Sınav Kolejlerinin ve Sınav Eğitim Kurumlarının eğitim öğretim müfredatı Tam Öğrenme Modeli ile şekillenmektedir. Öğrenciye verilen yaşına uygun öğrenme yöntemi ve öğrenme imkȃnı sağlandığı takdirde her öğrencinin başarılı olabileceği anlayışı benimsenmiştir. Tam Öğrenme Modeli içinde var olan kurallara uyulması halinde öğrenme düzeylerinde yüksek bir seviyeye çıkıldığı görülmektedir. Sınav Kolejinde uygulanan Tam Öğrenme Modeli ile öğrenciler arasında herhangi bir ayrım yapılmaz. Her öğrencin ‘Özeldir' ve 'Tektir’ anlayışının hakim olduğu okulumuzda, her öğrenci ile tek tek ilgilenilir, ayrı ayrı önem verilir ve bireysel özelliklerinin artması için çaba gösterilir.
SINAV KOLEJİ ANAOKULLARI
Sınav Koleji Anaokullarında Tam Öğrenme Modeli Eğitim Programı uygulanmaktadır. Çoklu Zeka Kuramı ve Montessori yöntemlerinin çocuklar için en etkili görüldüğü kısımlarından özenle seçim yapılır ve program sürecine dahil edilir.
Anaokullarımızda, çocuklarımıza verilen yaşına uygun öğrenme yöntemi ve öğrenme imkȃnı ile her öğrencinin başarılı olabileceği anlayışı benimsenmiştir. Tam Öğrenme Modeli içinde var olan kurallara uyulması halinde çocuklarımızın öğrenme düzeylerinde yüksek bir seviyeye çıkıldığı görülmektedir. Parçadan bütüne doğru, özgün ve özel olarak hazırlanan materyallerle, okul öncesi öğrencilerimizin bilişsel, duyuşsal ve başarı düzeyleri artırılmaktadır. Ayrı ayrı her bir çocuğumuz ‘özeldir ve tektir’. Bu anlayışla Sınav Anaokullarında çocuklarımız ile tek tek ilgilenilir ve bireysel özelliklerinin artması için çalışmalar yapılır
Sınav Anaokullarında etkinlik ve oyun temelli, çocuklarımıza üst düzey düzey düşünme becerisi kazandıran özgün eğitim sistemi uygulanır. Özel olarak tasarlanan oyunlarla ve oyuncaklarla çocuklar ilköğretime hazırlık çalışması yaparlar.
Sınav Anaokulları eğitim sistemi, sınıf içinde aynı anda bulunan iki öğretmen ile beraber verimli ve etkin bir şekilde yürütülür. Sınav Anaokullarında her sınıfta bir tane sınıf öğretmeni ve bir tane ingilizce öğretmeni olmak üzere iki öğretmen görev yapar. Her iki öğretmen de çocuklarımız ile birebir ilgilenir ve onları yakından takip eder.
Anaokulu çağındaki çocuklar için birinci öncelik oyun ve oyuncaklarla oynamaktır. Eğitim materyallerindeki seçicilik anaokulumuzda bir oyuncaktan öte onların aynı zamanda öğrenmesine, keşfetmesine, anlamasına ve algılamasını destekleyici bir şekilde olmaktadır.
Sınav Koleji Anaokulu Koordinatörlüğümüz tarafından aylık olarak oluşturulan ders programları ile çocuklar planlı ve programlı olmaya özendirilerek bu sistemin getirisi olan düzenli olmaya erken yaşlarda başlarlar.
Sınav Koleji Anaokullarında sınıflar en fazla 20 kişiden oluşur
Sınav Koleji Anaokulunda hem okumanın hem de yazmanın eşgüdümlü olarak ilerlediği çalışmalar yapılır. Çocuklarımızın işitsel algılarını geliştirmek amacı ile İngilizce ve anadilde ses çalışmaları yapılmaktadır. Bu sayede çocuklarımızda ses birleştirmeleri ile hecelendirme algısının oluşması sağlanır. Çocuklarımızda bu sayede kelime oluşturma algoritmasında hızlanmaktadır. Duyusal maddelerle ilişkilendirilen çizgi - yazı çalışmaları, yer zemini – masa başı etkinlikleri ile okuma yazma alıştırmaları çizgisel anlamda ve doğal materyallerle yapılarak hazır bulunuşluk düzeyleri geliştirilir.
Her gün rutin olacak şekilde düzenlenen takvimimiz ve gün planlayıcısı ile çocuklarımız düzenli ve sistemli bir yaşam şekline alışmaktadır.
Sınav Anaokullarında İngilizce eğitimi, kodlama - robotik eğitimi, STEM çalışmaları ile anaokulu ders programına entegre edilen After School programı ile çocuklarımızın akademik, kültürel ve sosyal bakımdan ‘‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için çalışılır.
SINAV KOLEJİ İLKOKULLARI
Sınav Koleji İlkokullarında öğrencilerimize, eleştirel ve yaratıcı düşünme, oluşturulan düşüncenin geliştirilmesi ve farklı şekillerde kullanılması, problem çözme, problemin çözümünde farklı yollar deneme, olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurma, mantıksal çıkarımlarda bulunma, araştırma, sorgulama, sosyal ve girişimci olma gibi becerilerin kazandırılması hedeflenir. Tam Öğrenme Modelli Eğitim Yaklaşımı uygulandığı okullarımızda öğrencilerin yetenekleri ile birlikte kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan eğitim sistemi sağlanır.
‘THE OKUL Değerler Eğitimi’ üzerine kurulan okulumuzda öğrencilerimizin saygılı, hoşgörü sahibi, empati kurabilen,dürüst ve sorumluluklarının farkında bireyler yetiştirmek amaçlanır.
Sınav Koleji İlkokulları ‘Side to Side’ eğitimi ile İngilizce öğrenimi garanti etmektedir. Çift dilde akademik uluslararası başarıları bulunan Sınav Koleji, öğrencileri motive eden, güçlü, alanında profesyonel, farklı öğretme stratejilerini geliştirebilen öğretmen kadrosu ile öğrencilerimize vizyon kazandırmaktadır.
Sınav Koleji İlkokulları Anadil ve İngilizce eğitiminde, ana kavramlar temelinde oluşturulan ders programları, zorluk seviyelerinin aşamalı olarak artması ile beraber, öğrenilen kavramların sürekli tekrarını ifade eden bir yaklaşım sergilenen sarmal ve tekrara dayanan öğretim şekli benimsenmektedir.
Branş derslerinde öğrencilerin kendi düzeylerinde öğretilen yeni kavramlar, artan zorluk derecelerine göre kademelendirilmekte ve öğrencilerin zaman içerisinde daha derin ve kalıcı bilgi edinmeleri sağlanmaktadır. Düzenli tekrarlara dayanan öğrenme sürecinde, öğrencilere verilen konular her seferinde daha derinlemesine işlenir. Tekrar edilen bilgiler bir önceki öğrenilen bilginin geliştirilmesine ve derinleştirilmesine bağlıdır. Sarmal program ile işlenen konular öğrenmede kalıcılık sağlamaktadır. Belirli bir düzen ve sistem içinde ilerleyen ders programları bir zincir gibi birbirini takip ederek ilerler. Her yeni konu, eski konu temelinden ilerlemektedir. Böylelikle tekrar edilen konu bir süre sonra beyinde kalıcı olarak kalmaktadır.
Sarmal ve tekrarlara dayanan öğretim sisteminde, işlenen konuların kapsamlarının gitgide genişletilmesi esasına dayanmaktadır. Yeni öğrenilecek konular, önceki öğrenmelerle ilişkilendirilir ve bağ kurularak işlenmektedir. Öğrenme konuları zamanı ve yeri geldikçe ardışık düzende ilerler. Konu içerikleri her tekrarda minimal derinlik, soyutluk ve karmaşıklıkta verilerek öğrencilerin sabırla, özenle, dikkatle çalışması sağlanmaktadır.
Sınav Koleji İlkokulları Anadil programı çerçevesinde, öğrencilerimizin, birinci sınıftan itibaren okuma grafikleri ile dil becerilerini kullanma ve geliştirme yetenekleri, belirli aralıklarla alınan grafik ve çekimlerle kayıt altına alınmaktadır. Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma çalışmalarının yapıldığı etkinliklerde öğrencilerin kelime dağarcıklarının zenginleşmeleri hedeflenir. Öğrencilere duygu ve düşüncelerini açık, özgür, doğru ve anlaşılır şekilde ifade etme yeteneği kazandırılır. Anadil eğitimi ile eşzamanlı olarak yürütülen İngilizce eğitimin programında da aynı şekilde dili kullanma becerileri ve kelime zenginliğinin kazanılması sağlanmaktadır.
Dil Becerileri Takip Sistemi ile öğrencilerin dil becerileri kazanımları ve ilerlemeleri birebir takip edilmekte ve değerlendirilmektedir. İlkokul 4. sınıfa kadar grafik değerlendirme sonuçları doğrultusunda, ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar dil gelişim çalışmaları yapılır. Bu çalışmalar her öğrencinin akademik anlamda kazanmaları gereken doğru ve hızlı okuma becerilerini içermektedir.
Sınav İlkokullarında İngilizce eğitimi, kodlama - robotik eğitimi, STEM çalışmaları ve After School programı ile öğrencilerimizin akademik, kültürel ve sosyal bakımdan ‘‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için çalışılır.
Okulumuz teknolojinin tasarlamak ve üretmek için kullanıldığı, 21. yüzyıl becerilerine sahip çağdaş bireyler yetiştiren köklü ve kurumsal bir okuldur.
SINAV KOLEJİ ORTAOKULLARI
Sınav Ortaokullarında öğrencilerimizi okul derslerine ve Liselere Geçiş Sistemine (LGS) en iyi şekilde hazırlayabilmek için eğitimimiz tam gün yapılır. Bir eğitim - öğretim yılımız 4 dönemden oluşur.
Sınav Ortaokullarında 5. sınıflarda İn Side Out Side ve PBL (Proje Tabanlı Eğitim), 6 ve 7. sınıflarda merkezi sınavlara hazırlık gözetmeksizin Proje Tabanlı Eğitim eğitimi ve 8. sınıf sınav gruplarına Liselere Geçiş Sistemine uygun ders programı uygulanır. Sınav Ortaokullarına başlayan her öğrenci derslerde nitelikli bir eğitim sürecine dahil olur. Öğrencilere bir yandan temel akademik yetkinlikler kazandırılırken diğer yandan sosyal, psikolojik gelişmeleri desteklenir.
Çift dilde akademik uluslararası başarıları bulunan Sınav Ortaokulları,, öğrencileri motive eden, güçlü, alanında profesyonel, farklı öğretme stratejilerini geliştirebilen öğretmen kadrosu ile öğrencilerimize vizyon kazandırmaktadır.
Sınav Ortaokullarında öğrencilerimizin sanat, spor ve kültürel faaliyetlere aktif olarak katılmaları sağlanır. Akademik programlar ve eğitim disiplininden ödün vermeden başarı, devam, ödev kontrolü ve sınav sonuçları gibi tüm süreçler yakından takip edilir. Tüm sonuçlar ‘’SınavNet’’ otomasyon sistemi üzerinden velilerle paylaşılır. Sınav Ortaokulları teknolojinin tasarlamak ve üretmek için kullanıldığı, 21. yüzyıl becerilerine sahip çağdaş bireyler yetiştiren köklü ve kurumsal bir yapıya sahiptir.
SINAV ANADOLU VE FEN LİSELERİ
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde akademik sistem ‘’İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapısıdır’’ anlayışına göre şekillenmektedir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde akademik eğitimi iki aşamada gerçekleşmektedir.
Birinci aşama; 9 ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile birlikte temel akademik daha ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte, Değerler Eğitimi ve After School kapsamında yer alan kültür, sanat, spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları da sürdürülmektedir.
İkinci aşama; 11 ve 12. sınıfta üniversiteye geçiş sınavı olan AYT- TYT hazırlık çalışmaları bu dönemde ciddi bir ivme kazanır. Her hafta düzenli uygulanan AYT-TYT ve ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde bir akademik program izlenir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Grup Belirleme ve Ders Sınavlarının yanı sıra 10, 11 ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır. Belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır. 9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi, 11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi ve 12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde hiçbir öğrencinin ayrıca dershaneye gitmesine gerek kalmamaktadır. Okullar arası yapılan sınavlarda öğrencilerimiz Türkiye birinciliği yakalamaktadırlar. Sınav Anadolu ve Fen Liseleri Sınav - Okul Konseptini yıllardır başarıyla uygulamaktadır. Başarısı kanıtlanmış, okul+kurs uygulamasından hareketle hem okul derslerine hem de üniversiteye en iyi şekilde hazırlamak için eksiksiz eğitim vermektedir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Okulumuz ‘Üniversite Sınavları’nda ‘Türkiye Birinciliği’ derecesine sahiptir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilmektedir.
Öğrencilerin en çok bu dönemde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilmektedir. Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmen, her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ederler. Rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenerek, meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yaparlar, destek verirler.
STEM ÇALIŞMALARI
Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik disiplinlerinin bütünleşerek, düşünce odaklı, problem çözmeyi teşvik eden, işbirliğine ve üretmeye dayalı öğrenme deneyimi gerçekleştirilmesini sağlar.
STEM çalışmaları, hikayelerle örneklendirilerek ve soru haline getirilerek çocukların çözüm üretebilmesini amaçlayan iç sisteme sahiptir. Özel olarak hazırlanan bilim ve deney kitleriyle de gerçekleştirilen Stem çalışmalarında modeller incelenerek, öğrencilerin düzeyine uygun beyin fırtınası çalışmaları yapılır. Karmaşık görünen teknolojik cihazların temel ve basit düzeneklerle oluşturabilme, yaratıcı düşünme, temel teknoloji mantığı ve takım çalışması gibi becerilerle beraber sorun çözme becerilerini de geliştiren öğrencilerimiz eğlenerek üretmenin keyfini yaşarlar.
