ÖN KAYIT
EBA  NEDİR | NASIL KULLANILIR | NE İŞE YARAR | EBA GİRİŞ

 

EBA  NEDİR | NASIL KULLANILIR | NE İŞE YARAR | EBA GİRİŞ

 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış e- öğrenme platformu olan EBA Eğitim Bilişim Ağı’nın kısaltılmış adıdır.  EBA öğrencilere ücretsiz ders vererek  eğitime destek ve kolaylık sağlamak amacıyla oluşturulmuşur. Bu yazımda EBA nedir, EBA ne işe yarar, EBA nasıl kullanılır gibi sorulara cevap vereceğim.
 
EBA Nedir? 
EBA ’da Neler Var?
EBA Ne İşe Yarar?
EBA’nın Amacı Nedir? EBA Neden Oluşturuldu?
EBA Üzerinden Hangi Sistemlere Giriş Yapılabilir?
EBA Öğrenci Giriş , Öğrenciler EBA’yı Nasıl Kullanır?
 

EBA Nedir? 

 
Eğitim Bilişim Ağı kısaca EBA, öğrenci, öğretmen ve velilere sunulmuş bir hizmettir ve  Eğitim Bilişim Ağı olarak kullanılmaktadır. EBA eğitimde bilişim teknolojilerinin daha fazla kullanılabilmesi için bir platform sağlar.
 
EBA, yani Eğitim Bilişim Ağı Türkiye  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış bir e-öğrenme platformu ya da başka bir deyişle sosyal niteliği bulunan elektronik içeriklerinden oluşan eğitim platformudur. Platform bakanlığa bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanmıştır, 2012 yılında oluşturulmuştur ve bu bölüm tarafından işletilmektedir.
 
EBA hizmetinde eğitim sistemi ile teknoloji birleşerek  Türkiye’de öğrenme ve öğretme sürecini desteklemeyi amaçlamaktadır.
 
EBA öğrencilere eğitimde kolaylık sağlamak amacıyla, aynı zamanda öğrencilerin özel eğitim almamaları durumunda onlara derslerine destek olmak için ücretsiz eğitim vermek amacıyla hazırlanmıştır. EBA öğrencilere, öğretmenlere ve velilere bilişim teknolojilerinin çok daha fazla kullanılabilmesi için uygun bir platform sağlar. Tamamen ücretsiz olarak sunulan EBA içinde sayısız içerik mevcuttur.
 
 


 

Eğitim Bilişim Ağı Ne Demek?

 
Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli bir elektronik içerik ağıdır.
 
Eğitim Bilişim Ağı öğrencilere öğretmenlere çevrimiçi eğitim materyalleri sunar.  Eğitim Bilişim Ağı eğitim sürecini daha verimli ve efektif hale getirerek öğrenimin sürekliliğini sağlayan bir portaldır.
 
Ayrıca EBA, eğitimde bilişim teknolojilerinin daha fazla kullanılabilmesi için eğlenceli bir platform sağlar.
 

EBA’nın Tarihi

 
EBA dijital öğrenme konusunda Türkiye'nin lider platformlarından biridir. EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır ve 2012 yılından bu yana dijital ortamda öğrencilere ve öğretmenlere zengin eğitim içerikleri sunmaktadır. 
 

 

 
 

EBA İçinde Neler Var?
 

EBA içerisinde öğrencilerin ders tekrarı yapabilecekleri bölümler, öğrencilerin sunumlara ulaşabilecekleri bölümler, test çözme alanları ile öğretmenlerinin hazırladıkları notları görebilecekleri bölümler de bulunmaktadır.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan EBA sınıf seviyelerine uygun olarak hazırlanmaktadır. EBA öğrencilerin ve öğretmenlerin ders kaynaklarına kolay ve sürekli erişimini sağlar.
 
EBA içinde öğretmenler öğrenciler ve veliler için ders videoları, eğitim materyalleri, dersler,  sınavlar, gruplar bulunur. EBA kütüphanede binlerce kaynak bulunmaktadır. EBA kullanıcılara sosyal ağ özellikleri sunan bir portal olma özelliğindedir. 
 
EBA içinde aynı zamanda  testler, oyunlar, animasyonlar, dergiler, kitaplar, makaleler, çalışmalar, ödevler, sunumlar, sesli kitaplar, etkileşimler bulunmaktadır. EBA ders materyalleri, sunumlar, notlar, görseller gibi eğitim materyallerini bir araya getirir. EBA üzerinde bulunan gruplarda öğrenciler birbirleri ile sohbet edebilirler. 
 
