ÖN KAYIT
ANKARA SINAVDA YAŞAM

 

GENEL KURUM BİLGİLERİ

 
 
Uluslararası Düzeyde Bir Okul!

Sınavlara hazırlık yayınları ve dershane zinciriyle ulusal bir marka haline gelen Sınav Eğitim Kurumlarının, “Ankara’ya uluslararası düzeyde bir okul!” sloganıyla hayata geçirdiği Sınav Koleji, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında açılmıştır.

Sınav Koleji Yerleşkesi; Ankara’nın en prestijli bölgelerinden Mustafa Kemal Mahallesinde, kent merkezine yakın, aynı zamanda kentin yoğunluk ve karmaşasından uzak trafiği akıcı iki ana bulvarın ortasında, AOÇ Korusuna bitişik doğayla kucak kucağa bir alan üzerinde yer almaktadır. Evcil hayvanların yaşadığı bir hayvan parkı ile oyun-hobi bahçelerinin de bulunduğu yerleşkede, öğrencilere doğa sevgisi ve çevre bilinci de kazandırılır.

Fiziki çevre, eğitsel donanım, eğitim, oyun, spor ve yaşam alanlarıyla kapsamlı bir “eğitim üssü” olarak inşa edilen Sınav Kolejinde her alan yaş gruplarının özelliklerine göre tasarlanmıştır. Sınıflar, kapılar, pencereler, tahtalar, koridor ve salonlar, bahçe ve etkinlik alanları mevzuatın gerektirdiği ölçülerin neredeyse iki katı büyüklüğünde yapılmış; inşasından başlayarak tüm aşamalarında birinci sınıf malzemeler kullanılmış ve tüm bina yüksek teknolojiyle donatılmıştır.

Gerek eğitim felsefesinin kurgulanmasında gerekse okul binasının inşaatında açıklık ve şeffaflık anlayışının esas alındığı Sınav Kolejinde öğrenci dersliklerinden Yönetim Kurulu Başkanının odasına kadar tüm birimler; duvarları cam, kapıları saydam olacak şekilde tasarlanmıştır.

Sınav Koleji, yaklaşık 40 bin metrekarelik kapalı alanıyla anaokulu ve 4+4+4 sistemine uygun olarak ayrı ayrı ilköğretim okulu ile Anadolu ve Fen Lisesi düzeylerinde hizmet vermektedir.


 
 

AKADEMİK EĞİTİM


Sınav Kolejinde fiziki yapıdan öğretmen kadrosuna, okul donanımından eğitim sistemine kadar her katman “Tam Öğrenme” modeline göre yapılandırılır.

Sınav Kolejinde, öğrenciler arasında ayrım yapılmadan kendilerine uygun öğrenme yöntemi ve imkânı sağlanırsa her öğrencinin başarılı olabileceğine inanılmaktadır. Özellikle Sınav Kolejinin müfredatı tam öğrenme modeline göre parçadan bütüne doğru gidilerek özgün bir şekilde hazırlanır. Okula ilk başladığında öğrencinin bilişsel ve duyuşsal düzeyi önemli olmakla birlikte her öğrencinin bireysel başarısının artması için ayrı bir çaba gösterilir.
 
Sınav Kolejinde “Öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretilemeyen öğrenci vardır” yaklaşımından hareket edilerek her öğrenci için “Tam Öğrenme” hedeflenir.

Sınav Kolejinde çağın gerektirdiği teknolojik yenilikler ders içeriklerinden, öğrenci takibine kadar eğitim süreçlerinin her safhasında kullanılır. Özellikle dersler akıllı tahta ve projeksiyon cihazlarında daha verimli bir şekilde işlenir. Sınav Kolejinde bu anlayışla kullanılan Myexamy başta olmak üzere birçok teknolojik uygulama vardır.




 

KÜTÜPHANE - BİLGİ ERİŞİM MERKEZİ


Sınav Kolejinde öğrencilerin kitapta ilişkilerinin en iyi kurulacağı dönemin okul çağı en iyi mekanında kütüphane olduğunun bilinci ile çeşitli dillerde binlerce basılı ve Dijital yayınını yer aldığı kütüphaneler oluşturulur. Öğrencilere kitap sevgisi ve okuma alışkanlıkları kazandırıldığı kütüphane etkinlikleri yapılır. 

Sınav Koleji kütüphanelerinde geleneksel anlayışı korumakla birlikte bilgiye hızlı erişimi sağlayan dijital yayınlar bulunur. Dijital kaynaklar ve yayınlara ulaşmak için onlarca uluslararası kütüphane erişimine imkan sağlayan teknolojik altyapısı ile ‘Bilgi Erişim Merkezi’ kütüphane bünyesinde yer alır. 

