SOSYAL, FİZİKSEL VE AKADEMİK GELİŞİM İÇİN AFTER SCHOOL
Öğrencilerinin ders ve sınav başarılarının yanında sosyal alandaki gelişimlerini de destekleyen sahip olduğu kurum kültürü ile fark yaratan Sınav Eğitim Kurumları, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında bedensel, sosyal ve kültürel birikimine de katkıda bulunan ortamları içine alan bir yaşam alanı sunar.
Sınav Okullarında akademik anlamda yeni yaklaşımlar ve anlayışlar çağımızın gereklerine uygun olarak gelişmeye devam etmektedir. Sınav Okulları öğrencileri araştıran, düşünen, düşündüğünü dile getirebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, yapıcı, yaratıcı sorgulayan ve üretebilen bireyler olarak yetişmektedir. Sınav Okullarında öğrencilerin akademik gelişimlerinin ve onlara inovatif bilgi birikimini kazandırmanın yanı sıra spor, sanat ve kültür alanlarında da gelişmelerine önem verilmektedir.
Öğrencilerin akademik başarısını destekleyen ve okul motivasyonlarını arttıran bir program olarak uygulanan After School programı; sportif, sanatsal, bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerden oluşur. Öğrencinin hobilerinin de okula dahil olduğu After School programı, öğrencileri sportif, sosyal, kültürel faaliyetlerle zenginleştirilmiş bir yaşama, özgüveni yüksek, vizyonu geniş ‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için hazırlar.
After School Nedir?
Sınav Okullarında uygulanan After School programı farklı ve çeşitli alanlarda yapılan kulüp çalışmalarından oluşur. Öğrencilerin ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda seçtikleri kulüplerde eğitimler deneyimli ve uzman branş öğretmenleri, sporcular ve sanatçılar tarafından verilir.
Farklı ve nitelikli sportif, kültürel, sosyal, bilimsel ve sanatsal kulübün yer aldığı After School programında kulüp seçimleri ve seçilen kulüplerin takibinde online sistem kullanılır. Kulüp etkinlikleri kapsamında okul içi ve dışı gösteriler, sergiler ve organizasyonlar düzenlenir.
After School programı, öğrencilerin fiziksel ve bilişsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlarken, sosyal bağlarını güçlendirmesine de olanak tanır. After School programlarına aktif olarak katılan öğrencilerin akademik başarılarında artış gözlenir.
After School Kulüp Seçimleri Nasıl Yapılır?
After School programı kapsamında kulüpler spor, sanat ve kültür olarak üç kategoride sınıflandırılır. Her bir öğrencinin üç kategoriden birer kulüp seçme hakkı bulunur. Öğrenci tek kategoriden üç kulüp seçememektedir. Spor, kültür ve sanat kategorilerinden birer tane seçim yapan öğrenciler her bir kategorideki alanlarda becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalar.
Sınav Anaokullarında After School
Sınav Anaokullarında After School çalışmaları hafta içinde ders programına dahil edilir. Yüzme, bale, jimnastik, piyano, seramik, kil, satranç, yaşam atölyesi, minik aşçılar gibi dersler öğrencilerin ders programına yerleştirilir. Sınav Anaokullarında After School çalışmaları ile öğrenciler anaokulunda yeteneklerini keşfeder ve öğretmenlerinin de yönlendirmesi ile birlikte 1. sınıftan itibaren yetenekleri ya da ilgi alanları doğrultusunda kulüplerini seçebilirler. Sınav Anaokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Sınav Anaokullarında yaş gruplarına göre branşlarımız üç ana gruba ayrılır.
3-4 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi, Bale/Dans, Görsel Sanatlar
4-5 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi/Yüzme
5-6 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi, Bale/Dans, Görsel Sanatlar, Buz Pateni/Yüzme, Satranç,Kodlama, Görsel Sanatlar, Satranç, Kodlama, Bale/Dans
Sınav İlkokullarında After School
Sınav İlkokullarında öğrenciler hafta sonu 09.30 – 14.00 saatleri arasında After School programı kapsamında kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders programı 2 ders spor, 2 ders sanat ve 1 ders kültür olmak üzere toplam 5 dersten oluşur.
Kulüp seçeneklerinde Spor Kulübü olarak; yüzme, jimnastik, masa tenisi, buz pateni, voleybol, badminton, temel hareket eğitimi, aikido, ritim, basketbol, futbol, okçuluk, satranç, Kültür Kulübü olarak; akıl oyunları, bilim atölyesi, eğlenceli matematik, satranç, çevreci minikler, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Sanat Kulübü olarak; bale, görsel sanatlar, gitar, keman, piyano, drama, origami, halk oyunları, minik aşçılar, resim, seramik ve tasarım atölyesi seçenekleri mevcuttur. Sınav İlkokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Sınav Ortaokulları ile Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde After School
Sınav ortaokul ve lise öğrencileri hafta içi her gün belirlenen saatlerde After School programı kapsamında kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders seçenekleri arasında Spor Kulübünde; yüzme, buz pateni, aikido, futsal, okçuluk, basketbol, satranç, badminton, voleybol, futbol, masa tenisi, Kültür Kulübünde; eko-okul, akıl oyunları, Junior MUN, bilim atölyesi, World Scholar’s Cup, eğlenceli matematik, satranç, çevreci görsel tasarım, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Destination Imagination, münazara, Sanat Kulübünde; halk oyunları, modern dans, bale, tiyatro, piyano, orkestra, çok sesli koro, tasarım atölyesi, seramik, resim, origami, İngilizce drama ve tiyatro seçenekleri mevcuttur.
Güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan Sınavlı öğrenciler için ayrıca Güzel Sanatlar Sınavına Hazırlık dersleri verilir. Sınav Ortaokullarında ve Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Gelişim dönemindeki çocukların spor yapması onların sosyal ve psikolojik bakımdan gelişimlerine olumlu katkı sağlar. Düzenli fiziksel aktivitede bulunan çocukların dayanıklılığı artar, kilo kontrolü daha rahat sağlanır, kemik yoğunluğunun ve kas yapısındaki orantılı artış ile daha kuvvetli bir hale gelir. Spor yapan çocukların ruhsal ve fiziksel sağlıklarının yanı sıra akademik hayatlarında da olumlu gelişmeler görülür. Spora başlamadan önce çocukların ilgi alanlarının yanı sıra yaşı, sağlık durumu ve anatomik yapıları değerlendirilerek hangi sporun çocuk için uygun olup olmadığına karar verilir. Çocuğun yaşına, fiziksel ve kişisel özelliklerine uygun spor dalları seçilmesi, eğitici ve eğlendirici olması gerekir.
Spor yapmanın çocuğun ileriki hayatında olumlu etkileri ve önemi her geçen gün artmaktadır. Düzenli bir spor dalıyla uğraşan çocuklar, ileriki hayatlarında da hareketsizlik ve kiloya bağlı olası hastalık ve sağlık problemlerinden korunurlar. Bireysel spor dalları çocukların özgüven gelişimine ve bireysel sorumluluk alma yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunur. Takım sporları ise çocuklarda yardımlaşma-paylaşma duygularının artmasına, takım ruhunun oluşmasına ve hırslarının önüne geçerek bireysel kontrolünü daha iyi sağlamasına yardımcı olur. Sınav Okullarındaki After School kapsamında yapılan spor faaliyetleri ve Beden Eğitimi müfredatı ile tüm Sınav Okulları öğrencilerinin sağlıklı olması sağlanır. After School ve Beden Eğitimi müfredatı, Sınav Okullarında okuyan tüm öğrencilerin yaşına, kişisel ve fiziksel özelliklerine uygun çeşitlilikte hazırlanır. Böylelikle tüm öğrenciler Beden Eğitimi dersinden ve After School Programından zevk alırlar. Sağlıklı bir kişinin zihin faaliyetleri de sağlıklı çalışır. Güzel bir gelecek için sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek gerektiği düşüncesiyle After School Kulüplerinde farklı spor dallarına yer verilmektedir.
After School ve Beden Eğitimi müfredatı ile öğrenciler uzun süre aktif kalmakta ve hareketli yaşam tarzını benimsemektedir. Sınav Okulları öğrencileri okul içi ve okullar arası yapılan yarışmaların yanı sıra ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında da yer alırlar.
Öğrencilerin bedensel gelişimin ve büyümenin en hızlı olduğu dönem olan okul çağı öğrencilerin kişiliklerinin geliştiği, var olan çevrenin yanı sıra kurulan yeni arkadaşlıklarla sosyal çevreye uyum sağladığı, bireysel çalışmaların ve sorumlulukların yanında grup çalışmalarının da öğrenildiği bir dönemdir. Sınav Okullarında öğrencilerin bedensel gelişimi ve sosyal hayatında önemli bir yere sahip olan After School Programları ve Beden Eğitimi müfredatında tüm öğrencilerin birbirinden farklı özellikleri olduğu düşüncesi ile her öğrencinin yetenekleri göz önüne alınarak sağlıklı yönlendirmeler yapılır.
Sınav Okullarının ayrılmaz bir parçası olan After School ve Beden Eğitimi müfredatı ile Sınav Okulları öğrencileri takım çalışması, iletişim, anlayış, azim ve disiplin değerlerini geliştirirler. After School ve Beden Eğitimi müfredatı Sınav Okulları öğrencilerinin akademik eğitimlerine olumlu yönde katkı sağlayarak başarılarının artmasına da etki eder. Diğer bir deyişle After School Kulüp Çalışmaları ve Beden Eğitimi dersi Sınav öğrencilerinin kişisel özelliklerini olumlu yönde etkileyen program ve müfredattır.
