Sınav Anaokulları İngilizce programımızda da oyun, eğitim sürecimizin ayrılmaz bir parçası olarak yer almaktadır. Oyun temelli bir programla ne kadar çok öğrencimizin duyusuna hitap edersek öğrenmenin daha kolay ve kalıcı olduğunun bilincindeyiz.
Sınav Anaokullarında İngilizce eğitimimiz okulumuzun bütününe yayılmıştır. Anaokullarımızda çift dilli eğitim “Side to Side” programı uygulanır. Sınıflarımızda okul öncesi öğretmeni ve dersler uygulamalı olarak uygulanır. Çünkü Sınav Anaokulları olarak her dakika her saatin fırsat olduğunu biliyor ve her anı eğitimcilerimizle değerlendiriyoruz.
İngilizce eğitim programımızı Sınava özgü etkinlikler ile öğrencilerimizin dili doğru ve etkin bir şekilde kullanarak, iletişim becerileri, kelime dağarcıklarını geliştirmesi ve özgüvenli şekilde konuşmaları hedeflenir. Bunun içinde oyun temelli, yaratıcı ve interaktif katılımları sağlanarak hem akademik hem de sosyal anlamda “Tam Donanımlı Bireyler” olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Okul öncesi dönem, yaşamın temelidir. Bu dönemde öğrenme hızı çok yüksektir. Her yaş grubunun gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak, her çocuğun kendine özgü olduğu bilinciyle erken yaş döneminde öğrencilerimizle İngilizce iletişime geçilerek analitik ilişkiler kurabilen, planlama yapabilen, yaratıcı, parça-bütün ilişkisi kuran, işitsel ve görsel hafızayı geliştirici, herhangi bir problem karşısında çözüm üretebilen bireyler yetiştiriyoruz.
Kolejlerimizde uygulanan Side to Side eğitim programında sürece dayalı İngilizce Türkçe aktiviteleri ile erken okuma yazma etkinliklerini doğal öğrenme ortamları ile öğrenmeyi sürekli kılan bir eğitim programı uygulanmaktadır.
Okula girdiği andan itibaren her alanda bulunan materyaller ve uyaranlarımızla dile yoğun maruz bırakılan öğrencilerimiz İngilizceyi tüm gün yaşamış olur ve okulu sınırlarının dışına taşır. Sınav Anaokulları öğrencileri, İngilizce programımız sayesinde iletişimi başlatan, robotik bir süreç ile değil farkında olmadan öğrenerek, özgüvenli bir şekilde kendilerini her yerde İngilizce olarak ifade edebilirler.
İngilizce koordinatörlüğü tarafından tamamı özgün içeriklerden ve son teknolojiyle oluşturulmuş İngilizce eğitim portalımız ile geleceğin eğitim vizyonunu kucaklamayı ilke edinmiş Sınav Anaokulları, İngilizce öğrenmeyi kolaylaştırmakta ve eğlenceli hale getirmektedir. Canlı karne ile sene sonunda öğrencilerimiz İngilizce ve Türkçe olarak ailelerine ilk prezantasyon sunumu yaparak öğrencilerimizin sene başından bu zamana kadar dil becerilerindeki gelişimini de rahatlıkla görmenizi sağlamaktadır.
Side to Side programına katılan Sınav öğrencileri yabancı dili aktif bir şekilde tüm disiplinlerde kullanarak akademik ve sosyal hayata ihtiyaç duydukları dil becerilerinin temellini anaokulunda atarak İlköğretime tam donanımlı olarak hazırlanır.
Sınav İlkokullarında ‘Side to Side’, ‘Connections’ ve ‘Outside’ gibi zenginleştirilmiş İngilizce eğitim programları uygulanır. Sınav İlkokulları öğrencilerinin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilir. Uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığı ile öğrencilerin dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, kelime bilgisi ve ingilizceyi doğru şekilde kullanma bilgisi ölçülür.
Sınav Ortaokullarında öğrencilerimizin bilgi çağı dil gereksinimini yakalayabilmeleri için; ‘yazma, okuma, dinleme ve konuşma’ becerileri kazanmalarının yanı sıra İngilizceyi anlamaları ve aktif kullanmaları, üst düzey düşünme becerileri ve öğrenme eğilimlerini kazanmaları amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda İngilizce derslerimiz; 21. yüzyıl becerilerini kapsayan içerikle, derinlemesine düşünen, sorunları yaratıcı bir şekilde çözmeye gayret eden, takım çalışmasına uyum sağlayan, değişen teknolojiyi sürekli takip eden, yoğun bilgi akışı ile başa çıkabilecek bireyler yetiştirmek hedefi ile işlenmektedir.
Sınav Ortaokulları İngilizce Programımız; öğrencilerimizin düşüncelerini gerek yazılı gerek sözlü olarak belirli düzeyin üzerinde akıcı ifade etmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Dil edinimleri dijital platformlarla, hikayeler ve makalelerle zenginleştirilmiştir. Dolayısıyla her öğrenciye, kendi düzeyi doğrultusunda takip edilebilen olanaklar sağlanmıştır.
Öğrencilerimizin akademik gelişimleri yıl boyunca yazılı sınavlar, ders içi etkinliklere katılım durumları ve proje çalışmaları ile değerlendirilmektedir. 8.sınıfta İngilizce eğitimi Liselere Geçiş Sistemi olan LGS hazırlık çalışmaları ile ciddi bir ivme kazanır. Bu süreçte öğrencilerimiz hiçbir şekilde etüt, kurs ve özel derse ihtiyaç duymazlar. Gerekli olan eksik tamamlama çalışmaları soru çözüm saatleri, deneme sınavları ve etüt çalışmaları okul içinde yapılmaktadır.
SINAV ANADOLU LİSELERİ VE SINAV FEN LİSELERİNDE İNGİLİZCE EĞİTİMİ
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde İngilizce Eğitimi Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) prensiplerine göre düzenlenmiş olan müfredat ve ölçme-değerlendirme kriterlerini temel alarak uygulanmaktadır. Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) tanımına göre, ‘C1 düzeyinde İngilizceye sahip bireyler’ çok çeşitli, zor metinleri ve konuşmaları anlayabilir, çoğu durumda kendini akıcı olarak ifade edebilir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki İngilizce yabancı dil hedefi, gerek yurt dışında gerekse Türkiye’de öğretim dili İngilizce olan üniversiteler ve fakültelerde okuyacak öğrencilerin, hazırlık sınıflarını atlayarak, direkt olarak bölümlerinde okumaya başlamaları için uygun bir düzeye gelmelerini sağlamaktır. Öğrencilerin C1 düzeyine erişerek mezun olmaları amacıyla Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde İngilizce ders içerikleri dört dil becerisini geliştiren, uluslararası sınavlara hazırlayıcı ve öğrencilerin bireysel gereksinimlerine göre uyarlanmış otantik kültür ve dile özgün materyallerden oluşmaktadır.
Geleneksel kur sisteminin yol açtığı "öğrenilmiş çaresizliğe" alternatif olarak sunulan yoğun ve "Farklılaştırılmış Eğitim Sistemimiz" , en başarılı öğrenciden en zorlanan öğrenciye kendisini geliştirme fırsatı sunmaktadır. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde hedefimiz; Sınav Liseleri öğrencilerini ulusal ve uluslararası yabancı dil konuşulan platformlarda özgüvenli, İngilizce olarak kendini ifade edebilen, çoğu konuşmaların ana fikrini anlayabilen ve anadili İngilizce olan kişilerle oldukça rahat bir şekilde iletişim kurabilen düzeye getirip, mezun etmektir.
İlkokuldan lise sona kadar eğitim hayatı sürdüren Sınav Kolej öğrencileri, “Dünya Vatandaşı” olma yolunda bir adım daha atarak güçlü bir akademik geçmişi olan Oxford Uluslararası Müfredatı (OIC-Oxford International Curriculum) ile Sınav’ın Uluslararası vizyonuna güç katmaya devam ediyor.
Sınav Koleji, yabancı dil öğretimini daha etkin hale getirmek ve öğrencilerine tüm dünyada geçerliliği olan ÇİFT DİPLOMA vermek için Uluslararası öğretim programları arasından; güçlü akademik geçmişi, etkin öğretim teknikleri ve en önemlisi de ulusal programımıza uyumlu özellikleriyle Oxford Uluslararası Müfredatını (OIC-Oxford International Curriculum) tercih etmektedir.
Sınav Koleji Anaokulları ile Sınav Koleji İlkokullarında yıllardır başarıyla uygulanmakta olan “Side to Side” Eğitim Portalı'nın yanı sıra, 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılında Oxford Uluslararası Müfredatına (Oxford International Curriculum) 4, 5, 6 ve 7. sınıflarımızda da başlanmıştır. 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında Oxford İngilizce dersinin yanında seçmeli Global Skills Projects (Küresel Beceriler) ve Wellbeing (İyi Olma Hali-Farkındalık) derslerin kazanımları İngilizce’ye entegre edilerek işlenmeye devam edilecektir. Öğrencilerimiz her öğretim yılının sonunda sınava girerek, uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını alacaklardır.
2023 - 2024 eğitim öğretim yılında da liselerimizde OXFORD AQA IGCSE programları uygulanmaya devam edecektir. IGCSE ESL; ana dili İngilizce olmayan öğrencilere göre tasarlanmıştır ve öğrencilerin kelime dağarcığı ve cümle yapılarını kullanarak açık, tutarlı iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Öğretme ve öğrenmeye yeni yaklaşımlar sunan Oxford Uluslararası Müfredatı; Oxford Üniversitesi tarafından, İngilizcenin yaygın ve ikinci dil olarak kullanıldığı ülkeler düşünülerek geliştirilmiş, uluslararası ölçütlere ve esneklik özelliğine sahip tek programdır.
