaplardan işlenilen bölümlerin ekstra materyaller ile desteklenmesi ve konularla entegre edilerek hazırlanmış bu materyallerin ders öncesi - esnası - sonrası için öğrenciye kolaylık sağlaması hedeflenmektedir. Program, gücünü her sayfada işlenilen konular için sayfa ve etkinlik numaraları detaylı bir şekilde yazılarak oluşturulmuş materyallerden almaktadır.
Better Together program içerikleri, kitap konuları ve haftalık ödevleri ile birebir eş güdümlü gitmektedir. Bu kitap - materyal - ödev içerikleri entegrasyonu, iğne-iplik misali ayrılmaz bir bütünlük oluşturmakta ve birbirini tamamlaması yönüyle de sarmal öğrenme ile durumsal öğrenmeyi en üst düzeyde desteklemektedir. Ters yüz öğrenmeyi (Flipped Learning), ders öncesi öğrenim, ders esnası katılım ve ders sonrası pratiği açısından birebir destekleyen Lise İngilizce Programı, bu haliyle de tam öğrenmeyi kendine hedef edinmiştir.
ADVANCED PLACEMENT (AP) PROGRAMI
İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement (AP) programı, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır. ABD'nin dışında 60'tan fazla ülkede AP Programı uygulanmakta ve tanınmaktadır.
AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlar. Özellikle, öğrencilerin yurtdışı üniversite başvurularında kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.
AP derslerini alıp, sınavlarda başarılı olan öğrenciler hem üniversitelere başvuru sürecinde standart başvuru yapan öğrencilere göre daha avantajlı olurlar hem de üniversiteye başladıklarında bu derslerden muaf olma şansını yakalarlar. Ayrıca, çift-anadal programlarında (doublemajor) daha kolay okuyabilirler.
OXFORD AQA Uluslararası GCSE
OXFORD AQA Uluslararası GCSE, 14 ile 16 yaş grubundaki öğrenciler için dünyada tanınan ve tercih edilen sertifika programları arasında yer almaktadır. OXFORD AQA Uluslararası GCSE programları öğrencilerin bilgi teknolojilerini kullanma, problem çözme, akıl yürütme, analiz etme, takım çalışması yaparak araştırma gibi tüm eğitsel becerilerini bir bütün olarak kullanabileceği ve geliştirebileceği öğrenme sürecini içermektedir. Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları farklı konularda beceri düzeylerini geliştirmeyi hedefleyen öğretim programları bütünüdür.
ULUSLAR ARASI SINAVLAR / INTERNATIONAL EXAMS
TOEFL & Oxford Test of English & IELTS
Uluslararası sınavlara yönelik hazırlık çalışmalarının yapıldığı ve dil seviyelerinin sınav sonucunda CEFR kapsamında ölçüldüğü uluslararası sınav çalışmalarıdır.
Sınav Anadolu ve Fen Liseleri İngilizce Dersleri'nde Avrupa Ortak Dil Çerçevesi - CEFR Prensipleri Temel Alınır
Sınav Liselerinde İngilizce dersleri Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) prensiplerine göre düzenlenmiş olan müfredat ve ölçme-değerlendirme kriterlerini temel alarak uygulanmaktadır. Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) tanımına göre, ‘C1 düzeyinde İngilizceye sahip bireyler’ çok çeşitli, zor metinleri ve konuşmaları anlayabilir, çoğu durumda kendini akıcı olarak ifade edebilir.
Sınav Liselerindeki yabancı dil hedefi, gerek yurt dışında gerekse Türkiye’de öğretim dili İngilizce olan üniversiteler ve fakültelerde okuyacak öğrencilerin, hazırlık sınıflarını atlayarak, direkt olarak bölümlerinde okumaya başlamaları için uygun bir düzeye gelmelerini sağlamaktır.
DİJİTAL PLATFORMLAR
9-10.Sınıflar & 12.Sınıf Seçmeli Ders
NEARPOD/ Flipped Learning ters yüz öğrenme kapsamında dilin örtük program ile evde desteklenmesi ve dil pratiğinin en üst düzeyde evde de devam etmesi için kullanılan dijital platformdur.