After School ve Beden Eğitimi Müfredatının Amacı
After School ve Beden Eğitimi müfredatı Sınav Okulları öğrencilerinin kişisel özelliklerinin gelişmesine yardımcı olurken onlara yeni beceriler kazandırmaya da odaklıdır. Beden Eğitimi dersi ve After School Programı ile her Sınav öğrencisi düzenli fiziksel aktiviteye katılım sağlar ve bu alışkanlığı bir yaşam şekli olarak benimsemeye yönelik yetiştirilir. Sınav Okulları spor kompleksleri okuldan okula farklılıklar içerebilmektedir ancak hemen her ilde bulunan Sınav Kolejleri ve Sınav Okulları sağladığı olanaklar ve spor kompleksleri ile her öğrencisine düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırır. Katılımın zorunlu olduğu After School ve Beden Eğitimi müfredatı ile Sınav Okulları öğrencileri hem sınıf ve okul ortamında hem de sosyal hayat içinde kişisel sorumluluklarının bilincinde, iç disiplini yüksek, duyarlı kişiler olarak yetiştirilir. Sınav Okulları öğrencileri bedensel ve fiziki kapasitelerini en yüksek noktada kullanmayı, takım çalışmasını, aktif hayat tarzını benimsemeyi öğrenirler ve birçok farklı alanda yetkin bireyler olurlar.
After School Programı ve Beden Eğitimi öğrencilerin bedensel ve ahlaki kazanımlar sağlamasına yardımcı olurken zararlı alışkanlıklar edinmelerinin de önüne geçer. Sınav Okulları öğrencileri kaliteli, nitelikli ve kapsamlı After School ve Beden Eğitimi müfredatı ile akademik eğitimlerinin yanında çeşitli branşlarda sporcu kimliği de kazanarak okullar arası, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında üstün başarılar elde ederler.
BASKETBOL KULÜBÜ
Basketbol kulübümüzde öğrencilerimizin basketbolun kurallarını, taktik ve tekniklerini öğrenerek basketbolu sevmelerini sağlıyoruz.
Basketbol, diğer spor dallarına göre kemik ve kas yapısı üzerinde etkilidir. Diğer bir deyişle basketbol oynayan çocuklar yukarıya doğru sıçrama hareketi yaptıkları için ve basketbol uzun kas yapısını destekleyen bir spor dalı olduğu için öğrencilerimizin boylarının uzamasında oldukça etkilidir.
Basketbol antrenmanları ile öğrencilerimizin fiziksel dayanıklılığı artar, dinamik ve estetik bir vücut yapısına sahip olurlar. Kemik ve kas yapısı üzerinde son derece etkili olan basketbol ile esneklik, çeviklik ve hız kazanırlar. Basketbol bir ekip oyunu olduğu için, öğrenciler, diğer takım oyunlarında olduğu gibi beraber hareket etme, karşılıklı anlayış, yardımseverlik ve saygı duygularını geliştirirler. Basketbol ile kurallara uyma, hedef belirleme, belirlenen hedef doğrultusunda hareket etme ve başarılı olma gibi duygular en üst düzeyde gerçekleştirilir. Okul olanakları okuldan okula farklılık gösterebilmektedir.
FUTBOL KULÜBÜ
Futbol gerek ülkemizde gerek dünyada en fazla oynanan ve yapılan spor dallarından biridir. Her yaştan gencin severek oynadığı futbol, gençlerde birlik ve beraberlik duygularının oluşmasını, tek yürek olarak mücadele etme ruhunu destekleyen önemli bir spordur.
Futbol Kulübünde öğrencilerimiz sistemli, düzenli ve disiplinli bir şekilde futbol eğitimi almaktadır. Öğrencilerimizin futbolu sevmelerinin yanı sıra, hoşgörülü iyi bir taraftar ve iyi birer futbolsever olmaları da amaçlanmaktadır. Futbol öğrencilere takım ruhuyla beraber hareket etme, hedefe birlik ve beraberlik duyguları içinde koşma, sosyalleşme, mücadele etme, galibiyet sevincini yaşama ya da kaybetme gibi bir sporun doğal sonuçlarına hoşgörü ve mütevazı şekilde olgunlukla karşılayabilme becerisi kazandırır. Okul olanakları okuldan okula farklılık gösterebilmektedir.
VOLEYBOL KULÜBÜ
Voleybol, öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine yardım eden, katkı sağlayan ve onların sağlıklı olmalarını sağlayan en önemli spor dallarından biridir. Voleybol sırasında bir çok hareket yapıldığı için öğrencilerimizin vücutları esnek ve dinamik olur, dengeli bir şekilde gelişir. Basketbol sporu gibi uzun kasların gelişiminde önemli rol oynayan voleybol ile yerde ve havada yapılabilen birbirinden farklı hareketler, vücut kütlesini dengeli olarak artırır.
Voleybol sporunun iki baskın özelliği bulunmaktadır; Takımlar arasında file olmaması sebebiyle ‘şiddete kapalı’ bir spor olan voleybol aynı zamanda bir ‘takım sporu’dur. Bu iki özelliği onu diğer spor dallarından belirgin bir şekilde ayrılmasını sağlar.
Voleybol oynayan bir öğrenci kazanmak ve sonuca ulaşmak için takım arkadaşları ile paylaşması gerektiğinin farkındadır. Voleybol sporunun fiziksel özelliklerinden dolayı şiddet kullanmamayı, şiddet kullanmadan rakibini iradesi ve psikolojik güç ile kazanmayı hedefler. Voleybol sporunda yardımlaşma ve paylaşma bilinci ile beraber hayata çok daha kolay bir şekilde farkında olmadan hazırlanırlar.