Oxford International Curriculum öğrencilerimize ve okulumuza;
21. yüzyıl becerilerini içeren, entelektüel araştırma ve sorgulamayı teşvik edip bireysel ve kültürel değerlerle ilgili farkındalığı artırması ile yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi kazandırarak öğrencileri sonraki akademik süreçlere hazırlar,
Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerimize disiplinler arası çalışma ve bağlantı kurma becerileri kazandırır ve öğrencileri uluslararası yetkinlik- yeterlilik sınavlarına hazırlık olanağı sunar,
Öğretmenlerimizin yüz yüze ve online eğitimlerle profesyonel gelişimlerini sağlayarak Oxford University Press uzmanları tarafından denetler ve başarılı öğretmenlere dünya ülkelerinde geçerli sertifikalar verir.
OXFORD AQA ULUSLARARASI GENEL ORTAÖĞRETİM SERTİFİKA PROGRAMI
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programı Nedir?
Genel ortaöğretim eğitimi sertifika programı olan Oxford AQA Uluslararası GCSE dünyada en çok tercih edilen ve tanınan uluslararası sertifika programları arasında yer alır. Oxford AQA Uluslararası GCSE 14-17 yaş aralığında yer alan öğrencilerin birçok konuda farklı beceri düzeylerini hedefleyen öğretim programlarını içermektedir. Öğrencilerin takım çalışması ve araştırma becerilerini kullanabileceği, akıl yürütme, analiz, bilgi teknolojilerini kullanma, problem çözme gibi becerilerini geliştirebileceği ve tüm eğitsel becerilerini bütünleştirilebileceği bir öğrenme süreci sunar.
Oxford AQA Uluslararası GCSE Programları çerçevesinde kazanılan edinimler öğrenciyi, AS/A-level Yeterlilik Sertifika Programı ve Uluslararası Bakalorya Diploma Programı gibi farklı öğretim programlarına hazırlamaktadır.
AQA Sınavı Nedir? Oxford AQA Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği (Oxford International Assessment and Qualification Alliance)
Oxford AQA Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği (Oxford International Assessment and Qualification Alliance) sınav uygulama alanında, evrensel uluslararası öğretim programları ile yeterlilik belgeleri sağlayan en önemli kurumlardan biridir.
Sınav uygulama alanında dünya çapında uluslararası öğretim programları ve yeterlilik belgeleri sağlayan en önemli kurumlardan biri olan Oxford AQA Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği öğrencilere uluslararası yetkinlik ve yeterlilik sınavlarına hazırlık olanağı sunar.
Oxford AQA Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği öğrencilere sunduğu içeriklerle öğrencilerin yaratıcı ve eleştirel düşünme, araştırma ve sorun çözme gibi becerilerini destekleyerek öğrencileri eğitimlerinin sonraki aşamalarına hazırlanmasında, yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere İngiliz dilini etkin bir şekilde kullanma olanağı sağlanmasında, öğrencilerin disiplinlerarası bağlantı kurma becerilerini geliştirerek alanlarında uzmanlaşmaları için gerekli temeli oluşturmasında, yurt dışındaki çoğu üniversitenin üniversite başvurularında, öğrencilerin lise yıllarında göstermiş oldukları akademik performanslarının değerlendirilmesinde, öğrencilerin AS/A-level, Uluslararası Bakalorya gibi sertifika ve diploma programlarına hazırlamalarında etkilidir.
Öğrencilerin aldıkları skorlar, A*-G sisteminin yerini alan ve İngiltere'de uygulanmakta olan yeni 9-1 not baremi yapısına dayanmakta ve İngiltere'deki okullarla uyumlu olmaktadır. Oxford AQA Uluslararası Değerlendirme ve Yeterlilik Birliği, Geliştirilmiş Sonuç Analiz platformu (Enhanced Results Analysis- ERA) ile uygulayıcı okullara geri bildirimlerde bulunma imkanı sunar ve öğrencilerin desteklenmesi gereken niteliklerini ortaya çıkarır.
ULUSLARARASI AKADEMİK YETERLİLİK PROGRAMI - IGCSE
9. ve 10. Sınıflarda IGCSE Programı Hakkında Genel Bilgi
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki öğrencilerimiz hazır bulunuşluk düzeyine göre 9. ve 10. sınıfta Uluslararası programımız olan IGCSE ESL Programı'na dahil edilirler.
IGCSE ESL İngiltere başta olmak üzere, dünya çapında lise seviyesinde uygulanan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından kabul gören akademik yeterlilik programıdır. Oxford International GCSE ESL(International General Certificate of Secondary Education), öğrencilerin bir konu hakkında bilgi edinmelerinin yanı sıra bilgiyi gerçek hayatta nasıl kullanabileceklerini de kapsayan 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış üst düzey bir programdır.
International GCSE Programı Sınav Liselerinin ilk iki yılında öğrencilere takım çalışması, müzakere yeteneği, empati kurabilme ve liderlik yapabilme gibi sosyal becerileri, kritik düşünme, analiz yapabilme, problem çözebilme ve karar verebilme gibi bilişsel becerileri, adaptasyon, öğrenme isteği, çalışma etiği ve öz değerlendirme gibi içsel becerileri kazandırmaya ve geliştirmeye yönelik bir programdır.
Zengin altyapısıyla, uluslararası standartta İngilizce eğitimi sunan Oxford International GCSE ESL, anadili İngilizce olmayan lise öğrencilerinin, üniversite yaşamlarında ve iş hayatında ihtiyaç duydukları akademik İngilizce dil becerilerini edinmelerini amaçlayan dünyanın en önde gelen eğitim ve öğretim programlarından biridir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde zorunlu olarak IGCSE ESL (English as a Second Language) verilmektedir.
Zorunlu olarak verilen IGCSE ESL (English as a Second Language) sınavından belirlenen baremin üzerinde alan öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak AS / A LEVEL Programlarına dahil olarak Çift Diploma almaya hak kazanabilirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki 9 ve 10. sınıflarda 10 saatlik programımız Core ve IGCSE ESL olarak planlanmıştır. Core derslerimizde öğrencimizi genel İngilizce programı devam ederken IGCSE ESL derslerinde ise okuma ve yazma becerileri sadece öğrencilerin İngilizce seviyelerini geliştirmekle kalmaz, 21. yüzyıl becerileri arasında bulunan eleştirel düşünmeyi de destekler.
Sınav Okulları’nın seçilmiş liselerinde eğitim gören 9. sınıf öğrencilerin tamamı Uluslararası GCSE İngilizce öğretim programından ortak İngilizce dersi kapsamında yararlanmaktadırlar.
GCSE İngilizce öğretim programı MEB Ortaöğretim İngilizce programı ile bütünleştirilerek okulumuzda uygulanmaktadır.
Öğrenciler 10. sınıfın sonunda, Oxford AQA Sınav Merkezi olan okulumuzda yapılan yaz dönemi (Mayıs- Haziran) GCSE sınavlarına girerler. Sınav sonuçları Ağustos ayında açıklanır; öğrencilerin sertifikaları Ekim ayında okulumuza ulaştırılır.
IGCSE ESL (English as a Second Language) sınavından belirlenen baremin üzerinde alan öğrencilerimiz de, isteğe bağlı olarak AS / A LEVEL Programlarına dahil olarak Çift Diploma almaya hak kazanabilirler.
Öğrencilere belirgin farklılıkta okuma görevleri sunarak öğrencilerin keşif, sentez ve organizasyon becerilerinin yanı sıra çıkarım yapma, dil analizi gibi konularda da beceriler kazanmalarını ve becerilerini geliştirmelerini sağlar,
Öğrencilerin dil gelişimini sunabilecek olanaklar vermesinin yanı sıra AS ve A seviyelerine de İngiliz Dili açısından hazırlık olanağı sunar,
Başkalarıyla güvenle, etkili, doğru ve uygun bir şekilde iletişim kurmak için gerekli konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirmesine yardımcı olur,
Öğrenci kendini yaratıcı bir şekilde ifade eder,
Yazılı ve sözlü İngilizce kalıplarını, yapılarını ve kurallarını rahatlıkla anlayabilir,
Farklı kitle ve durumlar için konuşma ve yazı üretebilir,
Çok modlu metinler de dahil olmak üzere bir dizi metnin eleştirel okuyucusu haline gelir,
Okuma becerilerini kullanarak , yazarların fikirleri, temaları ve konuları bir araya getirdikleri çeşitli metinler üzerinde ilerleme sağlayabilir,
Öğrenciler takım çalışması, müzakere yeteneği, empati kurabilme ve liderlik yapabilme gibi sosyal becerileri kazanırlar,
Kritik düşünme, analiz yapabilme, problem çözebilme ve karar verebilme gibi bilişsel becerileri gelişir,
Öğrenme isteği, adaptasyon, çalışma etiği ve öz değerlendirme gibi içsel becerileri geliştirmeye yönelik bir programdır.
Zengin altyapısıyla, uluslararası standartta İngilizce eğitimi sunan Oxford International GCSE ESL, anadili İngilizce olmayan lise öğrencilerinin, üniversite yaşamlarında ve iş hayatında ihtiyaç duydukları akademik İngilizce dil becerilerini edinmelerini amaçlayan dünyanın en önde gelen eğitim ve öğretim programlarından biridir.
Yurt Dışında GCSE
Yurt dışındaki üniversitelerin birçoğu üniversite başvurularında öğrencilerin lise yıllarında göstermiş oldukları akademik performansları da değerlendirmektedir.
Bu anlamda öğrencilerin lise hayatı boyunca girmiş olduğu uluslararası sınavlar ve bu sınavlardan almış oldukları puanlar üniversite başvuru ve kabul süreçlerinde önemli bir katkı sağlamaktadır.
OXFORD TEST OF ENGLISH - OTE
ANKARA SINAV KOLEJİ OXFORD İNGİLİZCE SINAV MERKEZİ OLARAK AKREDİTE EDİLDİ
Ankara Sınav Koleji, Oxford Üniversitesi tarafından, OTE-Oxford Test of English olarak akredite edildi. Bu akreditasyon ile Ankara Sınav Koleji, Türkiye'deki 15 sınav merkezinden biri olma özelliğini de kazandı.
