STEM Eğitimi Sınav Kolejinde Nasıl Verilir?
STEM eğitimi Sınav Kolejinde öğrencilerin problem çözme süreçleri, araştırma, tasarım yapma, prototip oluşturma, malzeme seçimleri gibi bir çok aşamaları olan, gerçekleştirme ve uygulama bakımından sabır ve süreklilik gerektiren bütünleşik derslerden oluşmaktadır. Öğrencilerin zihinsel faaliyetleri sürekli olarak canlı kalır.
STEM eğitimi Sınav Kolejinde öğrenciler proje bazlı eğitim süreçlerini hazırlar ve tamamlarlar. Öğrencilerin aktif katılım sağladığı STEM Dersleri ile teorik bilgiler kalıcı olur. STEM eğitimi öğrencilere, gerçek hayatla ilişkisi bulunan bir problem verilmesi ile başlar. Bu problem onları araştırma yapmaya, üretmeye, oluşturdukları prototipleri sunmaya ve buldukları çözümün pozitif sonuçlar getireceğine ikna etmeye yönelik soru cevap çalışmalarına ve uygulamalarına yönlendirir.
Sınav Kolejlerindeki STEM eğitiminin amacı, öğrencilerin modern ve bilimsel tartışmalarda, teknolojik gelişmeler hakkında fikir beyan edebilmelerini ve olay ve gelişmelerin sonuçları hakkında yorum yapabilme eleştiri yapabilme becerisinin kazanmasıdır. STEM eğitimi ile öğrencilere anaokulu ve okul öncesi dönemden başlayarak yaratıcılık, eleştirel ve esnek düşünme becerisi kazandırılır. Öğrencinin ileriki akademik hayatında ve iş hayatında da yaratıcı ve üretim becerileri kazanmış olması hedeflenir.
Sınav Koleji STEM eğitimi ile öğrencilerin teknoloji, bilim,matematik mühendislik disiplinlerindeki temel bilgi düzeyleri artırılır,günlük yaşam içinde yaratıcı ve pratik çözümler bulmasınına yönelik çözümsel düşünme becerileri kazandırılır. Bu çerçevede STEM eğitimi öğrenciyi gerçek hayata hazırlar ve öğrenciye verdiği katkı çok büyüktür.
Sınav Koleji STEM eğitimini öğrenciye veren en iyi kolejdir. STEM çalışmalarında öğrenciler sorulara farklı çözüm önerileri getirebilirler, önerileri geliştirme yeteneklerine sahiptirler ve nihai olarak sorunun çözümüne ulaşırlar.
Sınav Koleji STEM eğitiminde Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik disiplinleri bir bütün olarak ele alınır. Özenle seçilmiş, profesyonel eğitim kadrosu ile öğrenciler arasındaki ekip çalışmaları desteklenir ve öğrencilerin yaratıcılıkları geliştirilir. Öğrenciler düşünce temelli, problem çözme becerilerinin geliştirildiği, işbirliği ile çalışmaların yapıldığı, üretme temelli öğrenme süreci yaşarlar. Sınav Koleji STEM eğitiminde öğrenciler özgün ve özellikli tasarımlar oluştururlar ve bilimsel düşünme mantığını kavrarlar. Yeni fikirler üretmenin ve gerçekleştirmenin sevincini yaşarlar.
Sınav Koleji Stem çalışmalarında Sınav Koleji tarafından hazırlanan bilim ve deney kitleri ile yapılan modeller incelenir. Karmaşık görünen teknolojik cihazları basit ve temel düzenekler kullanılarak nasıl oluşturulduğu incelenerek uygulamalı olarak tatbik edilir. Temel teknoloji mantığının yaratıcı düşünme becerileri ile entegre edilmesi ile öğrenciler yaratıcı tasarımlar ortaya çıkarırlar. Bu çalışmaları ekip çalışması içinde gerçekleştirerek hem eğlenirler hem de üretirler. Öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren neden ve nasıl ilişkisi içinde etkin sorgulama yapmaları ve ileri dönemlerde beyin fırtınası ile yaratıcı fikirler ortaya çıkarma becerileri geliştirilir.
Sınav Koleji Stem çalışmaları öğrencilerin düzeyine uyumlu olarak yapılır. Öğrencilere STEM eğitiminde buluş yapma, bilimsel düşünce, sorgulama, sonuç çıkarma sistemi oluşması kazandırılır. STEM içinde yer alan temel matematik uygulamaları, fen ve doğa etkinlikleri her hafta düzenli olarak yapılır. Doğal materyalleri kullanarak, sezgisel oyunlar ve etkinliklerle çalışarak keşif yaparlar. Çevreyi ve doğayı gözlem ve deneyimlerle öğrenirler. Sembolik ve ezberci olarak öğrenme yerine pratik düşünme, problem çözme teknik ve metodlarının geliştirilmesi, çözüme ulaşma, üretme, bilgilerin gerçek yaşama entegre edilmesi gibi temel matematik öğelerini deneyimleyerek öğrenirler.
Sınav Koleji STEM eğitimi ile öğrencilerin yaratıcılık, merak ve araştırma özelliklerinin öne çıkarılması hedeflenir. STEM eğitimi alan öğrenciler iş hayatına kazandıkları beceriler sayesinde daha kolay adapte olabilirler. Böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalara imza atacak niteliklere ulaşmanın temelleri atılır.
Sınav Koleji 21. yüzyıl öğrenci merkezli eğitim sisteminde, teknoloji ile bağlantılı herşey öğrencilerimizin ilgisini çekmektedir. STEM eğitimine gösterilen bu yoğun ilgi ile Sınav Kolejleri STEM eğitimi ve STEM etkinliklerine çok daha titizlik göstermektedir. STEM dersleri ile Sınav Kolejlerinde okuyan öğrenciler üreten bireyler haline gelirler.