Voleybol, öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine yardım eden, katkı sağlayan ve onların sağlıklı olmalarını sağlayan en önemli spor dallarından biridir. Voleybol sırasında bir çok hareket yapıldığı için öğrencilerimizin vücutları esnek ve dinamik olur, dengeli bir şekilde gelişir. Basketbol sporu gibi uzun kasların gelişiminde önemli rol oynayan voleybol ile yerde ve havada yapılabilen birbirinden farklı hareketler, vücut kütlesini dengeli olarak artırır.
Voleybol sporunun iki baskın özelliği bulunmaktadır; Takımlar arasında file olmaması sebebiyle ‘şiddete kapalı’ bir spor olan voleybol aynı zamanda bir ‘takım sporu’dur. Bu iki özelliği onu diğer spor dallarından belirgin bir şekilde ayrılmasını sağlar.
Voleybol oynayan bir öğrenci kazanmak ve sonuca ulaşmak için takım arkadaşları ile paylaşması gerektiğinin farkındadır. Voleybol sporunun fiziksel özelliklerinden dolayı şiddet kullanmamayı, şiddet kullanmadan rakibini iradesi ve psikolojik güç ile kazanmayı hedefler. Voleybol sporunda yardımlaşma ve paylaşma bilinci ile beraber hayata çok daha kolay bir şekilde farkında olmadan hazırlanırlar. Okul olanakları okuldan okula farklılık gösterebilmektedir.
YÜZME KULÜBÜ
Dünyanın en eski sporlarından biri olan yüzme beden gelişiminde de son derece etkilidir.Suyun direncine karşı yapılan bir dizi hareketten oluşan yüzme sporunda kaslar kuvvetlenir, vücut direnci artar. Yüzme sporu, beden gelişimine en etkili spor dallarından biridir.
Küçük yaşlardan itibaren yüzme sporu ile ilgilenen kişilerin omuzları geniş, duruşları düzgün olur. Bağışıklık sistemini uyarıcı etkisinden ve metabolizmayı düzene sokmasından dolayı kişiyi birçok hastalıktan korur. Aynı zamanda aerobik bir çalışma olduğu için gençlerimizin kardiyovasküler gelişimleri çok daha sağlıklı olur. Antrenmanlar sırasında yüksek kalori harcanır. Yüksek kalorinin harcanması ise obeziteye yakalanma riskini azaltır.
Suyun direncini aşmak için kuvvet, esneklik, sürat ve dayanıklılık gibi motorik özelliklerin yapılması gerektiği için yüzme sporu tüm vücut kaslarının çalışmasını pozitif yönde etkilemektedir. Kasların yanı sıra bağ dokularını ve tendonların sık olmasını sağladığı için yüzme sporu ile ilgilenen gençlerimizin ileri yaşlarda sakatlanma riski de azalmış olur. Suyun rahatlatıcı etkisi sayesinde gençler, enerjilerini atarlar ve sakin bir yapıya sahip olurlar.
Öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel bakımdan vücutlarını en iyi şekilde çalıştırmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Yüzme Kulübü, gençlerimizin yaşam disiplini oluşturmalarında en iyi biçimde yardımcı olur. Okul olanakları okuldan okula farklılık gösterebilmektedir.
SATRANÇ KULÜBÜ
Satranç Kulübü öğrencilere satrancı sevdirmeyi, öğretmeyi amaçlar ve zekalarını geliştirecek ortamlar oluşturur. Satranç sporu, analitik düşünme yeteneğini arttırır, kendini kontrol edebilmeyi ve planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğinin kavranmasına yardımcı olur. Genel zeka gelişimi üzerinde son derece etkili olan satranç sporu ile öğrenciler çabuk, süratli ve doğru düşünebilme becerisi kazanır. Öğrencilerimizin olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Aynı zamanda öğrencilerimizin dikkatini tek bir konu üzerinde yoğunlaştırabilme diğer bir deyişle odaklanma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olur. Satranç ile öğrencilerimiz karşılaştıkları problemler karşısında farklı ve özgün çözümler üretebilmeyi, verdikleri kararın sonucunu görmeyi, gerekirse planlarında değişiklik yapabilme becerisini öğrenirler.
Satranç öğrencilerimize kurallara uymayı, kazananı kutlamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, dostluk çerçevesinde centilmence yarışabilmeyi öğreterek mücadeleci bir ruh kazanmasını sağlar. Öğrencilerimize düzenli, sistemli ve disiplinli çalışma ile başarıya ulaşabileceğini gösterir. Okul olanakları okuldan okula farklılık gösterebilmektedir.
Jimnastik sporuna başlama yaşı 3 olduğu için öğrencilerin herhangi bir spor dalına yönelmeden önce yapabilecekleri temel ve olimpik bir branştır. Jimnastik çocukların fiziki gelişimlerini sağlarken, boylarına göre kilo ve vücut kas kütlelerinin de dengeli olmasını sağlar. Jimnastik sporunu yapan gençler estetik bir duruşa sahip olur.