Eğitime yardımcı olacak EBA içerikleri genel ağ üzerinden hizmet veren eba.gov.tr sitesine düzenli bir şekilde ve kategorik olarak eklenmektedir.
 
 
 

EBA İnteraktif İçerik

 
EBA eğitim sürecini daha interaktif ve ilgi çekici hale getirerek öğretmen ve öğrenci arasında interaktif bir iletişim olanağı sunar.
 
EBA öğrencilere sınıf seviyelerine uygun, incelemeden geçmiş ve güvenilir içerikler sunar. EBA içerikleri hazırlanırken teknolojik yenilikler takip edilir ve gelişmeye açık olarak yenilenmeye devam edilir.  
 
EBA sosyal bir platformdur ve bu eğitim platformunun çatısı altında öğrenmeye, paylaşmaya açık tüm bireyler, dijital EBA platformu üzerinden akranları ile paylaşımlar yaparlar ve ekip çalışması içinde bulunurlar. 
 

EBA İçeriklerinde Farklı Öğrenme Stilleri Bulunur Mu?

 
Öğrenciler sözel, görsel, sayısal, bireysel, işitsel, sosyal öğrenme stillerine sahip olabilirler.  EBA platformunda bulunan e-içerikler farklı öğrenme stillerine sahip öğrencileri de kapsamaktadır. Bu şekilde eğitim öğrenci merkezli olabilmektedir. 
 
EBA nitelikli kaynaklardan araştırma yaparak bilgiden bilgi üreten ve bu bilgileri yorumlayan bireylerin yetişmesi anlamında da katkı sağlamaktadır. EBA’nın sosyal ağ yapısı öğretmenleri ortak bir paydada buluşturmakta, düzenlenen eğitimler sayesinde öğretmenlerin bakış açıları genişlemektedir. 
 

EBA İçerikleri Kimler Tarafından Oluşturulur?

 
EBA içerikleri alanında uzman eğitimcilerden oluşan ekipler tarafından oluşturulmaktadır. Öğretmen ve öğrenci kullanıcı kitlesinin yaptığı paylaşımlarla EBA her geçen gün büyüyen bir kaynak havuzu haline gelmektedir. EBA içerikleri dünyada ve Türkiye'de eğitim yayıncılığında önde gelen eğitim firmaları  tarafından sağlanan içeriklerle zenginleştirilmektedir.


 



 

EBA Ne İşe Yarar?

 
EBA öğrenciler ve öğretmenler için oldukça kolaylık sağlamaktadır. İçerisinde binlerce içerik bulunan EBA tamamen ücretsizdir.  EBA,  öğrencilere ve öğretmenlere çevrimiçi eğitim materyalleri sunar.
 
Her kademeye özel olarak hazırlanan içerikler ile dikkat çeken sosyal nitelikli eğitim platformu EBA özellikle özel eğitim alamayan öğrencilerin derslerine destek ve kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Eğitim sürecini daha etkin ve verimli hale getirerek öğrenimin sürekliliğini sağlar. 
 
EBA, her sınıf kademesine uygun, güvenilir ve doğru elektronik içerikler sunmak için oluşturulmuştur ve geliştirilmeye de devam etmektedir. 
 
Öğrenciler EBA üzerinden her görsele, sunuma ve notlara rahatlıkla ulaşabilmektedir.  Öğretmenler ve öğrenciler eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilirler ve lEBA sistemi içinden içerik paylaşma hakkına da sahiptirler.

 

 

EBA’nın Amacı Nedir? EBA Neden Oluşturuldu?

 
EBA - Eğitim Bilişim Sisteminin amacı şu şekilde sıralanabilir;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

EBA’nın Avantajları

 
EBA’nın bir çok avantajları bulunmaktadır. Ancak EBA’nın en önemli avantajı; Türkiye’de bulunan bütün öğrenci ve öğretmenlerin istediklerinde elektronik ortamda ders içeriklerine rahatlıkla istediği her yerden kolay bir şekilde ulaşabilmesidir. 
 
Geleneksel örgün eğitim sisteminde yeni bir devir başlatan EBA, öğrenimin sürekliliğini sağlaması ve binlerce kaynağa anında ulaşılabilmesi bakımından yenilikçi bir sistemdir. 
 
