Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde akademik sistem ‘’İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapısıdır’’ anlayışına göre şekillenmektedir.Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde, akademik eğitim iki aşamada gerçekleşmektedir; 9 ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile birlikte temel akademik daha ön plana çıkmaktadır. Değerler Eğitimi ve After School kapsamında yer alan kültür, sanat, spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları da sürdürülmektedir. 11 ve 12. sınıfta ise üniversiteye geçiş sınavı olan TYT, AYT VE YKS hazırlık çalışmaları bu dönemde ciddi bir ivme kazanır. Her hafta düzenli uygulanan TYT, AYT, YKS ile ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde akademik bir program izlenir. 11. ve 12. sınıfta İngilizce eğitimi ve temel akademik eğitimden ödün verilmeden işlenen derslerle bir bütün olacak şekilde eğitim yoğun bir şekilde devam eder.
Sınav Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Okulumuz Üniversite Sınavlarında Türkiye Birinciliği derecesine sahiptir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilmektedir.
Sınav Liselerinde akademik sistem ‘’İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapısıdır’’ anlayışına göre şekillenmektedir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde, akademik eğitim iki aşamada gerçekleşmektedir;
Birinci aşama; 9 ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile birlikte temel akademik daha ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte, Değerler Eğitimi ve After School kapsamında yer alan kültür, sanat, spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları da sürdürülmektedir.
İkinci aşama; Üniversiteye geçiş sınavı olan TYT, AYT ve YKS hazırlık çalışmaları 11. ve 12.sınıfta ciddi bir ivme kazanır. Her hafta düzenli uygulanan TYT, AYT, YKS ve ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde akademik bir program izlenir. 11. ve 12. sınıfta İngilizce eğitimi ve temel akademik eğitimden ödün verilmeden işlenen derslerle bir bütün olacak şekilde eğitim yoğun bir şekilde devam eder.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Grup Belirleme ve Ders Sınavlarının yanı sıra 10, 11 ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır.Yine belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde 9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi, 11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi ve 12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır.
Sınav Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Okulumuz Üniversite Sınavlarında Türkiye Birinciliği derecesine sahiptir.
Öğrencilerin en çok bu dönemde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilmektedir. Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmen, her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ederler. Rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenirler ve meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yaparlar ve destek verirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilmektedir.
‘SINAV’ OKULU
Sınav Dergisi Dershanelerinin birikimiyle okul içinde sınavlara hazırlık uygulamasını ilk defa tam anlamıyla Sınav Koleji başlatmıştır. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde hiçbir öğrencinin ayrıca dershaneye gitmesine gerek kalmamaktadır. Okullar arası yapılan sınavlarda öğrencilerimiz Türkiye birinciliği yakalamaktadırlar.
Sınav Liseleri, Sınav - Okul Konseptini yıllardır başarıyla uygulamaktadır. Başarısı kanıtlanmış, okul+kurs uygulamasından hareketle hem okul derslerine hem de üniversiteye en iyi şekilde hazırlamak için eksiksiz eğitim vermektedir.
DERS - ÖDEV - ETÜT - SINAV
Sınav Liselerinde ders dağılımları, öğrencilerin okul derslerinin yanında sınavlara tam olarak hazırlanacakları ve başka herhangi bir desteğe gerek duymayacakları şekilde düzenlenir. Sınav Liselerinde dersler Sınav Yayınlarının özel olarak hazırladığı “Konu Anlatımlı Modüller” ve “Soru Bankası Modülleri”nden işlenmektedir. Bunun için tam gün uygulamasıyla daha fazla ders, daha fazla etüt ve daha fazla sınav yapılır.
Sınav Liselerinde, Sınav Dergisi Dershanelerinde olduğu gibi, test pratiğini artırmak, başarıyı ölçmek ve eksik kazanımlarını ayrıntılı analizlerle tespit etmek amacıyla sık sık deneme sınavları uygulanır. Ders ve sınavlara tüm öğrenciler; ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümüne ise belirlenen öğrenci ya da sınıflar mutlaka katılır. Etüt ve ek çalışmalar öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre okul tarafından belirlenir.
DERS
Ders ve sınavlara tüm öğrenciler girerken; ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümüne ise belirlenen öğrenciler ya da sınıflar mutlaka katılmaktadırlar.
ÖDEV
Sınav Liselerinde yoğun programı yetiştirmek ve öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için okuldaki ders ve etütlerin yanında bireysel çalışmalara ve ödevlere önem verilir.
Öğrencilerin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla, haftalık ders programından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir. Haftalık ders programında ilgili dersin ilk saati mutlaka ödev kontrolü için ayrılır. Ödevlerini yapmayan öğrencilerin ödevleri (miktarı artırılarak) ek çalışma saatinde tamamlatılır.
“Soru Bankası Modülleri”nden ve diğer yayınlardan, öğrencinin haftalık ders programı göz önünde bulundurularak günlük ödevler verilir. Ayrıca ders öğretmenleri tarafından ev çalışması şeklindeki başka etkinlikler de yaptırılır ve günlük ödevlerin tamamı hafta içi kontrol edilir.
2-Haftalık Ödevler:
“Haftalık Ödev Fasikülleri”nden her ders için ayrı ayrı olmak üzere Cuma günleri verilir ve haftalık verilen ödevlerin kontrolü ilgili ilk derste Ödev Kontrol Saatinde yapılır. Ödev değerlendirmeleri SınavNET üzerinden veli ile paylaşılır.
