ÖN KAYIT
SIKÇA SORULAN SORULAR

İyi günler, Ankara en iyi lise olan Sınav Liseleri ile Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde belirli aralıklarla “Tarama Sınavları” uygulanır. Ayrıca dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanır.

9 ve 10. sınıflara 9 adet TYT ile 8 adet ders denemesi , 
11. sınıflara 4 adet TYT,  7 adet AYT, 16 adet ders denemesi ve
12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır. 
 
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerimizin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversite sınavını kazanır ve hepsi üniversiteli olarak hayatlarına sağlam adımlarla devam eder. Okulumuz Üniversite Sınavlarında Türkiye Birinciliği derecesine sahiptir.
 
Okul içinde sınavlara hazırlık uygulamasını ilk defa Sınav Koleji başlatmıştır. 30 yıllık birikime sahip Sınav Dergisi Dershanelerinin akademik anlamdaki bilgi ve, sınav ve soru birikimiyle Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde hiçbir öğrencinin ayrıca dershaneye gitmesine gerek kalmaz.

Okullar arası yapılan sınavlarda da öğrencilerimiz her yıl Türkiye birinciliği yakalarlar. Sınav Anadolu ve Fen Liseleri Sınav-Okul Konseptini yıllardır başarıyla uygulamaktadır. Başarısı kanıtlanmış, okul+kurs uygulamasından hareketle hem okul derslerine hem de üniversiteye en iyi şekilde hazırlamak için öğrencilerine eksiksiz bir eğitim vermektedir.
 

Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde 10. , 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır. Hazır bulunuşluk sınavı ile öğrencilerimizin o andaki mevcut durumları değerlendirmeye alınır. Eğitim öğretim sürecinin ilk haftalarında gerçekleşen hazır bulunuşluk sınavı öğrenme ve öğretmen girdisinin önemli bir girdisi olarak kabul ediliyor. Hazır bulunuşluk sınavı ile eğitim öğretim sürecinde değişiklikler ve yenilikçi bir bakış açısı oluşturulabiliyor. Bu anlamda hazır bulunuşluk sınavı ile eğitim süreci sağlıklı ve sağlam temellere oturtuluyor ve öğrencilerin eksik öğrenmeleri tespit ediliyor. Sonuç olarak eksiklerin giderilmesinde önlemler alınarak öğrencilerin özgüvenleri de artırılıyor.

İyi günler, öncelikle size Sınav Anadolu ve Fen Liseleri ders sisteminden bahsetmek istiyorum. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde dersler Sınav Yayınları tarafından hazırlanan “Konu Anlatımlı Modüller” ve “Soru Bankası Modülleri”nden işlenir. Sınav Koleji Liselerinde tam gün uygulamasıyla daha fazla ders, daha fazla etüt ve daha fazla sınav yapılır. Sınav Koleji Liseleri ile  Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde ders dağılımları, öğrencilerin AYT TYT YDT sınavlarına yani YKS sınavlarına tam olarak hazırlanacakları ve başka herhangi bir desteğe gerek duymayacakları şekilde düzenlenir.  
 
Sınav Liselerinde, öğrencilerin test pratiğini artırmak, başarıyı ölçmek ve eksik kazanımlarını ayrıntılı analizlerle belirlemek amacıyla sık sık deneme sınavları uygulanır. Ders ve sınavlara tüm öğrenciler katılır. Etüt, ödev tamamlama ve soru çözümü gibi ek çalışmalara ise belirlenen öğrenci ya da sınıflar mutlaka katılır. Etüt ve ek çalışmalar öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre lise koordinatörlüğü tarafından belirlenir. 
 
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde   derslere ve sınavlara katılım zorunludur. Ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümü saatlerine belirlenen öğrenciler ya da sınıflar katılırlar.
 