Ayda bir kez yapılan bu eğlenceli ve üretim odaklı çalışmalarla çocuklar tasarladıkları materyaller ile bilimsel düşünce yapısını da kazanırlar. Özgüven gelişimine büyük katkısı olan STEM çalışmaları sayesinde öğrenciler akıllarındaki basit bir mekanizmayı ekip çalışması bilinci kazanarak yaratıcılıklarını ortaya koyarlar.
Stem çalışmaları öğrencilerimizin düzeyine uygun şekilde ve farklı düzeylerde yapılmaktadır.
FEN BİLİMLERİ VE MATEMATİK
Sınav Kolejinde öğrencilerimiz kendilerinde doğal olarak bulunan merak ve keşfetme yeteneğini etkin olarak kullanırlar. Küçük yaşlardan itibaren sürekli neden-nasıl ilişkisi içinde etkin sorgulama yaparlar. Uygulamalı ve özgün Fen Programı (GEMS-Great Exploration Math and Science) çerçevesinde bilimsel düşünce, buluş yapma, sorgulama, sonuç çıkarma ile yüksek düşünme sistemi oluşması sağlanır ve tutum becerisi kazandırılır.
Fen – Doğa etkinlikleri her hafta düzenli olarak yapılır. Öğrencilerimiz özgün temel matematik uygulamaları ile sayıların eğlenceli ve sihirli dünyasına adım atarlar.
Sınav Eğitim Kurumlarında özgün, ayrıcalıklı ve yenilikçi eğitim sisteminin getirmiş olduğu inovatif bakış açısı ve dinamizm ile beslenen okullarımızda tüm branşlarda olduğu gibi Fen Bilimleri ve Matematik dersleri de yüksek düşünme sistemi içerisinde öğrenilir.
Sezgisel oyun ve etkinlikler sayesinde, doğal materyallerle çalışarak keşif yaparlar. Böylelikle sembolik olarak öğrenme yerine problem çözme, pratik düşünme, çözüme ulaşma gibi temel matematik unsurları deneyimleyerek öğrenirler. Aynı şekilde çevreyi ve doğayı gözlem ve deneyimlerle öğrenirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler fen bilimleri ve matematik dallarında donanımlı bireyler olarak yetiştirilir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde uygulanan yenilikçi ve araştırmacı eğitim ışığında yetişen öğrencilerimiz kariyer hayatlarına bir adım önde başlarlar. Ayrıcalıklı eğitim sistemine sahip olan Sınav Eğitim Kurumlarından mezun olan öğrenciler gerekli koşulları sağladıkları takdirde Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa’nın en saygın üniversitelerinde burs ve kabul imkanına sahip olurlar ve üniversite eğitimlerini yurtdışında devam ettirebilirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler müfredat dahilinde lise branş derslerini yanı sıra uygulamalı deney dersleri ve yurtiçi yapılan projelere katılırlar. Ulusal ve uluslararası platformlarda, fizik, kimya, biyoloji ve matematik olimpiyatlarında, Tübitak projelerinde, kodlama ve robotik yarışmalarında yer alırlar. Güçlü teknolojik ve akademik altyapıya sahip Sınav Okulları araştırmacı, inovatif ve üretken bireyler yetiştirir. Üretim ve proje tabanına dayanan okullarımızda Fen Bilimler ve Matematik derslerinin uygulama aşamasına sahip olanları donanımlı laboratuvarlarda işlenir. Böylelikle Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrenciler analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerine sahip, çok yönlü, yaratıcı, özgün ve üretken bireyler olarak hayata hazırlanırlar.
Sınav Koleji Anaokulu İngilizce eğitiminde Çoklu Zeka Kuramı ve Tam Öğrenme Modelli yoğun İngilizce programı uygulanmaktadır. Farklı öğrenme metodları ile zenginleştirilen Anaokulu İngilizce Programı dahilinde, İngilizce öğretmeni tam zamanlı olarak çocuklarımızın günün her anında yanlarında bulunurlar. Çocuklar yoğun ingilizce programı sayesinde ‘donanımlı olarak’ ilköğretime hazır olarak başlarlar. Anaokulu Koordinatörlüğü, Sınav Koleji İngilizce Koordinatörlüğü ve Rehberlik Birimleri eşzamanlı olarak çalışırlar. İngilizce eğitim programımız öğrenci ilgi ve ihtiyaçları değerlendirilerek her yıl güncellenmektedir. İngilizce eğitim programımızda akıllı tahtalara yüklenen, özel olarak hazırlanmış İngilizce programlar aracılığıyla yazılı, görsel ve bilişsel eğitim tam olarak çocuklarımızı desteklemektedir.
Sınav Anaokulunda her gün ilk dersler ve son dersler İngilizce olarak yapılmaktadır. Gün sonunda Meeting The Day adı verilen İngilizce değerlendirme sistemi, haftanın 5 günü düzenli olarak yapılmaktadır. Ertesi güne ödev olarak İngilizce olarak verilen Secret Passwordlar ile çocuğun hafızasını güçlendirme çalışmaları ve akılda tutma becerisinin geliştirilmesine ve rutin haline getirilmesine yönelik aktiviteler yapılmaktadır. Böylelikle çocuklarımızın analitik ilişkiler kurabilme, problem çözme, yaratıcılık, planlama yapabilme, işitsel ve görsel hafızayı geliştirme, parça-bütün ilişkisi sağlama ve örüntü oluşturabilme yetenekleri geliştirilir.
Sınav Eğitim Kurumlarında anaokulundan itibaren daha fazla İngilizce duyması ve daha fazla İngilizce iletişime geçmesi ile doğru orantılı olarak öğrenme ortamlarının da artması ile beraber İngilizce ve yabancı dil öğrenimi korkulması gereken bir ders ya da beceri değil, hayat akışı içinde olan doğal bir süreç olarak algılanır ve bu şekilde devam ettirilir. İngilizce ağırlıklı bir programımızın olması nedeniyle sınıflarda 2 öğretmen eşliğinde dersler uygulamalı olarak yapılır. Derslerde anadil okul öncesi öğretmeni ile İngilizce öğretmeni aynı anda sınıf içinde bulunurlar. Kurum içinde çalışan diğer öğretmenlerimiz, çocuklarımızla ders sırasında İngilizce iletişime geçmektedir. Günlük konuşma sırasında çocuklar ile yabancı dil konuşarak ve onların da yabancı dilde konuşmaları desteklenmektedir. Erken yaş döneminde çocuklarla İngilizce iletişime geçilerek herhangi bir problem karşısında çözüm üretilmesini sağlayacak şekilde eğitim programı uygulanmaktadır.Yabancı dile yoğun olarak maruz bırakılan öğrencilerin, erken dönemde İngilizce öğrenmeleri de çok daha kolay bir şekilde olmaktadır.
Sınav Koleji İlkokulu uyguladığı ‘Side to Side’, ‘Connections’ ve ‘Outside’ gibi zenginleştirilmiş İngilizce eğitim programları uygulanır. Sınav Koleji İlkokulu öğrencilerinin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilir. Uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığı ile öğrencilerin dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, kelime bilgisi ve ingilizceyi doğru şekilde kullanma bilgisi ölçülür.
Sınav Koleji Ortaokulu öğrencilerimizin bilgi çağı dil gereksinimini yakalayabilmeleri için; ‘YAZMA, OKUMA, DİNLEME VE KONUŞMA’ becerileri kazanmalarının yanı sıra İngilizceyi anlamaları ve aktif kullanmaları, üst düzey düşünme becerileri ve öğrenme eğilimlerini kazanmaları amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda İngilizce derslerimiz; 21.Yüzyıl becerilerini kapsayan içerikle, derinlemesine düşünen, sorunları yaratıcı bir şekilde çözmeye gayret eden, takım çalışmasına uyum sağlayan, değişen teknolojiyi sürekli takip eden, yoğun bilgi akışı ile başa çıkabilecek bireyler yetiştirmek hedefi ile işlenmektedir.
Sınav Koleji Ortaokulu İngilizce Programımız; öğrencilerimizin düşüncelerini gerek yazılı gerek sözlü olarak belirli düzeyin üzerinde akıcı ifade etmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Dil edinimleri dijital platformlarla, hikayeler ve makalelerle zenginleştirilmiştir. Dolayısıyla her öğrenciye, kendi düzeyi doğrultusunda takip edilebilen olanaklar sağlanmıştır. Öğrencilerimizin akademik gelişimleri yıl boyunca yazılı sınavlar, ders içi etkinliklere katılım durumları ve proje çalışmaları ile değerlendirilmektedir. 8.sınıfta İngilizce eğitimi Liselere Geçiş Sistemi olan LGS hazırlık çalışmaları ile ciddi bir ivme kazanır. Bu süreçte öğrencilerimiz hiçbir şekilde etüt, kurs ve özel derse ihtiyaç duymazlar. Gerekli olan eksik tamamlama çalışmaları soru çözüm saatleri, deneme sınavları ve etüt çalışmaları okul içinde yapılmaktadır.
Sınav Liselerinde İngilizce dersleri Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) prensiplerine göre düzenlenmiş olan müfredat ve ölçme-değerlendirme kriterlerini temel alarak uygulanmaktadır. Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) tanımına göre, ‘C1 düzeyinde İngilizceye sahip bireyler’ çok çeşitli, zor metinleri ve konuşmaları anlayabilir, çoğu durumda kendini akıcı olarak ifade edebilir.
Sınav Kolejleri Anadolu ve Fen Liselerindeki yabancı dil hedefi, gerek yurt dışında gerekse Türkiye’de öğretim dili İngilizce olan üniversiteler ve fakültelerde okuyacak öğrencilerin, hazırlık sınıflarını atlayarak, direkt olarak bölümlerinde okumaya başlamaları için uygun bir düzeye gelmelerini sağlamaktır. Öğrencilerin C1 düzeyine erişerek mezun olmaları amacıyla Sınav Kolejleri Anadolu ve Fen Liselerinde İngilizce ders içerikleri dört dil becerisini geliştiren, uluslararası sınavlara hazırlayıcı ve öğrencilerin bireysel gereksinimlerine göre uyarlanmış otantik kültür ve dile özgün materyallerden oluşmaktadır.
Geleneksel kur sisteminin yol açtığı "öğrenilmiş çaresizliğe" alternatif olarak sunulan yoğun ve "farklılaştırılmış eğitim" sistemimiz, en başarılı öğrenciden en zorlanan öğrenciye kendisini geliştirme fırsatı sunmaktadır. Sınav Kolejleri Anadolu ve Fen Liselerinde hedefimiz; Sınav Liseleri öğrencilerini ulusal ve uluslararası yabancı dil konuşulan platformlarda özgüvenli, İngilizce olarak kendini ifade edebilen, çoğu konuşmaların ana fikrini anlayabilen ve anadili İngilizce olan kişilerle oldukça rahat bir şekilde iletişim kurabilen düzeye getirip, mezun etmektir.
Sınav Liselerinde 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibariyle OXFORD AQA Uluslararası GCSE Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifika Programı uygulanmaya başlanmıştır.
OXFORD AQA Uluslararası GCSE, 14 ile 16 yaş grubundaki öğrenciler için dünyada en çok tanınan ve en fazla tercih edilen sertifika programları arasında yer almaktadır. OXFORD AQA Uluslararası GCSE programları öğrencilerin bilgi teknolojilerini kullanma, problem çözme, akıl yürütme, analiz etme, takım çalışması yaparak araştırma gibi tüm eğitsel becerilerini bir bütün olarak kullanabileceği ve geliştirebileceği öğrenme sürecini içermektedir. Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları farklı konularda beceri düzeylerini geliştirmeyi hedefleyen öğretim programları bütünüdür.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programlarında her bir dersin müfredatı için 120 ders saati gerekmektedir. Sınav tarihleri Mayıs ve Haziran aylarında yapılmaktadır. Sınav Liseleri öğrenciler Oxford AQA Sınav Merkezi olan okulumuzda yapılan sınavlara girerler. Sınav sonuçları Ağustos ayında açıklanır ve Ekim ayı itibariyle öğrenci sertifikaları okullara gönderilmektedir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları kapsamında bulunan öğrenci kazanımları, öğrencileri AS/A Level (Seviye), IB Diploma gibi farklı öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programlarının uygulanmasına liselerimizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibariyle başlanmıştır. Yüksek motivasyona sahip her lise öğrencisinin yararlanabileceği Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları ana dili İngilizce olmayan öğrencilere göre tasarlanmış olup, öğrencilerin ingilizce kelime dağarcığı ve cümle yapılarını kullanarak açık ve tutarlı iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları kazanımları öğrencileri Uluslararası Bakalorya Diploma Programı ve AS/A-level Yeterlilik Sertifika Programı gibi çeşitli ve benzersiz öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Neden Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları?
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları, Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği (Oxford International Assessment and Qualification Alliance) dünya genelinde uluslararası öğretim programları ile yeterlilik belgeleri sağlayan en önemli kurumlardan biri olma özelliğindedir.