3-Dönem Ödevleri:
Dönem konularını kapsayacak şekilde hazırlanan “Ara Tatili ve Yaz Tatili Ödev Fasikülleri”nden her dönemin sonunda karneyle birlikte verilir ve kontrolü yeni dönemin başında yapılır.
ETÜT
Etütler ve ek çalışmalar öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre belirlenir. Mevzuatın öngördüğü gün ve saatler dışındaki çalışmalar “Yetiştirme Kursu/Etkinlikler” kapsamında yapılır.
SINAV
Okulumuzda Grup Belirleme ve Ders Sınavlarının yanı sıra 10, 11 ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır. Belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır. 9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi, 11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi ve 12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır.
Sınav Liselerinde “telafi sınavları” hariç, tüm “yazılı sınavlar” ve “deneme sınavları” Sınav Genel Merkezi tarafından hazırlanır ve öğretmenlerin katılımıyla Türkiye genelinde uygulanır. “Yazılı sınavlar” öğretmenler tarafından deneme sınavları ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Sınav Liselerinde sık sınav uygulamaları ile sınav çözümleri ayrıca yapılır.
‘YAZILI’ Sınavları : Ders saati sayısına bakılmaksızın tüm derslerden her eğitim- öğretim döneminde en az 2 klasik yazılı Sınav Genel Merkez tarafından hazırlanarak okullara gönderilir.
‘DENEME’ Sınavları : 10, 11 ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır. Belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır.
Ders Deneme ve TYT-YKS Deneme Sınavları ;
9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi,
11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi,
12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır.
‘GRUP BELİRLEME’ Sınavları :Gruplar belirlenirken 10, 11 ve 12. sınıflar için Hazır Bulunuşluk Sınavı esas alınır. Sınıflar “Homojen” olarak gruplandırılır. Sınıf değişiklikleri kasım ayının sonuna kadar (sınavlar dikkate alınarak) gerçekleştirilir.
Sınav Liselerinde Deneme Sınavları
Öğrencilerimiz dönem başı itibari ile Sınav Koleji Genel Merkezi tarafından belirlenen sınav takvimi doğrultusunda deneme sınavlarına girmeye başlarlar.Eğitim Öğretim yılı Sınav Takvimi öğrencilerimiz ve velilerimiz ile dönem başından itibaren paylaşılır. Tüm öğrenci ve velilerimiz öğrencimizin yıl boyunca ne zaman deneme sınavına gireceğini bilirler.
Sınava dört hafta kala 12. sınıf YKS öğrencileri yoğun bir kamp dönemine girerler.
ÖSYM tarafından yapılan gerçek YKS sınavından bir gün öncesine kadar (son iki hafta deneme sınavları sınavdan bir gün önceye kadar) her gün yapılır.
Sınav Kolejinde tüm deneme sınavları gerçek saatinde ve gerçek sınav kuralları ile uygulanır.
YKS sınavlarından en az iki hafta önce ilgili gruplardaki öğrencilere “Gerçek Mekân Gerçek Sınav” uygulaması yapılmaktadır.
Öğrenciler Türkiye geneli olan yoğun katılımlı deneme sınavlarına (TÖDER-ÖZDEBİR sınavlarına) okulda girme imkânı bulurlar.
Sınav Liselerinde Deneme Sınavları Öğrenciye Nasıl Bir Fayda Sağlar?
Sınav provası yapmak, ilk kez karşılaşılacak gerçek bir sınav ortamın bilinmeyen yönlerini ortadan kaldırmak, sınavda hata yapmamak, gerçek sınavda zamanı ve stresi etkin yönetebilmek için çok gereklidir. Gerçek sınavdan önce deneme sınavına giren öğrenci gerçek sınavda ne yapacağını bilir. İşte bu yüzden Sınav Kolejlerinde Deneme Sınavlarına ayrı ve büyük bir önem verilir.
Sınav Liselerinde Deneme Sınavlarının Faydaları
Deneme Sınavları;
Öğrencilerin gerçek sınava girmeden önce gerçek sınav provası yapmasını sağlar.
Öğrencinin sınav stresinin üstesinden gelmesini ve sınav kaygısını azaltmasında destek sağlar.
Zamanı iyi kullanabilmesini ve yönetebilmesine yardımcı olur.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan ÖSYM tarzı sorulara aşina olmasını sağlar.
Yeni nesil sorularla rekabeti artırır.
Deneme sınavlarına düzenli olarak katılım sağlayan bir öğrencinin başarı grafiğini daha iyi görmesine yardım eder.
Öğrencinin başarısını ölçmek ve öğrencinin sınav sonuçlarında eksik olduğu konular için eksik yanlarını analiz etmeye yardımcıdır.
Öğrencinin eksik olduğu konuların belirlenmesinde ve öğrenci takibinde mentör ve rehber öğretmenlere olumlu etkileri bulunur.
Öğrencinin başarı grafiğinin analizi yapılarak gelişimleri desteklenir.
