32 yıllık dershane geçmişi ve 400’ü aşkın şubesi ile ‘Sınavlara Hazırlığın 1 Numarası’ olan Sınav Eğitim Kurumları, Sınav Kurs Merkezleri ile Türkiye’nin her yerine eğitim kalitesini taşımaya devam etmektedir. Sınav Eğitim Kurumları geçmişte Sınav Dershanelerinde ve şimdi Sınav Okullarında olduğu gibi Sınav Kurs Merkezlerinde de aynı kaliteyi sürdürmektedir. Sınav Kalitesinden ödün verilmeyen Sınav Kurs Merkezleri, tüm Sınav Eğitim Kurumları gibi eğitime aynı dönemde başlar, aynı programı izler, aynı konuları işler, aynı soruları çözer ve aynı sınavları uygular. Sınav Kurs Merkezleri, eğitimde daha fazlasını isteyenler ve üniversite giriş sınavlarında hedefini yüksek tutanların yeni adresi olmaya devam etmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde, daha önce Sınav Dershanelerinde olduğu gibi hem okul derslerine destek verecek hem de LGS, YKS, AYT, TYT’ye tam anlamı ile hazırlayacak nitelikte bir program uygulanmaktadır. Uygulanan program Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından hazırlanır ve eşgüdüm halinde tüm şubelerle yürütülür. Dersler Sınav Yayınlarının uzman kadrosu tarafından, bu kurumlara özel olarak geliştirilen online ve basılı eğitim materyalleri üzerinden işlenir. Ders ve sınavlara tüm öğrenciler, ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözüm derslerine ise belirlenen öğrenci ya da sınıflar mutlaka katılır.
EĞİTİM VE YÖNETİM KADROSU
Türkiye’nin en büyük eğitim zincirlerinden biri olan Sınav Eğitim Kurumları çeyrek asırdan fazla dershane geçmişi bulunan Sınav Kurs Merkezleri ile ‘Sınavlara Hazırlığın 1 Numarası’ olmaya devam etmektedir. Türkiye’nin dört bir yanına eğitimdeki kaliteyi taşıyan vizyonu ile gençlerimizin istedikleri ve hedefledikleri geleceğe daha kolay ulaşmalarını sağlar. 'İyi İnsan, İyi Yurttaş' anlayışını benimseyen Sınav Kurs Merkezlerinde vizyon sahibi, kendisine, çevresine, yaşadığı ülkenin toplumuna ve tüm Dünya vatandaşlarına saygılı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştiren, idealleri olan, hedefleri için çalışan, topluma faydalı bireyler yetiştirilir.
Sınav Kurs Merkezlerinde başarının ancak güçlü bir kadro ile mümkün olacağı bilinciyle, alanında uzman, deneyimli ve dinamik öğretmen ve yöneticiler çalışılır.
Sınav Kurs Merkezlerinin seçkin kadrosu, her öğrenciyi yakından ‘Takip’ eder, onlarla ‘Hakkaniyet’ çerçevesinde ayrıştırmadan-yarıştırmadan ‘Empati’ kurarak ilgilenir.
Sınav Kurs Merkezlerinde dersler, etütler, ek çalışmalar ve sınavlar seçkin öğretmen ve yönetici kadrosu tarafından ciddiyetle yürütülür.
Sınav Kurs Merkezlerinde akademik programlar hiçbir şekilde geçiştirilmez ve eğitim disiplininden asla ödün verilmez. Başarı, devam, ödev kontrolü, sınav sonuçları ve bunun gibi tüm süreçler yakından takip edilir ve velilerle paylaşılır. Her dönem mutlaka veli bilgilendirme toplantısı ve görüşmesi yapılır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Eğitim Programı
Tüm Sınav Kurs Merkezlerinde LGS, AYT, TYT, YKS hazırlık çalışmaları bulunmaktadır. Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilerin okul derslerine destek verecek aynı zamanda LGS ve YKS sınavlarına tam anlamı ile hazırlayacak kalite ve nitelikte eğitim programı uygulanmaktadır. Sınav Kurs Merkezlerinde uygulanan eğitim programı Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından hazırlanmakta, koordinasyonlu ve eş zamanlı olarak tüm şubelerle yürütülmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde uygulanan eğitim programı Sınav Yayınlarının uzman kadrosu tarafından ve özel olarak geliştirilen online ve basılı eğitim materyalleri üzerinden işlenmektedir. Sınav Kurs Merkezlerinde tüm öğrenciler ders ve sınavlara muhakkak katılır. Ek çalışma ya da eksik tamamlama için belirlenen öğrenciler ya da gruplar ise ek çalışma, ödev tamamlama, etüt ve soru çözüm saatlerine mutlaka katılmaktadırlar.