Ankara Sınav Koleji, Oxford Üniversitesi’nin sertifikalandırdığı Dünyanın dört bir yanından çeşitli üniversiteler tarafından tanınırlığa sahip, tüm dil becerilerini iki saatte ölçebilen, adaptif ve %100 çevrimiçi olarak gerçekleşen dünyadaki tek yeterlilik sınavını Oxford University Press Türkiye ile imzaladı.
Oxford Test of English - OTE ; bireylere kişiselleştirilmiş, %100 çevrimiçi, esnek, hızlı ve kişiselleştirilmiş bir İngilizce dil testi sunmaktadır.
Geleneksel dil yeterlilik testlerinden daha hızlı ve daha esnek olma özelliğine sahip olan Oxford Test of English, Oxford Üniversitesi tarafından onaylanmış tek "dil yeterlilik" testidir. Öğrencilerin test sonuçları ömür boyu geçerlidir ve dünya çapında tanınmaktadır.
Oxford Test of English Hakkında
Oxford University Press tarafından geliştirilen ve güvenilirliği Oxford Üniversitesi tarafından sağlanan Oxford Test of English bilgisayar tabanlı genel İngilizce yeterlilik testidir.
Geleneksel yeterlilik testlerinden daha esnek ve daha hızlı olan Oxford Test of English, Dünyanın en eski üniversitelerinden olan Oxford Üniversitesi tarafından sertifikalandırılan tek İngilizce yeterlilik testidir ve Oxford University Press Türkiye tarafından gerçekleştirilmektedir.
CEFR düzeyinde raporlama yapan A2, B1 ve B2 seviyelerini ölçerek, İngilizceyi etkili bir şekilde anlama ve iletişim kurma yeteneğini değerlendiren çok seviyeli ve genel bir İngilizce yeterlilik testi olan Oxford Test of English, Konuşma, Dinleme, Okuma ve Yazma’ dan oluşan dört dil becerisini kapsamaktadır.
Okuma ve Dinleme becerilerini kapsayan modüller adaptif, yani test sorularının zorluklarını testin yanıtlarına göre ayarlayarak iki saat içinde daha motive edici, daha kısa, geleneksel yeterliliğe göre daha hassas bir ölçüm yaparak sonuç vermektedir.
Konuşma ve Yazma becerilerini kapsayan modüller ise her bir testi kişiselleştirilmiş bir deneyim haline getirmekte ve her teste girene farklı sorular sormaktadır.
Oxford Test of English sınavına katılanlar, dört modülün tamamını veya herhangi bir kombinasyonla modüler olarak almayı seçebilirler. Test sonuçlarını iyileştirmek istiyorlarsa, seçilen modülleri tekrar alabilirler.
Oxford Test of English, 25 ayrı ülkede 400’e yakın kurum tarafından tanınırlığı olan ve Oxford Üniversitesi tarafından sertifikalandırılan tek sınavdır.
Oxford Test of English, 30 yılı aşkın deneyime sahip lider bir uluslararası yüksek öğretim yeterlilik ve servis sağlayıcısı olan NCUK tarafından tanınmaktadır.
NCUK, 30 yılı aşkın tecrübesi ile önde gelen bir uluslararası yüksek öğretim yeterlilik ve servis sağlayıcısıdır. NCUK, 35.000’den fazla uluslararası öğrenciye, dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarında eğitim için bir yol sağlayan üniversitelerden oluşan bir oluşumdur. 5 ayrı kıtada 60’a yakın üniversitede geçerliliği bulunmaktadır. NCUK, bu programları dünyanın çeşitli ülkelerinde sağlamaktadır. Bu anlamda Dünya çapında giderek artan sayıda üniversite, eğitim kurumu ve kuruluş tarafından tanınmaktadır.
Çift Diploma, Sınav Anadolu ve Fen Liseleri ile yurt dışında paydaş olarak çalıştığımız liseler arasında ortak olarak yürütülen derece programıdır. Programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, iki ayrı diploma alır.
Öğrencilerimizin kendi lise müfredatıyla birlikte, tercih ettiği ülke lisesinin müfredatında bulunan dersleri de ek olarak alarak hem Türkiye, hem dünya çapında geçerli tam bir lise diploması almaları sağlanır.
Anaokulundan başlayarak İngilizce öğreten ve konuşturan Sınav Kolejleri, ilkokuldan lise sona kadar tüm seviyelerde Oxford Uluslararası Öğretim Programı (Oxford International Curriculum, OIC) kapsamında eğitim imkânı ve ÇİFT DİPLOMA imkanı sunar.
Oxford Uluslararası Müfredatı; Oxford Üniversitesi tarafından İngilizceyi yaygın olarak kullanan ülkeler düşünülerek geliştirilmiş bir programdır. Sınav Koleji öğrencileri 10. sınıfın sonundan itibaren sınava girerek uluslararası geçerliliği olan sertifikalara da sahip olabiliyor. Çift diploma ve üniversiteye sınavsız geçiş olanağı sunulan ülkeler arasında Amerika, Kanada ve Letonya da yer almaktadır.
Böylelikle liseden mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan diploma ile birlikte ÇİFT DİPLOMA alabilir ve tüm dünyada saygın üniversitelere girme hakkı kazanırlar.
Öğrenme ve öğretmeye yeni yaklaşımlar sunan müfredat, uluslararası ölçütlerle, esneklik özelliğine sahip tek program olan Oxford Uluslararası Müfredatı, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere disiplinlerarası çalışma ve bağlantı kurma becerileri kazandırarak, öğrencileri uluslararası yeterlilik ve yetkinlik sınavlarına hazırlık olanağı sunar.
Oxford Uluslararası Müfredatı Sınav Koleji öğretmenlerinin gerek yüz yüze, gerek online eğitimlerle profesyonel gelişimlerini ve Oxford University Press uzmanları tarafından denetlenmesini sağlayarak başarılı öğretmenlere dünya ülkelerinde geçerli olan sertifikalar verir.
Oxford Uluslararası Müfredatı 21. yüzyıl becerilerini kapsayan, öğrencileri entelektüel araştırma ve sorgulama anlamında teşvik ederek kültürel farklılıklarla ve bireysel değerlerle ilgili farkındalıklarının artmasını sağlar. Öğrencilere eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisi kazandırarak onları ileriki yıllarda görecekleri akademik süreçlere hazırlar.
ÇİFT DİPLOMA
SIO, Sınav Uluslararası Eğitim Ofisi ( Sınav International Office ) Nedir?
Dünya standartlarında imkânlara sahip olan Sınav Eğitim Kurumları'nda, uluslararası eğitim almak isteyen öğrenciler için Uluslararası Eğitim Ofisi bulunmaktadır. Uluslararası Eğitim Ofisimiz, öğrencilerimize Amerika, Kanada ve Avrupa başta olmak üzere dünya üniversitelerine yerleşebilme konusunda gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunarken, uluslararası lise öğrenci değişim programları, uluslararası kurslar, akademik yaz programları ve uluslararası sınavlar ile ilgili de destek sağlamaktadır.
SIO Sınav International Office Nedir?
Sınav International Office (SIO), 2012 yılında kurulmuş ve Sınav Kolejlerinin tüm kampüslerindeki öğrencilerin yurtdışı eğitim konusundaki ihtiyaçlarını analiz ederek onlara uygun programlar üreten özel bir birimdir.
SIO Sınav International Office kurulduğu günden bugüne; Kanada Eğitim Bakanlığı ile “Ortaokul ve Lise Değişim Programları”, Amerika Devlet Bakanlığı ile “Lise Değişim Programları”, Özel Akademik ve Atletik Öğrenci Bursları gibi imkânlar sağlamıştır. Dünyadaki en iyi üniversiteler ile protokoller yapan ve yüzlerce öğrencisine yurt dışı kapılarını açan SIO, her gün günümüz ihtiyaçlarına göre yeni programları öğrencilerle buluşturur.
SIO ile Yurt Dışında Okumak Kolay
Üniversiteyi yurtdışında okumak isteyen öğrenciler için özel olarak kurulan Sınav Uluslararası Eğitim Ofisi (SIO), gelecekleri için verecekleri bu kritik kararda onları yurt dışı eğitim danışmanlarının uzman bakış açısıyla yönlendirir.
SIO Sınav International Office’in Öğrencilere Faydaları
Alanında uzman yurtdışı eğitim danışmanlarının görev aldığı SIO, gerekli notlar, giriş sınavları, dil sınavları, burs programları gibi konularda takvimi ve koşulları yakından takip ederek öğrencileri bilgilendirir. Böylelikle üniversite başta olmak üzere eğitim yaşamına yurt dışında devam etmek isteyen öğrenciler için onların hâkim olamayacakları bir odaklanmışlık ve titizlikle tüm fırsatları değerlendirir ve geliştirir.
Çeşitli ülkelerden çift diploma ve Amerika, Kanada ve Letonya’daki saygın üniversitelere sınavsız geçiş olanağı sunan Sınav Kolejleri, SIO Sınav International Office aracılığıyla ayrıca yurtdışında bir akademik yılını tamamlayan öğrencilerle yurtdışında okumaya hazırlanan öğrencilerini düzenli olarak buluşturarak deneyim paylaşımını da teşvik eder.
SINAVMUN
Sınav Kolejleri Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrenciler Türkiye'de ve Avrupa'da Model Birleşmiş Milletler (MUN) etkinliği, yabancı dil etkinliklerine ve yarışmalarına düzenli bir şekilde katılmaktadırlar. Öğrencilerimiz kulüp ve sosyal faaliyetlerle teşvik edilmektedirler.
Türkiye’de ve tüm dünyada gerçekleştirilen MUN (Model United Nations) konferansları, öğrencilerin olaylara, sorunlara ve durumlara farklı bakış açıları oluşturmaları, dünya üzerindeki global sorunlara çözüm aramaları ve bu şekilde edindikleri İngilizce dilini pratiğe dökmek amacıyla bugün birçok lise ve üniversitede düzenlenen ve temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, öğrenciler tarafından canlandırıldığı simülasyon şeklinde düzenlenen ve konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinliktir.