Kaliteli öğretim programları ile eğitim alanında Türkiye’nin en seçkin markası olan Sınav Eğitim Kurumları vizyon sahibi, inovatif ve “Dünya Vatandaşı” seçkin bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, sunduğu özgün ve nitelikli içeriklerle öğrencilerin yaratıcı ve eleştirel düşünme, araştırma yapma ve sorun çözme gibi becerilerini destekler. ve öğrencileri eğitimlerinin sonraki aşamalarına etkin olarak hazırlar. Bu anlamda Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı öğrencilerin disiplinler arası bağlantı kurma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı,yurt dışında eğitim almak ve eğitimini yurtdışında devam ettirmek isteyen öğrencilere İngilizceyi etkin bir şekilde kullanma olanağı sağlar. Öğrencilerin İngilizceyi etkili bir şekilde kullanarak alanlarında uzmanlaşmaları için gerekli olan temel eğitimi verir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda öğrencilerin aldıkları skorların A*-G sisteminde yerini almaktadır. İngiltere'de uygulanmakta olan yeni 9-1 not baremi yapısına uygun olması sayesinde Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda öğrencilerin aldıkları skorlar İngiltere'deki okullarla uyumlu olmaktadır.,
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı,öğrencileri AS/A-level ve Uluslararası Bakalorya (IB) gibi sertifika ve diploma programlarına hazırlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı,öğrencileri uluslararası yetkinlik ve yeterlilik sınavlarına hazırlamaktadır.
Yurtdışında bulunan birçok üniversite, üniversite başvurularında öğrencilerin lise yıllarındaki akademik performanslarını değerlendirilmektedir. değerlendirmektedir. Bu anlamda Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı öğrencilerin tüm eğitsel çalışmalarda etkin olarak ingilizceyi kullanmalarını sağlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, Geliştirilmiş Sonuç Analiz platformu (Enhanced Results Analysis- ERA) ile Oxford AQA Uluslararası GCSE Programını uygulayıcı okullara geri bildirim olanağı sunmaktadır. Böylelikle öğrencilerin desteklenmesi gereken nitelikler ortaya çıkmaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda sağlanan yetkinlikler, dünyanın her yerinde üniversiteler ve işverenler tarafından belirgin bir akademik başarı olarak kabul edilmektedir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları çerçevesindeki kazanımlar öğrenciyi, AS/A Level (Seviye) ve IB Diploma gibi farklı öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’ nda Ölçme ve Değerlendirme
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nın sonunda öğrenciler, Oxford AQA Uluslararası Sınav Merkezi tarafından yapılan sınavlara girmektedirler.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Program sınav soruları kısa cevaplı, çoktan seçmeli, uygulamalı, açık uçlu gibi farklı türlerde olmaktadır. Sınavlar, Oxford AQA Uluslararası Sınav Merkezi tarafından değerlendirilmektedir. Öğrenciler 9-1 aralığında notlar alırlar.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Program sınavlarında ve kullanılan notlar ve açıklamaları aşağıdaki gibidir:
9: Üstün performans notu (outstanding)
8: Çok iyi performans notu (exceptional)
7: En iyi performansı/çalışmayı gösterenleri ayırt eden sınır puanı (Disciriminator at top grade)
6: İyi performans notu
5: Başarılı Geçer Not (strong pass)
4: Standart Geçer Not (standart pass)
3: Geçer not (Puan 4’ün çok az bir fark ile edinilememesi (allowed grade/back up grade)
1 ve 2: Performansın/çalışmanın geçer nota (3) ulaşamaması (performance/work under allowed pass/back up grade)
U: Sınıflandırılamayan (Unclassified): 3 (Allowed grade) puana ulaşabilecek minimum standartları karşılayamayan herhangi bir öğrenci sınıflandırılamayan öğrenci kategorisinde yer alır ve sertifika almaya hak kazanamaz.
Yeni Not Baremi (9-1) ile ilgili Kaynak: https://www.oxfordaqaexams.org.uk/why-oxford-aqa/gcse-grading
Yurtdışında OXFORD AQA Uluslararası GCSE
Yurtdışında bulunan birçok üniversite, başvuru sırasında, öğrencilerin lise yıllarında gösterdikleri akademik performansları da değerlendirmektedir. Bu nedenle öğrencilerin lise hayatları boyunca girmiş oldukları sınavlar ile bu sınavlardan aldıkları puanlar, onları yurtdışı üniversitelerine kabul ve başvuru sürecinde önemli bir kriterdir.
Oxford AQA Uluslararası yeterlilik belgelerini tanıdıklarını/ kabul ettiklerini açıklayan üniversitelerin listesine aşağıda yer verilmiştir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları Hangi Üniversite, Enstitü ve Kurumlarda Bulunmaktadır?
Birleşik Krallık’ta olup, Oxford AQA GCSE’yi kabul eden üniversitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
Oxford GCSE’yi kabul eden Amerikan Üniversiteleri, “Community College” okulları ve Kanada’daki üniversitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
Yeni Zelanda ve Avustralya’da olup, Oxford AQA GCSE’yi kabul eden üniversitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
Dünya Çapında Farklı ülkelerden Oxford AQA Uluslararası GCSE’yi kabul eden üniversitelerden bazıları aşağıda yer almaktadır:
SINAV EĞİTİM KURUMLARI EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) AKREDİTASYONU
Sınav Eğitim Kurumları Türkiye genelindeki K-12 okulları arasında “Eaquals (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services)” akreditasyonunu alan kurumdur.
Avrupa Dil Kalite Kuruluşu olan Eaquals(Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) , Avrupa Konseyi tarafından kabul edilmiş bir kurumdur. Okulların yabancı diller bölümüne akreditasyon vererek dil eğitiminde kaliteyi teşvik eden Eaquals, yabancı dil öğretimi kalite standartlarını özel olarak tasarlamaktadır.
1991 yılında kurulmuş olan Eaquals (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services)Avrupa Konseyi ve diğer birçok uluslararası kuruluşla beraber dil eğitimi konusunda ve işbirliği çerçevesi ile çalışmaktadır. kendi alanında uygulamalı kaynaklar üreten, üye olan okulların gereksinimlerini karşılamaya yönelik, eğitim ve seminerler gibi farklı hizmetler sunmakta olan Eaquals dil eğitim hizmetlerinde en yüksek standartlara erişilmesi ve erişilen standartların korumasını hedeflemektedir.
Eaguals akreditasyonu ile okullar kendilerini yabancı dil öğretimi konusunda mükemmelliğe adamış olduklarını göstermektedir. Eaguals akreditasyonuna sahip olan okullarda dil öğrenenlerin eğitim kalitesi Eaquals’un odak noktasıdır. Bu anlamda Sınav Okulları nitelikli ve kaliteli yabancı dil öğretimini mükemmel düzeyde gerçekleştiren bir marka olma özelliğindedir.
Eaquals, akredite olan okulların gerekli yasal şartları karşılamakta olduğundan emin olur. Avrupa Dil Kalite Kuruluşu olan Eaquals akreditasyonunun alan okullar, aynı zamanda diğer ulusal kuruluşlar tarafından da akredite olmuştur.
Sınav Okullarında yabancı dil derslerinin müfredatı, sınıf içi yapılan eğitim-öğretim etkinlikleri ile sınıf içi yabancı diller öğretmenlerinin profesyonel anlamda gelişimleri Eaquals akreditasyon kuruluşu tarafından kontrol edilmektedir. Sınav Okulları’nda Eaquals logosu ile öğrencilere dağıtılan her materyal akredite olmuş bir programın ürünüdür. Tüm etkinlikler, eğitim-öğretim süreci ile yabancı diller öğretmenlerinin gelişim süreçlerine ait geri bildirimler ile kaliteli ve mükemmel bir yabancı dil eğitiminin gerçekleşmesi hedeflenmektedir.
Türkiye’deki en iyi akademik İngilizce programını oluşturma vizyonu ile yola çıkan Sınav Okulları, dil eğitiminde uluslararası ve saygın akreditasyon kurumu Eaquals (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) tarafından 2011 kuruluş yılından beri “Dil Eğitiminde Mükemmellik” akreditasyonu ile tescillenmiştir.
Eaquals (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) akreditasyon sürecindeki kurumlar ve okullar, dil eğitim ve öğretiminin bütün aşamalarında mükemmel düzeyde olduklarını kanıtlamak ile yükümlüdürler ve bunun için Eaquals’ın uzman denetleyicileri tarafından zorlu bir teftiş sürecinden geçmektedirler.
8-9 Mayıs 2020’de Eaquals’ ın uzman değerlendiricileri dört yılda bir gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde Sınav Okullarını standartların üzerinde değerlendirerek mükemmeliyet ile ödüllendirilmiştir. Sınav Okulları’nın 6 farklı alanda ‘Points of Excellence’ yeterliliğine sahiptir.
Avrupa’da yabancı dil eğitimi ve öğretimi alanında eğitimin kalitesini belgeleyen, dil eğitimi alanında akreditasyon yetkisine sahip ve dünya çapında tanınmış uluslararası bir kurum olan EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services), eğitim-öğretim kaynak ve materyalleri, öğrencilere sağlanan olanaklar, müfredat geliştirme, ölçme ve değerlendirme, öğretmen kadrosunun kalitesi, okulun kurumsal altyapısı alanlarında denetleme yapar ve akreditasyon verir.
Eaquals ile ilgili detaylı bilgiye www.eaquals.org web sitesini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.
Sınav Liselerinde 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibariyle OXFORD AQA Uluslararası GCSE Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifika Programı uygulanmaya başlanmıştır.
OXFORD AQA Uluslararası GCSE, 14 ile 16 yaş grubundaki öğrenciler için dünyada en çok tanınan ve en fazla tercih edilen sertifika programları arasında yer almaktadır. OXFORD AQA Uluslararası GCSE programları öğrencilerin bilgi teknolojilerini kullanma, problem çözme, akıl yürütme, analiz etme, takım çalışması yaparak araştırma gibi tüm eğitsel becerilerini bir bütün olarak kullanabileceği ve geliştirebileceği öğrenme sürecini içermektedir. Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları farklı konularda beceri düzeylerini geliştirmeyi hedefleyen öğretim programları bütünüdür.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programlarında her bir dersin müfredatı için 120 ders saati gerekmektedir. Sınav tarihleri Mayıs ve Haziran aylarında yapılmaktadır. Sınav Liseleri öğrenciler Oxford AQA Sınav Merkezi olan okulumuzda yapılan sınavlara girerler. Sınav sonuçları Ağustos ayında açıklanır ve Ekim ayı itibariyle öğrenci sertifikaları okullara gönderilmektedir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları kapsamında bulunan öğrenci kazanımları, öğrencileri AS/A Level (Seviye), IB Diploma gibi farklı öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programlarının uygulanmasına liselerimizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibariyle başlanmıştır. Yüksek motivasyona sahip her lise öğrencisinin yararlanabileceği Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları ana dili İngilizce olmayan öğrencilere göre tasarlanmış olup, öğrencilerin ingilizce kelime dağarcığı ve cümle yapılarını kullanarak açık ve tutarlı iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları kazanımları öğrencileri Uluslararası Bakalorya Diploma Programı ve AS/A-level Yeterlilik Sertifika Programı gibi çeşitli ve benzersiz öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Neden Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları?
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları, Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği (Oxford International Assessment and Qualification Alliance) dünya genelinde uluslararası öğretim programları ile yeterlilik belgeleri sağlayan en önemli kurumlardan biri olma özelliğindedir.
Kaliteli öğretim programları ile eğitim alanında Türkiye’nin en seçkin markası olan Sınav Eğitim Kurumları vizyon sahibi, inovatif ve “Dünya Vatandaşı” seçkin bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, sunduğu özgün ve nitelikli içeriklerle öğrencilerin yaratıcı ve eleştirel düşünme, araştırma yapma ve sorun çözme gibi becerilerini destekler. ve öğrencileri eğitimlerinin sonraki aşamalarına etkin olarak hazırlar. Bu anlamda Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı öğrencilerin disiplinler arası bağlantı kurma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı,yurt dışında eğitim almak ve eğitimini yurtdışında devam ettirmek isteyen öğrencilere İngilizceyi etkin bir şekilde kullanma olanağı sağlar. Öğrencilerin İngilizceyi etkili bir şekilde kullanarak alanlarında uzmanlaşmaları için gerekli olan temel eğitimi verir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda öğrencilerin aldıkları skorların A*-G sisteminde yerini almaktadır. İngiltere'de uygulanmakta olan yeni 9-1 not baremi yapısına uygun olması sayesinde Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda öğrencilerin aldıkları skorlar İngiltere'deki okullarla uyumlu olmaktadır.,
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı,öğrencileri AS/A-level ve Uluslararası Bakalorya (IB) gibi sertifika ve diploma programlarına hazırlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı,öğrencileri uluslararası yetkinlik ve yeterlilik sınavlarına hazırlamaktadır.
Yurtdışında bulunan birçok üniversite, üniversite başvurularında öğrencilerin lise yıllarındaki akademik performanslarını değerlendirilmektedir. değerlendirmektedir. Bu anlamda Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı öğrencilerin tüm eğitsel çalışmalarda etkin olarak ingilizceyi kullanmalarını sağlamaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı, Geliştirilmiş Sonuç Analiz platformu (Enhanced Results Analysis- ERA) ile Oxford AQA Uluslararası GCSE Programını uygulayıcı okullara geri bildirim olanağı sunmaktadır. Böylelikle öğrencilerin desteklenmesi gereken nitelikler ortaya çıkmaktadır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı’nda sağlanan yetkinlikler, dünyanın her yerinde üniversiteler ve işverenler tarafından belirgin bir akademik başarı olarak kabul edilmektedir.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları çerçevesindeki kazanımlar öğrenciyi, AS/A Level (Seviye) ve IB Diploma gibi farklı öğretim programlarına hazırlamaktadır.
Günümüz dünyasında çocuklar teknolojinin tam içerisinde dünyaya gözlerini açmakta. Sınav Eğitim Kurumlarında, okul öncesi dönemde kazandırılan alışkanlıkların hayatlarını etkileyebileceği düşüncesi ile Okul Öncesi dönemden itibaren öğrencilerimize Kodlama-Robotik eğitimleri verilir. Bu derste öğrencilerimiz BT Okuryazarlığı, Programlama, Robotik, Oyun Tasarımı, Animasyon ve 3D tasarım programlarında kurgulama, tasarlama ve üretme becerilerini geliştirirler.