Sınav Kurs Merkezlerinde Tercih Kılavuzluğu Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS sınavlarından sonra başlayan tercih dönemlerinde alanında uzman rehber öğretmenler ile çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimiz elde ettikleri başarıları doğru tercihlerle buluşturmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Rehberlik Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz kendi rehber öğretmenlerinden randevu alarak bireysel görüşme gerçekleştirebilmektedir. Alanında tam yetkinliğe sahip olan uzman rehber öğretmenler bağlı oldukları öğrencilerin akademik gelişimlerini izleyerek değerlendirmektedir. Rehber öğretmenlerimiz YKS’dan sonra yapılan tercih dönemleri için mesleki rehberlik faaliyetleri de sürdürmektedir ve bu konuda bağlı olduğu öğrenciyi bilgilendirmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Rehberlik faaliyetleri yalnızca öğrenci talebi ile sınırlı değildir. Rehberlik öğretmenlerimiz öğrencilerin akademik gelişimini yakınen takip ederler. Akademik gelişiminde sorun tespit edilen öğrenciler rehberlik Merkezi tarafından bireysel rehberlik görüşmesine çağırılmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Mentör Öğretmenler
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan her öğrencimizin bir rehber öğretmeni ve bir de mentör öğretmeni bulunmaktadır. Mentör öğretmenler öğrencinin dersine en fazla giren öğretmen olarak seçilmektedir. Mentör öğretmenler bağlı oldukları öğrencinin devam devamsızlık durumlarını, ödev takibini, ofis katılımlarını, sınavlardan aldıkları puanlarını, ders içi durumlarını takip ederek belirli aralıklarla öğrenci velileri ile iletişime geçmekte ve öğrenci durumu hakkında bilgi vermektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Eğitim Sistemi
Sınav Kurs Merkezlerinde 8.Sınıf öğrencilerimizi Liselere Giriş Sınavı’da (LGS), 12.Sınıf ve mezun öğrencilerimizi Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’da (YKS) hedeflerine ulaşabilmeleri için yoğun eğitim programı uygulanır. 5., 6., 7., 9., 10. ve 11. Sınıflardaki öğrencilerimizi okul derslerinde de desteklemekteyiz.
Sınav Kurs Merkezlerinde Kademelere Göre Ders Saatleri
Sınav Kurs Merkezlerinde;
7. sınıf öğrenciler 9 ders saati,
8. sınıf öğrenciler 12 ders saati,
10. sınıf öğrenciler 9 ders saati,
11. sınıf öğrenciler: 15 ders saati,
12. sınıf öğrenciler 15 ders saati,
Mezun öğrenciler 16 ders saati görmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde tüm sınıf kademelerindeki öğrenciler için ders saatleri haricinde Salı – Çarşamba – Perşembe – Cuma günleri 13.00 ile 18.30 saatleri arasında soru çözüm ofisleri düzenlenmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Sınavlar
Sınav Kurs Merkezlerinde 7., 9.,10. ve 11. Sınıf kademelerindeki öğrenciler konu eksiklerini tespit etmek ve sınav streslerini yenmek amacıyla belirli aralıklarla denemelere katılmaktadırlar.
Sınav grubu 8. Sınıf, 12. Sınıf ve mezun öğrencileri her hafta pazartesi günü deneme sınavına katılırlar. Düzenli olarak yapılan deneme sınavları ile stresini yenmeleri ve eksiklerinin farkına varmaları amacıyla, düzenli sınava girmektedirler. Deneme sonuçları öğrencilerin mentör ve rehber öğretmenleri tarafından detaylı olarak incelenmekte ve öğrenciler ile bireysel görüşmeler gerçekleştirilmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Mini Grup Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde ara sınıf öğrencilere uygulanan deneme sınavlarından sonra rehber öğretmenler öğrencilerin durumlarını değerlendirirler. Deneme sonuçlarında aynı konulardan yanlışı fazla olan öğrenciler için ek mini grup çalışmaları yapılmaktadır. Mini grup çalışmaları ile öğrenciler eksik oldukları konuyu tekrar görürler ve eksikliklerini tamamlarlar. Böylelikle bir sonraki deneme sınavına hazır bir şekilde katılırlar.
Baraj Altı Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde 12.Sınıf ve mezun öğrencilerin her Temel Yeterlik Sınavı’ ndan (TYT) sonra puanları rehber öğretmenleri tarafından kapsamlı olarak incelenmektedir. Alan Yeterlik Sınavı (AYT) için gerekli olan 180 baraj puanının altında kalan öğrencilere matematik ve Türkçe derslerinden düzenli olarak ek çalışma oluşturulur ve bu çalışmalara harfiyen uyulur. Böylelikle öğrencilerin bir sonraki denemeye kadar hazır duruma gelmesi ve baraj puanını aşması amaçlanır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Ek Soru Çözüm Ofisleri
Sınav Kurs Merkezlerinde 10. ve 11. Sınıf öğrencileri hafta içi yapılan tanımlanmış soru çözüm ofis çalışmaları dışında, hafta sonları da bireysel K12 sistemi üzerinden tanımlanmış soru çözüm ofisine katılabilmektedir. Öğrencilerimizin velileri K12 portalından öğrencinin ek soru çözüm ofisine katılım durumunu ve hangi öğretmene soru sorduğunu görebilmekte ve takibini yapabilmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Benzersiz Bir Ayrıcalık : Soru Çözüm Ofisi
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilere benzersiz bir ayrıcalık sunulmaktadır. Öğretmen ile bire bir gerçekleşen Sınırsız Soru Çözüm Ofislerinde öğrenciler matematikten fiziğe kadar istedikleri kadar soruyu öğretmenleri ile baş başa çözme imkanı bulurlar.Sınav Kurs merkezlerindeki programa göre düzenlenen soru çözüm ofislerine, öğrenci velileri de öğrencilerinin katılım durumunu takip edebilmekte ve öğretmenine hangi soruyu sorduğunu K12 Eğitim Portalı üzerinden görebilmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde Okul Sınavlarına Hazırlık Ek Ders Çalışmaları
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilerin okul başarıları artırmak amacıyla okul sınavlarına hazırlık ek ders çalışmaları yapılmaktadır. Sınav Kurs Merkezlerinde rehber öğretmenler öğrencilerin okul sınavlarına iki hafta kala, okul sınav tarihleri ile sınav konularını öğrenirler. Bu çalışmalarla öğrencilerimizin okul sınavlarındaki başarıları artmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Çapraz Dersler
Sınav Kurs Merkezlerinde Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) grubu öğrencilerine, Temel Yeterlik Sınavı için ‘Çapraz Dersler’ uygulaması bulunmaktadır.