MUN konferansları, öğrencilerin çözmesi zor ve karmaşık olan küresel dünya problemleri komite arkadaşlarıyla çözebilecekleri, farklı insanları tanıyabilecekleri, İngilizce düşünme ve konuşma pratiklerini artırabilecekleri keyifli bir konferanstır.
MUN KONFERANSLARI ÖĞRENCİYE NELER KATAR?
Akademik gelişimin, kişisel gelişimin ve yeteneklerin paralel olarak ilerlediği günümüzde MUN Konferansları öğrencilerin vizyon gelişimine etkisi yadsınamaz. Günümüz ve gelecekteki küresel dünya ve ülkelerin politik ve ekonomik problemlerini tanımak, bu problemler yorumlayabilmek ve çözüm yolları yaratabilmek ve öğrencilerin İngilizceyi kullanma becerilerinin yanı sıra farkındalık düzeylerinin artmasını sağlamak için düzenlenen MUN Konferanslarının öğrenciler üzerindeki katkısı büyüktür.
Öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışından birçok yeni arkadaş edinebildikleri MUN konferansı ile diğer ülke vatandaşları olan öğrencilerin ülkeleri ile küresel sorunları daha yakından tanıma imkanı bulurlar.
MUN Konferansı boyunca öğrenciler delegesi oldukları ülkenin ekonomik ve politik çıkarlarını korumak amacıyla İngilizce olarak konuşmalar yaparlar. Öğrenciler delegesi oldukları ülkeye ve dfünya sorunlarına ilişkin sorunlara ilişkin fikirlerini savunurlar. Konferansta öğrenciler kendilerine verilen problemlerin çözümüne ilişkin düşüncelerini açıklarken kendilerine güven ve liderlik becerilerini de farkında olmadan geliştirmiş olurlar.
MUN konferanslarında öğrencilerin sözlü ve yazılı olarak yoğun bir İngilizce kullanmaları gerekmektedir. Ancak ortalama İngilizce bilgisine sahip ya da İngilizcesi belirli bir seviyenin altında olan öğrenciler de MUN konferanslarına katılabilmektedir. MUN konferansları ambiyans olarak öğrencilerin İngilizce bilgilerini geliştirmeleri ve ilerlemeleri için de uygun bir ortam sunmaktadır.
MUN konferanslarında öğrencilerin temel amacı; delegesi oldukları ülkenin çıkarları doğrultusunda konuşmalar yapmak, delegesi oldukları ülkenin var olan problemlerinin düzeltilebilmesi için yazılı ve sözlü olarak çözüm önerileri sunmak ve konferans sonunda yazılacak delegesi olduğu ilke ile ilgili olarak yazılan çözüm belgelerinde söz alma ayrıcalığına sahip olmaktadır. Öğrencilerin ikna yeteneklerinin gelişmesinde olumlu etkileri olan MUN konferansında öğrenciler, sözel ve yazılı olarak diğer ülke delegelerini kendi ülkelerinin yanına çekme ve delegesi olduğu ülke taraflarını kuvvetlendirme çalışmaları yaparlar.
MUN konferanslarında öğrenciler topluluk önünde konuşarak, kalabalık platformlarda hitabet yeteneklerini geliştirirler. MUN konferansında delegeler açılış oturumundan itibaren kendilerini, delegesi olduğu ülkenin tanıtımını ve delegesi olduğu ülkenin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla sıklıkla kürsüye çıkarak konuşmalar yaparlar. İlk konuşmalarda ortamın yapısından dolayı ve ilk kez katılım sağlanan bir konferans olması sebebiyle öğrencilerin konuşmaları heyecanlı geçebilir. Ortam şartlarına uyum sağladıkça öğrenciler üstlerindeki heyecanı atarlar. Komiteleri ve komite üyelerini tanıdıkça topluluk önünde konuşmanın aslında zor olmadığını görürler.
Öğrenciler katıldıkları her MUN konferansında katıldıkları konferansa ait katılım belgesi alırlar. Komitelerde öne çıkan delegeler ‘En İyi Delege’ belgesi gibi ikinci bir belge daha alırlar. Öğrencinin katıldığı her MUN konferansı katılım belgesi ya da ‘En İyi Delege’ belgesi okul hayatı ve okul hayatını takip eden süreçlerde öğrencinin diğer kişilerden farklı olmasını sağlayan bir belgedir. Öğrenci bu belgeleri e-portfolyosuna ekleyebilir, iş hayatına adım atarken CV’sinde kullanabilir ve diğer adaylardan farkını öne çıkarabilir.
MUN konferanslarında birkaç günlüğüne bir ülkenin delegesi olmak ya da küresel problemlere etki etmiş sorunların çözümünün bir paydaşı olmak öğrencilere farklı duygular hissettirmektedir. MUN konferansları bittiği zaman öğrencilerin global ve gündelik olaylara farklı bir açıdan bakma ve bu olayları yorumlayabilme yetenekleri gelişir.
“Dünya Bireyleri” yetiştirmeyi hedef alan Sınav Eğitim Kurumları her yıl sadece kendi öğrencilerine SINAVMUN hazırlamaktadır. İngilizceyi sadece öğretmek değil aynı zamanda birçok platformda akıcı bir şekilde konuşturmayı amaçlayan Sınav Eğitim Kurumları, organizasyon öncesinde öğrencilerin kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlamak amacıyla eğitim konferansları da hazırlamaktadır. Akademik takım tarafından verilen bu eğitimlerle öğrenciler kendilerine daha güvenli olurlar. Sınav Eğitim Kurumları SINAVMUN Akademik takımı daha önce MUN konferansı tecrübesi olan üniversite öğrencilerinden oluşmaktadır.
JMUN (Junior Model United Nations)
JMUN (Junior Model United Nations), ortaokul öğrencilerimizin yabancı dili en etkili şekilde kullanmalarını sağlayan bir platformdur. Öğrencilerimiz, JMUN kulübünde yaptıkları çalışmalarda Birleşmiş Milletler’in çalışmalarını model alarak hazırlık yapar, Birleşmiş Milletler Organizasyonu’nun nasıl işlediğini bir parlamento oluşturarak, yaşayarak öğrenir ve kendi ülkeleri dışındaki ülkeleri temsil ederek o ülkelerin eğitim, çevre, açlık, çocuk ve kadın hakları, yoksulluk gibi sorunları ile kaybolan yağmur ormanları, küresel ısınma ve dünya ülkelerindeki yoksulluk gibi küresel sorunlarına çözüm getirir ve geliştirirler.
Katıldıkları kulüp ve JMUN çalışmaları sayesinde öğrencilerimiz insanları ve sorunları farklı bakış açıları ile anlayabilir, küresel konuları tartışabilir, diğer ülkelerle ortak konular üzerine uzlaşarak, sonuç ve raporlarını hazırlayabilirler. Tüm etkinliklerin dünya dili olan İngilizceyi kullanarak yapıldığı organizasyonda öğrencilerimize çözüm üretme fırsatı da yaratılmaktadır.
Birleşmiş Milletler çalışmalarının ortaokul öğrencileri düzeyinde gerçekleştirilen ve model uygulaması olan JMUN (Junior Model United Nations) çalışmaları, her yıl Sınav Koleji tarafından gerçekleştirilmektedir. 11 - 14 yaş arası ortaokul kademesindeki öğrencilerimizin katılım sağladığı JMUN çalışmalarında öğrencilerimiz, Birleşmiş Milletler’e bağlı üye ülkeleri ilgilendiren küresel meseleleri ele alırlar. JMUN ile öğrencilerimiz dünya meseleleri konusunda araştırma yaparlar, bilgi sahibi olurlar, uygulanan platformda eleştiri ve tartışma ortamına katılarak bu meselelere gerçekçi çözümler üretirler.
Sınav Kolejinde uyguladığımız İngilizce dil eğitimi programı ile öğrencilerimiz, kazanmış oldukları dil becerilerini JMUN konferanslarındaki üst düzey konularda kullanma olanağı bulurlar. Sınav Kolejleri öğrencilerimiz her yıl ulusal ve uluslararası platformlarda uygulanan JMUN (Junior Model United Nations) çalışmalarına katılmaktadırlar.
JMUN (Junior Model United Nations) oturumları aynı MUN organizasyonundaki gibi resmi prosedürlerin zorunlu olduğu bir konferanstır. Öğrencilerimiz seçtikleri ve temsil ettikleri ülkeler ile bu ülkelere ilişkin problemlere yönelik görüşlerini dile getirirler, ülkenin çıkarlarını savunurlar. Öğrencilerimiz seçtikleri ülke hakkında konuşma yaparken, temsil ettikleri pozisyon ile ilgili olarak konferans ortamında rol yapma olanağı da bulurlar.
Birleşmiş Milletler’in desteğiyle icra edilen JMUN konferansları sayesinde öğrencilerimiz uluslararası meseleler konusunda bilgilenirken, gerek ülke içinden gerek yabancı bir çok farklı öğrenci ile tanışma, onların kültürlerini tanıma fırsatı yakalarlar.
JMUN NEDİR?
JMUN konferansları aynı Türkiye’de ve tüm dünyada gerçekleştirilen MUN (Model United Nations) konferansları gibi yapılmaktadır. JMUN konferansları Sınav Koleji öğrencilerimizin olaylara, sorunlara ve durumlara farklı bakış açıları oluşturmaları, dünya üzerindeki global sorunlara çözüm aramaları ve bu şekilde edindikleri İngilizce dilini pratiğe dökmek amacıyla düzenlenen ve temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, ortaokul öğrencileri tarafından canlandırıldığı simülasyon şeklinde düzenlenen ve konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinliktir.