Sınav Liseleri İngilizce Programımızla öğrencilerimizin; İngilizceyi severek öğrenmelerine, İngilizce dilini kullanırken kendilerine güvenmelerine, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine, kültürel öğrenme yoluyla farklı kültürleri tanımalarına ve edindikleri kazanımları birer yaşam becerisine dönüştürebilmelerine olanak sağlamaları hedeflenmektedir. Ayrıca Sınav Liseleri öğrencilerimizin İngilizce dilini yetkin kullanmalarına destek olarak öğrencilerimizi geleceğin mesleklerine hazırlayan, dili aktif kullanan özgüveni yüksek “Dünya İnsanları” yetiştirilmektir.
Sınav Liselerinde İngilizce dersleri Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) prensiplerine göre düzenlenmiş olan müfredat ve ölçme-değerlendirme kriterlerini temel alarak uygulanmaktadır. Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) tanımına göre, ‘C1 düzeyinde İngilizceye sahip bireyler’ çok çeşitli, zor metinleri ve konuşmaları anlayabilir, çoğu durumda kendini akıcı olarak ifade edebilir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki yabancı dil hedefi, gerek yurt dışında gerekse Türkiye’de öğretim dili İngilizce olan üniversiteler ve fakültelerde okuyacak öğrencilerin, hazırlık sınıflarını atlayarak, direkt olarak bölümlerinde okumaya başlamaları için uygun bir düzeye gelmelerini sağlamaktır.
OXFORD PLACEMENT
“OXFORD PLACEMENT” ile öncelikle tüm öğrencilerimizin hazır bulunuşlukları saptanmaktadır. OXFORD PLACEMENT TEST, İngiltere merkezli ve dünyanın en büyük eğitim firması olan Oxford tarafından geliştirilen yapay zeka teknolojisi ile öğrenenlerin dil becerisini hatasız ölçüp değerlendiren bir dil sınavıdır. Yapay zeka teknolojisi sayesinde sınav bitiminde sistem tarafından her bir öğrenci için objektif, net ve detaylı bir değerlendirme raporu oluşturulmaktadır. Bu rapor öğrencinin uluslararası standartlarda İngilizce dil seviyesini gösterirken aynı zamanda dil gelişiminin devam etmesi için öneriler de sunmaktadır. Oxford Placement Test (OPT) öğrencilerin eksiklerini görmek, tamamlama çalışmaları yapabilmek ve velilerimize yıl sonunda gelişimini gösterebilecek Uluslararası tanınırlığı olan bir sınavdır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki İngilizce Programımızın bir parçası olan OPT (OXFORD PLACEMENT TEST) ölçme değerlendirme sınavı, sene başı ve sene sonunda olmak üzere iki kez online olarak uygulanmaktadır. Uluslararası yeni nesil ölçme değerlendirme aracı olan bu sınav, süreç içerisinde öğretmenlerimiz tarafından farklılaştırılmış bir eğitim sunmamıza olanak sağlamaktadır. Bu testte alınan puanların başarı ya da başarısızlık olarak değerlendirilmesi gerek dil eğitimi açısından gerekse pedagojik açıdan doğru bir yaklaşım olmamaktadır. Öğrencilerimiz kendi bireysel dil gelişim yolculuklarında çaba ve performansları ile değerlendirilmektedir.
9. ve 10. Sınıflarda Core ve IGCSE ESL Programı
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki 9 ve 10. sınıflarda 10 saatlik programımız Core ve IGCSE ESL olarak planlanmıştır. Core derslerimizde öğrencimizi genel İngilizce programı devam ederken IGCSE ESL derslerinde ise okuma ve yazma becerileri sadece öğrencilerin İngilizce seviyelerini geliştirmekle kalmaz, 21. yüzyıl becerileri arasında bulunan eleştirel düşünmeyi de destekler.
9. ve 10. Sınıflarda IGCSE ESL Programı
Sınav Anadolu ve Fen Liselerindeki öğrencilerimiz hazır bulunuşluk düzeyine göre 9. ve 10. sınıfta Uluslararası programımız olan IGCSE ESL Programına dahil edilirler. IGCSE ESL İngiltere başta olmak üzere, dünya çapında lise seviyesinde uygulanan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından kabul gören akademik yeterlilik programıdır.
Oxford International GCSE ESL(International General Certificate of Secondary Education), öğrencilerin bir konu hakkında bilgi edinmelerinin yanı sıra bilgiyi gerçek hayatta nasıl kullanabileceklerini de kapsayan 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış üst düzey bir programdır.
Oxford International GCSE ESL, anadili İngilizce olmayan lise öğrencilerinin, üniversite yaşamlarında ve iş hayatında ihtiyaç duydukları akademik İngilizce dil becerilerini edinmelerini amaçlayan dünyanın en önde gelen eğitim ve öğretim programlarından biridir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde zorunlu olarak IGCSE ESL (English as a Second Language) verilmektedir.
Zorunlu olarak verilen IGCSE ESL (English as a Second Language) sınavından belirlenen baremin üzerinde alan öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak AS / A LEVEL Programlarına dahil olarak Çift diploma almaya hak kazanabilirler.
11. Sınıflarda PTE Akademi
11. Sınıfta ise Uluslararası kapıları araladığımız öğrencilerimize Ulusal anlamda da destek olabilmek adına “Üniversitelerde Hazırlık Atlama” Programımız yer almaktadır. “PTE Akademi” ile öğrencilerimize hem Uluslararası hem de Ulusal Üniversitelerde hazırlık atlama imkanı sağlamaktayız.