Öğrenciler Temel Yeterlik Sınavında (TYT) alan ayrımı olmadan, tüm test gruplarından sorumlu olmaktadırlar. Öğrencileri üniversite sınavlarına tam anlamıyla hazırlayan Sınav Kurs Merkezlerinde Temel Yeterlik Sınavında (TYT) çıkacak olan alan dışı dersler yıl içerisinde Çapraz Dersler adı altında verilmektedir.
Öğrencilerin alan ayrımı yapılmadan TYT’de çıkacak olan 120 sorunun tamamına eksiksiz olarak hazırlanmaları için Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından belirlenen tarihte Çapraz Dersler uygulaması başlatılmaktadır.
YKS grubunda TYT sınavında MF öğrencileri sosyal bölümde yer alan tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorumludurlar.
YKS grubunda TYT sınavında EA, TM öğrencileri fen bölümünde yer alan fizik, kimya, biyoloji derslerinden sorumludurlar.
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilerin çapraz ders uygulamasına katılımları isteğe bağlı olmaktadır. Çapraz Dersler Uygulaması ile öğrencilerin bu dersleri sınava en yakın sürede almaları ve böylece sınav günü yaklaştığında edindikleri bilgilerin taze olması ve TYT sınavındaki 120 sorunun tamamı için hazır olmaları sağlanmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Ödevlendirme Sistemi
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilere branş öğretmenleri tarafından işlenen her konunun ardından ödev verilmektedir. Verilen ödevler K12 sistemi üzerinde tanımlıdır. Bu bakımdan veliler öğrencilerin ödev durumlarını yaptı, yapmadı, eksik yaptı şeklinde görebilmektedirler.
Sınav Kurs Merkezlerinde Ara Tatil Programları
Sınav Kurs Merkezlerinde ara tatil dönemlerinde tekrar dersleri yapılmaktadır. Tekrar dersleri kurs olarak işlenen konuları, hızlandırılmış program kapsamında yapılmasını içerir. Ara tatil programı ile sınav hazırlığındaki öğrencilerin çalışma tempolarını canlı tutmak ve konu eksikliklerinin giderilmesini sağlamaktır.
Sınav Kurs Merkezlerinde TÖDEV
Sınav Kurs Merkezlerinde Liselere Giriş Sınavı (LGS) grubu öğrencilerine haftalık olarak işlenen konular TÖDEV Kitapçığı olarak verilerek, LGS grubu öğrenciler ödevlendirilmektedir. TÖDEV Kitapçıkları öğrencinin rehber öğretmeni ve mentör öğretmeni eşliğinde kontrol edilmekte ve K12 sistemi üzerinden kayıt altına alınmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde Yaklaşan Sınava Hazırlık Kampı
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için sınava bir ay kala seri denemeler ve tekrar dersleri uygulanmaktadır. Öğrenciler seri deneme sınavlarına belirlenen sıklıkta katılarak olası konu eksiklerini kapatarak çalışmalarına hız verirler.
Gerçek Mekan Gerçek Sınav
Sınav Kurs Merkezlerinde 8.Sınıf LGS, 11.Sınıf ile 12. sınıf ve mezun YKS hazırlığında bulunan öğrenciler için Gerçek Mekan, Gerçek Sınav uygulanmaktadır. Gerçek Mekan, Gerçek Sınav uygulaması, anlaşmalı bir üniversitede, ÖSYM kılavuzuna uygun şekilde uygulanmaktadır. Bu sınav ile öğrencilerin gerçek sınav atmosferini yaşamaları amaçlanmaktadır. Öğrenciler Gerçek Mekan, Gerçek Sınav uygulaması ile gerçek bir ortamda sınavı deneyimleme şansı yakalarlar ve sınava hazır hale gelirler.
İyi bir eğitim iyi bir üniversitenin anahtarıdır anlayışı ile yola çıkan Sınav Dershaneleri ve Sınav Kurs Merkezleri, güçlü bir kurumsal yapıya sahip olan Sınav Eğitim Kurumları çatısı altında öğrencileri başarıya götüren sağlam ve doğru adımlarla, alanında uzman ve tecrübeli eğitimcileri ile, özgün ve özel olarak hazırlanan öğrenciyi başarıya götüren yayınları ile, fiziki olarak eğitime uygun ve güvenilir ortamlarda eğitim vermeye ve Türkiye’de tek olmaya devam etmektedir.