Hızla gelişmekte olan bilgi teknolojilerini dijital ortamda iletişim kurabilen, bilgiyi kullanırken eleştirebilen, üretip tüketebilen ve bu davranışları yaparken etik kurallara uyan, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrencilerimizle Kodlama-Robotik temelleri atılır, yetenekleri geliştirilir. Öğrencilerimizin bilişimsel düşünme, işbirlikçi öğrenme, analitik ve pratik çözümler bulma becerileri geliştirilir.
KODLAMA
Teknolojinin iş ve yaşamın her alanına girdiği günümüzde ve ileriki yıllarda, sadece şu anda var olan teknolojiyi kullanmanın yeterli olmayacağını düşünmekteyiz. Yeni dünya ölçeğinde teknoloji vazgeçilmez bir parçamız olmaya devam edecek. Öğrencilerimizin sadece teknolojiyi takip eden değil aynı zamanda, teknolojiyi üreten bireyler olmalarını istemekteyiz.
Sınav Kolejinde okul öncesi dönem - 3 yaştan itibaren kodlama eğitimine başlanır. Kodlama eğitiminin amacı çocuklarımızın, problem çözme, sistem tasarımı ve eleştirel düşünme becerilerini, bilişimsel ve hesaplamalı düşünme teknikleri ile harmanlayarak 21. yüzyılın becerilerini edinmelerini sağlamaktayız.
Kodlama Eğitimi ile çocuklarımızın fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz.
Çocuklarımızın bilişimsel ve algoritmik düşünme becerileri geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı, bilişimsel araçların okur-yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedeflemekteyiz.
ROBOTİK
Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler nesnelerin interneti, akıllı sistemler ile insana bağlı olmayan kendi kendine iletişim kuran, kontrol eden ve karar veren nesneler sayesinde, çocukların bu gelişmelerle daha çok içli dışlı olmasına neden olmaktadır. Dijital yerliler olarak adlandırdığımız çocuklarımız günümüzde, resmi okul eğitimini tamamlamadan önce birden çok teknolojik iterasyon ve yenilik ile tanışacaklardır.
Robotik; bilgisayar, yazılım, makine ve kontrol birimleri ile beraber uzay bilimlerini de içine alan ortak bir çalışma alanıdır. Birçok mühendislik disiplinin bir araya gelmesiyle beraber ortaya çıkmaktadır. Robotik alanında belli koşullara göre çalışabilmesi, mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamda kontrollerinin sağlanması için birçok mühendislik dalının bir arada çalışması gerekmektedir.
Sınav Koleji okul öncesi 3 yaş itibariyle öğrencilerimiz robotik atölyelerinde eğitimler alırlar. Öğrencilerimizin farklı, yaratıcı olmalarının yanı sıra yeteneklerini keşfetmiş ve geliştirmiş bireyler olmalarını hedeflemekteyiz.
Robotik Kodlama Kulübü İle İnovasyon Kültürü SINAV KOLEJİ’nde
Bilgi çağının alfabesi kodlamayı anaokulundan itibaren öğretmeye başlayan Sınav Kolejlerinde öğrenciler erken yaşlardan itibaren inovasyon kültürü ile yetişirler. Teknolojiyi yalnızca kullanan değil, aynı zamanda üreten nesiller yetiştirme misyonu taşıyan Sınav Kolejinde öğrenciler, üretkenliklerini, yaratıcı ve yenilikçi düşünce kapasitelerini artırmaya odaklı bir eğitim programı bulunmaktadır.
Robotik Kodlama Nedir?
Kodlama diğer adıyla programlama, bilgisayara, mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere ya da elektronik devrelere bir işlemi yaptırmak için yazılan programlanmış komutlar dizisinin bütünü olarak tanımlanır. Kodlamada, belirli şartların bir düzene göre yapılması öngörülen kodlama işlemlerin bütünü bulunur. Robotlar sensörler yardımıyla çevresini algılayan, aldığı girdileri yorumlayan, sonuçlar üreten ve bu sonuçları veri olarak sunan aygıtlardır.
Robotik Kodlama ise makinelerin ve sistemlerin yazılımla birleştirilerek insansız araçlar ya da akıllı ev sistemleri gibi işlevsel ve akıllı hale getirilmesi işlemidir. Elektronik, mekanik ve yazılım birleştiği zaman robotik sistemleri oluştururlar. Günümüzdeki birçok işler ve işlemler robotların doğru bir şekilde tasarlanıp kodlanması yardımıyla gerçekleştirilebilir.
Robotik Kodlama Kulübünde Öğrenci Kazanımı Ne Olmaktadır?
Sınav Kolejlerinde Robotik Kodlama, derslerde ve After School kapsamındaki Robotik Kodlama Kulübü’nde kullanılır. Anaokulundan başlayarak algoritma mantığı ile tanışan öğrencilerin Robotik Kodlama ile problem hakkında fikir yürütme, problem çözme, çözüm üretme ve çözüm geliştirme gibi düşünme becerileri gelişir.
Robotik kodlama derslerinde öğrenciler algoritma eğitimine de bağlı olarak inovatif projeler geliştirirler. Öğrencilerin tasarladıkları projenin tüm aşamalarını deneyimleyerek öğrenmeleri sağlanır. Robotik kodlama derslerinde 3D tasarım uygulamaları kullanılarak projeler elektronik ortama aktarılır. Çeşitli kodlama dilleri kullanılarak yazılan projeler gerçek hayata dönüştürülür.
Robotik Kodlama Kulübünde öğrenciler bilgisayar kullanma becerilerini geliştirirler, teknolojik araçlar hakkında daha geniş bir bilgi sahibi olmaları teşvik edilir.Robotik Kodlama Kulübü’nün amacı geleceğin teknolojilerini bugünden öğrenen ve teknolojileri geliştiren bireyler yetiştirmektir. Robotik Kodlama Kulübü’nde sürekli uygulamaların yapıldığı aktif öğrenme yöntemleri kullanılmaktadır.
Robotik Kodlama Dersinin Faydası
Olaylar ya da durumlar arasındaki ilişkilerin görülebilmesine yardım eder.
Yaratıcı düşünmeye yardımcı olur ve sistematik düşünmeyi sağlar.
Analitik düşünme becerileri kazandırır.
Problem çözme yeteneğini artırır.
Makinaların çalışma mantığının kavranmasına yardımcı olur.
Öğrencilerin kod yazmayı öğrenmesi, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar.
Robotik Kodlama Dersi Hangi Kademelerdeki Öğrencilere Verilir?
Sınav Kolejlerinde Robotik Kodlama dersi anaokulunda başlar. Robotik Kodlama dersinin en önemli özelliklerinden biri öğrenciye problem çözme ve mantık yürütme yeteneğini kazandırmasıdır. Bu yeteneklerin geliştirilmesi anlamında okul öncesi erken dönemde öğrenciler Robotik Kodlama dersine başlarlar. Sınav Kolejlerinde sınav grupları hariç tüm kademelerde Robotik Kodlama eğitimi verilir.
Neden Öğrencilere Kodlama (Programlama) Öğretmeliyiz?
Teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde, öğrencilerin sistematik ve alternatif düşünme becerilerini günden güne artmaktadır. Öğrencilere Kodlama(programlama) öğreterek onların problem çözebilme, yaratıcı düşünebilme, olaylar arasındaki bağlantıları görmeleri sağlanır. Öğrencilerin öğretici ve eğlenceli ortamlarda bu becerileri kazanmasını hedeflemektedir.
HİPPO ULUSLARARASI DİL SINAVLARI
Her yıl belirli tarihlerde düzenlenen Hippo Uluslararası Dil Olimpiyatları ile 40’tan fazla ülkede, binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşmektedir. Gate House Awards ve Mizzou International tarafından desteklenen yarışmaya 6 yaşından itibaren katılmak mümkündür. Yarışmanın final aşaması İtalya’da gerçekleşmektedir.
Sınav Eğitim Kurumları öğrencileri, okul bünyesinde verilen özel eğitim sayesinde uluslararası yarışmalarda başarı sertifikaları almaktadır. Öğrencilerimiz, uluslararası yarışmalara katılarak yaptıkları çalışmalar dışında, İnteraktif İngilizce günleriyle de sene boyunca her ay farklı bir ürüne imza atarlar. Sınav Koleji öğrencilerinin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilmektedir.
KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, öğrencilerin orijinal matematik problemlerini üreterek, özgün ve orijinal soruların cazibesine kapılarak, kafalarını kurcalayan soruların peşinden gitme ve problem çözme becerisinin kazandırılmasına dayalı bir yarışmadır.
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, merkezi Fransa’da bulunan ‘Association Kangourou Sans Frontieres’ Derneği’ne bağlı olarak 1991 yılından bu güne kadar, 90’a yakın ülkede ve 70 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştiği dünyanın en prestijli matematik yarışmasıdır. Her yıl katılımcı ülkelerin akademisyenleri ve matematik öğretmenleri tarafından yazılan mantık ve muhakeme sorularından oluşan, günümüzde yeni nesil sorular olarak adlandırılan, matematiği günlük hayata entegre düşünen bir düşünce yapısıyla değerlendiren uluslararası bir matematik sınavı/yarışmasıdır.
Her yıl Mart ayının üçüncü haftasında tüm Dünyada 6 milyondan fazla öğrenci, Kanguru Matematik Yarışmasının bir parçası olmaktadır. Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek, matematikte yetenekli öğrencileri yarışma ve sınavlarla motive etmek düşüncesiyle yapılandırılmıştır.
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasına 7-18 yaş aralığında olan öğrenciler 6 farklı kategoride katılabilirler. Kategorilere göre 24 ile 30 arasında soru bulunan sınavın süresi 75-90 dakika sürmektedir.Sorular öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğlenceli bir yapıda hazırlanmakta ve matematiğin öğrenciler arasında popüler olması hedeflenmektedir. Öğrencilerin önyargılarında bulunan ‘matematik zordur ve sıkıcıdır’ algısını değiştirmek üzerine kurulmuştur.
Kanguru Matematik Yarışmasında öğrenciler öncelikle bireysel olarak yüz yüze Kanguru Sınav Merkezlerinde sınava girerler. Bu sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğrenciler yüz yüze Final Sınavına girmektedirler.
Öğrenciler bu yarışma sonunda katılım ve başarı sertifikası alarak, bunları e-okul sistemine kaydedebilirler. Derece kazanan öğrenciler, yurtdışı kamplarında (Almanya, Fransa, Polonya, Uzakdoğu…) ülkemizi temsilen yarışmalara katılırlar. Bunun dışında her yıl madalya ve plaketler, başarı sağlayan öğrencilere tören eşliğinde verilmektedir.
Bir uluslararası kuruluş olan ‘Kanguru Matematik Türkiye Koordinatörlüğü’nün çalışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır.
Sınav Eğitim Kurumlarında yaratıcı problem çözme yetkinliklerini kazandırdığımız öğrencilerimiz, 21. yüzyıl becerilerinden olan sayısal düşünme, mantık yürütme ve diğer problem çözme stratejilerini daha da geliştirebilecekleri ve matematiğin eğlenceli yönünü keşfederek yaşıtlarıyla yarışabilecekleri bu önemli uluslararası matematik organizasyonunda elde ettikleri derecelerle başarı grafiğinin en üst sıralarında yer alırlar ve Sınav Eğitim Kurumlarının gururu olurlar.
DESTINATION IMAGINATION (DI)
Destination Imagination programı, takım halinde görev alan öğrencilerin anlık, yaratıcı ve eleştirel düşünmelerini güçlendiren etkin bir kulüptür. Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini kullanarak yaratıcılıklarını ön plana çıkarmaları ve olaylara farklı bakış açıları geliştirmelerini hedeflediğimiz kulübümüzde, STEM (Science, Technology, Engineering, Math) hizmeti öğrenimini bir araya getirirken öğrenciler, takımlarında eğlenmelerine, risk almalarına, odaklanmalarına ve zorluklarla baş etmeleri konusunda desteklenirler.
Öğrencilerimiz seçtikleri görev ve konuya ilişkin çözümler üretmek için takımlarıyla birlikte araştırma yapar, tasarlar ve uygularlar. Görevleri ile ilgili çalışmaların her aşamasında, (problemleri değerlendirdikleri ve gelişimlerini gözlemledikleri yaratıcı süreçte) İngilizce dilini etkin bir şekilde kullanma fırsatı bulurlar. Öğrencilerimiz DI çalışmalarında sabır, esneklik, başkalarına ve fikirlerine saygı ve iş birliğine dayalı problem çözme sürecini öğrenirler.
Programda görev alan öğrenciler, sunumlarını önce ulusal platformda yaparlar, dereceye girmeleri halinde sunumlarını, davet edildikleri ‘’Dünya Finalleri’’nde gerçekleştirirler.
WORLD SCHOLARS CUP (WSC)
Dünya’da kırktan fazla ülkede gerçekleşen, “World Scholar’s Cup” (Dünya Bilginler Kupası), üç etaptan oluşan uluslararası bilgi yarışmasıdır.
Organizasyonun amacı; geleceğin alim ve liderlerine global bir ortam yaratmak, öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerine olanak sağlamaktır.
Odaklanılan çalışmada; farklı kültürleri bir araya getirerek bugüne ve geleceğe ait düşünceler ve durumlarla ilgili münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırılır. Yarışma, küresel öğrenme festivaline dönüşen bir turnuva niteliği taşır.
Turnuva, dört temel bölümden oluşur:
The Scholar’s Challenge,
Collaborative Writing,
The Team Debate,
The Scholar’s Bowl.