PTE Sınavı YDS , IELTS ve TOEFL'a göre çok daha kolay, hedeflediğiniz skoru almak için kısa sürede sonuç veren bir sınavdır. Sınav, anadili İngilizce olmayan ve akademik İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak zorunda olan katılımcıların dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru bir şekilde ölçer.
PTE Academic, üniversiteler, yüksek eğitim kurumları, devlet birimleri ve akademik İngilizce gerektiren kurumlar için katılımcıların dil becerilerinin gerçek ölçümlerini sağlar. PTE Academic, Mezuniyet Yönetim Kabul Konseyi (Graduate Management Admission Council) tarafından desteklenmektedir.
PTE Sınavı, TOEFL IBT, YDS'ye alternatif bir sınav olup, YÖK tarafından eşdeğerliği bulunan bir sınavdır. IELTS sınavının YÖK denkliği kalkmıştır. PTE Sınavı ayrıca pek çok yabancı üniversite tarafından da eşdeğerliliği bulunan bir sınavdır.
SINAV GLOBAL
Çevrimiçi Platformlar, lise öğrencilerimizin okulda öğrendiklerini evlerinde eğlenceli ve verimli bir şekilde pekiştirmelerini sağlamak, teknolojiyi dil öğrenimine entegre ederek interaktif bir öğrenme ortamı yaratmak amacıyla kullanılmaktadır. Bütün bunlara ek olarak, öğrenci ve öğretmenler tarafından kullanılan son derece güvenli bir eğitim platformu olan SINAV GLOBAL platformu okulumuzda faaliyet göstermektedir.
Zengin içerik grupları ile hem öğretmen hem öğrenci için kapsamlı bir kaynak olan SINAV GLOBAL, kullanıcılarına benzersiz bir öğrenme deneyimi sunar. Video dersleri, sesli okuma kitapları, uzaktan sınav içeriği, ödev tasarlayabilme ve öğrencinin gelişimini takip etme özellikleri SINAV GLOBAL'in sunduğu avantajlardan sadece birkaçıdır.
SINAV GLOBAL’ de Neler Var?
SINAV GLOBAL Platformu zengin içerik grupları ile öğrenciler ve öğretmenler için kapsamlı bir kaynaktır. Level A1-C2 İngilizce dersleri, video dersler, ödevlendirme, uzaktan sınav, online ölçme, öğrenci takibi, detaylı raporlandırma, sesli okuma kitapları, videolu konferans, SINAV GLOBAL Platformu’ nun sunduğu avantajlardan sadece birkaçıdır.
English Now!
SINAV GLOBAL Platformu içinde bulunan başlangıç ile orta seviye arasındaki öğrenciler için hazırlanmış olan English Now! - İnteraktif İngilizce Kursu Serisi, öğrencilerin çalışmaya ayırdığı zamanı etkin şekilde kullanılmasını sağlayarak, günlük dil kullanımını destekleyerek iletişim becerilerinin gelişmesini sağlar.
Her bir konuda dört dersten oluşan English Now! serisi, sunduğu multimedya, kelime ve dilbilgisi özellikleriyle bağlamsal öğrenmeyi desteklerken, öğrencinin İngilizce’yi gerçek hayatta da kullanabilmesini amaçlar.
VLP - İnteraktif Video Dersleri
VLP - İnteraktif Video Dersleri günlük konuşma dilini sınıf içine taşıyan dijital öğrenme deneyimidir. SINAV GLOBAL Platformu içinde bulunan VLP’ de video dersleri, öğrencilere, uzaktan eğitimle beraber sınıf içi çalışmalarına uyum sağlayan esnek bir öğrenme tecrübesi kazandırır. İnovatif video dersleri, video bloglar, Youtube videoları ve belgeseller üzerinden eğlenceli ve dinamik bir ders akışı gerçekleşir. Her derste konuşma, yazma ve proje bölümleri bulunan VLP’ nin aktivite döngüsü, alanında uzman İngilizce öğretmenleri tarafından tasarlanmaktadır. VLP - İnteraktif Video Dersleri doğal konuşma dilini merkeze alan gerçek hikayelerle öğrencilere keyifli bir öğrenme deneyimi sunar.
VLP Seviye A1-C2 içinde;
Özgün Video İçerikleri,
Uzaktan eğitime uygun materyal ve içerikler,
Detaylı kullanıcı raporu,
Sınıf içi ve evde kullanım materyalleri,
Basıma hazır materyaller ve ders planları bulunmaktadır.
mSkills
Dilbilgisi, kelime, dinleme ve duyduğunu doğru yazabilme gibi çok sayıda beceriyi geliştirmeye odaklanan bir içerik grubu olan mSkills, kelime ve dilbilgisi grubu bakımından başlangıç seviyesinden üst seviyeye kadar son derece geniş bir yelpazeye sahiptir. SINAV GLOBAL Platformu mSkills dersleri açılışında bulunan ders anlatımları ve bunu takip eden aktiviteler ile öğrenciler keyifli bir şekilde İngilizce öğrenirler.
mSkills Seviye A1 - C2 içinde;
60 sözcük çalışma grubu,
120 profesyonel aktörlerle oluşturulmuş film,
7500 sözcük çalışması,
120 gramer başlığı,
5000 aktivite,
24000 anadil konuşucu ses kaydı bulunmaktadır.