Sınav Kurs Merkezleri, tüm Sınav Eğitim Kurumları gibi eğitime aynı dönemde başlamakta, aynı programı izlemekte, aynı konuları işlemekte, aynı soruları çözmekte ve aynı sınavları uygulamaktadır. Türkiye’de eğitim kalitesinin öncülerinden olan Sınav Eğitim Kurumları çatısı altındaki Sınav Kurs Merkezleri akademik eğitimde ve Türkiye geneli yapılan sınavlarda büyük düşünen ve hedefini yüksek tutan öğrencilerin tercihi olmaktadır.
Sınav Kurs merkezlerinin çağdaş eğitime uygun derslikleri ile güvenilir fiziki yapıları bulunmaktadır. Öğrencilerin kendi yaş grupları ile kullanabilecekleri, sosyal gelişim dönemleri göz önünde bulundurularak tasarlanan kantinlerde kendi özgül ortamları sağlanmaktadır. Kütüphane, seminer salonları ve çalışma salonları Sınav Kurs Merkezlerinde farklılıklar gösterebilmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS ve YKS’ye hazırlıkta öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için her öğrenciye yoğun yayın desteği sağlanmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde LGS sınavına hazırlıkta, öğrencilerin soru çözerek konuları pekiştirmek ve pratik yapmaları için ‘Sınav Dergisi’ birikiminin kurslara uyarlanmış formatı olan ‘Beceri Temelli Soru Bankası Kitapları’ kullanılır. Karekod uygulaması bulunan kitaplarda soruların çözümlerine ulaşılabilir.
Sınav Eğitim Kurumlarında öğrenciler sınavlara tam anlamıyla hazırlanırlar. Sınav Kurs Merkezlerinde yoğun programı yetiştirmek ve öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için kurstaki her öğrencimize yoğun yayın desteği sağlanır.
Sınav Yayınlarının 32 yıllık tecrübesi ile tamamı MEB ve ÖSYM tarzına uygun çok çeşitli farklı soru örneklerinden oluşan yayınlar öğrencilerimize verilir. Sorular kolay, orta, zor olarak belirtilerek konu ve kavram düzeyi ölçülür. Çözülemeyen soruların, karekod uygulaması ile videolu çözümlerine ulaşılabilir.
Sınav Yayınları’nın tamamı MEB ve ÖSYM tarzına uygun olarak hazırlanır. Farklı ve çok çeşitli soru örneklerinden oluşan yayınlar öğrencilere verilir. 'Sınav Dergisi' birikiminin kurslara uyarlanmış formatı olan “Soru Bankası Modülleri” soru çözerek konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için kullanılmaktadır. Soru Bankası Modüllerindeki sorular kolay, orta, zor olarak belirtilerek öğrencilerin konu ve kavram düzeyleri ölçülmektedir. Öğrenciler çözülemeyen soruların videolu çözümlerine kare kod uygulaması ile ulaşabilmektedir.
Sınav Kurs Merkezlerinde üniversite sınavına (YKS, AYT ve TYT) hazırlıkta, öğrencilerin soru çözerek konuları pekiştirmek ve pratik yapmaları için ‘Sınav Dergisi’ birikiminin kurslara uyarlanmış formatı olan ‘Soru Bankası Kitapları’ kullanılır. Karekod uygulaması bulunan kitaplarda soruların videolu çözümlerine rahatlıkla ulaşılabilir.
Sınav Kurs Merkezlerinde aylık olarak verilen ''Soru ve Konu Modül Kitapları'' ile öğrencilerin konuları bölüm bölüm görülmesi sağlanmakta, bu şekilde öğrencilerin konu ve soru takibini daha düzenli bir şekilde yapmaları ve bu şekilde çalışmaları amaçlanmaktadır. Öğrencilere verilen Soru Bankası Modülleri rehber öğretmenler tarafından belirli aralıklarla kontrol edilmektedir.
Öğrenilen konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için yararlanılan “Yaprak Testler”, ders sırasında konunun pekiştirilmesi ve öğrencinin soruyu yazarken zaman kaybetmemesi için kullanılmaktadır. Ders öğretmenleri tarafından ders sonrasında öğrencilere verilen Yaprak Testler ile öğrencilerin konuları daha iyi pekiştirmeleri amaçlanmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrenilen konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için kullanılan ‘Yaprak Testler’ ders sırasında konunun pekiştirilmesi ve öğrencinin soruyu yazarken zaman kaybetmemesi için kullanılır.
DAHA FAZLA DERS+ETÜT+SINAV
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrenciler sınavlara tam olarak hazırlanırlar ve başka herhangi bir desteğe ihtiyaç duymazlar. Bunu sağlamak için daha fazla ders, daha fazla etüt ve daha fazla sınav yapılır.
Sınav Kurs Merkezlerinde test pratiğini artırmak, başarıyı ölçmek ve eksik kazanımları ayrıntılı analizlerle tespit etmek için sık sık deneme sınavı uygulanır.
Ders ve sınavlara tüm öğrenciler; ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümüne ise belirlenen öğrenci ya da sınıflar mutlaka katılır.