Sınav Koleji Merkez Kampüs İngilizce Koordinatörlüğünden gelecek program dahilinde çalışılan dijital platform, sınıf içi çalışılan konular ile korele haldedir.
11.Sınıflar
EFS+/ Ön-esnasında-sonrasında etkinlikleri ile öğrencileri hem film izleme hem eğlenme hem de öğrenme sürecine alan, sınıf içi konular ile korele halde ilerleyen dijital platformdur.
İNGİLİZCE KULÜPLER
İçeriklerinin Sınav Koleji Merkez Kampüsten geldiği Kulüp Çalışmaları tamamiyle öğrencilerin kendini ifade edebilen, grup çalışması ile kendini bir yere ait hissetmesine ve hem sorunun hem de çözümün bir parçası olduğunu görerek kendini değerli görmesine olanak sağlayan etkinlik saatleridir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde MUN, GLOBAL CITIZEN SUMMIT, LIMELIGHT DRAMA, CAREER WORKSHOP Kulüpleri bulunmaktadır.
Model United Nations (MUN)
15 – 18 yaş arası öğrencilerin Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren önemli dünya meselelerini tartıştıkları bir platformdur.
Global Citizenship Summit
Sınav Okullarında yapılan etkinlikte, takımlardan temel küresel unsurlarla bağlantılı ve sosyal, politik, çevresel ve ekonomik kategorilere ayrılmış 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden birini veya mümkünse birden fazlasını ele alabilecek bir proje tasarlamaları istenir.
Gruplar 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden en az bir tanesini esas alarak proje gerçekleştirmekle mükelleftirler. Katılımcılar daha sonrasında başvurmak istedikleri dört kategoriden birinde (kendi çözüm buldukları kalkınma hedefi ile alakalı bir kategori olmak şartıyla) diğer gruplarla yarışır. Projeler en az bir kalkınma hedefini çözmeye çalıştığı gibi birden fazla kalkınma hedefine de hitap edebilir. Bu bahsi geçen durum katılımcı gruba avantaj sağlar.
Sosyal, Politik, Çevre ve Ekonomi ana alanlar olup gruplar eşleştirmelerini alakalı oldukları kalkınma hedefi ile ilişkilendirerek yapar. Jüri üyelerinin çoğunluğu o projenin o kategoride yarışabileceğine onay vermesi halinde proje bahsi geçen grupta yarışabilir. Aksi takdirde, jüri üyeleri o projeyi farklı bir kategoride değerlendirmek üzere sevk edebilir.
Zirvenin son oturumunda katılımcılar, hazırladıkları projelerin dayandığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi ile ilişkilendirilen kategorilere göre komite odalarına ayrılır ve bu odalarda projelerini sunarlar. Her gruptan bir favori proje seçilir. Bu seçim, o grubun jürisi tarafından (%50 -50) ve diğer katılımcıların oylarıyla kesinleşir. Ardından en beğenilen bu 4 proje jüriler ve bütün katılımcılar tarafından değerlendirilir ve içlerinden “Global Citizenship” konseptine en çok uyan seçilir. Bu projeyi tasarlayan grup ödül olarak Avrupa Birliği ile iş birliğimiz kapsamında Belçika sınırlarında Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği Genel Merkezini görebilme şansı ve Brüksel turu ile ödüllendirilir.
Değerlendirmeler yapılırken projenin uygulanabilir ve sürdürülebilir olması, mümkün olduğunca iyi detaylandırılmış ve düşünülmüş olması önem taşır. Ek olarak projeyi sunan grubun takım çalışmasına yatkın, diğer katılımcılara karşı saygılı ve toleranslı, diplomatik tavır ve üsluplara uygun davranıyor olması, yaratıcı ve yenilikçi düşünme, toplum önünde konuşma becerileri gibi unsurlar değerlendirilerek nihai kararlar verilir.
Zirve, öğrencilere araştırma ve sunum, takım çalışması, topluluk önünde konuşma, lobicilik, müzakere, ikna, problem çözme ve kriz-olay yönetimi gibi bir Küresel Vatandaşın yönleriyle ilişkili birçok farklı beceriyi uygulama şansı vermektedir. Öğrencilerin dünya sorunları hakkında farkındalık düzeylerini artırmak, çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamak ve öğrencilerde sorumluluk bilincini ve akademik ortamda İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek, üniversite ortamına öğrencileri hazırlamak ve Sınav Liseleri aidiyetini artırmak zirvenin amaçlarındandır.