JMUN konferansları, öğrencilerimizin çözmesi zor ve karmaşık olan küresel dünya problemlerini komite arkadaşlarıyla çözebilecekleri, farklı insanları tanıyabilecekleri, İngilizce düşünme ve konuşma pratiklerini artırabilecekleri keyifli bir organizasyondur.
JMUN AMACI NEDİR?
JMUN konferanslarında amaç; öğrencilerimizin Birleşmiş Milletler kapsamında bulunan ülkeler ile ilgili araştırma yapmaları, temsil edecekleri bir ülke belirlemeleri, belirledikleri bu ülkenin temsilcisi olarak, önceden hazırlamış oldukları ülkeye ait ulusal ya da uluslararası problemle ilgili ülkenin çıkarlarını savunmaları, bu konuda görüşlerini sunmaları ve eleştirilere çözümle yanıt verebilmeleridir.
JMUN HEDEFLERİ NELERDİR?
JMUN konferanslarında hedef; öğrencilerimizin dünya meseleleri ile ilgili farkındalıklarının artması, araştırma yapmaları, problem çözme ve müzakere becerileri ile topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmedir.
JMUN KONFERANSLARI ÖĞRENCİYE NELER KATAR?
JMUN konferansları, öğrencilerin Sınav Kolejinde uygulanan geliştirilmiş ve farklılaştırılmış İngilizce eğitimi ile öğrendikleri İngilizceyi toplum karşısında rahatlıkla, üst düzey bir şekilde konuşabilmelerini ve bu anlamda İngilizcelerini geliştirmelerini sağlar. JMUN konferansları ile öğrenciler seçtikleri bir ülkeyi temsil ettikleri için toplum önünde özgüvenli ve profesyonel bir duruş sergileme imkanı bulurlar.
Öğrencilerimizin İngilizce kariyerleri adına attıkları ilk adım olan JMUN konferanslarına katılım sağlayan öğrencilerimize, konferans sonunda dünyanın birçok ülkesinde geçerliliği olan JMUN sertifikası takdim edilir.
GLOBAL CITIZENSHIP SUMMIT
Global Citizenship Summit / Küresel Vatandaşlık Zirvesi Sınav Liseleri İngilizce Etkinlik kapsamında ve tüm Sınav Kampüslerinde oluşturulan bir programla gerçekleştirilmektedir. Program lise öğrencileri için tasarlanmıştır.
Sınav Liselerinde her kademeden öğrenciler takımlar oluşturarak önemli global öğeler olan sosyal, politik, çevre ve ekonomi kategorileri ile bağlantılı 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden birini ya da mümkünse birden fazlasını çözebilecek bir proje tasarlarlar. Takımlar en az iki kişiden en çok ise dört kişiden oluşmaktadır.
Global Citizenship Summit / Küresel Vatandaşlık Zirvesi Projelerle Gerçekleşen Bir Etkinliktir
Sınav Okullarında yapılan etkinlikte, takımlardan temel küresel unsurlarla bağlantılı ve sosyal, politik, çevresel ve ekonomik kategorilere ayrılmış 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden birini veya mümkünse birden fazlasını ele alabilecek bir proje tasarlamaları istenir.
Gruplar 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden en az bir tanesini esas alarak proje gerçekleştirmekle mükelleftirler. Katılımcılar daha sonrasında başvurmak istedikleri dört kategoriden birinde (kendi çözüm buldukları kalkınma hedefi ile alakalı bir kategori olmak şartıyla) diğer gruplarla yarışır. Projeler en az bir kalkınma hedefini çözmeye çalıştığı gibi birden fazla kalkınma hedefine de hitap edebilir. Bu bahsi geçen durum katılımcı gruba avantaj sağlar.
Sosyal, Politik, Çevre ve Ekonomi ana alanlar olup gruplar eşleştirmelerini alakalı oldukları kalkınma hedefi ile ilişkilendirerek yapar. Jüri üyelerinin çoğunluğu o projenin o kategoride yarışabileceğine onay vermesi halinde proje bahsi geçen grupta yarışabilir. Aksi takdirde jüri üyeleri o projeyi farklı bir kategoride değerlendirmek üzere sevk edebilir.
Zirvenin son oturumunda katılımcılar, hazırladıkları projelerin dayandığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi ile ilişkilendirilen kategorilere göre komite odalarına ayrılır ve bu odalarda projelerini sunarlar. Her gruptan bir favori proje seçilir. Bu seçim, o grubun jürisi tarafından (%50-50) ve diğer katılımcıların oylarıyla kesinleşir. Ardından en beğenilen bu 4 proje jüriler ve bütün katılımcılar tarafından değerlendirilir ve içlerinden “Global Citizenship” konseptine en çok uyan seçilir. Bu projeyi tasarlayan grup ödül olarak Avrupa Birliği ile işbirliğimiz kapsamında Belçika sınırlarında Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği Genel Merkezini görebilme şansı ve Brüksel turu ile ödüllendirilir.
Değerlendirmeler yapılırken projenin uygulanabilir ve sürdürülebilir olması, mümkün olduğunca iyi detaylandırılmış ve düşünülmüş olması önem taşır. Ek olarak projeyi sunan grubun takım çalışmasına yatkın, diğer katılımcılara karşı saygılı ve toleranslı, diplomatik tavır ve üsluplara uygun davranıyor olması, yaratıcı ve yenilikçi düşünme, toplum önünde konuşma becerileri gibi unsurlar değerlendirilerek nihai kararlar verilir.
Global Citizenship Summit / Küresel Vatandaşlık Zirvesi Jüri Ekibi
Zirvenin jüri ekibi daha önce ülkemizin ve dünyanın sayılı etkinliklerine katılmış her biri alanında uzman ve tecrübeli isimlerden oluşmaktadır. Her bir üye daha önce ulusal ve uluslararası konferanslara katılmış olup başarıları ödüllerle tescillenmiş tüm Türkiye’de bilinen ve tanınan isimlerdir.
Global Citizenship Summit Başvuru Süreci
Başvuru süreçlerinde Öğretmenler GO Akademi (Gelecek Odaklı Akademi) için sade bir şekilde hazırlanan formu doldururlar. Diğer tüm işlemler GO Akademi tarafından yürütülür. Formun kopyası ayrı bir ek içerisinde kampüslere iletilmektedir.
Katılımcılar program doğrultusunda sosyal, politik, çevre ve ekonomi kategorilerinde alanında uzman jüri üyelerinden de aynı zamanda eğitim alacak olup projelerini bu bağlamda da geliştirebilirler. Öğrenciler alacakları eğitimlerde; Global Vatandaş Konseptini ve buna bağlı olarak kapsam ve gerçekleştirilebilecek unsurlarla alakalı da eğitim uygulaması gerçekleştirirler.
Global Citizenship Summit Amaçları ve Hedefleri
Zirve, öğrencilere araştırma ve sunum, takım çalışması, topluluk önünde konuşma, lobicilik, müzakere, ikna, problem çözme ve kriz-olay yönetimi gibi bir Küresel Vatandaşın yönleriyle ilişkili birçok farklı beceriyi uygulama şansı vermektedir.
Öğrencilerin dünya sorunları hakkında farkındalık düzeylerini artırmak, çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamak ve öğrencilerde sorumluluk bilincini ve akademik ortamda İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek, üniversite ortamına öğrencileri hazırlamak ve Sınav Liseleri aidiyetini artırmak zirvenin amaçlarındandır.
Global Citizenship Summit Ödülleri
Katılımcıların önemli global öğeler olan sosyal, politik, çevre ve ekonomi kategorileri ile bağlantılı 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden birini ya da mümkünse birden fazlasını çözebilecek bir proje tasarlamaları istenir.
Takımlar en az iki kişiden en çok ise dört kişiden oluşabilmektedir.Zirvede en beğenilen 4 proje jüriler ve bütün katılımcılar tarafından değerlendirilir ve içlerinden “Global Citizenship” konseptine en çok uyan seçilir.
Bu projeyi tasarlayan grup ödül olarak Avrupa Birliği ile işbirliğimiz kapsamında Brüksel (Belçika), Lüksemburg ya da Strazburg (Fransa) Avrupa Birliği Genel Merkezini görebilme şansı ve şehir turu ile ödüllendirilir.
2022 Global Citizenship Summit / Küresel Vatandaşlık Zirvesi
2022 Global Citizenship Summit / Küresel Vatandaşlık Zirvesi 26-27 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara Oteli’nde gerçekleştirilmiştir. İki gün süren zirvede öncelikle eğitimler tamamlanmış ardından kategori ayrımları, sunumlar ve değerlendirmeler yapılmıştır.
Jüri, projeyi detaylarına, uygulanabilirliğine ve sürdürülebilirliğine göre değerlendirmiştir. Proje ile birlikte projeyi tasarlayan ve sunan grup, ekip çalışması, diğer katılımcılara saygı, diplomatik tutum, yaratıcı ve yenilikçi düşünme ile topluluk önünde konuşma becerileri açısından da jüri tarafından değerlendirilmiştir.
2023 Global Citizenship Summit / Küresel Vatandaşlık Zirvesi
Kişisel gelişimin ve diplomanın yanında yeteneklerin öneminin gitgide arttığı bir zamanda yaşıyoruz. Tüm dünyada gerçekleşen olaylar, öğrencilerimizin teknoloji ile entegrasyonu ve dil becerilerinin arttırılması adına gelişimi uluslararası eğitim organizasyonları ile daha verimli bir şekilde gerçekleşmektedir. Öğrencilerimizin Uluslararası alanda rekabet edebilmesi ve iyi bir yere gelebilmesi açısından 21.yüzyıl becerilerini kullanmayı öğrenmesi ve hayatında uygulaması şarttır.
Bu kapsamda 01-03 Aralık 2023 tarih aralığında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek Global Vatandaşlık Zirvesi öğrencilerimize hem bu yetkinlikleri kazandırmayı hem de uygulatmayı amaçlar.