Genel ağ üzerinden hizmet veren eba.gov.tr sitesine yüklenenen eğitime yardımcı tüm kaynaklar sistematik, kategorik ve düzenli olarak eklenmektedir.  EBA elektronik ağın amacı  bilgi teknolojisi yardımıyla eğitimin  teknoloji ile entegrasyonunu gerçekleştirmektir.
 
EBA sistemine öğretmenler özel olarak hazırladıkları içerikleri yükleyebilirler. Başka öğretmenler diğer öğretmenlerin yükledikleri sunumlara ve notlara rahatlıkla erişebilirler. Bu sistem sayesinde öğretmenler arasında iletişim çok daha kolay olmaktadır.
 
EBA öğretmenlere sağladığı kolaylıkların çok daha fazlasını öğrenciler için sağlamaktadır.
 
Eğitim Bilişim Ağına giriş yapan bir öğrenciler oldukça zengin eğitim içeriklerine ulaşabilmektedirler. EBA'ya giriş yapan öğrenciler yine öğretmenler gibi  başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, görsellere, sunumlara rahatlıkla ulaşabilirler ve bu içeriklerden istedikleri şekilde faydalanabilirler.  
 
 

 

EBA Üzerinden Hangi Sistemlere Giriş Yapılabilir?

 
EBA - Eğitim Bilişim Sisteminin kullanımı son derece kolaydır. EBA sistemi üzerinde öğrenci, öğretmen, veli gibi birçok farklı kategoride giriş mevcuttur. 
 
Öğrenci EBA girişi
Özel okul öğrenci girişi
Açık öğretim öğrenci girişi
Mezun öğrenci girişi
Öğretmen MEBBİS girişi
Ücretli öğretmen girişi
Kurs merkezleri için MEBBİS girişi
İl – ilçe yönetici girişi
 

EBA Şifresi Nasıl Alınır?
 

Öğrenciler EBA tek kullanımlık şifreyi öğretmenlerinden ya da velilerinden öğrenebilirler.  EBA Şifresi okuldan sağlanmaktadır. Okuldan alınan EBA şifresi ile EBA’ya giriş yapılabilmektedir. Alınan tek kullanımlık şifre ile EBA sistemine giriş yapıldıktan sonra şifre istenirse değiştirilebilmektedir. 
 

EBA Hesabı ile Nasıl Giriş Yapılır?

 
EBA HESABI İLE GİRİŞ YAP butonu ile EBA Hesabına giriş yapılır.
 

EBA Giriş
 

Eba Giriş ;Eğitim Bilişim Ağı bir anlamda eğitimin geleceğe açılan kapısıdır. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bireyin ücretsiz olarak kullanımına sunulan çevrimiçi sosyal eğitim platformudur.
 
Teknolojinin bu denli önemli olduğu çağımızda EBA eğitim hayatının ayrılmaz bir parçası durumuna gelmiştir. 
EBA Girişe EBA Hesabı ile giriş yapılır. 
EBA Giriş yapacağınız uygulama adresi:  EBA 

 
 

 

EBA Nerede Kullanılabilir?

 
EBA evde, okulda ya da kişi için uygun olan herhangi bir mekanda online olarak, ihtiyaç duyulan herzaman ve heryerde kullanılabilmektedir. EBA ile eğitim okul dışına çıkarak istenilen her an kullanılabilir durumda olmaktadır. 
 
EBAnın amacı etkili materyal kullanımını bilgi teknolojileri aracılığı ile desteklemektir. Eğitim materyalleri bilişim teknolojilerinin içine EBA ile entegre edilebilmektedir. 
 
EBA öğrencilere, öğretmenlere ve velilere eğitim sürecini destekleyen binlerce hizmet ve kaynak sunmaktadır. Öğrenciler öğretmenler ve veliler EBA'ya giriş yaparak, bu hizmetlerden ve kaynaklardan fayda elde edebilirler. 
 

EBA Ücretli Mi?

 
EBA'nın kullanımı ücretsizdir. EBA Türkiye'deki tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanılabilir.
 

EBA’nın Yararları

 
EBA, öğretmen ve öğrencilerin eğitim materyallerine ve içeriklerine her yerden erişimine imkan sağlar. EBA eğitim sürecini daha esnek ve uyumlu hale getirir. Bu yaraları sıralamak gerekirse;
 
Ders İçerikleri ;  EBA; öğrenci, öğretmen ve velilere çeşitli dersler hakkında çeşitli eğitim materyalleri sağlar. Videolar ve  interaktif uygulamalar bu eğitim materyallerine örnek olarak gösterilebilir. EBA Canlı ders uygulamasında da ders materyallerine ulaşılabilmektedir.
 