Limelight Drama
Katılımcıların rol oynama, doğaçlama gibi tiyatro tekniklerini kullanarak bir olayı, anıyı, kavramı, konuyu, düşünceyi canlandırmasıdır.
Career Workshop
Öğrencilerin CV hazırlama, mülakat becerileri ve sektörden insanlarla mülakatlar ile 21.yüzyıl çalışma ve iş dünyasına hazırlık yaptığı İngilizce kulüp çalışmasıdır.
YURTDIŞI GEZİ PROGRAMLARI
Universitytrips in UK
Birleşik Krallık’taki üniversitelerin ziyaret edildiği ve dünya vatandaşı olma yönünde hedef koyduğumuz lise öğrencilerimizin üniversiteleri yerinde görüp tecrübe edindikleri yurt dışı gezi programıdır.
Tematik Geziler
Lise öğrencilerimizin seçecekleri meslek alanlarını sektörün en önde gelenlerini yerinde ziyaret edip, tecrübe edindikleri yurt dışı gezi programıdır.
Londra Kültür Turu & Londra Yaz Okulu
Londra Kültür Turu amacı, kültür turu yapmak ve İngiltere’yi tanımaktır. Londra Yaz Okulu ise dil eğitimi temellidir.
İNGİLİZCE ÖDEV KİTAPÇIKLARI
9-10. SINIFLAR
FLIP IT : Haftalık ödev kitapçığıdır. Her pazartesi yenilenerek öğrencilere verilir ve bir sonraki hafta kontrolü sağlanır.
Ödevler, flippedlearning adı verilen ters yüz öğrenmeyi hedeflemekte ve bu bağlamda, okul dışı ve sınıf öncesi çalışmalar sunmaktadır. Bu çalışmalar ile öğrenciler, hem kazanımlarını pekiştirirler hem de örtük öğrenme kapsamında hazırbulunuşluklarını güçlendirirler. Ayrıca, uluslararası program olan AP programı terminolojilerini ödev kitapçıklarında çalışan öğrencileri, lise boyunca yaptıkları bu çalışmalar ile hem uluslararası programların sınavlarına hazırlanırlar hem de küresel eğitsel vizyona sahip olurlar.
11.SINIFLAR
FLIP SIDE: İki haftada bir verilen ödev kitapçığıdır. İki haftada bir yenilenerek öğrencilere verilir ve düzenli kontrolü sağlanır.
Ödevler, flippedlearning adı verilen ters yüz öğrenmeyi hedefler ve bu bağlamda öğrencilere okul dışı ve sınıf öncesi çalışmalar sunar. Bu çalışmalar ile öğrenciler, kazanımlarını pekiştirirler ve örtük öğrenme kapsamında hazırbulunuşluklarını güçlendirirler. Ayrıca, uluslararası sınavlara yönelik de rutin çalışma fırsatı yakalarlar.
İNGİLİZCE ETKİNLİKLERİ
TOPIC DAYS
Aylık rutin İngilizce etkinlikleri ile SLT-Situational Learning Teaching-Durumsal Öğrenmeyi pekiştirme İngilizce Koordinatörlüğü temel hedefidir. Okullarımızda yaparak yaşayarak öğrenme hayatın bir parçası haline getirilir. Bilim adamlarının eğlenerek öğrenmenin, daha akılda kalıcı olduğu savı ile İngilizce eğitimlerimiz bu çerçevede yapılmaktadır.
ÇİFT DİPLOMA
Sınav Anadolu ve Fen Liseleri Oxford Uluslararası Öğretim Programı (Oxford International Curriculum, OIC) kapsamında eğitim imkânı ve ÇİFT DİPLOMA imkanı sunar.
Oxford Uluslararası Müfredatı; Oxford Üniversitesi tarafından İngilizceyi yaygın olarak kullanan ülkeler düşünülerek geliştirilmiş bir programdır. Sınav Anadolu ve Fen Liseleri öğrencileri 10. sınıfın sonundan itibaren sınava girerek uluslararası geçerliliği olan sertifikalara sahip olurlar. Çift diploma ve üniversiteye sınavsız geçiş olanağı sunulan ülkeler arasında Amerika, Kanada ve Letonya da yer almaktadır. Böylece liseden mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan diploma ile birlikte ÇİFT DİPLOMA alabilir ve tüm dünyada saygın üniversitelere girme hakkı kazanırlar.