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde ödev sisteminin ayrı bir yeri ve önemi bulunur.  YKS hazırlık için uygulanan yoğun programı yetiştirmek ve öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için okuldaki ders ve etütlerin yanında ödevlere ve bireysel çalışmalara ayrıca önem verilir. Her dersin bir ödev günü bulunur. Ödev günü ve ödev miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir.Ödevlerini yapmayan öğrencilerin ödevleri ise ek çalışma saatinde tamamlatılır. Sınav Lisesi’nde ödevler günlük, haftalık ve dönem ödevleri olarak 3 gruba ayrılır. Günlük Ödevler, “Soru Bankası Modülleri”nden verilir. Haftalık Ödevler, “Haftalık Ödev Fasikülleri”nden her ders için ayrı ayrı olmak üzere verilir ve haftalık verilen ödevlerin kontrolü ilgili ilk derste Ödev Kontrol Saatinde yapılır. Ödev değerlendirmeleri ise MYEXAMY üzerinden veli ile paylaşılır. Dönem Ödevleri, dönem konularını kapsayacak şekilde hazırlanan “Ara Tatili ve Yaz Tatili Ödev Fasikülleri”nden her dönemin sonunda verilir ve kontrolü yeni dönemin başında yapılır.Etütler ve ek çalışmalar ise öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre belirlenir.  
 
Sınav Liselerinde tüm “yazılı sınavlar” ve “deneme sınavları” Sınav Genel Merkezi tarafından hazırlanır ve Türkiye genelinde uygulanır. Yazılı sınavlar öğretmenler tarafından,  deneme sınavları ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Sınav uygulamaları ile sınav çözümleri ise ayrıca yapılır. Yazılı sınavları ders saati sayısına bakılmaksızın en az 2 klasik yazılı olacak şekilde tüm derslerden yapılır. Her eğitim- öğretim döneminde  özel olarak Sınav Genel Merkez tarafından hazırlanarak okullara gönderilir. Deneme Sınavları ile TYT-YKS Deneme Sınavları dağılımı ise şu şekilde olmaktadır. 9 ve 10. sınıflara 8 adet ders denemesi ile 9 adet TYT, 11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi,12. sınıflara ise 42 adet YKS Deneme Sınavı yapılır.
 

İyi günler, internet aramalarında en iyi liseler olarak arama yapıldığında sinav.com.tr, Sınav Liseleri ve Sınav Anadolu ve Fen Liselerinin aramalarda sıklıkla karşımıza çıkmasının en büyük nedeni öğrencilerimizin 12.sınıfta girdikleri üniversite YKS, AYT, TYT, YDT sınavlarında başarı göstermeleri ve öğrencilerimizin hepsinin üniversitelerde istedikleri bölümlere yerleşmeleridir. Lise nakil, lise taban puanları, lise boş kontenjan ile ilgili sorularınız, üniversite başarı sıralamamız ve Sınav Liseleri ve Sınav Anadolu ve Fen Liseleri sınav kolej fiyat hakkında tüm bilgileri 0312 285 99 77 numaralı telefonumuzdan öğrenebilirsiniz. Sınav Kolejinin resmi internet adresi ve size en yakın Sınav Liseleri, Sınav Anadolu ve Fen Liseleri için sinav.com.tr adresinden bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

En iyi liseler olarak sıralamasında Sınav Koleji, Sınav Liseleri ve Sınav Anadolu ve Fen Liselerinin aramalarda sıklıkla karşımıza çıkmasının en büyük nedeni öğrencilerimizin 8.sınıfta girdikleri LGS sınavında başarı göstermeleridir. Lise kaydınızı başka bir okula yaptırdıktan sonra Lise Nakil İşlemleri için Sınav Okul Yönetimi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. 
 

Üniversiteye hazırlığın 4 temel adımı olan lise programımızda üniversiteye hazırlık anlamında yoğun programı yetiştirmenin yanı sıra öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için öğrencinin bireysel çalışmalarına ve ödevlerine ayrıca hassasiyet gösterilir.  Sınav Koleji, Sınav Liseleri ve Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde ders ve etütler son derece önemlidir. 
 