Jimnastik, el-göz ile sinir-kas koordinasyonunu, beden kontrolünü bilinçli bir şekilde kullanmayı, esneklik, denge, kuvvet ve çabukluk gibi özelliklerin kazanılmasını sağlar. Tüm bunların yanı sıra duruş bozukluklarının giderilmesi ile denge sorunu olan gençlerin sorunlarının çözülmesine yardımcı bir spor dalı olma özelliğindedir. Kullanılan çember, ip, top, kurdela ve lobut ile yapılan kareografik hareketler ile bedensel koordinasyon sağlanır.
Jimnastik Kulübümüzde öğrencilerimiz temel jimnastik kurallarını öğrenirler ve teknik ve taktik çalışmalar yaparlar. Jimnastik sporundaki bedensel faaliyetler, öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal bakımdan olumlu gelişmelerin sağlar. Okul olanakları okuldan okula farklılık gösterebilmektedir.
AİKİDO KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerimize aikido ile mutlu olabilmeyi, kendileriyle barışık olmayı, başarılı olabilmek için mücadele etmeyi, birbirini korumayı, liderliği, lidere uyumu ve ekip olmayı öğretmek için kurulmuştur. Aikido kulübümüzde öğrencilerimiz aikido eğitmeni Sensei ile birlikte kendilerine uygun teknikleri uygulamalı olarak öğrenirler. Kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
BUZ PATENİ KULÜBÜ
Kulübümüz; okulumuzda bulunan buz pateni pistinde yapılan aktivitelerle öğrencilerimizin vücut duruşlarını düzeltme, denge ve koordinasyonu sağlama ve eğlenerek spor yapmalarını sağlamak için kurulmuştur. Buz pateni kulübümüzde uzman spor eğitmenleri tarafından buz pateni ve buz hokeyi eğitiminin yanı sıra kareografisiyle de öne çıkan buz dansları eğitimi verilmektedir. Kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
MASA TENİSİ KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerimizin daha dinç ve zinde bir bedene sahip olması hedeflenerek, masa tenisi sporuyla tanıştırılması ve yeteneklerinin açığa çıkarılması için oluşturulmuştur. Öğrencilerin masa tenisi ile ilgili becerilerinin doğru bir eğitimle geliştirilmesi, karşılaşma yapacak duruma getirilmesi ve masa tenisi oynarken zevk alınan, keyifli bir ortam yaratılması amaçlanmıştır. Kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
OKÇULUK KULÜBÜ
Kulübümüz; fiziksel olduğu kadar zihinsel bir spor olan okçuluğu öğrencilerimize tanıtmak, sevdirmek ve yetenekleri çerçevesinde turnuvalara hazırlamak amacıyla oluşturulmuştur. 9-10 yaşından itibaren yapılabilecek bir spor olan okçuluk, öğrencilerin konsantrasyon, denge ve zihinsel mukayese gücünü arttırır. Kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
FUTSAL KULÜBÜ
Futbol oyun kurallarını, hazırlayıcı oyunları, teknik geliştirme antrenmanları içerir. Öğrencinin kendine güvenini sağlar ve takım ruhunu geliştirir. Toplumsal ahlaki değerleri benimseyen, saygılı, sorumluluk sahibi, çalışkan, güvenilir bir kişilik oluşturarak futbola özgü beceri ve yeteneklerini geliştirir. Topluma ve ailesine faydalı bir birey yetiştirmeye katkıda bulunur. Kulübün temel amaçları: sosyalleşmek, takım ruhunu geliştirmek, paylaşma kültürünü benimsemek ve uygulamak; bedensel, fizyolojik ve ruhsal sağlığın gelişimini sağlamak, hayat boyu spor alışkanlığı kazandırmak, kötü beslenme ve obezite ile mücadele etmek, aile iş birliği ile her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sporu ve futbolu amaç edinerek mesleki bir hedef ve ideal oluşturmaktır. Okul olanakları okuldan okula farklılık gösterebilmektedir.
Spor kulüplerimizin amaçları beden ve ruh sağlığını geliştirmek, iradesini güçlü kılmak, kendi kendine güveninin gelişmesi ve kişiliğinin olgunlaşması sağlamaktır. Fiziksel olarak gelişmenin yanı sıra ruhsal ve sosyal gelişmeyi olası kılar.
DRAMA KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerimizde yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmek, zihinsel kapasitelerini kullanarak kişilik gelişimine katkı sağlamak, bağımsız düşünme ve karar verme yetisini geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Drama çalışmaları, olayların sözel ya da sözel olmayan iletişim şekilleri ile ifade etmeye dayalı ve öğrencinin hemen her alandaki gelişimlerini destekleyen etkinlikler bütünlüğüdür.