Çevrimiçi dersler: Öğrenciler EBA Canlı ders uygulamasının olup olmadığını “EBA canlı dersim var mı?” sorusu  ile öğrenebilirler. EBA canlı yayın dersleri özellikle öğrencilerin okula fiziksel olarak gitmelerinin mümkün olmadığı durumlarda oldukça işlevsel olmaktadır. EBA giriş canlı ders ile öğrenciler Eba canlı ders eba üzerinden takip edebilirler. buradan EBA TV ders programı aracılığıyla da konu anlatımlarını izleme imkanı bulabilirler. EBA canlı derse giriş hizmeti, öğrencilere, öğretmenlere belirlenen saatlerde çevrimiçi olarak ders yapabilme imkanı verir. 
 
Özel öğrenme deneyimi: EBA, öğrencinin öğrenme hızına ve yeteneklerine göre her öğrenciye özel öğrenme deneyimi sunar. Öğrencinin kendi hızında öğrenmesini ve konuları kendi anlama yeteneklerine göre gözden geçirmesini sağlayan bu deneyim Eba içinde bulunmaktadır. 
 
Öğretmen ve veli işbirliği: EBA öğretmenler ve veliler arasında iletişimi kolaylaştırır. Öğretmenler, öğrencilerin akademik performansını takip edebilir ve velilerle iletişim kurabilir.

 
 
 

EBA Ne Zaman Başladı?

 
2011-2012 Eğitim öğretim yılında pilot okullar başta olmak üzere birçok okula LCD panel etkileşimli tahta, internet ağ altyapısı ve çok fonksiyonlu yazıcılar temin edilmiştir. Öğretmen ve öğrencilere tablet PC dağıtımı yapılmıştır.
 
LCD panel etkileşimli tahta ile öğretmen ve öğrencilere dağıtılan tabletlerde işlenecek ders materyali için  EBA Eğitim Bilişim Ağı kurulmuştur.
 
EBA sözel, sayısal, görsel, bireysel, sosyal, işitsel gibi farklı öğrenme stillerine sahip öğrencilerin tümünü kapsayan eğitim ağı sunmaktadır. Bu anlamda EBA tüm öğrencileri ortak paydada buluşturmakta ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktadır. EBA ile öğrenciler teknolojiyi etkili ve etkin bir biçimde kullanabilirler.
 

EBA'ya Nasıl Giriş Yapılır?

 
Eba .gov.tr adresi üzerinden veya EBA mobil uygulaması üzerinden EBA'ya giriş yapılabilir.
EBA’ya giriş yapmak için; giriş işleminde kullanıcı türü belirtilmeli, TC Kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekmektedir. 
 

EBA Öğrenci Girişi Yap

 
EBA öğrenci girişi yap,  EBA ya giriş yap yapmak için şu adımları takip edilmelidir;
 
EBA Web Sitesine veya Mobil Uygulamasına Gidin
 
EBA'ya giriş yapmak için öncelikle masaüstü bilgisayardan EBA web sitesine (eba.gov.tr) gidilmelidir. 
 
EBA'ya giriş yapmak için mobil cihazdan EBA'nın mobil uygulamasını indirilir ve EBA'ya giriş yapılır.
 
EBA mobil uygulama  Android cihazlarda Google Play Store'da ve iOS cihazlarda App Store da bulunmaktadır. 
 
EBA Öğrenci Girişi Seçin
EBA ana sayfasında "Eba öğrencigirişi" seçeneğini seçmelidir.
 
Giriş Bilgilerini Girin
“Eba öğrenci girişi” seçeneğini seçildikten sonra TC kimlik numarası ve kişiye özel EBA şifrenizi girilmesi gerekmektedir.
 
Giriş Yapın
Giriş bilgilerinizi girdikten sonra, 'Giriş Yap' butonuna basarak EBA hesabınıza giriş yapabilirsiniz.
 
EBA’yı Kullanmaya Başlayın
 
EBA'ya giriş yaptıktan sonra ders materyallerine, tüm kaynaklara ve çevrimiçi derslere erişim sağlanabilir. 
 
 

EBA Şifresi Unutulursa

 
EBA Şifresi unutulursa ya da giriş yaparken sorun yaşanması halinde  EBA'nın 'Eba Şifremi Unuttum' özelliğini kullanılabilir. Okul yöneticilerine ulaşılarak da çözüm sağlanabilir. 
 