Öncelikle her öğrencimizin bir Ödev Çizelgesi bulunur. Öğrencilerimizin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla, haftalık ders programından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir. Haftalık ders programında ise  ilgili dersin ilk saatinde mutlaka ödev kontrolü yapılır. Ödevlerini yapmayan öğrencilerin ödev miktarları artırılarak ek çalışma saatinde tamamlatılır.Sınav Liselerinde ve Sınav Kolejinde ödevden asla taviz verilmez.
 
Sınav Lisesi’nde ödevler günlük, haftalık ve dönem ödevleri olarak 3 kategoride planlanmıştır. İlk olarak Günlük Ödevler “Soru Bankası Modülleri”nden ve diğer yayınlardan, öğrencinin haftalık ders programı göz önünde bulundurularak verilir. Ayrıca ders öğretmenleri tarafından ev çalışması şeklindeki başka etkinlikler de yaptırılır ve günlük ödevlerin tamamı hafta içi derslerde kontrol edilir. İkinci olarak Haftalık Ödevler, “Haftalık Ödev Fasikülleri”nden her ders için ayrı ayrı olmak üzere Cuma günleri verilir ve yine haftalık verilen ödevlerin kontrolü ilgili ilk dersin Ödev Kontrol Saatinde yapılır. Ödev değerlendirmeleri MYEXAMY üzerinden veli ile paylaşılır. Üçüncü olarak Dönem Ödevleri dönem konularını kapsayacak şekilde hazırlanır. Dönem konularını kapsayacak şekilde “Ara Tatili ve Yaz Tatili Ödev Fasikülleri”nden her dönemin sonunda verilir ve ödevlerin kontrolü yeni dönemin başında yapılır.
 
Sınav Koleji lise nakil,lise boş kontenjan, lise taban puanları  ile ilgili sorularınız, üniversite başarı sıralaması ve Sınav Liseleri ve Sınav Anadolu ve Fen Liseleri ile Sınav Kolej fiyat ile ilgili tüm bilgileri Sınav Koleji Ankara Genel Merkez 0312 285 99 77 numaralı telefonumuzdan öğrenebilirsiniz. 
 

Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde 10. , 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize “telafi sınavları” dışındaki tüm “yazılı sınavlar” ile “deneme sınavları” Sınav Genel Merkezi tarafından hazırlanır ve öğretmenlerin katılımıyla tüm Türkiye genelinde uygulanır. Yazılı sınavlar öğretmenler tarafından deneme sınavları ise Türkiye geneli olarak değerlendirilir. Sınav Liselerinde sınav uygulamaları ile sınav çözümleri ayrıca yapılır. 
 
Sınav Eğitim Kurumları Grup Belirleme Sınavları 10, 11 ve 12. sınıflar için yapılır. Bu sınavlarda  Hazır Bulunuşluk Sınavı esas alınır. Sınıflar homojen olarak gruplandırılır. Sınıf değişiklikleri kasım ayının sonuna kadar ve sınavlar dikkate alınarak gerçekleştirilir. Yazılı Sınavları ders saati sayısına bakılmaksızın tüm derslerden her eğitim öğretim döneminde en az iki klasik yazılı Sınav Genel Merkez tarafından hazırlanır ve okullara gönderilir. Belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır. 9 ve 10. sınıflarda 9 adet TYT, 8 adet ders denemesi, 11. sınıflara 4 adet TYT, 7 adet AYT, 16 adet ders denemesi, 12. sınıflara 42 adet "YKS Deneme Sınavı” yapılır. 
 
Öğrencilerin en çok bu dönemde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilir. Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmen, her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ederler. Profesyonel rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenirler. Meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yaparlar ve destek verirler.
 

İyi günler, Sınav Liseleri  ve Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde dersler Sınav Dergisi birikimiyle okula uyarlanmış biçimdeki “Konu Anlatım Modülleri”nden işlenmektedir. Bu modüller Millî Eğitim Bakanlığı ders kitaplarıyla beraber yıllık plana göre hazırlanmıştır. Sınav Dergisinin birikimi ile yeni soru sistemine uygun şekilde hazırlanan  Modüler Konu Anlatımlı Setler ve Modüler Soru Bankaları yeni nesil soruları kapsayacak şekilde özel olarak hazırlanır. 
 