Yayıncılık alanında köklü bir geçmişe sahip Sınav Eğitim Kurumları’nın bilgi ve birikimi ile oluşturulan ‘Kütüphane ve Bilgi Erişim Merkezi’ öğrencilerin en çok yararlandıkları merkezlerden biridir.



 

SANAT “HERKESİN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR YETENEĞİ VARDIR”


Sınav Koleji, nitelikli sanat eğitimi için gerekli tüm mekânları, araç gereçleri ve seçkin eğitmenleri bir araya getirerek kültür-sanat beceri çalışmalarına ayrı bir önem verir. Görsel sanatlar, seramik, teknoloji tasarım ve diğer atölyelerde öğrenciler sanatı günümüz kültürüyle birleştirir, dünyaya daha estetik bir pencereden bakar, çağdaş yaşama katılma fırsatını yakalayarak sosyal yaşamda etkin biçimde var olur. Öğrenciler, modern dans, halk oyunları, klasik ve modern bale, salon dansları için özel olarak dizayn edilmiş dans salonlarında eğitim görür ve belirli günlerde dans çalışmalarının sergilendiği özel gösteri ve etkinliklere katılırlar.



Ankara Eskişehir Yolu Sınav Koleji Jimnastik Salonu

 

ENSTRÜMAN VE MÜZİK ATÖLYELERİ


Sınav Kolejinde öğrencilerin müzikal yeteneklerinin keşfine ve gelişmesine olanak sağlayan bakış açısıyla müzik ve enstrüman eğitimi verilir. Müziğe ilgi duyan öğrenciler için çeşitli enstrüman ve çalışma alanları kurulur. Müzik derslerinde öğrenciler piyano, keman, gitar, ritim, orf ve yan flüt gibi seçtikleri çeşitli enstrümanların eğitimlerini alır. Bu eğitimler enstrüman dersliklerinde yapılır. Öğrencilerimiz Sınav Koleji orkestrası ve bandosu ile birlikte müzik yapmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşar.


Ankara Eskişehir Yolu Sınav Koleji Müzik Kulübü

 

 GÖSTERİ MERKEZİ VE CEP SİNEMALARI


Gösteri merkezi ve cep sinemalarının yoğun biçimde kullanıldığı Sınav Koleji’nde; büyük etkinlikler için gösteri merkezleri, daha küçük sınıf ve kademe etkinlikleri için ise cep sinemaları aktif bir şekilde kullanılır. Öğrenci performanslarına dayalı etkinliklerle okulda motivasyonel bir atmosfer oluşturulur. Öğrencilerimiz ritim ve hareket kabiliyetlerini geliştirirken bedensel-duygusal gelişimlerini, müzik eğitimi ile de zihinsel ve duygusal anlamda gelişimlerini gerçekleştirirler. Aynı zamanda, eğitim öğretimin ayrılmaz bir parçası olan sağlıklı, sosyal ortamlarla özgüven sahibi ve fark yaratan bireyler olurlar.

 

Ankara Eskişehir Yolu Sınav Koleji Konferans Salonu



Ankara Eskişehir Yolu Sınav Koleji Cep Sineması 1

 

AÇIK VE KAPALI SPOR ALANLARI


Öğrencilerimiz spor etkinliklerini, 4 mevsim kullanılabilme özelliğine sahip açık- kapalı spor alanlarında gerçekleştirir. Nitelikli spor becerilerinin yanı sıra spor bilgisi ve kültürünü de derslerde öğrenirler. Aynı zamanda spor eğitimi için uygun ve zengin ekipmanlardan uzman eğitimciler eşliğinde faydalanırlar.

Sınav Koleji Kapalı spor salonunda; basketbol, voleybol, hentbol, jimnastik, salon okçuluğu, Açık spor salonunda basketbol, foot-voleybol, badminton, Özel tasarlanmış alanlarda ise masa tenisi, aikido, uzakdoğu sporları, capoeira, atletizm sporları rahatlıkla yapılmaktadır. Bu şekilde öğrenciler kaliteli, konforlu, çok seçenekli spor eğitimi ve nitelikli sportif etkinliklerle spor yapma alışkanlığı kazanırlar. Yoğun akademik programla beraber  spor yapma imkanı bularak, sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı düşünme bütünlüğü kurarlar.
 


Ankara Eskişehir Yolu Sınav Koleji Kapalı Basketbol Sahası



Ankara Eskişehir Yolu Sınav Koleji Buz Pateni Sahası



Ankara Eskişehir Yolu Sınav Koleji Yüzme Havuzu


 

TEKNOLOJİ EĞİTİMİ - DÜŞÜNEN VE SORGULAYAN BİREYLER


Sınav Kolejinde bulunan bilim merkezi ile öğrenciler bilimi görerek, duyarak, dokunarak öğrenir. bilimsel bakış açısı gelişen öğrenciler toplumun düşünen ve sorgulayan bireyleri olarak yetişirken üretken materyaller kullanarak bilimsel çalışmaları ilk adımı atar. Sınav Koleji’nde öğrenciler birçok deney seti ve düzeneği ile bilimin kurallarını birebir deneyimler. Bireysel ve grup çalışmaları ile derslerde gördükleri teorik konuları pekiştirirler.