Bazı turnuvalarda bahsi geçen bölümlere ek olarak, sosyal ve akademik bölümler de yer alır. Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bölgesel turnuvada ilk 10’a giren takımlar, haziran ayı sonunda düzenlenen Dünya Turnuvası’ na katılmaya hak kazanırlar. Bu turnuvada başarılı olan öğrenciler ise kasım ayında Yale Üniversitesinde düzenlenen “Tournament of Champions”a (Şampiyonlar Turnuvasına) katılma hakkını elde ederler.JMUN
JMUN KULÜBÜ
JMUN (Junior Model United Nations), ortaokul öğrencilerimizin yabancı dili en etkili şekilde kullanmalarını sağlayan bir platformdur. Öğrencilerimiz, JMUN kulübünde yaptıkları çalışmalarda Birleşmiş Milletler’in çalışmalarını model alarak hazırlık yapar, Birleşmiş Milletler Organizasyonu’nun nasıl işlediğini bir parlamento oluşturarak, yaşayarak öğrenir ve kendi ülkeleri dışındaki ülkeleri temsil ederek o ülkelerin sorunlarına (eğitim, çevre, açlık, çocuk ve kadın hakları, yoksulluk, vb.) çözüm getirir ve geliştirirler.
Katıldıkları kulüp ve JMUN çalışmaları sayesinde öğrencilerimiz insanları ve sorunları farklı bakış açıları ile anlayabilir, küresel konuları tartışabilir, diğer ülkelerle ortak konular üzerine uzlaşarak, sonuç ve raporlarını hazırlayabilirler. Tüm etkinliklerin dünya dili olan İngilizceyi kullanarak yapıldığı organizasyonda öğrencilerimize çözüm üretme fırsatı da yaratmaktadır.
MUN
Sınav Kolejleri Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrenciler Türkiye'de ve Avrupa'da Model Birleşmiş Milletler (MUNTR) etkinliği, yabancı dil etkinliklerine ve yarışmalarına düzenli bir şekilde katılmaktadırlar. Öğrencilerimiz kulüp ve sosyal faaliyetlerle teşvik edilmektedirler.
FUTURE PROBLEM SOLVING PROGRAM INTERNATIONAL (FPSPI)
Merkez Kolej Anadolu Lisemiz, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Future Problem Solving (FPSPI) yarışması olan uluslararası bir organizasyonda da bir kez “Dünya Birinciliği” ve iki kez “Dünya İkinciliği” kazanmıştır. Bu etkinlikler sayesinde kurumlarımızda hem yabancı dili hem de kültürü gelişmiş dünya vatandaşları yetiştirmek hedeflenmektedir.
BASKETBOL KULÜBÜ
Basketbol kulübümüzde öğrencilerimizin basketbolun kurallarını, taktik ve tekniklerini öğrenerek basketbolu sevmelerini sağlıyoruz.
Basketbol, diğer spor dallarına göre kemik ve kas yapısı üzerinde etkilidir. Diğer bir deyişle basketbol oynayan çocuklar yukarıya doğru sıçrama hareketi yaptıkları için ve basketbol uzun kas yapısını destekleyen bir spor dalı olduğu için öğrencilerimizin boylarının uzamasında oldukça etkilidir.
Ankara Sınav Koleji Basketbol Sahası
Basketbol antrenmanları ile öğrencilerimizin fiziksel dayanıklılığı artar, dinamik ve estetik bir vücut yapısına sahip olurlar. Kemik ve kas yapısı üzerinde son derece etkili olan basketbol ile esneklik, çeviklik ve hız kazanırlar. Basketbol bir ekip oyunu olduğu için, öğrenciler, diğer takım oyunlarında olduğu gibi beraber hareket etme, karşılıklı anlayış, yardımseverlik ve saygı duygularını geliştirirler. Basketbol ile kurallara uyma, hedef belirleme, belirlenen hedef doğrultusunda hareket etme ve başarılı olma gibi duygular en üst düzeyde gerçekleştirilir. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
Ankara Sınav Koleji Basketbol Sahası
FUTBOL KULÜBÜ
Futbol gerek ülkemizde gerek dünyada en fazla oynanan ve yapılan spor dallarından biridir. Her yaştan gencin severek oynadığı futbol, gençlerde birlik ve beraberlik duygularının oluşmasını, tek yürek olarak mücadele etme ruhunu destekleyen önemli bir spordur.
Futbol Kulübünde öğrencilerimiz sistemli, düzenli ve disiplinli bir şekilde futbol eğitimi almaktadır. Öğrencilerimizin futbolu sevmelerinin yanı sıra, hoşgörülü iyi bir taraftar ve iyi birer futbolsever olmaları da amaçlanmaktadır. Futbol öğrencilere takım ruhuyla beraber hareket etme, hedefe birlik ve beraberlik duyguları içinde koşma, sosyalleşme, mücadele etme, galibiyet sevincini yaşama ya da kaybetme gibi bir sporun doğal sonuçlarına hoşgörü ve mütevazı şekilde olgunlukla karşılayabilme becerisi kazandırır. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
VOLEYBOL KULÜBÜ
Voleybol, öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine yardım eden, katkı sağlayan ve onların sağlıklı olmalarını sağlayan en önemli spor dallarından biridir. Voleybol sırasında bir çok hareket yapıldığı için öğrencilerimizin vücutları esnek ve dinamik olur, dengeli bir şekilde gelişir. Basketbol sporu gibi uzun kasların gelişiminde önemli rol oynayan voleybol ile yerde ve havada yapılabilen birbirinden farklı hareketler, vücut kütlesini dengeli olarak artırır.
Voleybol sporunun iki baskın özelliği bulunmaktadır; Takımlar arasında file olmaması sebebiyle ‘şiddete kapalı’ bir spor olan voleybol aynı zamanda bir ‘takım sporu’dur. Bu iki özelliği onu diğer spor dallarından belirgin bir şekilde ayrılmasını sağlar.
Voleybol oynayan bir öğrenci kazanmak ve sonuca ulaşmak için takım arkadaşları ile paylaşması gerektiğinin farkındadır. Voleybol sporunun fiziksel özelliklerinden dolayı şiddet kullanmamayı, şiddet kullanmadan rakibini iradesi ve psikolojik güç ile kazanmayı hedefler. Voleybol sporunda yardımlaşma ve paylaşma bilinci ile beraber hayata çok daha kolay bir şekilde farkında olmadan hazırlanırlar. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
YÜZME KULÜBÜ
Dünyanın en eski sporlarından biri olan yüzme beden gelişiminde de son derece etkilidir.Suyun direncine karşı yapılan bir dizi hareketten oluşan yüzme sporunda kaslar kuvvetlenir, vücut direnci artar. Yüzme sporu, beden gelişimine en etkili spor dallarından biridir.
Küçük yaşlardan itibaren yüzme sporu ile ilgilenen kişilerin omuzları geniş, duruşları düzgün olur. Bağışıklık sistemini uyarıcı etkisinden ve metabolizmayı düzene sokmasından dolayı kişiyi birçok hastalıktan korur. Aynı zamanda aerobik bir çalışma olduğu için gençlerimizin kardiyovasküler gelişimleri çok daha sağlıklı olur. Antrenmanlar sırasında yüksek kalori harcanır. Yüksek kalorinin harcanması ise obeziteye yakalanma riskini azaltır.
Ankara Sınav Koleji Yüzme Havuzu
Suyun direncini aşmak için kuvvet, esneklik, sürat ve dayanıklılık gibi motorik özelliklerin yapılması gerektiği için yüzme sporu tüm vücut kaslarının çalışmasını pozitif yönde etkilemektedir. Kasların yanı sıra bağ dokularını ve tendonların sık olmasını sağladığı için yüzme sporu ile ilgilenen gençlerimizin ileri yaşlarda sakatlanma riski de azalmış olur. Suyun rahatlatıcı etkisi sayesinde gençler, enerjilerini atarlar ve sakin bir yapıya sahip olurlar.
Öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel bakımdan vücutlarını en iyi şekilde çalıştırmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Yüzme Kulübü, gençlerimizin yaşam disiplini oluşturmalarında en iyi biçimde yardımcı olur. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
SATRANÇ KULÜBÜ
Satranç Kulübü öğrencilere satrancı sevdirmeyi, öğretmeyi amaçlar ve zekalarını geliştirecek ortamlar oluşturur. Satranç sporu, analitik düşünme yeteneğini arttırır, kendini kontrol edebilmeyi ve planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğinin kavranmasına yardımcı olur. Genel zeka gelişimi üzerinde son derece etkili olan satranç sporu ile öğrenciler çabuk, süratli ve doğru düşünebilme becerisi kazanır. Öğrencilerimizin olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Aynı zamanda öğrencilerimizin dikkatini tek bir konu üzerinde yoğunlaştırabilme diğer bir deyişle odaklanma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olur.
Satranç ile öğrencilerimiz karşılaştıkları problemler karşısında farklı ve özgün çözümler üretebilmeyi, verdikleri kararın sonucunu görmeyi, gerekirse planlarında değişiklik yapabilme becerisini öğrenirler.
Satranç öğrencilerimize kurallara uymayı, kazananı kutlamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, dostluk çerçevesinde centilmence yarışabilmeyi öğreterek mücadeleci bir ruh kazanmasını sağlar. Öğrencilerimize düzenli, sistemli ve disiplinli çalışma ile başarıya ulaşabileceğini gösterir. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
JİMNASTİK KULÜBÜ
Jimnastik sporuna başlama yaşı 3 olduğu için öğrencilerin herhangi bir spor dalına yönelmeden önce yapabilecekleri temel ve olimpik bir branştır. Jimnastik çocukların fiziki gelişimlerini sağlarken, boylarına göre kilo ve vücut kas kütlelerinin de dengeli olmasını sağlar. Jimnastik sporunu yapan gençler estetik bir duruşa sahip olur.
Ankara Sınav Koleji Jimnastik Salonu
Jimnastik, el-göz ile sinir-kas koordinasyonunu, beden kontrolünü bilinçli bir şekilde kullanmayı, esneklik, denge, kuvvet ve çabukluk gibi özelliklerin kazanılmasını sağlar. Tüm bunların yanı sıra duruş bozukluklarının giderilmesi ile denge sorunu olan gençlerin sorunlarının çözülmesine yardımcı bir spor dalı olma özelliğindedir. Kullanılan çember, ip, top, kurdela ve lobut ile yapılan kareografik hareketler ile bedensel koordinasyon sağlanır.
Jimnastik Kulübümüzde öğrencilerimiz temel jimnastik kurallarını öğrenirler ve teknik ve taktik çalışmalar yaparlar. Jimnastik sporundaki bedensel faaliyetler, öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal bakımdan olumlu gelişmelerin sağlar. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
HALK OYUNLARI
Halk Oyunları Kulübümüz öğrencilerimize, geçmişten günümüze gelen ülkemizin zengin kültürünü yansıtan halk oyunlarını öğretmek, sevdirmek ve ülkemizdeki farklı bölgelerin kültürlerini simgeleyen halk oyunlarının bilinirliğini artırmak ve tanıtmak amacıyla oluşturulmuştur.
Halk Oyunları Kulübümüzün amacı, öğrencilerimize ülkemizin çeşitli yörelerine ait oyunları tanıtıp öğretmek, öğrencilerimizin ulusal zenginliklerimizi evrensel boyuta taşımaları için cesaretlendirmek, öz benliğimizi oluşturan değerlerimizin öğrenilmesini sağlamak, onları kültürlerine sahip çıkma konusunda heveslendirmek, milli duygu ve düşüncelerinin artmasında rol oynamaktır.
Halk oyunları kulübümüz; müzik aracılığıyla, öğrencilerimizin vücut hareketlerinin estetiksel gelişimini destekler. Ayrıca müzik kulaklarının gelişimine yardımcı olurken birçok yöreyi dans ile tanımalarını sağlar. Gençlerimize özgüven kazandırır, vücut ve göz koordinasyonlarını geliştirir. Öğrencilerimizin sosyalleşmesine, kendi vücutlarını tanımalarına, psikomotor gelişimlerinin hızlanmasına, topluluk önünde kendilerini ifade edebilmelerine katkıda bulunur.
Öğrenciler arasında arkadaşlık, dostluk, yardımlaşma duygularının öğrenilmesinde destekte bulunur. Oynayanların üzerinde milli birlik, milli beraberlik, milli coşku ve saygının güçlenririlmesinde katkıda bulunur. Aynı zamanda hızlı ve doğru karar verebilme yeteneğine sahip, sorumluluk alabilen ve aldığı sorumluluğu yerine getirebilen bireyler oluşturur. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
BUZ PATENİ
Kulübümüz; okulumuzda bulunan buz pateni pistinde yapılan aktivitelerle öğrencilerimizin vücut duruşlarını düzeltme, denge ve koordinasyonu sağlama ve eğlenerek spor yapmalarını sağlamak için kurulmuştur. Buz pateni kulübümüzde uzman spor eğitmenleri tarafından buz pateni ve buz hokeyi eğitiminin yanı sıra kareografisiyle de öne çıkan buz dansları eğitimi verilmektedir.
Tam gün nitelikli eğitim verilen Sınav Eğitim Kurumlarında verilen ödevler pekiştirme çalışmaları biçimindedir. Bu çalışmalar kısa sürede öğrencilerin yapabileceği düzeydedir ve anne-baba ya da başka bir kişinin yardımına ihtiyaç kalmaz.
Sınav Eğitim Kurumlarında uygulanan ödev sisteminde, öğrencinin ailesiyle vakit geçirememesi göz önünde bulundurularak öğrencinin bireysel ev çalışmaları merkezi olarak planlanır. Bu planlamaya göre haftalık ders programlarından hareketle, her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir. Ödev çizelgesi veli, öğrenci ve öğretmenlerle paylaşılır.