24 adımda öğrenmeye, incelemeye, pekiştirmeye, uygulamaya yönelik TYT ve AYT kitapları ile üniversite sınavlarına hazırlanan Sınav Kurs öğrencileri YKS’de hedeflerindeki üniversiteye ve bölüme daha kolay yaklaşırlar.
Kitaplarda çözülemeyen soruların, karekod uygulaması ile videolu çözümlerine ulaşılabilir.
SORU BANKASI MODÜLLERİ
Sınav Kurs Merkezlerinde yıllık planlar genel merkez tarafından belirlenir ve tüm Türkiye’de eşgüdümlü olarak uygulanır.
Sınav Kurs Merkezlerinde soru çözerek konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için ‘Sınav Dergisi’ birikiminin kurslara uyarlanmış formatı olan ‘Soru Bankası Modülleri’ kullanılır.
Soru Bankaları 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12.sınıf ve mezun öğrenciler için her sınıf düzeyinde ve her alan için ayrı ayrı özel olarak hazırlanmıştır. Her sorunun video çözümlerine, barkod sistemi kullanılarak ulaşılmaktadır.
Günlük ödevleri de içinde barındıran ‘Soru Bankası Modülleri’ başka bir kaynağa gereksinim kalmayacak kapsamda ve çek-kopart hazırlanmıştır. Farklı düzey ve türlerde soruların yer aldığı modüller, aylık periyotlarla öğrencilerimize ulaştırılmaktadır.
HER DERSE ÖZEL SORU BANKASI
Sınav Kurs Merkezlerinde yoğun programı yetiştirmek ve öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için kurstaki her öğrencimize yoğun yayın desteği sağlanır. Sınav Yayınlarının 32 yıllık tecrübesi ile tamamı MEB ve ÖSYM tarzına uygun çok çeşitli farklı soru örneklerinden oluşan yayınlar öğrencilerimize verilir.
Sorular kolay, orta, zor olarak belirtilerek öğrencinin konu ve kavram ile ilgili düzeyi ölçülür. Çözülemeyen soruların karekod uygulaması ile videolu çözümlerine ulaşılabilir.
24 ADIMDA BÖLÜMLERE YÖNELİK SORU KİTAPLARI
Üniversiteye hazırlıkta hedeflerindeki bölüme daha kolay ulaşmak isteyen Sınav Kurs öğrencileri için özel olarak hazırlanan 24 Adım YKS Bitirme Setleri içeriğindeki başlangıç denemesi, çalışma defteri, ünite posteri, konu anlatım kitabı, 4K ders videoları, soru çözüm uygulaması ve bitiş denemeleriyle bir bütün olarak YKS Bölüm kazandırmaya odaklı olarak hazırlanmıştır.
YAPRAK TESTLER
Sınav Kurs Merkezlerinde öğrenilen konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için ‘Yaprak Testler’ kullanılır. Yaprak testler ders sırasında konunun pekiştirilmesi ve öğrencinin soruyu yazarken zaman kaybetmemesi için kullanılır.
‘Yaprak Testler’ 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıf ve mezun öğrencilere her sınıf düzeyinde ve her alan için ayrı ayrı özel olarak hazırlanmıştır.
Her öğrenci için 500’ün üzerinde test olarak hazırlanmakta, farklı düzey ve türlerde soruların yer aldığı testler, konu bitimlerinde öğrencilerimize ulaştırılmaktadır. Yaprak Testler, ders sırasında konunun takviye edilmesi ve öğrencilerin soruları çözerken zaman kaybetmemesi için ayrıca kullanılır.
Sınav Kurs Merkezlerinde test pratiğini artırmak, başarıyı ölçmek ve eksik kazanımları ayrıntılı analizlerle tespit etmek için sık sık deneme sınavı uygulanır. Bilginin ve bilgi üretiminin hızla ilerlediği günümüzde, öğrencilerin öğrendiklerini ölçmek, değerlendirmek, kazanımlarını ayrıntılı bir şekilde tespit etmek ve yeni kazanımların sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlamak Sınav Genel Merkezinin en temel amaçlarından birini oluşturmaktadır.
Sınav Genel Merkezi, Sınav Eğitim Kurumları çatısı altındaki tüm kurumlardaki sınav sistemini oluşturmaktadır. Alternatif ve farklı ölçme değerlendirme yöntem ve araçlarının kullanıldığı merkezde, öğrenci kazanımlarına yönelik ölçme araçları hazırlanarak, uygulama süreçleri planlanır ve bu şekilde tüm öğrencilerin gelişimleri takip edilmektedir. Öğrencilerin verilen kazanımlara ulaşma düzeyleri, öğrenmedeki eksikliklerin belirlenmesi ile buna yönelik çalışmalar Sınav Genel Merkezi tarafından yapılmakta ve öğrenci velisine geri bildirim verme konusunda tüm süreçler koordine edilmektedir.
DENEME SINAVLARI
Sınav Kurs Merkezlerinde Deneme Sınavları Sınav Genel Merkezi tarafından hazırlanır ve tüm Sınav Eğitim Kurumlarının katılımıyla Türkiye genelinde ve aynı anda uygulanır. Yapılan deneme sınavları Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Sınav Kurs Merkezlerinde sık sık deneme sınavları uygulanır ve bu sınavların analizleri ve soru çözümleri ayrıca yapılır. Yapılan deneme sınavlarındaki tüm soruların video çözümleri Sınav TV üzerinden yayınlanır.