İki karşıt düşüncenin, iki grup arasında bir jüri önünde tartışıldığı konuşmalardan oluşan Münazara / Debate, uluslararası alanda bir tartışma türü olarak kabul edilmektedir. Konuşma kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen münazarada bir tez ve antitez bulunur. Münazarada ifade edilen düşünceler, bir hakem kurulu (jüri) önünde, en az iki grup arasında tartışılır.
Münazarada amaç; öğrencilerin ders dışında başka kaynakları okumasını ve incelemesini sağlamak, onların konuşma becerilerini geliştirmek, düşünceler arasında analitik bağ kurmalarını ve düşüncelerini kusursuz bir şekilde dile getirmelerini sağlamaktır. Münazara sayesinde öğrencilerin konuşma yeteneği gelişir, yorum becerileri artar. Bu sayede öğrenciler, farklı konular üzerinde fikir üretme, kendi fikrini savunma becerisi de kazanırlar.
JUNIOR DEBATE - MÜNAZARA ŞAMPİYONASI
Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından biri olan Sınav Eğitim Kurumları Münazara Şampiyonası tüm Sınav Ortaokulları öğrencileri ve öğretmenleri ile düzenlenmektedir.
Sınav Okulları Ortaokullar Münazara Şampiyonası’nın akademik ekibi daha önce ülkemizin ve dünyanın sayılı münazara şampiyonalarına da katılmış her biri alanında uzman ve tecrübeli isimlerden oluşmaktadır. Her bir ekip üyesi daha önce ulusal ve uluslararası şampiyonalara katılmış olup başarıları ödüllerle tescillenmiş Türkiye’de bilinen ve tanınan isimlerden oluşur.
Sınav Okulları Ortaokullar Münazara Şampiyonası Süreci
Sınav Eğitim Kurumları Münazara Şampiyonası sürecinde münazara konuları ve katılımcıların tarafları şampiyona tarihinden bir ay önce öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bildirilir. Tüm katılımcı öğretmen ve öğrencilerimiz Ortaokullar Münazara Şampiyonası ile kusursuz bir şampiyona tecrübesi kazanırlar.
Münazara Ligi için her takımda minimum 3 öğrenci, maksimum 5 öğrenci bulunur. Kampüs katılımı olarak adlandırabilmek için o kampüsten minimum 1 takımın yukarıda belirtilen kişi sayısı şartıyla lige katılıyor olması gerekir. Sınav Okulları Ortaokullar Münazara Şampiyonası, Gelecek Odaklı Akademi (GO Akademi) işbirliği ile düzenlenmektedir.
DESTINATION IMAGINATION (DI)
Destination Imagination programı, takım halinde görev alan öğrencilerin anlık, yaratıcı ve eleştirel düşünmelerini güçlendiren etkin bir kulüptür.
‘Destination Imagination Eğitim Programı’ ile Sınav Okulları öğrencileri sınırsız yaratıcılık, kritik düşünme, iletişim ve takım çalışmaları becerilerini bir üst seviyeye taşıyacak bir tecrübe yaşarlar. Her yıl düzenlenen yaratıcılığın ön plana çıkarıldığı, öğrencilerin fikirlerinin yenilikçi ve özgür olmasını sağlayan Destination Imagination programı ile Proje Tabanlı Öğrenme desteklenmektedir.
Destination Imagination programı ile öğrenciler takım çalışmalarına yönlendirilirler ve ekip çalışmaları desteklenir. Yapılan fikir alışverişleri ve beyin fırtınaları ile öğrencilerin yaratıcılık ve hayal güçlerinde artış olur. Öğrencilerin yaptıkları çalışmalarda zaman yönetimi becerileri gelişir. Öğrencileri geleceğin mesleklerine hazırlayan ve temel becerilerin kazandırıldığı programda gönüllülük de sevdirilir.
Öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri, teknik, temel mühendislik, bilimsel ve doğaçlama gibi çeşitli alanlarda anlık olarak görevlerin yerine getirilmesini içerek yapısıyla katılımcı öğrencilerin ileriki yaşamlarında kullanabilecekleri yeni beceriler edindirmeyi sağlayan eğitim programı olan Destination Imagination programına katılan Sınav Okulları öğrencileri, okullarımızda ingilizce olarak görülen STEM ve STEAM proje ve etkinliklerde kazandıkları yetkinliklerini, uluslararası platformda göstererek kendilerini kanıtlarlar. Destination Imagination programı aynı zamanda öğrencilerin eğlenebildikleri dünyanın en büyük yaratıcılık programıdır.
Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini kullanarak yaratıcılıklarını ön plana çıkarmaları ve olaylara farklı bakış açıları geliştirmelerini hedeflediğimiz kulübümüzde, STEM (Science, Technology, Engineering, Math) hizmeti öğrenimini bir araya getirirken öğrenciler, takımlarında eğlenmeleri, risk almaları, odaklanmaları ve zorluklarla baş etmeleri konularında desteklenirler.
Destination Imagination programında Sınav Okulları öğrencileri seçtikleri görev ve konuya ilişkin çözümler üretmek için takımlarıyla birlikte araştırma yapar, tasarlar ve uygularlar. Görevleri ile ilgili çalışmaların her aşamasında, (problemleri değerlendirdikleri ve gelişimlerini gözlemledikleri yaratıcı süreçte) İngilizce dilini etkin bir şekilde kullanma fırsatı bulurlar. Öğrencilerimiz Destination Imagination çalışmalarında sabır, esneklik, başkalarına ve fikirlerine saygı ve iş birliğine dayalı problem çözme sürecini öğrenirler.
Programda görev alan öğrenciler, sunumlarını önce ulusal platformda yaparlar, dereceye girmeleri halinde sunumlarını, davet edildikleri ‘’Dünya Finalleri’’nde gerçekleştirirler.
FUTURE PROBLEM SOLVING PROGRAM INTERNATIONAL (FPSPI)
Merkez Kolej Anadolu Lisemiz, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Future Problem Solving (FPSPI) yarışması olan uluslararası bir organizasyonda da bir kez “Dünya Birinciliği” ve iki kez “Dünya İkinciliği” kazanmıştır. Bu etkinlikler sayesinde kurumlarımızda hem yabancı dili hem de kültürü gelişmiş dünya vatandaşları yetiştirmek hedeflenmektedir.
Yaratıcılığın öncüsü olarak tanınan Ellis Paul Torrance , Georgia Universitesi Eğitim Psikolojisi Bölüm Başkanıdır. 1976 yılında Georgia Üniversitesi desteği ile FPS’i yıllık akademik program haline getirir. O yıl ABD’de 150 okuldan 3000 öğrenci programa katılır. 1977 yılında programa senaryo yazma programı eklenir. 1983 yılında da CmPS ve 1984 yılında AbPS programa dahil edilir. Bu program çocuklara NE düşüneceklerini değil NASIL düşüneceklerini öğrenmelerine yardımcı olmak için hazırlanmıştır
Tüm dünyada gençlerin yaratıcı ve eleştirel düşünce becerilerini kullanarak olumlu bir gelecek tasarlama ve kurma becerilerini geliştirmek amaçlı her yıl düzenlenen Uluslararası bir organizasyondur.
Öğrencilerin toplumumuzdaki problemler, önemli küresel problemler ve gelecek senaryosu yazma konularında yaratıcı problem çözme becerilerini öğrenmelerine ve uygulamalarına yardım eder.
PROGRAM İÇERİĞİ
FPS Program içeriği üç ana bölümden oluşmaktadır;
Toplumsal Problem Çözme (CmPS– Community Problem Solving)
Öğrencilerin araştırmak için kendi toplumlarındaki (okul, yerel, bölgesel, küresel) seçtikleri bir problem durumunu, gerçek araştırma etkinliğine dönüştürmesidir. Yaratıcı problem çözme sürecini kullanarak durumu analiz edip bir plan geliştirme ve problem için en iyi çözümü uygulamadır. Dünya genelindeki öğrenciler, çevre kirliliğinin temizlenmesinden sokak hayvanlarına yuva bulmaya kadar birçok konuda kendi aksiyon planlarını uygularlar. Aksiyon temelli otantik öğrenme, öğrencilerin tüm disiplinler için eldeki bilgileri kullanma ve eğitimlerine aktif bir şekilde katılmayı desteklemektedir. Öğrenciler toplumlarında pozitif bir farklılık yaratmak için birlikte çalışarak engelleri öğrenir, tanır ve üstesinden gelirler.
Küresel Konularda Problem Çözme (GIPS-Global Issues Problem Solving)
Bazı küresel konular üzerinde çalışmayla öğrencilerin küresel farkındalıkları artmakta ve iş dünyası, ekonomi, bilim ve teknoloji, toplum ve politika gibi belli alanlardaki içerik temelli başlıkları keşfetmektedirler. Verilen bir konu üzerinde titiz bir çalışma sonrasında öğrenciler bir sayfalık gelecek sahnesi analiz ederler. Bu sahne, normal olarak gelecekteki 40 yıl içinde geniş bir konu başlığındaki özel bir konudan kaynaklanan bir durumu anlatırlar. Daha sonra öğrenciler özel proforma kitapçıkları kullanarak 6 basamaklı analizlerini yazarlar.
Senaryo Yazımı (ScW– Script Writing)
Öğrenciler 1500 sözcüğe kadar en az gelecekteki 20 yıl içinde olacak şekilde oluşturacakları bir senaryo yazarlar. Bu “senaryolar” kısa hikâye formatında, araştırmaya dayalı olmaktadır.
6 Basamaklı Problem Çözme Modeli
· Gelecek senaryosundaki sorunları tespit etmek.
· Temel Problemi belirlemek.
· Temel problem için çözümler üretmek.
· Çözüm önerilerini değerlendirmek için kriter geliştirmek
· Çözüm önerilerini kriterlere göre puanlamak.
· Aksiyon Planı geliştirmek.
FPSPI Hedefleri
· Geleceğe yönelik ilgi ve global farkındalık yaratmak
· Karmaşık toplumsal problemleri keşfetmek ve çözümler üretmek.
· Araştırma becerilerini geliştirmek, ve kullanmak.