ÖDEVDEN ÖTESİ: TÖDEV
Yukarıda belirtilen amaca uygun olarak öğrencinin ev çalışmalarını sistemli ve verimli hâle getirmek için Sınav Dergisi Yayınları tarafından her sınıf için tüm dersleri kapsayacak şekilde TÖDEV (Tam Öğrenme Değerlendirme Vizesi) fasikülleri hazırlanır.
TÖDEV’ler o hafta işlenen konuları kapsayacak şekilde haftalık olarak hazırlanır ve her hafta cuma günü (hafta sonu yapılmak üzere) okul yönetimi tarafından öğrencilere dağıtılır. Sonraki hafta ise her dersin ilk saatinde kontrol edilir, yapılamayan kısımlar sınıfta tamamlanır.
Dönem sonlarında tüm dönemi kapsayacak şekilde özel Tatil TÖDEV’leri hazırlanarak öğrencilere dağıtılır ve tatil dönüşü kontrol edilir.
TÖDEV
Sınav Eğitim Kurumlarında işlenen derslerin her konusu için hafta hafta planlanan bir tekrar fasikülü bulunur. Bu fasiküller her hafta bir uzman rehber öğretmen tarafından yapılır ve öğrencilerin eksik olduğu her bir kazanım için tekrar dersleri ile birlikte programlar hazırlanır.
Sınav Kolejlerinin ayrıcalıklı tam öğrenme sistemi TÖDEV bunu yapıyor!
TÖDEV Nedir?
Tam Öğrenme Değerlendirme Vizesi yani kısaca TÖDEV, Sınav Eğitim Kurumları öğrencilerine son derece etkili bir tekrar sistemi sunar. TÖDEV, ilkokul birinci sınıftan başlayarak tüm öğrenciler için müfredatlarındaki her ders ve her konu için hafta hafta kazanım tekrarı soruları içeren, benzersiz bir fasiküldür.
TÖDEV’in öğrenciler için en büyük artılarından biri, sadece o hafta işlenen konuları içeren sorulardan oluşmasıdır. Örneğin 11. sınıfta fizik dersinde o hafta “manyetizma” konusu işlendi. O haftanın 11. sınıf TÖDEV fasikülünde fizik dersi bölümünde, sadece ‘’manyetizma’’ konusunun özüne değinen ve kazanım değeri yüksek tekrar soruları yer alır. Bu durum TÖDEV ile matematikten tarihe, edebiyattan,biyolojiye kadar aynı şekilde sürdürülür. Bu sayede öğrenci bilgileri tazeyken o hafta gerekli tekrarları yapar, hızlı bir şekilde eksik olduğu kazanımı fark eder. Kazanım ve konu eksiğini gidermek için gerekirse rehber öğretmeni eşliğinde çalışmalara başlar.
TÖDEV’in İşleyişi Nasıl?
Her sınıf için o haftanın TÖDEV’leri cevaplarından arınmış bir şekilde öğrencilere dağıtılırak ödev olarak K12 sistemine işlenir.
TÖDEV o hafta işlenen konulara özel şekilde hazırlanan, en gerekli kazanımlara yönelik soruları içerir. TÖDEV’ler her Cuma verilir. Öğrenci TÖDEV’ini Pazartesi gününe kadar yapmak ve pazartesi okula getirmek zorundadır. Tam da bu noktada, TÖDEV’in tam öğrenme modeline ne kadar uyumlu olduğu görülmektedir.
İlkokul kısmında TÖDEV’ler sınıf öğretmeni tarafından Pazartesi günleri önce kontrol edilir, daha sonra tek tek çözümleri yapılır. Anlaşılmayan yerler tekrarlanır. Bireysel olarak anlaşılmayan bir yer varsa öğrenci etüde alınır. Kazanım eksiği haftalık olarak giderilmiş olur. Ortaokul ve lisede hafta boyunca her branş öğretmeni kendi ilk dersinde TÖDEV’deki sorularını cevaplandırır. Kazanım eksiklerine göre grup ya da bireysel etütler oluşturulur.
Sınıf etütleri sonrası öğrencinin kazanım eksiğinin devam etmesi durumunda ilgili branştan öğretmenlerle bire bir etütler de hazırlanır. Bu sayede öğrencinin varsa kazanım eksiği hafta bitmeden giderilmiş olur.
Sınav Eğitim Kurumlarının en önemli ilkelerinden biri olan “takip” ilkesine uygun olarak TÖDEV’in ödev olarak tanımlanması ve her TÖDEV sonucunun haftalık mentör öğretmen aramasında velilere telefon ile bildirilmesi, öğrencinin evinde de izlenmesini de kolaylaştırır. Bu sistem sayesinde velilerimiz de öğrencileri kontrol etme noktasında sisteme dahil olur.
TÖDEV Ne Fayda Sağlar?
Özetle TÖDEV, tam öğrenme modeline uygun etkili bir tekrar ve pekiştirme sistemidir. Haftalık kazanımları eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve konu kaybı yaşamadan sınav sürecine hazırlanmak isteyen öğrenciler için oldukça uygundur. Veli, rehber öğretmen ve öğrenci iş birliği sayesinde etkili bir şekilde uygulanır ve hızlı bir geri bildirim sağlamaktadır.
MENTÖRLÜK SİSTEMİ
Mentörlük belirli bir alanda tecrübe sahibi olmayan kişilerin, o işi daha iyi gerçekleştirebilmeleri amacıyla, alanla ilgili daha çok tecrübesi bulunan, bilgi ve beceri sahibi kişiler tarafından onlara yol gösterilmesi olarak ifade edilen tradisyonel bir süreçtir.
SINAV OKULLARINDA MENTÖRLÜK SİSTEMİ
Sınav Okullarındaki mentörlük sistemi, mentör ile danışan öğrenci arasında kişisel, akademik ve duygusal ortaklık kurma sürecine dayanır. Öğrencinin derslerdeki gelişimi, motivasyonu ve devamlılığı izlenir. Öğretmenleri, ailesi ve arkadaşlarıyla ilişkilerine ve sosyal yaşamına katkı sağlanır.
Her öğrencimiz, mentor öğretmenlik sistemiyle ve ayrıştırılmadan 5. sınıftan 12. sınıfa kadar bir mentör öğretmenden danışmanlık desteği alır.
Mentör öğretmen düzenli aralıklarla öğrenci ve velisi ile ayrı ayrı görüşür, görüşme sonuçlarını raporlandırarak rehber öğretmenle paylaşır.
Sınav Okullarında mentör öğretmenler öğrencinin akademik sürecine destek olmak için Tödev, sınav, deneme, görev kağıtları ile uygulama sonuçlarını inceler. Tüm bunları öğrenci ile paylaşır. Öğrencinin bireysel planlama yapmasına ve sonuçları analiz ederek ilerlemesine yardımcı olur.
Ders çalışma teknikleriyle ilgili, öğrencinin ihtiyaçlarını belirler. Test çözümü, konu tekrarı ve görsel, işitsel, yazılı, sözlü kaynakların kullanımı konusunda önerilerini sunar.
Gerektiğinde duygusal süreçlerini desteklemek ve motivasyonu güçlendirmek için de telkinlerde bulunur. Öğrencinin sınav dönemini etkileyecek ailevi ve duygusal problemleri takip edilir. Gerekirse rehber öğretmen eşliğinde bu sorunlar için de çözüm aranır.
Sınav gruplarında mentörlük süreci aynı şekilde işlemektedir.Bu dönemde öğrenci görüşmeleri daha sık yapılmaktadır. Mentörler, tüm öğrencilerine yönelik bir analiz yapar. Hedefler belirlenerek bu hedeflerin öğrenciye uygun olup olmadığı müşterek kontrol edilir.
Sınav gruplarında haftalık olarak yapılan sınav sonuçları ile 5, 6 ve 7. sınıflarda aylık ve düzenli olarak yapılan deneme sınav sonuçlarına göre öğrencilerimizin bireysel kazanım eksikleri tespit edilir. Mentör öğretmen yapılan bu takibe göre sonuçları inceleyerek takip eder. Mentör öğretmen ilk başta belirlenen hedefe öğrencinin ne kadar yaklaştığını gözlemler. Sonuç yeterli değilse öğrencinin ihtiyaçları tekrar belirlenir. Öğrencinin deneme sonuçlarında eksik kazanımları ve yeterli olmadığı alanlar için gerek bireysel gerekse küçük gruplar halinde eksik kapatma çalışmaları ile ek çalışmalar planlanır ve yapılır.
Her bir ortaokul öğrencisi için “Akademik Parmak İzi” olarak adlandırdığımız geçmişten bugüne kadar edindikleri bilgi birikimine ek olarak eksik kazanımlarına dair detaylı analizler mevcuttur. Öğrencinin karşılaştığı sorunlar karşısında kendi çözümlerini üretmesi, kendini yeni koşullara göre yapılandırması bu analizlerle mümkün olur. Her yıl düzenli takibi yapılan öğrenciler kademe geçişlerinde de dahil olmak üzere akademik parmak izlerini her daim yanlarında taşırlar.
Lise öğrencilerimiz için üniversite sınavlarına hazırlık süreci 9. sınıfta başlar. 9. ve 10. sınıflara özgü hazırlanan bireysel rehberlik çalışma programları her öğrencimizin ihtiyacına göre düzenlenir. 9 ve 10. sınıflarda yapılan aylık deneme sınavları öğrencileri 11 ve 12. sınıfa hazırlar. 11. sınıfta rehberlik biriminin düzenlediği kariyer günleri, üniversite gezileri sayesinde yapılan doğru alan seçimi onları hedeflerine bir adım daha yaklaştırmış olur. 12. sınıfa gelindiğinde öğrencilerimizin farklı zorluklarda soruları pratik bir şekilde çözme becerisi gelişmiş olur. 11. sınıfta sınava hazırlık öğrencileri, 12. sınıfta “Sınav Grubu” olarak çalışmalarına devam eder. Buna ek olarak yarıyıl tatillerinde öğrenciler, kendilerine özel hazırlanmış hata kitapçığından da faydalanırlar ve bir sonraki döneme eksiksiz olarak hazırlanırlar.
MENTÖR ÖĞRETMENLİK SİSTEMİNİN AMAÇLARI NELERDİR?
Mentör Öğretmenlik sistemi ile;
Öğrencilerin derslerdeki devamı, gelişimi ve motivasyonu izlenir.
Öğrencilerin öğretmenleri, ailesi, arkadaşları ve sosyal hayatına katkı sağlanır.
Öğrencilerin kişisel özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde çalışma alışkanlıklarını düzenlemesi öğretilir.
Öğrencilerin eğitimsel sürecine destek olmak amacıyla TÖDEV, sınav, deneme, görev kağıtları ve uygulama sonuçları incelenerek öğrenci ile paylaşılır. Sonuçları analiz ederek öğrencilerin bireysel planlamalarını yapmalarına rehberlik eder ve bu anlamda akademik ilerlemesine yardımcı olunur.
Öğrencilerin kişisel planlama ve değerlendirme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunulur ve öğrencilerin motivasyonu daimi olarak desteklenir.
Öğrencilerin okul ve ev arasındaki iletişiminin etkin ve sürekli olması sağlanır.
Öğrencilerin test tekniğini öğreterek yurt içi yapılan sınavlardaki başarılarına katkıda bulunulur.
Rehber öğretmenler mentör öğretmenlerle ile ayda bir kez bireysel görüşmelerde bulunurlar. Öğrenciler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunarak yapılacak olan çalışmaları birlikte planlarlar.
Mentör öğretmenlerimiz öğrencileriyle ayda iki kez bireysel ve bir kez de toplu görüşme yaparlar.
Mentör öğretmenlerimizin öğrencileri ile birlikte yaptıkları bireysel görüşmelerde deneme sınavları sonuçları değerlendirilir. Sınav Koleji Ortaokullarında okuyan öğrencilerin Liselere Geçis Sistemi (LGS) sınavı, Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavına(YKS) hazırlık için yapılan sınavlarda hedef puan belirlemesini, yapılan sınavlardan sonra öğrencilerin hedefledikleri puana ulaşıp ulaşmadıklarını değerlendirir. Öğrencilerin belirlenen hedefe ulaşmamaları durumunda, nedenleri sorgulanarak ihtiyaçları belirlenir. Yeni hedefler belirlenmesi konusunda öğrenciler motive edilir. Öğrencinin bu dönemlerde olası aile ya da arkadaşlık ilişkilerinde yaşadıkları sıkıntıları dinleyerek gerekli gördüğü durumlarda öğrenciyi uygun birimlere yönlendirir.
Mentör öğretmenler öğrenciler ile yaptıkları bireysel ve toplu görüşmelerle ilgili olarak öğrencilerin velilerini yaptıkları çalışmalar konusunda ayda bir kere telefonla bilgilendirirler.
MENTÖR ÖĞRETMENLİĞİN AMAÇLARI NELERDİR?
Mentör Öğretmenler;
Öğrenciler ile iletişim sağlamalı ve onlarla sağlıklı bağlar kurmalıdırlar.
Öğrencileri eğitim ve öğretim hayatlarındaki amaçlarını belirlemede onlara rehberlik etmelidirler.
Sorumlu oldukları öğrencilerin takibini yaparak, kontrol edilmesini sağlarlar.
Sorumlu oldukları öğrencilerin ailelerine aylık düzenli aramalar gerçekleştirirler. Bu görüşmelerde öğrencilerin eğitimsel gelişim sürecini velileri ile paylaşırlar. Hazırladıkları görüşme özetlerini yazılı bir şekilde okul idaresi ile paylaşırlar. Mentör öğretmenler yaptıkları bu çalışmalarla Okul-Öğrenci-Aile üçgeninin sağlıklı bir tabana oluşturması için destek sağlarlar.