SINAVLAR
Sınav Eğitim Kurumlarında tüm sınavlar eğitim öğretim yılı başında hazırlanan takvim doğrultusunda uygulanmaktadır.
Sene başında tüm sınıflardaki öğrencilere ‘Hazırbulunuşluk Sınavı’ uygulanır. Bu sınavlarla öğrencilerin eğitim öğretim yılı başında başlayacağı sınıf seviyesine uyguın kazanımlara sahip olma düzeyleri ölçülerek tespit edilerek, eksiklerin giderilmesi amacıyla uygulanmaktadır.
Belirli periyotlarla ‘Tarama Sınavları’ uygulanır. Tarama Sınavları her konu veya ünite bitiminde uygulanan sınavlardır. Bu sınavlarla öğrencilerin eksik kazanımları belirlenerek tamamlama çalışmaları yapılır ve yeni öğrenme alanı için hazır duruma getirilmesi sağlanır.
Dönem sonlarında ‘Dönem Bitirme Sınavı’ uygulanır (4 adet).
5, 6, 7, 8. sınıflara eğitim öğretim yılı başında oluşturulan takvim doğrultusunda deneme sınavları uygulanır.
9. ve 10. sınıflara 9 adet Temel Yeterlilik Testi TYT denemesi uygulanır.
11.sınıflara 4 adet Temel Yeterlilik Testi TYT ile 7 adet Alan Yeterlilik Testi AYT yapılır.
8. sınıflara 25 adet Liselere Geçiş Sistemi - LGS sınavı uygulanmaktadır.
12. sınıf ve mezun öğrencilere 40 adet YKS ‘Deneme Sınavı’ yapılır. Sınav Kurs Merkezlerinde, Sınav Genel Merkezi tarafından oluşturulan Türkiye Geneli Deneme Sınavları uygulanmaktadır. Deneme sınav sonuçlarına göre öğrencilerin öğrenme süreçlerine yönelik olarak eksik tamamlama ve geliştirme çalışmaları yapılmaktadır.
Sınav Genel Merkezi tarafından oluşturulan ve yıl içinde koordineli olarak uygulanan deneme sınavları ile temel disiplinler, disiplinler arası yeterlilik, öğrenci kazanımı ve bu alanlardaki yeterlilikleri belirlenmektedir. Deneme sınavlarının sonuçları, öğrencilerin konulardaki genel durumlarını görmek, öğrenci için uygun yöntem ve çalışmalarla desteklenmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.
Sınav Eğitim Kurumlarında rehberlik - psikolojik danışmanlık ve mentör öğretmen destekli yürütülen sistem, eğitim anlayışımızın merkezindedir. Her öğrencinin mutlaka bir rehber öğretmeni - psikolojik danışmanı ve işbirliği içerisinde çalışan bir mentör öğretmeni vardır.
Sınav Kurs Merkezlerinde başarı takibi, devam, devamsızlık, akademik gelişim, kariyer planlama ve yönlendirme ile beraber THE EĞİTİM (Takip, Hakkaniyet, Empati) prensipleri rehber - psikolojik danışman ve mentör öğretmenler tarafından yürütülür.
Sınav Kurs Merkezlerinde Liselere Giriş Sistemi-LGS ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı-YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin kendi rehber öğretmenlerinden randevu alarak bireysel görüşmeleri gerçekleştirilmektedir. Sınav Kurs Merkezlerinde deneyimli rehber öğretmenler bağlı oldukları öğrencilerin akademik gelişimlerini yakinen takip etmekte ve değerlendirmektedir. Eğitimsel gelişiminde ve ilerlemesinde tespit edilen öğrenciler Rehberlik Merkezi tarafından görüşmeye çağırılmaktadırlar.
Sınav Kurs Merkezlerinde Rehberlik Merkezinin yanı sıra aynı Sınav Okullarında olduğu gibi Mentör Öğretmenlik Sistemi bulunmaktadır. LGS ve YKS’ye hazırlanan her öğrencinin rehber öğretmeninin yanı sıra bir de mentör öğretmeni bulunur. Mentör öğretmenler, öğrencinin dersine en fazla giren öğretmen olarak belirlenmektedir. Mentör öğretmenlerin başlıca görevleri; bağlı oldukları öğrencinin akademik gelişimlerini, devam ve devamsızlık durumlarını, ofis katılımlarını, ödev takibini, sınavlardan aldıkları puanları ve başarı grafiklerini, ders içi durumlarını takip etmektir. Mentör Öğretmenler belirli aralıklarla bağlı oldukları öğrencilerin velileri ile iletişime geçerler ve öğrencinin grafiği hakkında veliyi bilgilendirirler.