Drama, önemli bir öğrenme yoludur. Drama aracılığı ile öğrenci, olaylar ve durumları, bunların arasındaki neden-sonuç ilişkisini kolayca öğrenebilir. Böylece öğrencinin problem çözme yeteneği gelişir ve öğrenci kendi ayakları üzerinde durabilme becerisi kazanır. Drama grupla yapılan bir etkinlik olduğu için, çocuğun işbirliği yapma, iletişim kurma gibi yönlerinin gelişmesine katkıda bulunur, öğrencinin sosyal gelişimini hızlandırır. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
SERAMİK KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerimize sanat eserlerini koruma duyarlılığı ve kültür birikimlerimizi yarınlara aktarma bilinci kazandırma amacıyla oluşturulmuştur. Kulüpte öğrencilerimiz, plastik sanatlarda kullanılan yöntem ve teknikleri yaratıcı çalışmalarına uygulayabilme, yaptıkları çalışmalara kendi duygu ve düşüncelerini katarak özgün çalışmalar yapma ve kendini ifade etme becerisini kazanır.
Seramik kulübünde öğrencilerin 3. boyutu kavramaları, el kaslarını geliştirmeleri, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını kullanarak yaptıkları tasarımları hayata geçirmeleri sağlanır. Düzenlenen sergiler ile öğrencilerimizin özgüvenleri gelişir. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
KEMAN KULÜBÜ
Kulübümüz; öncelikle öğrencilerimizin kemanı tanımasını ve doğru tutuş şekillerini göstermek amacıyla kurulmuştur. Keman çalmak öğrencinin dikkat ve konsantrasyonunu geliştirmekle birlikte melodi oluşturmanın verdiği mutlulukla da özgüveni arttırır. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
PİYANO KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerimize öncelikle piyano önünde doğru oturma, piyano tuş takımını tanıma, iki el koordinasyonu ile öğrenme ve el-göz koordinasyonunu geliştirmeyi öğretmek amacıyla oluşturulmuştur. Enstrüman eğitimi öğrencinin kişisel gelişimini çok yönlü olarak ve olumlu olarak etkilemektedir. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
Her enstrümanda olduğu gibi piyano çalmak da öğrencinin odaklanma ve konsantrasyon konusunda gelişmesini sağlar. Okuduğu notayı çalmak ve akışı takip etmek dikkati arttırır. Sol beyin fonksiyonları üzerinde etkisi bulunan piyano eğitimi ile öğrenciler sayısal derslerde daha başarılı olmaktadır.
Erken yaştan itibaren düzenli olarak piyano eğitimi alan öğrenciler çalışma disiplinini daha kolay kazanır. Beyinde dil ve müzik merkezleri birbirleri ile benzer biçimde çalıştığı için piyano çalan öğrenciler ikinci yabancı dili çok daha rahat bir şekilde öğrenir. Melodi oluşturan ve müzik hafızasını geliştiren öğrencinin özgüveni ve başarısı artar. Piyano kulübünde öğrenciler yetenekleri ve seviyelerine göre ilerleme kaydederler. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
GİTAR KULÜBÜ
Kulübümüz; öncelikle öğrencilerimizin gitarı tanımasını ve doğru tutuş şekillerini göstermek amacıyla oluşturulmuştur. Gitar çalmak öğrencilerin parmaklarına esneklik katar ve ritim yaratma gücünü geliştirir. Gitar çalan öğrenciler stresten uzak müzikle iç içe olur. Oluşturdukları ritme söz yazma kabiliyetleri gelişir. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
HALK OYUNLARI KULÜBÜ
Halk Oyunları Kulübümüz öğrencilerimize, geçmişten günümüze gelen ülkemizin zengin kültürünü yansıtan halk oyunlarını öğretmek, sevdirmek ve ülkemizdeki farklı bölgelerin kültürlerini simgeleyen halk oyunlarının bilinirliğini artırmak ve tanıtmak amacıyla oluşturulmuştur. Halk Oyunları Kulübümüzün amacı, öğrencilerimize ülkemizin çeşitli yörelerine ait oyunları tanıtıp öğretmek, öğrencilerimizin ulusal zenginliklerimizi evrensel boyuta taşımaları için cesaretlendirmek, öz benliğimizi oluşturan değerlerimizin öğrenilmesini sağlamak, onları kültürlerine sahip çıkma konusunda heveslendirmek, milli duygu ve düşüncelerinin artmasında rol oynamaktır.