Mentör öğretmenler yönlendirmeye ihtiyaç duyan, ödev yapmayan, kendini ders sırasında ifade edemeyen, ders çalışma sistemini oluşturmamış, sistemli çalışmayan ya da çalışmayan öğrencileri tespit eder ve onlara bu konularda yardımcı olurlar.
MENTÖR ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ İLE ÖĞRENCİ KAZANIMI NE OLMAKTADIR?
Mentör Öğretmenlik Sistemi ile öğrenciler;
Okul ortamında Koordinatörlük tarafından belirlenen bir eğitimci ile sürekli iletişim halinde bulunur,
Akademik ve sosyal gelişimini belirli aralıklarla belirlenen eğitimci ile beraber değerlendirir ve takip edildiğini bilir,
Kişisel farkındalıkları artar,
Kişisel değerlendirme ve planlama becerileri artar,
Çalışma alışkanlıklarını kendi bireysel özelliklerine ve ihtiyaçlarına en uygun olacak biçimde düzenlemeyi öğrenir,
Gelişim ihtiyaçlarını tespit edebilir,
Test tekniklerini öğrenir,
Dikkatini geliştirmeyi öğrenir,
Akademik ve sosyal alanda daha etkin olabilir,
Amaçlarını daha kolay belirler ve amaçlarına uygun olarak hareket eder,
Motivasyonu artar,
Katılımcı davranışlarda bulunurl,
Başarısının sorumluluğunu alır,
Akademik başarısını yükseltecek şekilde çalışmalar yapar,
Öğrenci kendi öğrenme stilinin bilincine varır,
Kendi kendine disiplinler koyma becerisi koyarak bu becerisini geliştirir,
Bir disiplin ve düzen içinde ilerleme olduğu için öğrencinin başarısız olma korkusu ortadan kalkar,
Öğrenci dikkat dağınıklığı ya da dikkat bozukluğu ile daha kolay başa çıkabilir,
Daha sağlıklı yaşam sürme alışkanlıklarını benimser,
Öğrenci olarak ve bir birey olarak gelişme sağlar,
Rehavet alanının dışına daha kolay bir şekilde çıkabilir ve kendini geliştirmeye her an açık durumda bulunur,
Öğrenmeye merak duyar ve merakını her zaman canlı tutar.
MENTÖRLÜK SİSTEMİNİN TEMEL YARARLARI
Mentörlük Sistemi ile öğrencilerin ev ve okul hayatı arasındaki iletişim ve koordinasyon güçlendirilir.
Öğrenci ile aylık amaçlar belirlenir.
Öğrencilerin sınavları ve deneme sınavları sonuçları değerlendirilir.
Öğrencilerin okuldaki durumları belirli aralıklarla gözden geçirilerek öğrencinin kendi farkındalığının artması sağlanarak, öğrencinin kendisini değerlendirmesi sağlanır.
Belirlenen amaçlar doğrultusunda amaçların ne kadarının gerçekleştirildiği belirlenir. Gerçekleşmeyen amaçların tamamının gerçekleştirilebilmesi için öğrencinin nelere ihtiyacı olduğunu değerlendirir.
Gereken durumlarda yeni amaçlar belirlenmesi için öğrenciyi destekler.
Öğrencinin aile ya da arkadaşlık konularında yaşadıkları sorunları dinler ve uygun olan birime yönlendirir.
MENTÖR ÖĞRETMENLER NASIL OLMALIDIR?
Mentör Öğretmenler mentörü oldukları öğrencileri isim isim tanımalı, öğrenciler ile düzenli iletişim içinde bulunmalı, öğrencilerin velileri ile tanışmalı ve periyodik aralıklarla iletişimde bulunmalı, mentörü oldukları öğrencilerin okul başarı grafiklerini e-okul ve SINAVNET üzerinden takip etmek, mentörü olduğu öğrencilerin branş öğretmenlerinden aldığı bilgiler ışığında öğrenciye yönlendirmeler yapabilmelidir.
MENTÖR ÖĞRETMENLİK SİSTEMİNİN HEDEFLERİ NELERDİR?
Mentör Öğretmenlik Sistemi ile okullarımızdaki her öğrencimizin akademik ve sosyal alandaki gelişimleri dikkatli bir şekilde izlenir. Öğrencilerimizin planlama ve değerlendirme becerilerinin artırılması, gelişim ihtiyaçlarının tespit edilmesi, eğitimsel ve bilimsel başarının yükseltilmesi, okula bağlılığının sağlanması, öğrencilerimizin kendileri ile ilgili farkındalıklarının yükseltilmesi, öğrenme motivasyonunun artırılması, ev ve okul arasındaki etkileşimin yakın işbirliği ile kolaylaştırılması hedeflenir.
MENTÖRLÜK ÇALIŞMALARI İLE ÖĞRETMEN KAZANIMI NE OLMAKTADIR?
Mentörlük çalışmaları ile öğretmenler;
Zaman kullanımlarını gün, hafta ve ay bazında daha etkili biçimde organize etmeyi ve kullanmayı öğrenirler. Zaman kullanımları bu anlamda daha efektif olmaktadır,
Hedef belirleme ve hedefleri gerçekleştirme konusunda daha net ve düzenli bir davranış sergilerler,
Öğrenim konusunda daha istekli olurlar,
Katılımcı davranış sergilerler,
Öğrencinin okul ve aile arasında köprü olarak öğrenim ve toplumsal yaşam dengesini kurarlar
ÖĞRENCİ BAŞARISI = TAKİPTİR
Sınav Kolejinde SınavNET sistemi ile öğrencilerin sınav sonuçları, akademik performansları, devam-devamsızlık durumları 7/24 takip edilmektedir. Kazanım tabanlı gelişmiş yüzlerce rapor ile öğrencilerin konu eksikleri ve nedenleri istatiksel olarak ortaya konulur. Bu raporlar neticesinde, öğrenim süreci yeniden planlanarak, bireysel ya da grup çalışmaları ile eksikliklerin giderilmesi sağlanır.
Sınav Kolejinde SınavNET sistemi ile eğitim sürecinin birçok aşaması, SMS ya da e-mail yoluyla velilerle anında paylaşılmaktadır. Sınav Kolejinde öğrenciler SınavNET sistemi ile bilimsel ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılarak denetimli ve kaliteli eğitim - öğretim süreci içinde yer alırlar.
Veliler, öğretmenler ve yöneticiler ise öğrencilerinin devam durumları, başarı haritaları, sınav performansları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olurlar.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav - LGS (Liselere Giriş Sınavı), YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)
Sınav Eğitim Kurumlarında düzenli olarak gerçekleştirilen “Gerçek Mekân Gerçek Sınav” uygulaması, öğrencilere tüm kurallarıyla tam anlamıyla gerçek sınav deneyimini en az iki hafta önceden yaşatır. Yapılan sınavlarda 8. sınıflara yönelik LGS (Liselere Giriş Sınavı) ve 12.sınıflara yönelik YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) kuralları harfi harfine yerine getirilir.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav Nerede Yapılır?
Türkiyenin birçok ilinde bulunan Sınav Kolejleri, Gerçek Mekan Gerçek Sınav deneyimini öğrencilerinin önceden belirlenmiş üniversitelerde ya da kurum içinde yaşamalarını sağlar. Dışarıda velilerin beklediği, kimliksiz ve geç gelen öğrencilerin içeri alınmadığı Gerçek Mekân Gerçek Sınav’da öğrenciler psikolojik ve fiziksel olarak gerçek sınava hazırlanma şansı yakalar. Gerçek sınav simülasyonu, öğrencilere deneme sınavlarından çok daha fazlasını sunar.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav Ne Zaman Yapılır?
Gerçek Mekân Gerçek Sınav deneyimi ilgili LGS (Liselere Giriş Sınavı) ve YKS sınavları çoğunlukla ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavdan iki hafta önce gerçekleştirilir. Sınav Eğitim Kurumlarında düzenli olarak gerçekleştirilen “Gerçek Mekân Gerçek Sınav” uygulaması, öğrencilere tüm kurallarıyla tam anlamıyla gerçek sınav deneyimini en az iki hafta önceden yaşatır.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav Hangi Gün Yapılır?
Gerçek Mekan Gerçek Sınav LGS (Liselere Giriş Sınavı) 8. sınıflar için sadece Cumartesi günü yapılır.
Gerçek Mekan Gerçek Sınav YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) grubu öğrenciler için yine tıpkı gerçek sınavda olduğu gibi hem TYT(Temel Yeterlilik Testi) hem AYT (Alan Yeterlilik Testleri) olacak şekilde Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılır.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav Nasıl Yapılır?
Sınav Eğitim Kurumlarında her öğrenciye sınavdan dört gün önce “Sınav Giriş Belgeleri” dağıtılır. Öğrenciler sınava girecekleri bina, oda, sıra gibi sınav yeri bilgilerini giriş belgelerinden görebilirler. Öğrenciler bu sınava gelirken aynı gerçek sınava giderken olduğu gibi kendi imkânları ile gelirler. Her binanın kapısında kadın ve erkek olarak güvenlik personelleri yer alır.
Tüm öğrenciler içeriye girerken üst aramasından geçirilirler. Üzerinde gerçek sınava giremeyeceği herhangi bir eşya varsa eşya kesinlikle içeri alınmamaktadır. Öğrenciler yanlarında yalnızca sınav giriş belgesi, kimlik kartı ve ambalajı çıkarılmış su şişesi ile içeri giriş yapabilirler.
Yine gerçek sınav kuralı olan saat 10.00’dan sonra öğrenciler binaya alınmaz. Bir öğrenci saat 10.01’de geldiğinde kesinlikle içeri alınmamaktadır. Gerçek sınav koşullarından hiçbir şekilde sapma yaşanmaz.
Kitapçık ve optikler her öğrencinin adına poşetlenmiş bir şekilde hazırlanır. Öğrenciler gerçek sınavda kodladıkları bölümlerin aynısını Gerçek Mekân Gerçek Sınav’da da kodluyorlar. Aynı şekilde ikişer tane kalem, kalemtıraş ve silgi öğrencilere Sınav Eğitim Kurumları tarafından verilir.
Her sınıfta mutlaka salon görevlisi, her katta bir tane kat görevlisi ve her binanın mutlaka bir bina görevlisi bulunur. Sınav salonuna giren öğrencilerin hiçbir şekilde dışarı çıkmasına izin verilmez.
Uygulamanın yapıldığı günlerde bir tane ambulans ulaşılabilecek bir noktada hazır olarak bekletilir. Fenalaşan ya da herhangi bir rahatsızlık geçiren öğrencilere anında müdahale edilebilir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ÖSYM kuralı olan “TYT sınavının ilk 100 dakikasında ve AYT sınavının ilk 135 dakikasında, ayrıca sınavın son 15 dakikasında çıkış yoktur.” kuralı aynen uygulanır.
Uygulamanın yapıldığı günlerde bir tane ambulans ulaşılabilecek bir noktada hazır olarak bekletilir. Fenalaşan ya da herhangi bir rahatsızlık geçiren öğrencilere anında müdahale edilebilir.
Sınavlar bittikten sonra ise, öğrencilerin Türkiye geneli karneleri çıkar ve tüm öğrenciler k12.net sistemi üzerinden sıralamalarını, puanlarını ve netlerini görebilirler.
Gerçek Mekân Gerçek Sınav’ın Öğrencilere Faydası Nedir?
Gerçek Mekân Gerçek Sınav uygulaması öğrencilere pedagojik anlamda pek çok fayda sağlar:
Öğrenci gerçek sınava giderken yolda karşılaşacağı zorluklarla yüzleşir ve gerçek sınava giderken çok daha temkinli davranır.
Daha önceden deneyimlemediği bir ortama karşı olan kaygısını dengelemeyi öğrenir.
Sınav sırasında zamanını etkin kullanmayı öğrenir.
Sınav binasında içeride ne olacağını önceden görür ve deneyimler.
Optik kodlamalarını nasıl yapacağını bilir.
Sınava giriş – çıkış saat kurallarını öğrenir.
Sınava girerken yanında neleri götürmesi ve neleri götürmemesi gerektiğini öğrenir.
Sınav anı stres ve kaygı kontrolünü öğrenir.
EKO-OKULLAR PROGRAMI
Eko-Okullar Programı öğrencilerimizin çevre bilincini geliştirmek ve çevreye daha duyarlı hale getirmek amacıyla kurulmuştur. Sınav Koleji Anaokulları, Sınav Koleji İlkokulları ve Sınav Koleji Ortaokullarında çevre bilinci oluşturmak, çevrenin korunması, çevre yönetimi, sürdürülebilir kalkınma eğitimi ve doğal kaynakların kullanımı konularında eğitim vermek için uygulanan bir program olan Eko-Okullar Programı, ihtiyaçlarımızın karşılanması için yapılan tüketimin aşırı olmaması ve bunun için tüketim alışkanlıklarının değişmesini hedefler.
Katılımcı yaklaşım programını benimseyen Eko-Okullar Programı ile öğrencilere çevre eğitimi verilir, öğrencilerin çevre ile ilgili konularda bilgi edinerek aile, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları(STK) çevre ile ilgili konuların bilinçlendirilmesinde etkin olarak görev alırlar. Eko-Okullar Programı ile Eko-Okul kulübündeki öğrenciler toplumda çevre duyarlılığının artması konularında duyarlılığın sağlanmasında rol alırlar. Çevre ile ilgili yapılan bütünsel okul faaliyetlerini içeren çalışmalarda en önemli ve bütünleştirici faktör öğrenci katılımı olmaktadır. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlamaktadır.