BBC Graded
BBC Graded - Bilim Temalı Seviyelendirilmiş Videolar ve takip eden aktiviteler, öğrencilerin hayal gücünü zorlayan zengin konulara sahiptir. İngilizcenin vazgeçilmez bir parçası olarak görülen SINAV GLOBAL BBC Graded Bilim Temalı Seviyelendirilmiş Videolar görsel ve işitsel unsurlar ile her yaş grubundan öğrencileri hem eğlendiren hem öğreten için benzersiz bir öğrenme deneyimi sunar.
Graded Readers
SINAV GLOBAL Platform içinde bulunan Graded Readers - Sesli Okuma Kitapları serileri ile okumak öğrenciler için daha keyifli hale gelir. Okuma kayıtlarının, İnteraktif Derslerin, Sesli okutma, Anlamlandırma ve Quiz Raporlarının bulunduğu Graded Readers hikaye kitaplarının içindeki her kelimenin anlamlı şekilde öğrenilmesini sağlar.
Koleksiyon içinde bulunan kitaplar her kelimenin anlamlı şekilde öğrenilmesini sağlayarak öğrenciyi okumaya teşvik eder. Her hikâyenin sonunda bulunan mini testler ise öğrencilerin okuduğunu anlama becerisini geliştirir ve bütünsel bir okuma zevki sunar.
Lise İngilizce Öğretmenlerimiz
Lise İngilizce Koordinatörlüğü öğretmenlerimizin mesleki yeterlik ve gelişimleriyle yakından ilgilenmektedir. Düzenli aralıklarla yüz yüze ya da uzaktan eğitim sürecine dahil olarak ders içi gözlemler yapmakta, sonrasında öğretmenlere geliştirici geribildirim vermektedir. Bu sayede öğretmenlerimizin;
Güçlü yönlerinin ve iyileştirilmesi gereken yönlerinin farkında olmaları,
Verdikleri eğitimin kalitesini yükseltmeleri,
İngilizce programının nasıl uygulandığına ilişkin görüş geliştirmeleri,
Öğrenci profilleri ve seviyeleri hakkında veri toplamaları sağlanmaktadır.
Koordinatörlük olarak öğretmenlerimizin profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmak, sınıf ortamındaki öğrenme motivasyonunu arttırmak, 21.yy becerilerini tanımalarına ve uygulama alanları konusunda bilgi sahibi olmalarına olanak sağlamak, öğrenme etkinliklerini ve projelerini öğrencilerin 21.yy becerilerini geliştirecek şekilde tasarlamalarına yardımcı olmak, 21.yy becerilerini eğitim modellerine uygun biçimde entegre edebilmelerine yardımcı olmak ve öğretmenlerimize yol göstermek amacı ile öğretmenlerimizin çeşitli seminer ve eğitimlere katılmalarına fırsat tanınmaktadır.
Koordinatörlüğün yürüttüğü tüm okullarımızda uygulanan bu ortak çalışmalarla İngilizce eğitiminde kurumsal standartların oluşturulması, en çok da öğrencilerimizin dili sevdirerek öğrenmesi amaçlanmaktadır.
Öğrencilerin en çok bu dönemde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilmektedir. Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmen, her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ederler. Rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenirler ve meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yaparlar ve destek verirler.
Sınav Eğitim Kurumları Anadolu ve Fen Liselerinde rehberlik ve danışman öğretmenlik sistemi eğitim anlayışımızın merkezindedir. Her öğrencinin mutlaka bir rehber, eş güdüm hâlinde çalışan bir danışman/ mentör öğretmeni vardır. Bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik konularında öğrencilere yol gösterici rehberlik yapılır.
Sınav Liselerinde eğitsel ve kişisel rehberliğin yanı sıra, Sınav Genel Merkezinin koordine ettiği; Çalışma Davranışlarını Değerlendirme Ölçeği, Problem Tarama Envanteri, Başarısızlık Nedenleri Anketi, Akademik Benlik Kavramı Ölçeği, Sınav Kaygısı Ölçeği ve Mesleki Eğilim Belirleme Testi, gibi çalışmalar ödünsüz bir şekilde yapılır.
Sınav Liselerinde ayrıca;Sınav Sistemleri Kılavuzu, Verimli Çalışma Kılavuzu, Taban Puanlar Kılavuzu ve Aile Kılavuzu gibi rehber kitapçık ve dokümanları öğrencilere verilir ve ilgili sunumlar yapılır.
Sınav Liseleri’nde Ölçme Değerlendirme ve Rehberlik, eğitim anlayışının merkezinde yer almaktadır. Okulda öğretilen her konu, yazılı, test ve bunun gibi sınavlar yoluyla ölçülür, öğrenci ve veliye ayrıntılı olarak rapor verilmektedir.
Özellikle Sınav Kolejinde sık sık uygulanan Türkiye geneli deneme sınavlarıyla, öğrencinin sınıfındaki, okulundaki, ilindeki hatta yurt genelindeki başarı düzeyi tespit edilerek sonuçlar öğretmen, veli ve öğrenci ile paylaşılmaktadır.