Halk oyunları kulübümüz; müzik aracılığıyla, öğrencilerimizin vücut hareketlerinin estetiksel gelişimini destekler. Ayrıca müzik kulaklarının gelişimine yardımcı olurken birçok yöreyi dans ile tanımalarını sağlar. Gençlerimize özgüven kazandırır, vücut ve göz koordinasyonlarını geliştirir. Öğrencilerimizin sosyalleşmesine, kendi vücutlarını tanımalarına, psikomotor gelişimlerinin hızlanmasına, topluluk önünde kendilerini ifade edebilmelerine katkıda bulunur. Öğrenciler arasında arkadaşlık, dostluk, yardımlaşma duygularının öğrenilmesinde destekte bulunur. Oynayanların üzerinde milli birlik, milli beraberlik, milli coşku ve saygının güçlendirilmesinde katkıda bulunur. Aynı zamanda hızlı ve doğru karar verebilme yeteneğine sahip, sorumluluk alabilen ve aldığı sorumluluğu yerine getirebilen bireyler oluşturur. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
BALE KULÜBÜ
Bale, belli figürlere, adım atışlara dayalı dans ve müzikli gösteri türüdür. Bale dansı, mimik, müzik, duygu ve dekor sanatlarının ileri standart da birleştirilerek kullanan bir tiyatro gösterisi olarak tanımlanabilir. Bale zaman içinde gelişmiş ve olgunlaşmış bir disipline sahiptir. Öğretisi klasik bir tekniğe kavuşmuş ve klasik sanatlar arasındaki yerini almıştır. Akademik bir yapıya kavuşması bu disiplinin evrensel kurallara kavuşmasını takip eder. Hedef, klasik temel hareketler yolu ile dans eden öğrencilerin hareket, öğrenme, algılama, düşünme, ritim duygusu ve yaratma yeteneklerini geliştirmek, aynı zamanda esnek, dayanıklı, sağlıklı ve ilerleyen zamanlarda da doğru duruşa sahip bir beden geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
MİNİK AŞÇILAR KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerimizin mutfak araç ve gereçlerini tanımasını sağlamak, doğru ve sağlıklı beslenmeye yönlendirmek, sofra düzenini öğretmek, mutfak temizliğinin önemini vurgulamak, yemekteki görgü kurallarını öğretmek, kolay tarifler ile çocuklara mutfak becerisi kazandırmak ve yemek yapmanın zevkine varmasını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.
Yemeğin bir ihtiyaç dışında sanat ve zevkli bir çalışma olduğunu gösterdiğimiz kulübümüzde, öğrenciler mutfakta yiyecek hazırlama çalışmalarında karıştırma, besin oranlarını ölçme, yönergeleri takip etme, yiyeceklerin uygulanan işlemlerden sonra yapı, renk ve değişimlerini inceleme, besin karışımlarını koklama ve tatma gibi birbirinden farklı pek çok şeyi öğrenebilirler. Yeni yiyecekler tadarlar, sağlıklı ve iyi beslenmenin önemini kavrarlar. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
YARATICI YAZARLIK KULÜBÜ
Kulübümüzde; öğrenciler sözcükler ve nesneler arasında ilişki kurmayı, düşünceleri ifade edebilmeyi, öğrencinin içindeki ilhamı sözcüklere dökebilmeyi, yazarlığın inceliklerini öğrenme üzerine çalışmalar yaparlar. Yaratıcı yazarlık kişinin içinde bulunan yazma isteğinin estetik öğelerle ve düşüncelerle harmanlanıp yansıtılması çalışmaları ve yazıyla anlatma sanatıdır. Yaratıcı yazarlık çalışmalarında teorik olarak bir hikaye üzerinde durulur. Hikaye kahramanları irdelenir. Karakterlerin özellikleri ile nasıl bir düşünce ve ruh hali içinde olduğu ile ilgili öğrencilerin düşünmesi sağlanır. Farklı bakış açıları kazanan öğrenciler fikirlerini ve ilhamlarını düzgün bir şekle sokarak nasıl ifade edebileceklerini öğrenirler. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
RESİM KULÜBÜ
Kulübümüzde bulunan farklı çeşitlerdeki boyalarla, kağıtlarla ve birbirinden farklı sanat sanat malzemesi ile tanışarak ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak kendini ve duygularını ifade etmeyi öğrenir, yaratıcılıklarını geliştirir, özgün eserler üretir. Resim kulübünde yapılan çalışmalarda kullanılan farklı materyallerle ve tekniklerle yapılan çalışmalarla öğrencilerimiz duygularını, kendini, yaşadıklarını ve kendi gözünden dünyayı ifade etme fırsatı bulur. Böylelikle öğrencilerimizin vizyonları gelişir.
Resim kulübünde yapılan çalışmalarla öğrenciler, el becerilerini geliştirip, el-göz koordinasyonu kazanırlar. Resim ile çocuklarda hayal kurma, üç boyutlu kavramları geliştirme, akıl yürütme, yaratıcılığını geliştirme, kavramlarla ilişki kurma becerileri artar. Öğrencilerin zihinsel olarak gelişmelerine yardımcı olan sanat kulübünde yapılan çalışmalar ile öğrenciler yaratıcılıklarını geliştirirler, üretmenin keyfini yaşarlar.