Mentör Öğretmenler Yükseköğretim Kurumları Sınavından sonra yapılan tercih dönemlerinde de Mesleki Rehberlik faaliyetleri yürütmektedir. Mesleki Rehberlikle ilgili olarak bağlı bulundukları öğrenciyi bilgilendirmek de Mentör Öğretmenlerin görevleri arasında bulunmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde eğitsel ve kişisel rehberliğin yanı sıra ‘Çalışma Davranışlarını Değerlendirme Ölçeği’, ‘Başarısızlık Nedenleri Anketi’, Akademik Benlik Kavramı Ölçeği’, ‘Problem Tarama Envanteri’, ‘Sınav Kaygısı Ölçeği’, ‘Mesleki Eğitim Belirleme Testi’ gibi çalışmalar öğrenciyi daha iyi tanımak için yıl içinde belirli periyotlarla uygulanır.
‘Sınav Kurs’ merkezlerinde‘Verimli Çalışma Kılavuzu’, ‘Sınav Sistemleri Kılavuzu’, ‘Aile Kılavuzu’, ‘Taban Puanlar Kılavuzu’ gibi rehberlik kitapçıkları öğrencilere verilir ve sunumları yapılır.
Myexamy - Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu, Sınav Eğitim Kurumlarının tüm kademelerindeki eğitim süreçlerinde Sınav markasını öne çıkaran önemli özelliklerden biridir.
Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy; “öğrenciye özel” çalışma programları, eksik tamamlama dersleri, ölçme değerlendirme ve rehberlik çalışmaları ile kademelere göre düzenlenmiş nitelikli, dijital eğitim materyalleri içeren, kapsamlı bir dijital platformdur ve yapay zekâ ile kişiselleştirilmiş çalışma programlarını kapsar.
İnovatif eğitim anlayışıyla yapılandırılan, birçok fonksiyonu tek platformda bir araya getiren ve eğitimin bütün süreçlerini kapsayarak eğitim alanına yeni bir soluk getiren Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy ile öğrencilerin tam öğrenmesi ve yüksek başarı elde etmesi sağlanır.
Myexamy’de Tüm Yayınlar ve Eğitim Materyalleri Bir Arada
Sınav Eğitim Kurumlarında yayınlar ve tüm eğitim materyalleri, farklı formatlarla zenginleştirilmiş bir dijital ortam olan Myexamy’de yer alır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu eğitim materyallerine Myexamy sistemi ile geniş bir dijital ağ üzerinden sorunsuz olarak erişebilir.
Çalışmalarımızın temelinde ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinin tüm sınıf düzeylerinde eğitim gören öğrencilerimize zengin bir doküman desteği sağlama amacı bulunur. Sınav Eğitim Kurumlarında ara sınıf öğrencilerinin aşamalı bir süreç içerisinde doğru içerikler ve kaliteli sorularla eksiklerini gidermeleri; merkezî sınavlara hazırlanan 8, 12. sınıf ve mezun grup öğrencilerinin değişikliklere, yeni içerik ve yöntemlere hızlı ve doğru biçimde ulaşmaları için Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy kullanılır.
LIVEXAMY - CANLI YAYIN UYGULAMASI
Öğrenme sürecinin verimli ilerlemesi için farklı yöntem ve tekniklerin bir arada kullanılması gerekir. Bu gerekliliğin farkında olan Sınav Eğitim Kurumları; öğrencilerin yüz yüze eğitim ortamında öğrendiklerini dijital ortamda pekiştirmeleri için onlara etkinlikler, soru çözüm videoları, soru-cevap uygulamaları, deneme sınavları, gerektiğinde eksik görülen konuya yönelik konu anlatım videoları gibi alternatifler sunmaktadır. Öğrenciler, kendilerine uygun yöntemler arasından istediklerini seçerek eksiklerini daha bilinçli, verimli ve rahat bir şekilde tamamlar.
Alternatifleri istedikleri zaman diliminde değerlendirebilen öğrenciler, ayrıca Hibrit Eğitim Modeli çerçevesinde liveexamy Canlı Yayın Uygulaması üzerinden belli bir program dâhilinde canlı yayın derslerini de takip edebilirler.
CODEXAMY
Codexamy (robotik kodlama) uygulaması ile öğrenciler STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarında kodlama ve programlama becerilerini geliştirirler. Robotik kodlama eğitimleri, öğrencilerin mücadele, sorun çözme, takım ruhu ve iş birliği gibi önemli sosyal becerileri kazanmalarına olanak sağlar.
Kullanım Kolaylığı
Hemen her yaş grubundan öğrencinin akıllı telefon ve bilgisayarlar aracılığıyla dijital dünyanın zaten içinde olduğunu görüyoruz. Bu açıdan düşünüldüğünde öğrencilerimiz, Myexamy’de yer alan dijital uygulamaların kullanımında, sistem içerisindeki yönergeleri takip edip uygulamaların işleyiş mantığını kolayca kavrayabilir.
Sınav Öğretmenleri Myexamy Sayesinde Çok Daha Güçlü
Sınav Eğitim Kurumlarında, planlı çalışma alışkanlığına sahip, bilgisayar kullanımında etkin ve alanında uzman öğretmenler; Sürekli Eğitim Platformu Myexamy sayesinde dijital anlamda çok daha güçlüdür.
Yapay Zekâ Tabanlı Myexamy ile Sınav Eğitim Kurumları öğrencileri kendilerini, öğretmen ve yöneticiler de öğrencilerin akademik gelişimini anlık takip ederek tam öğrenme ile yüksek başarı elde ederler.