 
KODLAMA

Sınav Kolejinde günümüzde birçok mesleğin yazılımla bağlantılı olmasından dolayı kodlama eğitimine anaokulundan başlanır. Kodlama eğitimi ile öğrencilerin erken yaşlarda algoritma mantığı, problem çözme, fikir yürütme gibi düşünme becerileri gelişir. Sınav Kolejinde kodlama, hem After School kulüplerinde hem de derslerde kullanılarak 21. yüzyıl becerileri kazanmış bireyler yetiştirmek hedeflenir. 

 
ROBOTİK UYGULAMALARI

Sınav Koleji robotik atölyelerinde, özel tasarım kitleri ile öğrencilerin zekâsını ve becerisini geliştiren robotik eğitimi verilir. STEM destekli robotik uygulamaları, öğrencilerin basit motorlu makine ve mekanizmaları öğrenmelerini sağlarken dişli çarklar, makaralar, manivela, tekerlekler, akslar gibi basit makinaların çalışma prensipleri ile hız, kuvvet, kaldırma kuvveti, denge gibi fen konularını okulda tasarlayarak problem çözme, analitik ve yaratıcı düşünme becerileriyle birleştirir. Sınav Koleji robotik eğitimiyle öğrenciler farklı bakış açısı kazanır, ilgi ve yeteneklerini de keşfetme imkânı bulur.



 

LABORATUVARLAR


Sınav Koleji’nde öğrencilerin yaparak- yaşayarak öğrenmesi için kademelerine göre okullarda tam donanımlı fizik, kimya, biyoloji, genetik, fen ve teknoloji laboratuvarları ile ilgili tüm ekipmanlar bulunur. Tüm laboratuvarlar zengin deney araçları ve cihazları ile donatılmış olup derslerde öğretmenler yoğun bir şekilde bu ortamları kullanırlar. Böylece öğrenciler teorik derslerde öğrendikleri konuları tam anlamı ile kavrarlar. 

 


 

3D EĞİTİM


3D eğitim Sınav Koleji'nde uygulama laboratuvarlarının yanında, üç boyut teknolojisi ile çalışan fen ve matematik dersini pekiştirecek 3D laboratuvarları oluşturulur binlerce içerik, aktif gözlüklerin kullanıldığı 3D laboratuvarlarında müfredata uygun bir şekilde öğretmenler eşliğinde izlenir ve birçok karmaşık olan simüle edilmiş bu ortamlarda öğrenilir. Bu içeriklerin 2D versiyonlarına ise tüp sınıflardaki akıllı tahtalardan erişilebilir. 

 



 

GÖKYÜZÜNE AÇILAN PENCERE - GÖZLEMEVİ


Sınav Koleji Ankara/Eskişehir yolu kampüsünde yer alan gözlem evinin içerisi aynı zamanda bir sınıf olarak kullanılabildiği için, öğrenciler astronomi kulüp derslerini burada işlerler. Ayrıca öğrenciler uzay bilimleri ve astronomi bölümü mezunu öğretmenler eşliğinde ve ileri teknoloji teleskoplarla gözlemler yaparlar.

 

 

Gözlemevini özel filtrelerle Güneş, Ay, gezegenler, Yıldız kümeleri, Kuyruklu yıldız ve gök cisimleri gözlemleri ile gece gündüz olayı, takvimler, mevsimler, Gök mekaniği, astrofizik, kozmoloji, astrokimya, biyoastronomi kavramları üzerine çalışmalar yapılır. 

 


 

GÖZLEMEVİNDE NELER VAR?


meade lx200 14’’ GPS teleskop 
2 adet Güneş filtresi 
2.0 diyagonal ayna 
Autofocuser (Zero İmaj shiftfocuser) 
2x - 3x Variable Power Barlow Lens
Bresser elektronik göz merceği (kamera) 
Ayarlanabilir fotoğraf makine adaptörü 
1.25 inç göz merceği filtresi (Ay ve gezegenler için)
Explore Scientifique göz merceği çantası ve göz mercekleri 



 

 

EVCİL HAYVAN PARKI

 
Evcil hayvanların yaşadığı bir hayvan parkı ile oyun-hobi bahçelerinin de bulunduğu yerleşkede, öğrencilere doğa sevgisi ve çevre bilinci de kazandırılır.

 


 

16 Temmuz 2024