OXFORD PLACEMENT TEST
OXFORD PLACEMENT TEST, öğrencinin dinamik İngilizce seviyesini ölçen bir seviye değerlendirme aracıdır. OXFORD PLACEMENT TEST ile öncelikle tüm öğrencilerimizin hazır bulunuşlukları saptanmaktadır. Oxford Online Placement seviye testinin sonuçları ise CEFR seviye tanımlarına göre değerlendirilmektedir.
Oxford Placement Test, İngiltere merkezli ve dünyanın en büyük eğitim firması olan Oxford tarafından geliştirilen yapay zeka teknolojisi ile öğrenenlerin dil becerisini hatasız ölçüp değerlendiren bir dil sınavıdır. Yapay zeka teknolojisi sayesinde sınav bitiminde sistem tarafından her bir öğrenci için objektif, net ve detaylı bir değerlendirme raporu oluşturulmaktadır. Bu rapor öğrencinin uluslararası standartlarda İngilizce dil seviyesini gösterirken aynı zamanda dil gelişiminin devam etmesi için öneriler de sunmaktadır.
Oxford Placement Test (OPT) öğrencilerin eksiklerini görmek, tamamlama çalışmaları yapabilmek ve velilerimize yıl sonunda gelişimini gösterebilecek Uluslararası tanınırlığı olan bir sınavdır. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde uygulanan OXFORD PLACEMENT TEST ile öncelikle tüm öğrencilerimizin hazır bulunuşlukları saptanmaktadır.
Oxford Placement Test uluslararası tanınırlığı olan bir değerlendirme ve raporlama sistemidir. Oxford Placement Test ile Sınav Anadolu ve Fen Liseleri öğrencilerimizin İngilizcede eksik oldukları konular görülür, bu konulardan tamamlama çalışmaları yapılır ve öğrencilerin velilerine sene sonunda İngilizce dil gelişimleri raporlarla gösterilmektedir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki İngilizce Programımızın bir parçası olan Oxford Placement Test ölçme değerlendirme sınavı, sene başı ve sene sonunda olmak üzere iki kez online olarak uygulanmaktadır. Uluslararası yeni nesil ölçme değerlendirme aracı olan bu sınav, süreç içerisinde öğretmenlerimiz tarafından farklılaştırılmış bir eğitim sunmamıza olanak sağlamaktadır. Bu testte alınan puanların başarı ya da başarısızlık olarak değerlendirilmesi gerek dil eğitimi açısından gerekse pedagojik açıdan doğru bir yaklaşım olmamaktadır. Öğrencilerimiz kendi bireysel dil gelişim yolculuklarında çaba ve performansları ile değerlendirilmektedir.
Öğrencilerin lise döneminde en fazla ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilmektedir. Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmen, her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ederler. Rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenirler ve meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yaparlar ve destek verirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde rehberlik ve danışman öğretmenlik sistemi eğitim anlayışımızın merkezindedir. Her öğrencinin mutlaka bir rehber, eş güdüm hâlinde çalışan bir Danışman / Mentor Öğretmeni vardır. Bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik konularında öğrencilere yol gösterici rehberlik yapılır.
Sınav Liselerinde eğitsel ve kişisel rehberliğin yanı sıra, Sınav Genel Merkezinin koordine ettiği; Çalışma Davranışlarını Değerlendirme Ölçeği, Problem Tarama Envanteri, Başarısızlık Nedenleri Anketi, Akademik Benlik Kavramı Ölçeği, Sınav Kaygısı Ölçeği ve Mesleki Eğilim Belirleme Testi, gibi çalışmalar ödünsüz bir şekilde yapılır. Bunun yanında Sınav Sistemleri Kılavuzu, Verimli Çalışma Kılavuzu, Taban Puanlar Kılavuzu ve Aile Kılavuzu gibi rehber kitapçık ve dokümanları öğrencilere verilir ve ilgili sunumlar yapılır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Ölçme Değerlendirme ve Rehberlik, eğitim anlayışının merkezinde yer almaktadır. Okulda öğretilen her konu, yazılı, test ve bunun gibi sınavlar yoluyla ölçülür, öğrenci ve veliye ayrıntılı olarak rapor verilmektedir.