Sınavların sonrasında rehberlik ve ölçme değerlendirme uzmanlarının hazırladığı sınav-analiz raporuyla, öğrencinin hangi kazanımlarda yetersiz olduğu belirlenerek etüt ve konu belirleme çalışmaları yapılmaktadır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde başarı takibi, devam-devamsızlık, akademik gelişim, kariyer planlama ve yönlendirmelerle birlikte THE Okul (Takip, Hakkaniyet, Empati) prensiplerini de içeren Değerler Eğitimi rehber ve danışman öğretmenler koordinasyonunda yürütülmektedir.
En iyi liseler denilince öncelikle lisede eğitim veren alanında uzman öğretmenler, lisenin başarı sıralaması, Sınav Anadolu ve Fen Liselerinden mezun olan öğrencilerin hangi üniversiteyi kazandıkları, Sınav Liselerinde yapılan sınavlar, Sınav Yayınları tarafından üniversiteye hazırlık kitaplarında hazırlanan konuların ve soruların özgün olup olmadığı, rehber öğretmenlerin çalışmaları, mentörlük/danışmanlık sistemi gibi sorular gelmektedir.
En iyi liseler olarak bakıldığında Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde çalışan öğretmenlerin kendi branşlarında deneyim sahibi olması, öğrencilerin branş ile ilgili sorduğu her soruya efektif olarak cevap verebilmesi, değişen sistemler ile soru şekilleri konularında bilgi ve fikir sahibi olmaları beklenmektedir. Şu bir gerçektir ki, alanında profesyonel, çalışkan ve başarılı öğretmenlerin ve eğitimcilerin bulunduğu okulların başarı sıralaması üst sıralarda yer almaktadır. Uzman öğretmenler ve eğitimciler girdikleri sınıflardaki öğrencilerin durumlarını yakından takip edebilirler, eksik oldukları konu veya konuları daha rahat tespit edebilirler.
4
Anadolu ve Fen Liselerinin başarısının altında nitelikli öğretmenler ve nitelikli rehberlik öğretmenlerinin olması bulunmaktadır. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde rehber öğretmenler mentör/danışman öğretmenlerle beraber çalışmalar yürütürler. Profesyonel olarak çalışmalarını yürüten PDR Koordinatörlüğü, Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilere verimli ders çalışma yöntemleri, üniversite hazırlık çalışmaları gibi birçok konuda destek vermektedirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liseleri rehberlik çalışmalarında öğrencilere bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik konularında yol gösterici rehberlik çalışmalarında bulunulur. Öğrencilere uygulanan değerlendirme ölçekleri, tarama envanterleri, mesleki eğilim belirleme testleri, anketler gibi çalışmalar yapılarak öğrencilerle birebir ilgilenilir. Sınav Anadolu ve Fen Liseleri rehberlik çalışmaları profesyonel olarak yürütülür. Sadece öğrencilere değil aynı zamanda velilere yönelik hazırlanan kılavuzlar ve dökümanlar ile ailelerin çocuklarına destek olmaları konusunda sunumlar yapılır.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Modüler Konu Anlatımlı Setler ve Modüler Soru Bankaları, Sınav Dergisinin birikimi ile yeni soru sistemine uygun şekilde hazırlanmaktadır.
MODÜLER KONU ANLATIMLI SETLER
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde dersler Millî Eğitim Bakanlığı ders kitaplarıyla birlikte yıllık plana göre hazırlanmış ve “Sınav Dergisi” birikiminin okula uyarlanmış formatı olan “Konu Anlatım Modülleri”nden işlenmektedir.
Sistemli ders çalışmak için hazırlanan “Konu Anlatım Modülleri” 9 ve 10. sınıflar ile 11 ve 12. sınıflarda Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel için ayrı ayrı hazırlanmıştır.
“Konu Anlatım Modülleri” açık konu anlatımıyla birlikte örnek soru, çözüm ve testlerin bulunduğu, aylık periyotlarla yayımlanan, kullanımı kolay setlerdir.
TÖDEV YAYINLARI
Sınav Dergisi Yayınları tarafından, öğrencilerin ev çalışmalarını sistemli ve verimli hâle getirmek için her sınıf için tüm dersleri kapsayacak şekilde TÖDEV (Tam Öğrenme Değerlendirme Vizesi) fasikülleri hazırlanmaktadır. TÖDEV’ler o hafta işlenen konuları kapsayacak şekilde haftalık olarak hazırlanır ve her cuma günü (hafta sonu yapılmak üzere) okul yönetimi tarafından öğrencilere dağıtılır. Sonraki hafta ise her dersin ilk saatinde kontrol edilir, yapılamayan kısımlar sınıfta tamamlanır. Dönem sonlarında ise tüm dönemi kapsayacak şekilde özel tatil TÖDEV’leri hazırlanır, öğrencilere dağıtılır ve tatil dönüşü kontrol edilir.
MODÜLER SORU BANKALARI
Sınav Liselerinde, soru çözerek konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için “Sınav Dergisi” birikiminin okula uyarlanmış formatı olan “Soru Bankası Modülleri” kullanılmaktadır.
“Soru Bankası Modülleri” 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilere her sınıf düzeyinde ve her alan için ayrı ayrı hazırlanmıştır. “Soru Bankası Modülleri” başka bir kaynağa ihtiyaç kalmayacak şekilde farklı düzey ve türlerde özgün soruların bulunduğu aylık periyotlarla yayınlanan, kullanımı kolay, pratik setlerdir.