Eko-Okullar Programı doğanın dengesine saygılı olmayı, onlara çevre dostu davranışlar kazandırmayı desteklemektedir. Eko-Okullar Programı ile Eko-Okul kulübündeki öğrenciler grup çalışmalarına yatkın, sorun çözme odaklı, diyalog kurma becerisine ve karar verme yetisine sahip bireyler olarak yetiştirilir. Sınav Kolejlerinde uygulanan Eco School Programı ile Sınav Eğitim Kurumlarının THE OKUL anlayışı ile örtüşmekte ve iyi bir yurttaşlık eğitimini de sağlamaktadır. Eko-School kapsamında öğrenciler okulun çevresel etkilerini azaltmak için uygulanan 7 adımda etkin rol almak için yönlendirilerek, yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınma sürecinin uygulanmasına yardımcı olurlar. Eko-Okullar Programının uygulanması ile öğrenciler çevre konusunda ve yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazanırlar.
Yeşil Bayrak Nedir?
Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Sınav Koleji Yeşil Bayrak ödülüne sahiptir. Eko-Okullar Programı bu anlamda hem çevre eğitimi konusunda yol gösterici durumda olan bir program hem de verdiği Yeşil Bayrak ödülü ile ödül planı olma özelliği taşımaktadır. İki yıl geçerliliği olan Yeşil Bayrak ödülü, program dahilinde yapılan çalışmalar ve verilen çevre eğitimleri ile üstün başarı sağlayan okullara verilmektedir.
Eko-Okullar Programın Faydaları
Eko-Okullar Programı ile öğrenciler; bir grubun üyesi olurlar ve bir kimlik geliştirirler. Öğrenciler grup çalışmalarında katılımcı bir yapı oluştururlar. Eko-Okullar Programında yer alan öğrenciler sosyal anlamda sürdürülebilirliğin sosyal yönünü kullanarak çevrelerini, arkadaşlarını, ailelerini ve sivil toplum kuruluşlarını çevre konusunda bilinçlendirme etkin olarak görev alırlar. Öğrencilerin sorunların bilincinde olma, sorunlara karşı çözüm üretme, sorunlar hakkında münazara becerisini geliştirme, inisiyatif kullanabilme ve karar verme yetenekleri gelişir. Eko-Okullar Programı ile öğrencilerin plan yapma, uygulama ve raporlandırma becerileri de gelişmektedir. Doğal kaynakların korunması ve çevre bilincinin gelişmesi ile beraber tüketim alışkanlıkları değişerek savurganlık da önlenir.
Eko-Okullar Programı okullarda temizlik ve düzen ön planda tutularak sürekli kılınmasını, okulun öğrenciler tarafından sahiplenilerek su ve elektrik tasarrufunun öğrenci eliyle yapılmasını sağlar. Okulun yerel, ulusal ve uluslararası boyutta tanınmasına yardımcı olan bir program niteliğindedir.
Sınav Koleji Anaokulları, Sınav Koleji İlkokulları ve Sınav Koleji Ortaokulları kademelerindeki eğitim-öğretim faaliyetlerini ve buna bağlı etkinlikleri, misyonunu benimsemiş çalışanları, öğrencileri ve velilerinin katkılarıyla, Atatürk’ün izinde Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerine uygun olarak ve Türk Milli Eğitiminin ilke ve amaçları doğrultusunda yürütmektetir. Okulumuzun, geleceğin liderleri olacak olan öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediği ilkelerden biri de çevre bilincidir.
Eko-Okullar Programının Hedefleri
Küresel en büyük sürdürülebilir okul programı olan Eko-Okullar, öğrencileri eyleme dayalı öğrenme programına dahil ederek genişler. Eko Okullar Programı nesilden nesile aktarılabilen bilgi ve farkındalıkla çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefler. Öğrenciler Eko-Okullar Projelerinde edindikleri davranış kalıplarını hayatları boyunca yanlarında taşıyabilirler ve sürdürülebilirlik fikri ile gelecek nesillere aktarabilirler. Bu anlamda Sınav Koleji Öğrencileri gerçekleştirdikleri projelerle ve edindikleri davranış kalıpları ile şimdiki ve ileriki nesillere örnek olurlar.
Sınav Kolejlerinde Eko - Okullar Programı
Eko-Okullar Programı Sınav Koleji öğrencilerini çevreyi aktif olarak koruma davranışları edinmelerini ve çevrelerine katkıda bulunmayı teşvik eden bir olgudur. Program sınıfta başlar, okul ortamında büyür ve toplumda çevre ile ilgili bilincin farkındalığının oluşmasını sağlayarak ve destekleyerek değişimi teşvik eder. Sınav Koleji öğrencileri Eko-Okullar Programı ile okullarındaki, bulundukları çevrede ve toplumda çevreyi iyileştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunurlar.
Sınav Kolejlerinde Eko-Okullar Programı ile öğrenciler çevre duyarlılığı, çevre bilinci, çevre yönetimi politikalarında çalışmalar yaparak başarı duygusunu tadarlar. Program sonunda Yeşil Bayrak kazanılması ise öğrencileri sertifika alma ve prestij kazanmaya yönlendirir.
Eko - Okullar Programının Yararları
Eko-Okullar Programı;
Öğrenmeyi uygulamalı deneyimlerle birleştirir ve öğrencilerin yanı sıra öğretmenleri, okuldaki tüm birimlerdeki çalışanları ve toplumu katılımcı davranışlara teşvik eder.
Okul ortamlarında sorumluluk duygusunun gelişmesine yardımcı olur.
Öğrencileri çevre sorunlarını fark edebilme, sorunlar ile mücadele edebilme ve fark yaratacaklarını inanmaları konusunda teşvik eder. Bu anlamda motive edici bir yapıdadır.
Öğrencilere sorumluluk duygusu aşılar. Çevre bilinci ile ilgili olarak günlük olarak uygulanabilen sürdürülebilir bir düşünce biçimi geliştirir. Öğrencileri fark yaratma ve çevresini bilinçlendirme konusunda proaktif davranışların oluşmasını sağlar ve bu davranışların bir sonraki nesile aktarılması konusunda bireyleri destekler, tutumları iyileştirir.
Eko-Okullar Programı yalnızca ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de çevre ile ilgili konularda bilgi alışverişini sağlar. Bilgilerin paylaşımına fırsat verir, öğrencilerin farklı kültür ve dillerde olan kişilerle iletişime geçmesine yardım eder.
Eko-Okullar Programının logosonda bulunan kişinin kollarında büyüyen çiçekler öğrencilerin, programa katılmalarını, çevrelerine verdikleri değeri, tutum ve davranışları geliştirmeye yardımcı olan bilgileri temsil eder.
SIO, Sınav Uluslararası Eğitim Ofisi ( Sınav International Office ) Nedir?
Dünya standartlarında imkânlara sahip olan Sınav Eğitim Kurumları'nda, uluslararası eğitim almak isteyen öğrenciler için Uluslararası Eğitim Ofisi bulunmaktadır. Uluslararası Eğitim Ofisimiz, öğrencilerimize Amerika, Kanada ve Avrupa başta olmak üzere dünya üniversitelerine yerleşebilme konusunda gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunarken, uluslararası lise öğrenci değişim programları, uluslararası kurslar, akademik yaz programları ve uluslararası sınavlar ile ilgili de destek sağlamaktadır.
SIO ile Yurt Dışında Okumak Kolay
Üniversiteyi yurtdışında okumak isteyen öğrenciler için özel olarak kurulan Sınav Uluslararası Eğitim Ofisi (SIO), gelecekleri için verecekleri bu kritik kararda onları yurt dışı eğitim danışmanlarının uzman bakış açısıyla yönlendirir.
SIO Sınav International Office Nedir?
Sınav International Office (SIO), 2012 yılında kurulmuş ve Sınav Kolejlerinin tüm kampüslerindeki öğrencilerin yurtdışı eğitim konusundaki ihtiyaçlarını analiz ederek onlara uygun programlar üreten özel bir birimdir.
SIO Sınav International Office kurulduğu günden bugüne; Kanada Eğitim Bakanlığı ile “Ortaokul ve Lise Değişim Programları”, Amerika Devlet Bakanlığı ile “Lise Değişim Programları”, Özel Akademik ve Atletik Öğrenci Bursları gibi imkânlar sağlamıştır. Dünyadaki en iyi üniversiteler ile protokoller yapan ve yüzlerce öğrencisine yurt dışı kapılarını açan SIO, her gün günümüz ihtiyaçlarına göre yeni programları öğrencilerle buluşturur.
SIO Sınav International Office’in Öğrencilere Faydaları
Alanında uzman yurtdışı eğitim danışmanlarının görev aldığı SIO, gerekli notlar, giriş sınavları, dil sınavları, burs programları gibi konularda takvimi ve koşulları yakından takip ederek öğrencileri bilgilendirir. Böylelikle üniversite başta olmak üzere eğitim yaşamına yurt dışında devam etmek isteyen öğrenciler için onların hâkim olamayacakları bir odaklanmışlık ve titizlikle tüm fırsatları değerlendirir ve geliştirir.
Çeşitli ülkelerden çift diploma ve Amerika, Kanada ve Letonya’daki saygın üniversitelere sınavsız geçiş olanağı sunan Sınav Kolejleri, SIO Sınav International Office aracılığıyla ayrıca yurtdışında bir akademik yılını tamamlayan öğrencilerle yurtdışında okumaya hazırlanan öğrencilerini düzenli olarak buluşturarak deneyim paylaşımını da teşvik eder.
Öğrencilerinin ders ve sınav başarılarının yanında sosyal alandaki gelişimlerini de destekleyen sahip olduğu kurum kültürü ile fark yaratan Sınav Kolejleri, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında bedensel, sosyal ve kültürel birikimine de katkıda bulunan ortamları içine alan bir yaşam alanı sunar.
Öğrencilerin akademik başarısını destekleyen ve okul motivasyonlarını arttıran bir program olarak uygulanan After School programı; sportif, sanatsal, bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerden oluşur. Öğrencinin hobilerinin de okula dahil olduğu After School programı, öğrencileri sportif, sosyal, kültürel faaliyetlerle zenginleştirilmiş bir yaşama, özgüveni yüksek, vizyonu geniş ‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için hazırlar.
After School Nedir?
Sınav Eğitim Kurumları bünyesinde uygulanan After School programı farklı ve çeşitli alanlarda yapılan kulüp çalışmalarından oluşur. Öğrencilerin ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda seçtikleri kulüplerde eğitimler deneyimli ve uzman branş öğretmenleri, sporcular ve sanatçılar tarafından verilir.
Farklı ve nitelikli sportif, kültürel, sosyal, bilimsel ve sanatsal kulübün yer aldığı After School programında kulüp seçimleri ve seçilen kulüplerin takibinde online sistem kullanılır. Kulüp etkinlikleri kapsamında okul içi ve dışı gösteriler, sergiler ve organizasyonlar düzenlenir.
After School programı, öğrencilerin fiziksel ve bilişsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlarken, sosyal bağlarını güçlendirmesine de olanak tanır. After School programlarına aktif olarak katılan öğrencilerin akademik başarılarında artış gözlenir.
After School Kulüp Seçimleri Nasıl Yapılır?
After School programı kapsamında kulüpler spor, sanat ve kültür olarak üç kategoride sınıflandırılır. Her bir öğrencinin üç kategoriden birer kulüp seçme hakkı bulunuyor. Öğrenci tek kategoriden üç kulüp seçememektedir. Spor, kültür ve sanat kategorilerinden birer tane seçim yapan öğrenciler her bir kategorideki alanlarda becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalar.
Sınav Anaokullarında After School
Sınav Anaokullarında After School çalışmaları hafta içinde ders programına dahil edilir. Yüzme, bale, jimnastik, piyano, seramik, kil, satranç, yaşam atölyesi, minik aşçılar gibi dersler öğrencilerin ders programına yerleştirilir. Sınav Anaokullarında After School çalışmaları ile öğrenciler anaokulunda yeteneklerini keşfeder ve öğretmenlerinin de yönlendirmesi ile birlikte 1. sınıftan itibaren yetenekleri ya da ilgi alanları doğrultusunda kulüplerini seçebilirler. Sınav Anaokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Sınav İlkokullarında After School
Sınav İlkokullarında öğrenciler hafta sonu 09.30 – 14.00 saatleri arasında After School programı kapsamında kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders programı 2 ders spor, 2 ders sanat ve 1 ders kültür olmak üzere toplam 5 dersten oluşur. Kulüp seçeneklerinde Spor Kulübü olarak; yüzme, jimnastik, masa tenisi, buz pateni, voleybol, badminton, temel hareket eğitimi, aikido, ritim, basketbol, futbol, okçuluk, satranç, Kültür Kulübü olarak; akıl oyunları, bilim atölyesi, eğlenceli matematik, satranç, çevreci minikler, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Sanat Kulübü olarak; bale, görsel sanatlar, gitar, keman, piyano, drama, origami, halk oyunları, minik aşçılar, resim, seramik ve tasarım atölyesi seçenekleri mevcuttur. Sınav İlkokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Sınav Ortaokulları ile Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde After School
Sınav ortaokul ve lise öğrencileri hafta içi her gün belirlenen saatlerde After School programı kapsamında kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders seçenekleri arasında Spor Kulübünde; yüzme, buz pateni, aikido, futsal, okçuluk, basketbol, satranç, badminton, voleybol, futbol, masa tenisi, Kültür Kulübünde; eko-okul, akıl oyunları, Junior MUN, bilim atölyesi, World Scholar’s Cup, eğlenceli matematik, satranç, çevreci görsel tasarım, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Destination Imagination, münazara, Sanat Kulübünde; halk oyunları, modern dans, bale, tiyatro, piyano, orkestra, çok sesli koro, tasarım atölyesi, seramik, resim, origami, İngilizce drama ve tiyatro seçenekleri mevcuttur.
Güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan Sınavlı öğrenciler için ayrıca Güzel Sanatlar Sınavına Hazırlık dersleri verilir. Sınav Ortaokullarında ve Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.