Özellikle Sınav Okullarında sık sık uygulanan Türkiye geneli deneme sınavlarıyla, öğrencinin sınıfındaki, okulundaki, ilindeki hatta yurt genelindeki başarı düzeyi tespit edilerek sonuçlar MyExamy sistemi üzerinden öğretmen, veli ve öğrenci ile paylaşılmaktadır.
Sınavların sonrasında rehberlik ve ölçme değerlendirme uzmanlarının hazırladığı sınav-analiz raporuyla, öğrencinin hangi kazanımlarda yetersiz olduğu belirlenerek etüt ve konu belirleme çalışmaları yapılmaktadır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde başarı takibi, devam-devamsızlık, akademik gelişim, kariyer planlama ve yönlendirmelerle birlikte THE Okul (Takip, Hakkaniyet, Empati) prensiplerini de içeren Değerler Eğitimi rehber ve danışman öğretmenler koordinasyonunda yürütülmektedir.
En iyi liseler denilince öncelikle lisede eğitim veren alanında uzman öğretmenler, lisenin başarı sıralaması, Sınav Anadolu ve Fen Liselerinden mezun olan öğrencilerin hangi üniversiteyi kazandıkları, Sınav Liselerinde yapılan sınavlar, Sınav Yayınları tarafından üniversiteye hazırlık kitaplarında hazırlanan konuların ve soruların özgün olup olmadığı, rehber öğretmenlerin çalışmaları, mentörlük/danışmanlık sistemi gibi sorular gelmektedir.
En iyi liseler olarak bakıldığında Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde çalışan öğretmenlerin kendi branşlarında deneyim sahibi olması, öğrencilerin branş ile ilgili sorduğu her soruya efektif olarak cevap verebilmesi, değişen sistemler ile soru şekilleri konularında bilgi ve fikir sahibi olmaları beklenmektedir. Şu bir gerçektir ki, alanında profesyonel, çalışkan ve başarılı öğretmenlerin ve eğitimcilerin bulunduğu okulların başarı sıralaması üst sıralarda yer almaktadır. Uzman öğretmenler ve eğitimciler girdikleri sınıflardaki öğrencilerin durumlarını yakından takip edebilirler, eksik oldukları konu veya konuları daha rahat tespit edebilirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinin başarısının altında nitelikli öğretmenler ve nitelikli rehberlik öğretmenlerinin olması bulunmaktadır. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde rehber öğretmenler mentör/danışman öğretmenlerle beraber çalışmalar yürütürler. Profesyonel olarak çalışmalarını yürüten PDR Koordinatörlüğü, Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilere verimli ders çalışma yöntemleri, üniversite hazırlık çalışmaları gibi birçok konuda destek vermektedirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liseleri rehberlik çalışmalarında öğrencilere bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik konularında yol gösterici rehberlik çalışmalarında bulunulur. Öğrencilere uygulanan değerlendirme ölçekleri, tarama envanterleri, mesleki eğilim belirleme testleri, anketler gibi çalışmalar yapılarak öğrencilerle birebir ilgilenilir. Sınav Anadolu ve Fen Liseleri rehberlik çalışmaları profesyonel olarak yürütülür. Sadece öğrencilere değil aynı zamanda velilere yönelik hazırlanan kılavuzlar ve dökümanlar ile ailelerin çocuklarına destek olmaları konusunda sunumlar yapılır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Modüler Konu Anlatımlı Setler ve Modüler Soru Bankaları, Sınav Dergisinin birikimi ile yeni soru sistemine uygun şekilde hazırlanmaktadır.
MODÜLER KONU ANLATIMLI SETLER
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde dersler Millî Eğitim Bakanlığı ders kitaplarıyla birlikte yıllık plana göre hazırlanmış ve “Sınav Dergisi” birikiminin okula uyarlanmış formatı olan “Konu Anlatım Modülleri”nden işlenmektedir.