 



 

Eba canlı ders giriş yapılarak çevrimiçi derslere katılım sağlanabilir. 
 

EBA Öğrenciler EBA ’yı Nasıl Kullanır?

 
EBA Öğrenci Girişi ile öğrenciler çevrimiçi derslere, ders materyallerine  ve akademik materyallere ulaşabilirler. Teknolojiyi  Türkiye'deki eğitim sistemi ile  birleştirerek öğrencinin öğrenme ve öğretmenin ise öğretme sürecini desteklemeyi amaçlamaktadır. 
 
Öğrencilerin verimli çalışmalarına yönelik olarak hazırlanan EBA, öğrencilerin okul içi ve okul dışı öğrenme süreçlerini devam ettirebilmeleri bakımından önemlidir. EBA öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunar. EBA ile öğrenciler sınıf arkadaşları  ile verimli ve uyumlu olarak çalışabilirler, paylaşımda bulunabilirler ve iletişim kurmaları çok daha kolay olmaktadır. EBA öğrencilere zengin eğitim içerikleri sunar. Öğrenciler EBA içeriklerine, notlarına, görsellere ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektedirler. 
 
EBA sistemi üzerinden öğretmenlerin kendilerine verdikleri ödevlere ve alıştırmalara çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirler ve yapabilirler.
 

EBA Öğrenci Üyelik 

 
EBA üyelik sekmesinde öğrenciler kendilerine ait  hesap bilgilerini, şifrelerini, e-posta adreslerini, profil fotoğraflarını, cep telefonu numaralarını ve kişisel ayarlarını değiştirebilirler.
 
EBA öğrenci üyelik yapıldıktan sonra öğrenciler EBA’yı kullanmaya başlayabilir ve sınırsız eğitim materyallerini keşfedebilirler. 
 
EBA öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak,eğlenceli hale getirmek ve  zenginleştirmek için tasarlanmış bir sistemdir. 
 
 

EBA Öğrenci Giriş 

 
EBA öğrenci girişi yapan öğrenciler eğitim programları, dersler ve diğer eğitim programları ve uygulamaları ile etkileşimde bulunabilirler. 
 
EBA öğrenci girişi yapan öğrencilerin bu sekmede karşılarına Üyelik, Sayfam, Dersler, Çalışmalarım, Sınavlar, Gruplar,  Kütüphane gibi sekme seçenekleri çıkar. Bu sekmelerin her birinden ilgili sekmeye yönelik kaynak ve bilgilere ulaşılabilir. 
 
EBA Sayfam
 
EBA Sayfam sekmesinde öğrenciler profillerini, kendi arkadaşlarını, ,takvimlerini  bildirimlerini, mesajlarını ve duyurularını görebilirler. 
 
EBA Gruplar 
 
EBA Gruplar sekmesinde öğrenciler gruplarını görebilirler. Bu sekmede öğrenciler ilgi alanlarına göre farklı gruplara katılabilirler ve grup içinde paylaşımlarda bulunabilirler. Ayrıca katılım sağladıkları gruplarda grup üyeleriyle sohbet edebilirler ve grup etkinliklerine katılabilirler.
 
EBA Dersler
 
EBA Dersler sekmesinde öğrenciler kendi sınıf seviyelerine uygun dersleri seçebilir, içerik videolarını izleyebilir, ders özetlerini görebilir, ders ile ilgili notlarını alabilir ve derse ilişkin soru-cevap yapabilirler. 
 
EBA Kütüphane
 
EBA Kütüphane sekmesinde öğrenciler kitap, sesli kitap, makale,  dergi, test, sunum,oyun, etkileşimli tahta video, animasyon ve daha binlerce farklı eğitici içeriklere ulaşabilirler. Tüm bu eğitici materyalleri beğenebilirler, indirebilirler, inceleyebilirler ve yorumlayabilirler. 
 
EBA Çalışmalarım
 
EBA Çalışmalarım sekmesinde öğrenciler kendilerine ait ödevlerini, tüm çalışmalarını, portfolyolarını, projelerini, test sonuçları ile raporları görebilir, üzerinde düzenleme yapabilir ve paylaşımda bulunabilirler. 
 