Sınav Liselerinde “Günlük Ödevler ve Bireysel Çalışmalar” öncelikle “Soru Bankası Modülleri”nden verilmektedir.
Sınav Koleji Anadolu ve Fen Lisesinde öğrencilerimizi ‘Dünya Vatandaşı’ olarak yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimizin önlerindeki eğitim hayatlarının daha anlamlı hale gelmesi amacıyla ‘Destination Imagination Eğitim Programı’ ve ‘Kanguru Matematik’ uygulamalarına katılım sağlanmaktadır.
DESTINATION IMAGINATION
Destination Imagination, takım halinde görev alan öğrencilerin; anlık, yaratıcı ve eleştirel düşünmelerini güçlendiren etkin bir kulüptür.
Öğrenciler seçtikleri görev ve konuya ilişkin çözümler üretmek için takımlarıyla birlikte araştırma yapar, tasarlar ve uygularlar. Görevleri ile ilgili çalışmaların her aşamasında, (problemleri değerlendirdikleri ve gelişimlerini gözlemledikleri yaratıcı süreçte) İngilizce dilini etkin bir şekilde kullanma fırsatı bulurlar. Programda görev alan öğrenciler, sunumlarını önce ulusal platformda (ülke turnuvasında) yaparlar, dereceye girmeleri halinde de, sunumlarını, davet edildikleri ‘’Dünya Finalleri’’nde gerçekleştirirler.
Destination Imagination Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız
KANGURU MATEMATİK
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, Sınav Kolejleri Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerin özgün ve orijinal matematik problemlerini üreterek, problem çözme becerisinin kazandırılmasına dayalı bir yarışmadır.
Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, merkezi Fransa’da bulunan ‘Association Kangourou Sans Frontières’ Derneği’ne bağlı olarak 1991 yılından bu güne kadar, 90’a yakın ülkede ve 70 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştiği dünyanın en prestijli matematik yarışmasıdır. Sınav Kolejleri Anadolu ve Fen Liseleri’nde 21. yüzyıl becerilerinden biri olan yaratıcı problem çözme yetkinliklerini kazandırdığımız öğrencilerimiz, sayısal düşünme, mantık yürütme ve diğer problem çözme stratejilerini daha da geliştirebilecekleri ve yaşıtlarıyla yarışabilecekleri bu önemli uluslararası matematik organizasyonunda Sınav Eğitim Kurumları’nın gururu olurlar.
Kanguru Matematik Yarışması Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız
Avrupa Komisyonunun hazırladığı raporda da mantıksal akıl yürütmenin bir parçası olarak kodlama becerisi “21. yüzyıl becerileri” arasında sayılmaktadır (European Commission, 2016). Öğrencilerimiz, anaokulu, ilkokul ve ortaokulda almış oldukları eğitimleri ilgi duydukları alanlara göre ürün haline getirmektedir.
Robotik kodlama uygulamaları, soyut bir işlem gerektiren yazılım süreçlerini somutlaştırmakta ve öğrencilere yazmış oldukları kodların derlendikten sonra bir donanım ile nasıl çalışabileceğini doğrudan gözlemleme olanağı sağlamaktadır. 21. yüzyıl becerileri arasında sayılan kompütasyonel düşünme becerisine katkı sağladığı bilinen kodlama eğitimine robotik donanımların dahil edilmesi ile düzenlenen robotik kodlama dersleri sayesinde hem akıllı cihazların hem de nesnelerin internetinin çalışma mantığının somut uygulamalarla anlaşılabileceği bir öğretim ortamı sunulmaktadır.
21. yüzyıl becerileri arasında sayılan “kompütasyonel düşünme”(computational thinking) ve “programlama” becerisine katkı sağladığı bilinen kodlama etkinliklerini içerisinde barındıran, nesnelerin interneti ve akıllı cihazların çalışma mantığının somut olarak görülebildiği Robotik Kodlama dersleri oldukça önem taşımaktadır.
Gelecek dünya konjonktüründe söz sahibi olması hedeflenen Sınav Anadolu ve Fen Liseleri öğrencileri; Web tasarımı, Web tabanı, Mobil Programlama, Algoritma, Programlama, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Nesnelerin İnterneti, 3D baskı teknolojileri, Robotik Uygulamalar ve Akıllı Cihaz teknolojileri gibi gelişmelere uyum sağlayabilecek şekilde üretim yetisini kazanmış bireyler olarak eğitimlerini almaktadırlar.
Ayrıntılı Sınav Anadolu ve Fen Liseleri'nde Bilişim Teknolojileri Eğitimi içeriğineburadanulaşabilirsiniz.
Sınav Okulları bünyesinde uygulanan After School programı farklı ve çeşitli alanlarda yapılan kulüp çalışmalarından oluşur. Öğrencilerin ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda seçtikleri kulüplerde eğitimler deneyimli ve uzman branş öğretmenleri, sporcular ve sanatçılar tarafından verilir.
Farklı ve nitelikli sportif, kültürel, sosyal, bilimsel ve sanatsal kulübün yer aldığı After School programında kulüp seçimleri ve seçilen kulüplerin takibinde online sistem kullanılır. Kulüp etkinlikleri kapsamında okul içi ve dışı gösteriler, sergiler ve organizasyonlar düzenlenir.