Sistemli ders çalışmak için hazırlanan “Konu Anlatım Modülleri” 9 ve 10. sınıflar ile 11 ve 12. sınıflarda Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel için ayrı ayrı hazırlanmıştır.
“Konu Anlatım Modülleri” açık konu anlatımıyla birlikte örnek soru, çözüm ve testlerin bulunduğu, aylık periyotlarla yayımlanan, kullanımı kolay setlerdir.
TÖDEV YAYINLARI
Sınav Dergisi Yayınları tarafından, öğrencilerin ev çalışmalarını sistemli ve verimli hâle getirmek için her sınıf için tüm dersleri kapsayacak şekilde TÖDEV (Tam Öğrenme Değerlendirme Vizesi) fasikülleri hazırlanmaktadır. TÖDEV’ler o hafta işlenen konuları kapsayacak şekilde haftalık olarak hazırlanır ve her cuma günü (hafta sonu yapılmak üzere) okul yönetimi tarafından öğrencilere dağıtılır. Sonraki hafta ise her dersin ilk saatinde kontrol edilir, yapılamayan kısımlar sınıfta tamamlanır. Dönem sonlarında ise tüm dönemi kapsayacak şekilde özel tatil TÖDEV’leri hazırlanır, öğrencilere dağıtılır ve tatil dönüşü kontrol edilir.
MODÜLER SORU BANKALARI
Sınav Liselerinde, soru çözerek konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için “Sınav Dergisi” birikiminin okula uyarlanmış formatı olan “Soru Bankası Modülleri” kullanılmaktadır.
“Soru Bankası Modülleri” 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilere her sınıf düzeyinde ve her alan için ayrı ayrı hazırlanmıştır. “Soru Bankası Modülleri” başka bir kaynağa ihtiyaç kalmayacak şekilde farklı düzey ve türlerde özgün soruların bulunduğu aylık periyotlarla yayınlanan, kullanımı kolay, pratik setlerdir.
Sınav Liselerinde “Günlük Ödevler ve Bireysel Çalışmalar” öncelikle “Soru Bankası Modülleri”nden verilmektedir.
Myexamy - Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu, Sınav Eğitim Kurumlarının tüm kademelerindeki eğitim süreçlerinde Sınav markasını öne çıkaran önemli özelliklerden biridir.
Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy; “öğrenciye özel” çalışma programları, eksik tamamlama dersleri, ölçme değerlendirme ve rehberlik çalışmaları ile kademelere göre düzenlenmiş nitelikli, dijital eğitim materyalleri içeren, kapsamlı bir dijital platformdur ve yapay zekâ ile kişiselleştirilmiş çalışma programlarını kapsar.
İnovatif eğitim anlayışıyla yapılandırılan, birçok fonksiyonu tek platformda bir araya getiren ve eğitimin bütün süreçlerini kapsayarak eğitim alanına yeni bir soluk getiren Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy ile öğrencilerin tam öğrenmesi ve yüksek başarı elde etmesi sağlanır.
Myexamy’de Tüm Yayınlar ve Eğitim Materyalleri Bir Arada
Sınav Eğitim Kurumlarında yayınlar ve tüm eğitim materyalleri, farklı formatlarla zenginleştirilmiş bir dijital ortam olan Myexamy’de yer alır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu eğitim materyallerine Myexamy sistemi ile geniş bir dijital ağ üzerinden sorunsuz olarak erişebilir.
Çalışmalarımızın temelinde ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinin tüm sınıf düzeylerinde eğitim gören öğrencilerimize zengin bir doküman desteği sağlama amacı bulunur. Sınav Eğitim Kurumlarında ara sınıf öğrencilerinin aşamalı bir süreç içerisinde doğru içerikler ve kaliteli sorularla eksiklerini gidermeleri; merkezî sınavlara hazırlanan 8, 12. sınıf ve mezun grup öğrencilerinin değişikliklere, yeni içerik ve yöntemlere hızlı ve doğru biçimde ulaşmaları için Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy kullanılır.