· Problem çözme stratejilerini öğrenmek ve uygulamak.
· Eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek ve arttırmak.
· Gerçek hayatta karşılaşılan problemler ile ilgilenmek.
· Takım çalışması becerilerini geliştirmek.
· Sözlü ve yazılı iletişimi geliştirmek.
KİMLER BU PROGRAMA KATILMAKTADIR?
Şu anda 41 ülke ve eyalet bu programa kayıtlıdır. FPS’in uluslararası programına her yıl, Avustralya, Yeni Zelanda, Kore, Kanada, Hong Kong, Singapur, Malezya, Japonya, Portekiz, Birleşik Krallık, ABD gibi birçok ülkeden 250.000 kişi katılmaktadır.
Uluslararası yarışmalar her yıl ABD'de bir üniversite desteği ile değişik eyaletlerde yürütülmektedir.
TOEFL Primary
Öğrencilerin İngilizce eğitimini yenilikçi ve özgün olarak şekillendirmeye yardımcı olan, TOEFL® sınavının zengin mirasına ve İngilizce dil sınavlarındaki en iyi uygulamalara dayanan TOEFL Primary® sınavları, 8 yaş üstü öğrencilerimiz için tasarlanmış olup, öğrencilerin gelecekteki başarısı için bir temel oluşturan İngilizce iletişim becerilerini ölçen uluslararası düzeyde en çok kabul gören sınavdır.
TOEFL Junior
TOEFL sınavı her yıl 180 ülkede 50 milyondan fazla, çeşitli amaçlara uygun olarak sınav üreten, değerlendiren ve bunlar üzerine araştırma yürüten Princeton/ABD merkezli Educational Testing Service (ETS) tarafından hazırlanmaktadır.
Öğrencilerin İngilizce eğitimini yenilikçi ve özgün olarak şekillendirmeye yardımcı olan, TOEFL® sınavlarının zengin mirasına ve İngilizce dil sınavlarındaki en iyi uygulamalara dayanan TOEFL sınavları, öğrencilerin gelecekteki başarısı için bir temel oluşturan İngilizce iletişim becerilerini ölçen uluslararası düzeyde en çok kabul gören sınavdır.
TOEFL sınavları belirli bir müfredata, ders kitabına veya çalışma yöntemine dayalı değildir. Bir kitabı ya da kelime listesini ezberleyerek öğrencilerin sınavdan yüksek puan alması hedeflenmez ve sınavlar "geçti / kaldı" sınavları olarak nitelendirilmez. Çünkü, testler öğretmenlerin ve ebeveynlerin öğrenci yeteneklerini ve öğrencilerin bundan sonra neler öğrenebileceklerini anlamalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Öğrencilerin İngilizce eğitimini yenilikçi ve özgün olarak şekillendirmeye yardımcı olur, TOEFL® sınavının zengin mirasına ve İngilizce dil sınavlarındaki en iyi uygulamalara dayanır.
TOEFL Junior® sınavları, 12 yaş üstü öğrencilerimiz için tasarlanmıştır ve öğrencilerin gelecekteki başarısı için bir temel oluşturan İngilizce iletişim becerilerini ölçen uluslararası düzeyde en çok kabul gören sınavdır.
TOEFL Junior® sınavları TOEFL PRIMARY STEP 2 (Kolej Ortaokul 5-6) ve TOEFL JUNIOR STANDARD (Kolej Ortaokul 7-8) için iki farklı düzeyde yapılmaktadır.
Side to Side Eğitim Portalı Nedir?
Side to Side Eğitim Portalı, Sınav Eğitim Kurumlarına ait, İngilizce Koordinatörlüğü tarafından oluşturulmuş, İngilizce materyallerini kapsayan ve tamamı özgün içeriklerden oluşan bir İngilizce eğitim portalıdır. Dünya üzerinde eğitim öğretim faaliyetleri ile en üst sıralarda olan ülkelerin modern eğitim sistemlerini teknoloji ile buluşturdukları bu trend Sınav Eğitim Kurumlarında da kullanılmaktadır.
Sürekli güncellenen Side to Side Eğitim Portalı, geleceğin eğitim vizyonunu kucaklamayı ilke edinmiş Sınav Eğitim Kurumlarında İngilizce öğrenmeyi hem kolaylaştırmış hem de eğlenceli hale getirmiştir. Web tabanlı çalışan yazılımımız için geliştirilen eğitim neslerimizin tamamı A1-B2 Dil Pasaportu seviyelerine uygun olarak hazırlanmıştır.
Side to Side, İngilizce Öğrenmenin En Eğlenceli Yolu!
Side To Side programımızla “İngilizce’yi anlatan değil, öğreten bir okul” olduğumuzu vurguluyor, İngilizce’yi çocuklarımıza anadilleri gibi öğretiyoruz. Unutulmamalıdır ki anlatılanlar hafızada kalmayabilir ancak yaşananlar mutlaka kalacaktır. Bu sebeple, öğrencilerimize okul içerisinde ve verilen ödev ve projeler sayesinde okul dışında İngilizce ile iç içe olma fırsatı sağlıyoruz.
Sınav Anaokullarında İngilizce eğlenerek, oynayarak ve yaşayarak kolay bir şekilde öğrenilmektedir. ‘Side to Side’ programı sürece dayalı İngilizce - Türkçe aktiviteleri ve erken okuma yazma etkinliklerini kapsar. Sınav Koleji Anaokullarında çocuklarımızın bir bütün olarak gelişimi hedeflenir. Çocuklarımızın öğrenim hayatları boyunca keyif alabilecekleri, oyun temelli eğitim modelleri ile bilişsel gelişime destek olacak etkinliklerin planlanması yapılır. Böylelikle çocuklarımızın akademik becerilere hazır olmaları sağlanır.
Sınav İlkokulları, uyguladığı ‘Side to Side’ eğitim programı ile öğrencilerin İngilizceye yoğun olarak maruz kalmaları sonucunda kalıcı bir şekilde İngilizceyi öğrenmelerini hedeflemektedir. Yabancı bir dili tam olarak öğrenmenin gerçekleşebilmesi için 400 kez tekrarlanması gerektiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
1.ve 2.sınıflarımızda tam Side to Side programı uygulanmaktadır. Side to Side Programının ilk ve en önemli ayağı okuldaki çift öğretmen sistemimizle başlar. Her sınıfımızın bir anadil sınıf öğretmeni bir de İngilizce sınıf öğretmeni bulunmaktadır. Bu da öğrencilerimize tıpkı anadillerini öğrenirken olduğu gibi İngilizce’yi ihtiyaç duyarak kullanma fırsatı sunar. Böylece, İngilizce öğrencilerimiz için günlük yaşamın bir parçası olur ve İngilizce iletişim kurmak Türkçe konuşmak kadar doğal hale gelir.
3.sınıflarımızda PBL (Project Based Learning) programı uygulanmaktadır. Proje tabanlı eğitim ve Steam sistemi tüm dünyada oldukça popüler olup öğrencilerimiz üzerindeki olumlu etkisi Side to Side PBL programımızla kanıtlanmıştır. Bu program alt yapımızla 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmekteyiz.
4. sınıflarımızda ise Oxford International Curriculum uygulanmaktadır. Oxford International Curriculum, Oxford Üniversitesi Yayınevi tarafından geliştirilmiş, öğretme ve öğrenmeye yeni bir yaklaşım sunan uluslararası bir müfredattır. Program, öğrencilerin gelecekte akademik, kişisel ve kariyer başarılarını sağlayabilmeleri için gerekli olan “İyi Olma Hali’’, “Sosyal ve Duygusal Öğrenme”, “Küresel Beceriler” ve “Yaşam Becerileri” müfredatlarını programlarına dahil eden uluslararası bir programdır.
Oxford Uluslararası Müfredatı, 4.sınıfta uygulanmaya başlanır ve bu sayede, ortaokul ile bağ kurularak öğrencinin, tüm ortaokul boyunca müfredata devam etmesi sağlanır.
‘Side to Side’ programı çerçevesinde ilköğretim 1. 2. ve 3. sınıflardaki İngilizce eğitim programı ‘Oyun Temelli Yaklaşım’ üzerine kuruludur. İlkokul 1. ve 2.sınıfta anadil öğretmeni ile beraber olarak İngilizce öğretmeni de derslerde bulunur. Bu şekilde İngilizce öğretimi ile diğer derslerin ve okul yaşantısının bütünleşmesi sağlanmaktadır.
Sınav İlkokullarında ‘İngilizce Konuşarak Öğrenilir’ düşüncesinden hareketle anaokulundan itibaren uygulanan ‘Side to Side ‘ eğitim programı uygulanır. Bu programla İngilizce öğrenimi üzerindeki negatif tabu yıkılarak, öğrencilerin rahat ve doğal bir şekilde İngilizce öğrenmeleri sağlanır.
Sınav İlkokulları İngilizce eğitimi, öğrencilerin düşüncelerini kanıtlar göstererek, yazılı ve sözel olarak kendisini özgürce ifade edebilen, okuduğu ya da dinlediği materyallerden edindiklerini, kendi düşünceleri ile birleştirerek, İngilizce sözlü ya da yazılı olarak ifade edebilen, görüntülü ya da yazılı basında yer alan İngilizce yayınları ve dinlediği olayları ayrıntılı şekilde anlayarak takip edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefler. Yabancı dil öğreniminin, aynı anadili öğrenmek gibi, etkin şekilde 0-10 yaş aralığında gerçekleştiğini düşünürsek ‘Side to Side‘ programının vazgeçilmez bir eğitim anlayışı olduğu çok daha iyi ortaya çıkmaktadır.
Öğrenciler ders aralarında, yemek salonunda ya da bahçede oyun oynarken ilgili ders öğretmenleri ile İngilizce iletişim kurarlar. İngilizce öğretmenleri gün içerisinde öğrencilerle İngilizce konuşarak anlaşırlar. Böylelikle öğrenciler gün içerisindeki ders haricindeki zamanlarda da yoğun olarak İngilizceye maruz kalırlar ve karşıdaki öğretmenleri ile iletişim sağlayabilmek için İngilizce konuşmaları doğal olarak sağlanmış olur.