EBA Sınavlar
 
EBA Sınavlar sekmesinde öğrenciler kendi sınıf seviyelerindeki sınavlara katılabilirler. Sınav sonrasında sınav sonuçlarını görebilirler, yanlış yaptıkları soruları tekrar çözebilirler, sınav sonuçlarını, sınav analizlerini görebilirler ve sınavlara ilişkin geri bildirimde bulunabilirler.
 
 
 
 

EBA Öğretmen Girişi ve EBA Veli Girişi Nasıl Yapılır?

 
EBA Öğretmen Girişi ve EBA Veli Girişi, EBA öğrenci girişi ile benzer şekildedir.  EBA hesap girişi, öğrenci, öğretmen ve velilerin EBA'nın sunduğu hizmetlere ulaşabilmeleri için gereklidir.
 
Öğretmen girişi için  "Eba öğretmen girişi", veli girişi için ise "Eba veli girişi" seçilmelidir. Sisteme kayıtlı bir e-posta adresinin bulunması durumunda sisteme daha kolay bir şekilde giriş yapılabilmektedir. 
 

EBA Kaynak
 

EBA ilkokul ortaokul ve lise kademesindeki tüm öğrencilere yönelik birbirinden farklı ders materyalleri ve kaynakları sağlar.
 
Öğrenciler EBA  akademik destek ile gelişimlerini takip edebilirler. Öğrenciler TRT EBA TV ortaokul, lise üzerinden de dersleri dinleme imkanına ulaşırlar.
 

EBA Öğretmen Giriş , Öğretmenler EBA’yı Nasıl Kullanır?

 
EBA Öğretmen Giriş üzerinden sisteme giren öğretmenler, özel olarak hazırladıkları içerikleri yükleyebilirler. Diğer öğretmenlerin yaptıkları paylaşımları görebilirler. Öğretmenler sistem üzerinden birbirleri ile etkileşimde bulunurlar. Bu etkileşimler öğretmenlerin EBA üzerinden öğrenciler için en etkili paylaşımların yapılmasına dayalıdır. EBA öğretmenler arası bilgi paylaşımını kolaylaştırmakta ve işbirliğini teşvik etmektedir.
 
EBA Öğretmen Giriş ile sistem içinde grup kurabilen öğretmenler, grubun üyelerini genel olarak öğrencilerden oluşturmaktadırlar. Gruplar genel olarak sınıf kademelerine göre yapılmaktadır. Öğretmenler bu gruplarda bulunan öğrencilere  çalışmalar gönderebilir, etkinlikler düzenleyebilir ve tüm planlamalarını yaparak takip edebilir.
 

Süreç İçinde EBA

 
Süreç içinde EBA  öğrenci öğretmen ve velilerin geri dönütlerine göre güncelleme yapmaktadır. Bu şekilde kalitesini her geçen gün artırmaya devam etmektedir. 
 
1 Aralık 2016 tarihinde EBA nın 4. sürümünde yeni logosu, yenilenmiş sloganı ve birbirinden farklı yeni özellikleri ile kullanıma açılmıştır. Böylece dördüncü  sürümde  EBA Haber Modülü sosyal medyada paylaşılabilir hâle getirmiştir. Bunun yanı sıra mobil uygulaması da kullanıma sunulmuştur.
 
2019-2020 eğitim öğretim yılı II. döneminden itibaren 11 ve 12. kademedeki öğrencilere yönelik EBA Akademik Destek Bölümü eklenmiştir.  EBA Akademik Destek Bölümü amacı üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere rehberlik etmektedir. Her yıl kendini revize eden Eba’nın 2020 Mart ayında EBA TV olarak televizyon kanalı da açılmıştır. Televizyon kanalı açılmasının coronavirüs salgını sonucunda okulların tatil edilmesinin de etkisi bulunmaktadır. Çünkü  coronavirüs salgın süreci  örgün eğitim sistemini online eğitime dönüştürdü. Öncesinde ise online eğitim  örgün eğitime ek veya alternatif bir eğitim olarak görülmekteydi.  Coronavirüs salgını ile dünyada online eğitim sisteminin önemi artmıştır. Online eğitimin son derece önemli olduğu tüm dünyada kitleler tarafından anlaşılmıştır. 

 

EBA | NEDİR | NE İŞE YARAR | EBA NASIL KULLANILIR|GİRİŞ
EBA | NEDİR | NE İŞE YARAR | EBA NASIL KULLANILIR| GİRİŞ
EBA | NEDİR | NE İŞE YARAR | EBA NASIL KULLANILIR| GİRİŞ

 

02 Aralık 2023
Bunlara da göz atın!