LIVEXAMY - CANLI YAYIN UYGULAMASI
Öğrenme sürecinin verimli ilerlemesi için farklı yöntem ve tekniklerin bir arada kullanılması gerekir. Bu gerekliliğin farkında olan Sınav Eğitim Kurumları; öğrencilerin yüz yüze eğitim ortamında öğrendiklerini dijital ortamda pekiştirmeleri için onlara etkinlikler, soru çözüm videoları, soru-cevap uygulamaları, deneme sınavları, gerektiğinde eksik görülen konuya yönelik konu anlatım videoları gibi alternatifler sunmaktadır. Öğrenciler, kendilerine uygun yöntemler arasından istediklerini seçerek eksiklerini daha bilinçli, verimli ve rahat bir şekilde tamamlar.
Alternatifleri istedikleri zaman diliminde değerlendirebilen öğrenciler, ayrıca Hibrit Eğitim Modeli çerçevesinde liveexamy Canlı Yayın Uygulaması üzerinden belli bir program dâhilinde canlı yayın derslerini de takip edebilirler.
CODEXAMY
Codexamy (robotik kodlama) uygulaması ile öğrenciler STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarında kodlama ve programlama becerilerini geliştirirler. Robotik kodlama eğitimleri, öğrencilerin mücadele, sorun çözme, takım ruhu ve iş birliği gibi önemli sosyal becerileri kazanmalarına olanak sağlar.
Kullanım Kolaylığı
Hemen her yaş grubundan öğrencinin akıllı telefon ve bilgisayarlar aracılığıyla dijital dünyanın zaten içinde olduğunu görüyoruz. Bu açıdan düşünüldüğünde öğrencilerimiz, Myexamy’de yer alan dijital uygulamaların kullanımında, sistem içerisindeki yönergeleri takip edip uygulamaların işleyiş mantığını kolayca kavrayabilir.
Sınav Öğretmenleri Myexamy Sayesinde Çok Daha Güçlü
Sınav Eğitim Kurumlarında, planlı çalışma alışkanlığına sahip, bilgisayar kullanımında etkin ve alanında uzman öğretmenler; Sürekli Eğitim Platformu Myexamy sayesinde dijital anlamda çok daha güçlüdür.
Yapay Zekâ Tabanlı Myexamy ile Sınav Eğitim Kurumları öğrencileri kendilerini, öğretmen ve yöneticiler de öğrencilerin akademik gelişimini anlık takip ederek tam öğrenme ile yüksek başarı elde ederler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerimizi ‘Dünya Vatandaşı’ olarak yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimizin önlerindeki eğitim hayatlarının daha anlamlı hale gelmesi amacıyla ‘Destination Imagination Eğitim Programı’ ve ‘Kanguru Matematik’ uygulamalarına katılım sağlanmaktadır.
DESTINATION IMAGINATION
Destination Imagination, takım halinde görev alan öğrencilerin; anlık, yaratıcı ve eleştirel düşünmelerini güçlendiren etkin bir kulüptür. Öğrenciler seçtikleri görev ve konuya ilişkin çözümler üretmek için takımlarıyla birlikte araştırma yapar, tasarlar ve uygularlar. Görevleri ile ilgili çalışmaların her aşamasında,(problemleri değerlendirdikleri ve gelişimlerini gözlemledikleri yaratıcı süreçte) İngilizce dilini etkin bir şekilde kullanma fırsatı bulurlar. Programda görev alan öğrenciler, sunumlarını önce ulusal platformda (ülke turnuvasında) yaparlar, dereceye girmeleri halinde de, sunumlarını, davet edildikleri ‘’Dünya Finalleri’’nde gerçekleştirirler.
Destination Imagination Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız
KANGURU MATEMATİK
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, Sınav Anadolu ve Fen Liseleri öğrencilerinin özgün ve orijinal matematik problemlerini üreterek, problem çözme becerilerinin kazandırılmasına dayalı bir yarışmadır.
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, merkezi Fransa’da bulunan ‘Association Kangourou Sans Frontières’ Derneği’ne bağlı olarak 1991 yılından bu güne kadar, 90’a yakın ülkede ve 70 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştiği dünyanın en prestijli matematik yarışmasıdır. Sınav Anadolu ve Fen Liseleri’nde 21. yüzyıl becerilerinden biri olan yaratıcı problem çözme yetkinliklerini kazandırdığımız öğrencilerimiz, sayısal düşünme, mantık yürütme ve diğer problem çözme stratejilerini daha da geliştirebilecekleri ve yaşıtlarıyla yarışabilecekleri bu önemli uluslararası matematik organizasyonunda Sınav Eğitim Kurumlarının gururu olurlar.