Sınav İlkokullarında Connections adı verilen İngilizce Bağlantı Dersleri, ilkokul 1. 2. 3. ve 4. sınıflarda verilir. Connections dersinde İngilizce ve Anadil öğretmeni aynı anda sınıfta bulunurlar. İngilizce Koordinatörlüğü tarafından programa entegre edilmiş bütünleşik yapıya sahip ‘Tam Öğrenme Modelli’ eğitim anlayışıyla iç içe giren Connections derslerinde, öğrencilerin günlük İngilizce faaliyetlerinden profesyonel kullanıma uygun öğrenme yolunda Anadil Programları ile paralel yapıda ilerlemektedir. ‘Connections’ bağlantı derslerinde günlük temel İngilizce eğitimi, sağlam temelli akademik İngilizce eğitimi ve öğretiminin birbirini tamamladığı bir program uygulanır.
Sınav Koleji İngilizce Koordinatörlüğü tarafından titizlikle oluşturulan İngilizce programı, günlük temel İngilizcenin, sağlam temelli akademik İngilizce eğitimi ve öğretimi ile desteklenerek birbirini tamamladığı bir program ile verilmektedir.
Üst düzey düşünme becerilerini geliştiren, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını içeren Tam Öğrenme Modeli çerçevesinde, tüm öğrenciler başarılı olma yolunda hazır hale getirilmektedir. İngilizce ve Anadil öğretmeni bu anlamda derslerde ve ders aralarında her öğrenciyle yakından ilgilenir. İngilizce öğretiminde teorik eğitimi anlayışından uzak bir program ile tasarlanan Connections Bağlantı Dersleri ile pratik ve akademik eğitim doğal öğrenme çerçevesinde bir arada verilmektedir.
Sınav Koleji İngilizce Eğitim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan İngilizce eğitim programımızla paralel bir şekilde hazırlanan OUTSIDE online portalında, yabancı dildeki ‘Quality English’ , ‘Starters’, ‘Movers’ ve ‘Flyers’ 4 temel dil becerisinin okul dışında, ev ortamında da pekiştirilmesi sağlanmaktadır.
Outside online portalı, ilköğretimde de devam etmektedir. Sınav Koleji öğrencileri, belirli aralıklarla okulda tamamladıkları portfolyo çalışmalarını ve kazanımlarını dijital platformda görme ve ilerletme imkanı bulmaktadır. Her öğrenciye özel olarak verilen şifre ve kullanıcı adlarıyla yapılmakta olan dijital platform sayesinde, öğrenci kendini değerlendirme ve geliştirme imkanı yakalar. Yükümlülüklerinin farkında olan öğrenciler akademik hayatlarında başarıyı çok daha kolay bir şekilde yakalamaktadırlar.
Sınav İlkokulları öğrencilerinin İngilizce Dil Yeterlilikleri, okulun kendi bünyesinde bulunan Yabancı Dil Eğitim Koordinatörlüğü tarafından objektif olarak değerlendirilir. Kurum değerlendirme sınavlarının yanı sıra uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığı ile öğrencilerin dinlediğini anlama, okuduğunu anlama, kelime bilgisi, ingilizceyi doğru şekilde kullanma bilgisi ölçülür.
Sınav İlkokullarında öğrenciler, kolej bünyesinde verilen özel eğitim sayesinde uluslararası yarışmalarda başarı sertifikaları almaktadır. Öğrenciler, uluslararası yarışmalara katılarak yaptıkları çalışmalar dışında, İnteraktif İngilizce günleriyle de sene boyunca her ay farklı bir ürüne imza atarlar.
ENGLISH TESTING & MATERIAL OFFICE
İngilizce eğitim öğretim sürecini zenginleştirmek ve geliştirmek amacıyla kurulan EnglishTesting & Material Office, Sınav Koleji akademik danışmanlar, eğitim koordinatörleri ve alanında uzman İngilizce öğretmenlerinden oluşur.
English Testing & Material Office, akademik tüm özgün eğitim materyallerini okul içinde üretmeyi hedefler. Öğrencilerin İngilizce dersinde kullandıkları kitaplar, etkinlik sayfaları ve sınavların birçoğu kurum içinde oluşturulan English Testing & Material Office'de hazırlanır. Hazırlanan bu ürünler okulda uygulanan İngilizce sistemine birebir uyumlu tam ihtiyacı karşılayacak şekildedir.
Öğrencilerin ders içinde öğrenme ve öğretme ortamlarında edinmiş oldukları bilgi ve becerilerin pekiştirilmesine yönelik rutin ödevlendirme kitapçıkları hazırlanır. Örtük öğrenme ile burada hedeflenen, öğrenme sürecinin rutin görevlerle pekiştirilmesidir.
Proje çalışmalarıyla desteklenen ve 21. yüzyıl öğretilerini kapsayan proje temelli görevlendirmeler ise öğrencinin hem yaparak yaşayarak öğrenmesini hem de öğrenmeyi içselleştirmesini sağlar.
English Testing & Material Office bünyesinde öğrencilerin İngilizce seviyelerini tespit etmek ve tamamlama çalışmaları için gerekli olan sınavlar da hazırlanır. Bu birim aynı zamanda İngilizce eğitiminin ölçme-değerlendirme sistemi olarak da çalışır.
English Testing & Material Office’te periyodik değerlendirmeler ve sınavlarla öğrenme sürecinin işlevselliği ve tam öğrenme modeli ile eksik kazanımların tamamlanması hedeflenir. Kazanım tamamlama tespiti ile öğrencilerin öğrenme süreci üç boyutlu bir hal alır ve yaşayan öğrenme, yani aktif öğrenim süreci desteklenir. Öğrencinin de kendi gelişimini, CEFR (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) temel alınarak yapılan her türlü ölçüm aracı sayesinde uluslararası kriterlere göre takip edebilmesini sağlar.
Öğrenme sürecinde “Öğrenen Odaklı Yabancı Diller Eğitim ve Ölçme Değerlendirme Sistemi” ile ayrıcalıklı programımız dahilinde, Sınav kolejlerinde İngilizce’yi hem anlayan hem konuşan öğrencilerin yetiştirilmesi formülümüzde gizlidir.
Eğitim Kademelerine Göre İngilizce Materyaller
Sınav Koleji Anasınıflarında işlenen Stop Wait Go kitabını, İlköğretimde Tricky Words 1-2, Side to Side School Study ve Side to Side PBL 1-2 kitaplarımız takip etmektedir.
Sınav Koleji İlköğretim öğrencileri sorumluluk bilinci kazandırılarak yetiştirilirler. Bu anlamda 1. sınıftan 4. sınıfa kadar öğrencilerimizin dil becerilerindeki ilerlemelerini takip edecekleri Track Light Portfolio bulunmaktadır. Bu sayede öğrenciler kendi gelişimlerini değerlendirme yeteneği kazanırken aynı zamanda mesuliyet duygusunun da kazanımı ve gelişimi sağlanmaktadır.
Sınav Koleji İlkokulu içinde oluşturulan tüm İngilizce eğitim materyalleri, İngilizce Koordinatörlüğü Başkanlığında English Testing & Material Office departmanında oluşturulur. İngilizce ders kitapları ile bağlantılı olarak yürütülen özgün ve yaratıcı İngilizce eğitimimiz sayesinde öğrencilerimiz kendilerine güven duyarlar, İngilizceyi doğal yaşam ortamında, rahat ve çekinmeden öğrendikleri için uluslararası sınavlarda da başarılı olmaktadırlar.
EnglishTesting & Material Office, kolejlerde en çok şikâyet konusu olan “İngilizce kitapları pahalı” sorununa belli bir oranda çözüm getirmektedir. Sınav Koleji English Testing & Material Office'de uzman yazarlar ve İngilizce öğretmenleriyle birlikte hazırlanan dokümanlar baskılı ve dijital olarak tüm öğrencilere ulaştırılır. Sınıflardaki akıllı tahtalarda da hazırlanan bu içerikler kullanılır.
Sınav Kolejinde yabancı dil, özellikle de ingilizce eğitimi, gerçek bir “Kolej” olmanın bilinci ve sorumluluğu ile verilir. Bu yüzden Sınav Koleji yabancı dil eğitimi, alanında dünyanın en büyük akreditasyon kuruluşu EAQUALS tarafından akredite edilmiştir. Ayrıca ingilizce eğitiminde kullanılan tüm içerik ve kazanımlar başta CEFR olmak üzere uluslararası norm ve standartlara göre yapılandırılmıştır.
Sınav Kolejinde farklı seviyelerdeki öğrencilerin gereksinimlerine göre özel müfredat oluşturulur. Bu müfredat konu bazlı iletişim, yaratıcılık, eleştirel düşünme, araştırma teknikleri, bireysel, grup ve proje çalışmalarına dayanır.
Sınav Kolejleri İngilizce dil eğitiminde;
• Düşüncelerini kanıtlar göstererek İngilizce yazılı ve sözlü özgürce ifade edebilen,
• Görüntülü ya da yazılı basında yer alan İngilizce yayınları ve dinlediği olayların ayrıntılarını anlayarak takip edebilen,
• Okuduğundan ya da dinlediklerinden edindiklerini, kendi düşünceleriyle birlikte, İngilizce sözlü ve yazılı olarak ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefler.
Sınav Kolejleri sadece İngilizcenin dilbilgisi kısmını öğretmeyi değil, dili kültürel bağlamda da özümsetebilmeyi, dünya üzerindeki farklı yaşam tarzlarını ve kültürlerini inceleyerek her birine karşı saygılı ve hoşgörülü davranışı hayata geçirmelerine öncülük etmeyi amaçlar. Ayrıca Sınav Kolejlerinde öğrencilerin seçimine göre ikinci yabancı dil eğitimi verilmektedir.