Konu Anlatım Modülleri 9 ve 10. sınıflar için ayrı,11 ve 12. sınıflarda sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümleri için ayrı ayrı hazırlanmıştır. Konu anlatım modülleri, örnek soru, soru cevap, çözüm, soru cevap soruları ve testlerin bulunduğu, aylık periyotlarla yayımlanan, kullanımı kolay setlerdir.
 
Soru Bankası Modülleri  Sınav Liseleri 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için her sınıf düzeyinde ve her alan için ayrı ayrı hazırlanmıştır. “Soru Bankası Modülleri” öğrencilerin başka bir kaynağa ihtiyaç kalmayacak şekilde tasarlanmıştır. İçinde farklı düzey ve türlerde özellikli soruların bulunmaktadır. Soru Bankası Modülleri aylık periyotlarla yayınlanır, kullanımı kolay ve pratik setlerdir. İçeriğinde soru cevap soruları ile soru cevap bulunur. Genellikle öğrenciler tarafından soru çözerek konuları pekiştirmek ve pratik yapmak için olan kullanılır. Soru Bankası Modülleri  Sınav Dergisi birikiminin okula uyarlanmış bir formatı niteliğindedir. 

Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Her öğrencinin mutlaka bir rehber, eş güdüm hâlinde çalışan bir danışman/ mentör öğretmeni bulunur. Sınav Eğitim Kurumlarında PDR ve danışman/ mentör öğretmenlik sistemi eğitim anlayışımızın merkezinde bulunur.  Öğrencilere bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik konularında yol gösterici rehberlik yapılır. Sınav Genel Merkezinin koordine ettiği Çalışma Davranışlarını Değerlendirme Ölçeği, Problem Tarama Envanteri, Akademik Benlik Kavramı Ölçeği, Sınav Kaygısı Ölçeği, Başarısızlık Nedenleri Anketi, Mesleki Eğilim Belirleme Testi gibi çalışmalar ödün vermeden yapılır.
 
Sınav Liselerinde  Verimli Çalışma Kılavuzu, Aile Kılavuzu, Sınav Sistemleri Kılavuzu, Taban Puanlar Kılavuzu gibi rehber kitapçık ve dokümanları öğrencilere verilir ve ilgili sunumlar yapılır. Sınav Liselerinde öğrencilerimizin başarısı ve kariyer planlaması için rehberlik ve danışmanlık profesyonel bir şekilde uygulanır. Sınav Lisesi ile Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde başarı takibi, devam-devamsızlık, akademik gelişim, kariyer planlama ve yönlendirmelerle birlikte THE Okul olarak adlandırılan (Takip, Hakkaniyet, Empati) prensiplerini de içeren Değerler Eğitimi rehber ve danışman öğretmenler koordinasyonunda yürütülür.
 

Sınav Anadolu ve Fen Lisesinde robotik kodlama dersi bulunmaktadır. Robotik kodlama dersi ile öğrencilere akıllı cihazların ve nesnelerin internetinin çalışma mantığı somut uygulamalarla anlaşılabileceği bir öğretim ortamı sunulur. Kompütasyonel düşünme ve programlama becerisine katkı sağladığı bilinen kodlama etkinliklerini içerisinde barındıran Robotik Kodlama dersleri Sınav Okullaronda oldukça önem taşımaktadır. Sınav  öğrencileri Robotk kodlama dersi ile  web tasarımı, algoritma, makine öğrenmesi, yapay zeka, robotik uygulamalar,3D baskı teknolojileri, web tabanı, programlama, mobil programlama, akıllı cihaz teknolojileri, nesnelerin interneti gibi gelişmelere uyum sağlayabilecek şekilde üretim yetisini kazanmış bireyler olarak eğitimlerini almaktadırlar. 

Sınav Anadolu ve Fen Lislerinde öğrenci nakil işlemleri yapılmaktadır. Lise nakil işlemleri için ayrıntılı bilgi almak için bulunduğunuz şehirdeki Sınav Anadolu ve Fen Lisesi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.