Kanguru Matematik Yarışması Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız
Avrupa Komisyonunun hazırladığı raporda da mantıksal akıl yürütmenin bir parçası olarak kodlama becerisi “21. yüzyıl becerileri” arasında sayılmaktadır (European Commission, 2016). Öğrencilerimiz, anaokulu, ilkokul ve ortaokulda almış oldukları eğitimleri ilgi duydukları alanlara göre ürün haline getirmektedir.
21. yüzyıl becerileri arasında sayılan “kompütasyonel düşünme”(computational thinking) ve “programlama” becerisine katkı sağladığı bilinen kodlama etkinliklerini içerisinde barındıran, nesnelerin interneti ve akıllı cihazların çalışma mantığının somut olarak görülebildiği Robotik Kodlama dersleri oldukça önem taşımaktadır.
Robotik kodlama uygulamaları, soyut bir işlem gerektiren yazılım süreçlerini somutlaştırmakta ve öğrencilere yazmış oldukları kodların derlendikten sonra bir donanım ile nasıl çalışabileceğini doğrudan gözlemleme olanağı sağlamaktadır. 21. yüzyıl becerileri arasında sayılan kompütasyonel düşünme becerisine katkı sağladığı bilinen kodlama eğitimine robotik donanımların dahil edilmesi ile düzenlenen robotik kodlama dersleri sayesinde hem akıllı cihazların hem de nesnelerin internetinin çalışma mantığının somut uygulamalarla anlaşılabileceği bir öğretim ortamı sunulmaktadır.
Gelecek dünya konjonktüründe söz sahibi olması hedeflenen Sınav Anadolu ve Fen Liseleri öğrencileri; Web tasarımı, Web tabanı, Mobil Programlama, Algoritma, Programlama, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Nesnelerin İnterneti, 3D baskı teknolojileri, Robotik Uygulamalar ve Akıllı Cihaz teknolojileri gibi gelişmelere uyum sağlayabilecek şekilde üretim yetisini kazanmış bireyler olarak eğitimlerini almaktadırlar.
Ayrıntılı Sınav Anadolu ve Fen Liseleri'nde Bilişim Teknolojileri Eğitimi içeriğineburadanulaşabilirsiniz.
Sınav Okulları bünyesinde uygulanan After School programı farklı ve çeşitli alanlarda yapılan kulüp çalışmalarından oluşur. Öğrencilerin ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda seçtikleri kulüplerde eğitimler deneyimli ve uzman branş öğretmenleri, sporcular ve sanatçılar tarafından verilir.
Farklı ve nitelikli sportif, kültürel, sosyal, bilimsel ve sanatsal kulübün yer aldığı After School programında kulüp seçimleri ve seçilen kulüplerin takibinde online sistem kullanılır. Kulüp etkinlikleri kapsamında okul içi ve dışı gösteriler, sergiler ve organizasyonlar düzenlenir. After School programı, öğrencilerin fiziksel ve bilişsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlarken, sosyal bağlarını güçlendirmesine de olanak tanır. After School programlarına aktif olarak katılan öğrencilerin akademik başarılarında artış gözlenir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde After School
Sınav Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri hafta içi her gün belirlenen saatlerde After School programına katılarak kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders seçenekleri arasında Spor Kulübünde; yüzme, buz pateni, aikido, okçuluk, basketbol, satranç, futsal,badminton, voleybol, futbol, masa tenisi, Kültür Kulübünde; eko-okul, akıl oyunları, Junior MUN, bilim atölyesi, World Scholar’s Cup, eğlenceli matematik, satranç, çevreci görsel tasarım, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Destination Imagination, münazara, Sanat Kulübünde; halk oyunları, modern dans, bale, tiyatro, piyano, orkestra, çok sesli koro, tasarım atölyesi, seramik, resim, origami, İngilizce drama ve tiyatro seçenekleri mevcuttur.
Güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan Sınavlı öğrenciler için ayrıca Güzel Sanatlar Sınavına Hazırlık dersleri verilir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.