ORİGAMİ KULÜBÜ
Kulübümüzde; öğrencilerin kağıtları katlayarak ve kağıtlara şekil vermesi üzerine çalışmalar yapılır. Origami, tekrar eden eylemlerle şematik öğrenmenin nasıl olduğuna dair yapılan eğitsel bir araçtır. Origami sanatında öğrenciler önceden yapılan modelleriizlerler, yapılma aşamasında dikkatini yoğunlaştırırlar, öğretmeni dikkatlice dinlerler ve verilen yönergeleri adım adım izleyerek kağıtlara şekiller verirler. Sonuca ulaşmak için sabırlı olmak gerektiğini öğreten çalışmalar ayrıca hayattaki önemli dinamiklerden olan dönüşüm olgusu üzerinde de farkındalık oluşmasına yardımcı olur. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
TASARIM ATÖLYESİ KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanarak özgün ürünler ortaya çıkarmalarını destekleyen sanat çalışmalarıdır. Tasarım atölyelerinde öğrenciler ortaya çıkarmak istedikleri ürünün üretim süreci içinde yer alırlar. Bütünsel yaklaşım ile beraber öğrencilerin etkileşimli öğrenmesine de imkan tanıyan atölyelerde, öğrencilerin karakter gelişimi de ön plana çıkmaktadır. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
KORO KULÜBÜ
Kulübümüz, öğrencilerimizin ses becerilerini geliştirmelerini, bireysel ya da toplu olarak, doğru ses ve nefes tekniklerini kullanarak şarkı söylemelerini destekleyen, çok sesli koro eserlerini bütünlük içinde seslendirmelerine olanak sağlayan ve çok sesliliği esas alan bir sanat kulübüdür. Koro kulübünde öğrenciler ayrıca duruş ve mimiklerdeki değişikliklerin sese nasıl yansıdığını öğrenirler. Bireysel ses renginin önemini anlayarak farkındalık kazandırır. Koro çalışmaları öğrencinin topluluk önünde bir eseri ortaya koyarak bireysel özgüvenin oluşmasında ve geliştirilmesinde oldukça faydalıdır. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
RİTİM - DANS KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerin iç dünyalarında bulunan ritme cevap verme uyarısını düzenlemek ve bu uyarıcıyı eğiterek hareket ile ritim arasındaki uyumu sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Dansın hedefi öğrenciye estetik duygu ve vücut esnekliği kazandırmak, ritim ve hareketler arasındaki uyumu ve bağlantıyı fark ettirmektir. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
BİLİM ATÖLYESİ KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencileri eğlenceli aktivitelerle bilime teşvik etmek ve onların hayal güçlerini geliştirmek için kurulmuştur. Atölyemizde bulunan plazma küresi, sesli borular, suda girdap vb. birçok etkinlik ile çocuklarımız bilimi görerek, dokunarak, dinleyerek öğreniyor. Bilim kültürleri gelişen öğrencilerimiz, toplumun düşünen ve sorgulayan bireyleri olarak yetişirken, yaratıcılıklarını kullanarak bilimsel çalışmalara ilk adımlarını atıyorlar.
BİLİŞİM KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerimizin bilgisayar kullanma becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra teknoloji araçları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak için kurulmuştur. Öğrencilerimizi teknolojiye hâkim, gelişmeleri yakından takip edebilen ve bu bilgileri tüm derslerinde aktif olarak kullanabilen, geleceğin teknolojilerini şimdiden öğrenen bireyler olarak yetiştirme amacında olan bu olan kulüpte, sürekli uygulamaların yapıldığı aktif öğrenme yöntemleri kullanılır.Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
AKIL OYUNLARI KULÜBÜ
Kulübümüz; keyifli oyunlar ve zihinsel aktiviteler ile öğrencilerimizi akıl oyunlarıyla tanıştırmak, düşünmeye sevk etmek, öğrencilerimizin problem çözme becerilerini artırmak ve farklı düşünebilmelerini sağlamak için kurulmuştur. Akıl oyunları kulübünde öğrencilerimiz, eğlenceli vakit geçirerek problem çözme, mantık yürütme, hızlı düşünme, çözüm üretme gibi beceriler kazanır ve bu becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar.Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilere gökbilimini sevdirmek, güneş sistemi gezegenlerini tanıtmak ve gözlem araçları hakkında bilgilendirilmek için kurulmuştur. Öğrencilerimiz okulumuzda bulunan gökyüzünün durumuna göre dönebilen gözlemevinde uzman astronom eşliğinde özel filtrelerle güneş, ay, gezegenler, yıldız kümeleri, kuyruklu yıldız ve gök cisimlerini incelerler. Astronomi ve uzay bilimleri kulübümüzde öğrencilerimiz için bilim insanlarıyla gözlem ve gökbilim içerikli sunum ve etkinlikler düzenlenmektedir.Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
EĞLENCELİ MATEMATİK KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerde matematiği eğlenceli ve keyifli hale getirerek, bilgi hazinelerini güçlendirmek için kurulmuştur. Matematik kulübünde öğrencilerimiz çeşitli matematik oyunları ile hem eğlenir hem de öğrenirler.Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.
EKO-OKUL KULÜBÜ
Kulübümüz; öğrencilerimizin çevre bilincini geliştirmek ve çevreye daha duyarlı hale getirmek amacıyla kurulmuştur. Çevrenin korunması ve doğal kaynakların kullanımı konusunda sürdürülebilirliğe dikkat ettiğimiz okullarımızda, ihtiyaçlarımızı karşılamak için kazandığımız tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeyi hedeflemekteyiz. Eko-Okul Kulübümüz öğrencilerimize çevre eğitimi verilmesini, doğanın dengesine saygılı olmayı, onlara çevre dostu davranışlar kazandırmayı desteklemektedir. Eko-Okul kulübündeki öğrenciler grup çalışmalarına yatkın, karar verme yetisine sahip, sorun çözme odaklı bireyler olarak yetiştirilir. Okul olanakları okuldan okula küçük farklılıklar gösterebilmektedir.