Sınav Kurs Merkezlerinde akademik program ve etkinlikler genel merkezin koordinasyonu ile yürütülür. Yerel durumlardan dolayı esnetilen hususlar dışında her şubede aynı sistem, aynı program ve aynı yayınlar izlenir.
Sınav Kurs Merkezleri okuldaki derslerine takviye almak isteyen her seviyeden öğrenci ile ülke genelinde yapılan merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için değişmeyen tek adres olmaya devam etmektedir. Sınav Kurs Merkezlerinde okul derslerine desteğin yanı sıra, öğrencileri LGS, YKS, AYT, TYT sınavlarına tam anlamı ile hazırlayacak nitelikte bir program uygulanmaktadır.
Sınav Kurs Merkezlerinde uygulanan akademik program Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından hazırlanmaktadır ve koordinasyonlu olarak tüm şubelerde aynı anda yürütülmektedir. Sınav Kurs Merkezlerinde dersler Sınav Yayınlarının uzman kadrosu tarafından Sınav Eğitim Kurumlarına özel olarak geliştirilen online ve basılı eğitim materyalleri üzerinden işlenmektedir. Ders ve sınavlara tüm öğrencilerin katılımı zorunludur. Belirlenen öğrenci ya da sınıflar ise ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözüm derslerine mutlaka katılırlar ve konu açıklarını kapatırlar.
Dersler, rehberlik çalışmaları, sınavlar, veli görüşmeleri, seminerler, tatiller, yoğunlaştırılmış programlar gün gün ayrıntılı olarak yıllık çalışma planında gösterilir. Tüm çalışmalar kurumsallığın gerektirdiği şekilde merkezi sistemle yürütülür ve denetlenir.
Liselere Giriş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıklarında bir numarada olan yerini her zaman koruyan kurumlarımız, Sınav kalitesini taşıyan yayınları ile dinamik, uzman ve deneyimli kadrosu, yeni nesil eğitim felsefesi ile öğrencilere istedikleri lise ve üniversiteyi kazandırmak ve öğrencileri en iyi şekilde sınavlara hazırlamak için her zaman hazırdır! Sınav Kurs Merkezleri güçlü akademik programları, yıl içinde yapılan etkinlikleri ve Türkiye geneli yapılan sınavlarda öğrencilerin tercihi olmaktadır.
Sınav Eğitim Kurumlarının bir parçası olan Sınav Kurs Merkezleri aynı nitelikte ve kalitede eğitim hizmeti vermeye devam etmektedir. Özellikle üniversiteye hazırlanan ve hedefini yüksek tutan öğrenciler tarafından tercih edilen Sınav Kurs Merkezlerinin akademik eğitim kalitesi öğrencileri başarıya ulaştırmaktadır.
Sınav Eğitim Kurumlarında;
Öğrenciler, derslere mazeretsiz olarak geç giremez ve hiçbir şekilde devamsızlık yapamaz. Bu tür durumlar aynı gün velilere bildirilir.
Öğrenciler derslere aktif olarak katılır. Anlamadığı konuyu öğretmenine sorar, kendine sorulan sorulara ise cevap verir.
Öğrenciler derslerde kaynak olarak kullanılan Sınav Yayınlarının kitap, soru bankası, yaprak test gibi tüm eğitim materyallerini ilgili derslerde yanında bulundurur.
Öğrenciler kaynak olarak kullanılan yayınlarımızdan verilen günlük ödevler ile soru bankası ve yaprak testlerden verilen haftalık ve dönemlik ödevleri zamanında yaparak kontrol ettirir. Ödevini yapmayan öğrencilerin, ödevlerinin miktarı artırılarak tamamlatılır.
Öğrenciler dönem boyunca Türkiye geneli olarak uygulanan tüm tarama ve deneme sınavlarına aksatmadan katılır. Sınav sonucuna göre verilecek ek çalışmalarla eksiklerini tamamlar.
Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre veya kurum tarafından gerekli görülen programlı ve programsız ek ders, soru çözüm, yazılıya destek, çizgi altı çalışması, birebir veya grup etütleri gibi akademik etkinliklere mutlaka katılır.
Öğrenciler, merkezi bir koordinasyonla yürütülen rehberlik ve danışmanlık çalışmaları ile bu çerçevede yapılan ölçek ve testlere mutlaka katılır. Bu doğrultuda Rehber ve mentör öğretmenin yönlendirmelerini dikkate alır.
Öğrenciler, öğretmenleri ve kurum yöneticileri ile saygı ve sevgi çerçevesinde diyalog kurar; sınıf ve ders düzenini bozan, özellikle kurum kültürüne aykırı davranışlarda bulunamaz. Arkadaş ilişkilerinde de bu çerçeveye uygun davranır.
Öğrenciler derslere ipad, ipod ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarla kesinlikle giremez. Kurum içerisinde cep telefonuyla kesinlikle konuşamaz, mesajlaşamaz, fotoğraf ve video çekemez. Ayrıca ders saatleri içinde koridorda, kantinde dolaşamaz, gürültü yapamaz.
Öğrenciler, THE EĞİTİM (Takip/Hakkaniyet/ Empati) değerler eğitimi merkeze alınarak yapılan etkinliklere kesinlikle katılır.