After School programı, öğrencilerin fiziksel ve bilişsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlarken, sosyal bağlarını güçlendirmesine de olanak tanır. After School programlarına aktif olarak katılan öğrencilerin akademik başarılarında artış gözlenir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde After School
Sınav Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri hafta içi her gün belirlenen saatlerde After School programına katılarak kulüp dersleri alırlar. Kulüp ders seçenekleri arasında Spor Kulübünde; yüzme, buz pateni, aikido, okçuluk, basketbol, satranç, futsal,badminton, voleybol, futbol, masa tenisi, Kültür Kulübünde; eko-okul, akıl oyunları, Junior MUN, bilim atölyesi, World Scholar’s Cup, eğlenceli matematik, satranç, çevreci görsel tasarım, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Destination Imagination, münazara, Sanat Kulübünde; halk oyunları, modern dans, bale, tiyatro, piyano, orkestra, çok sesli koro, tasarım atölyesi, seramik, resim, origami, İngilizce drama ve tiyatro seçenekleri mevcuttur.
Güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan Sınavlı öğrenciler için ayrıca Güzel Sanatlar Sınavına Hazırlık dersleri verilir. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Sınav Liselerinde çağın gerektirdiği teknolojik yenilikler ders içeriklerinden, öğrenci takibine kadar eğitim sürecinin her safhasında kullanılmaktadır. Özellikle dersler akıllı tahta ve projeksiyon cihazlarında daha verimli şekilde işlenmektedir. Bu anlayışla SINAVDİJİTAL ve SINAVNET olmak üzere 2 önemli teknolojik uygulama bulunmaktadır.
SINAV DİJİTAL
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde konu anlatımları, örnek soru ve çözümler, eğitim görselleri, konu testleri, deneme sınavları gibi birçok dijital materyalin bulunduğu bir uygulama kullanılır. SINAVDİJİTAL olarak adlandırdığımız bu uygulamayla dersler akıllı tahta ve projeksiyon cihazlarında daha verimli işlenmektektedir. Öğrenciler kendilerine verilen şifrelerle bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlarda bu dijital materyalleri kullanabilirler.
Sınav Dijital Hizmetler Platformu, SINAV Eğitim Kurumlarında görev alan öğretmenlerimiz ve eğitim gören öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrencilerimiz SINAV DİJİTAL sitemiz üzerinden tüm kitaplarının kaydı yapılan soru çözüm videoları ile kitaplarının cevap anahtarlarına ulaşabilirler. Kitaplar üzerinde bulunan QR kodları herhangi bir QR okutucu ile okutulabilir. Böylelikle site üzerinde bulunan ilgili test video çözümlerine erişebilirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerimiz SINAV DİJİTAL Mobil Öğrenci Uygulaması ile uygulamayı Android ve iOS platformlarında ücretsiz olarak kullanabilirler. Sınav Anadolu ve Fen Liseleri öğrencilerimiz istedikleri kitap testini bu platform üzerinden rahatlıkla ve herhangi bir okutma yapmadan açabilirler, işaretleyebilirler, sonuçlarını görebilirler ve kaydı yapılan soru çözüm videolarına ulaşabilirler. Sayfa üzerinde bulunan QR kodunu okutarak ilgili testi daha hızlı açabilirler.
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerimiz SINAV DİJİTAL Mobil Öğrenci Uygulamasını telefon ya da tablet üzerinden Google Play Store ya da App Store üzerinden Dijitalim Öğrenci uygulamasını indirip kullanmaya başlayabilirler. Uygulamada testlere ve varolan testlerin çözümlerine üç farklı yolu bulunur. Öğrencilerimiz kitap ekleyip, testlerine girip cevap ve çözüm videolarına ulaşabilirler, kitaplar üzerinde bulunan QR kodonu okutarak cevaplara ve çözüm videolarına ulaşabilirler ya da optik okutarak cevaplara ve çözüm videolarına ulaşabilirler. Ayrıca Sınav Dijital Kullanım Kılavuzunda testlerin cevaplarına, çözüm videolarına, öğrencinin ödevler sekmesine ve sınavlar bölümüne nasıl ulaşılacağı adım adım anlatılmaktadır.
SINAV NET
Sınav Liselerinde Sınav Eğitim Kurumlarına özel geliştirilen web tabanlı ve e-okul uyumlu SınavNET otomasyon programı kullanılmaktadır. SınavNET sistemi ile öğrencilerin akademik ve bireysel gelişim, başarı, devam-devamsızlık durumları, etütler, denemeler, yazılılar, sınav değerlendirmeleri, ödevler, rehberlik-danışmanlık birimi ve tercihler gibi birçok bilgi 7/24 takip edilir, öğrenci ve velilerle bu platformda paylaşılır ve takibi sağlanır. Kazanım tabanlı gelişmiş yüzlerce rapor ile öğrencilerin konu eksiklikleri ve nedenleri istatistiksel olarak ortaya konul ve bu raporlar sonucunda, öğrenim süreci yeniden planlanır Öğrencinin bireysel ya da grup çalışmaları ile eksiklerin giderilmesi sağlanır.
SınavNET sistemi ile öğrenciler, bilimsel ölçme değerlendirme yöntemleri ile denetimli, kaliteli eğitim-öğretim süreci içinde yer almaktadırlar. Veliler, öğretmenler ve yöneticiler, öğrencilerin devam durumları, başarı haritaları ve sınav performansları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmaktadırlar.