ÖN KAYIT
İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Sınav Anadolu ve Fen Liseleri İngilizce programı ile “İngilizce’yi anlatan değil, öğreten bir okul” olduğu vurgulanarak, İngilizce öğrencilere anadilleri gibi öğretilmektedir. Unutulmamalıdır ki anlatılanlar hafızada kalmayabilir ancak yaşananlar mutlaka kalacaktır. Bu sebeple, öğrencilere okul içerisinde verilen ödev ve projeler sayesinde okul dışında da İngilizce ile iç içe olma fırsatı sağlanır.
 
İngilizce Eğitim Programı altyapısı ile Sınav Liselerinde 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirilir. Öğrencilere iş birliği, takım çalışması ve araştırma becerileri kazandırılırken sanatsal yönlerini de kullanabilecekleri tasarımlar ve çizimler yapmalarına olanak sağlanır.
 
Kitap ve proje çalışmaları ile hitabetlerini geliştirmeleri hedeflenen öğrencilerin İngilizceyi severek öğrenmeleri, yetkin ve aktif kullanmaları, İngilizce dilini kullanırken kendilerine güvenmeleri, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeleri,  kültürel öğrenme yoluyla farklı kültürleri tanımaları ve edindikleri kazanımları birer yaşam becerisine dönüştürebilmeleri hedeflenmektedir.
 
Sınav Liselerinde geleceğin mesleklerine hazırlanan  özgüveni yüksek “Dünya İnsanları” yetiştirilir.
 

sınav liseleri ingilizce programı

 

BETTER TOGETHER PROGRAM 

 
Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından geliştirilen ‘BetterTogether/ PagebyPage’ özgün programı ile kitaplardan işlenilen bölümlerin ekstra materyaller ile desteklenmesi ve konularla entegre edilerek hazırlanmış bu materyallerin ders öncesi - esnası - sonrası için öğrenciye kolaylık sağlaması hedeflenmektedir. Program, gücünü her sayfada işlenilen konular için sayfa ve etkinlik numaraları detaylı bir şekilde yazılarak oluşturulmuş materyallerden almaktadır. 
 
Better Together program içerikleri, kitap konuları ve haftalık ödevleri ile birebir eş güdümlü gitmektedir. Bu kitap - materyal - ödev içerikleri entegrasyonu, iğne-iplik misali ayrılmaz bir bütünlük oluşturmakta ve birbirini tamamlaması yönüyle de sarmal öğrenme ile durumsal öğrenmeyi en üst düzeyde desteklemektedir. Ters yüz öğrenmeyi (Flipped Learning), ders öncesi öğrenim, ders esnası katılım ve ders sonrası pratiği açısından birebir destekleyen Lise İngilizce Programı, bu haliyle de tam öğrenmeyi kendine hedef edinmiştir.
 
 

ADVANCED PLACEMENT (AP) PROGRAMI

 
İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement (AP) programı, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır. ABD'nin dışında 60'tan fazla ülkede AP Programı uygulanmakta ve tanınmaktadır.
 
AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlar. Özellikle, öğrencilerin yurtdışı üniversite başvurularında kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.
 
AP derslerini alıp, sınavlarda başarılı olan öğrenciler hem üniversitelere başvuru sürecinde standart başvuru yapan öğrencilere göre daha avantajlı olurlar hem de üniversiteye başladıklarında bu derslerden muaf olma şansını yakalarlar. Ayrıca, çift-anadal programlarında (doublemajor) daha kolay okuyabilirler.


 

ULUSLAR ARASI SINAVLAR / INTERNATIONAL EXAMS

 

TOEFL 

 
Uluslararası sınavlara yönelik hazırlık çalışmalarının yapıldığı ve dil seviyelerinin sınav sonucunda CEFR kapsamında ölçüldüğü uluslararası sınav çalışmalarıdır.  TOEFL, "Test of English as a Foreign Language" ifadesinin kısaltmasıdır ve geniş çapta tanınan bir sınav olarak, Temel İngilizce becerilerini ölçer. İngilizce dil yeterliliğini değerlendirmek için dünya çapında binlerce yüksek öğretim kurumu tarafından kabul edilmekte ve adayların okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini kapsamlı bir şekilde test etmektedir. Başlangıçta İngilizce konuşulan ülkelerdeki üniversitelere başvuru yapmayı planlayan öğrenciler için tasarlanmış olan TOEFL, günümüzde genişleyen kapsamı sayesinde birçok akademik ve profesyonel senaryoda kullanılmaktadır.

Hem yurt içi hem de uluslararası eğitim görmek isteyen lise öğrencileri, lisans ve lisansüstü eğitim yapmayı hedefleyenler, akademik kariyer planlayanlar ve çeşitli profesyonel alanlarda görev yapmak isteyen bireyler bu sınavdan faydalanmaktadır. Ayrıca, Türkiye'deki Anadolu ve Fen Liseleri İngilizce Programı için bir ölçüt olarak da kabul edilmekte ve bu sayede öğrencilerin genel dil becerilerini artırmalarına yardımcı olmaktadır. Bu anlamda  TOEFL, sadece akademik değil, aynı zamanda profesyonel amaçlı dil yeterliliğinin de önemli bir göstergesi konumundadır.





 

Sınav Anadolu ve Fen Liseleri İngilizce Dersleri'nde Avrupa Ortak Dil Çerçevesi - CEFR Prensipleri Temel Alınır


Sınav Liselerinde İngilizce dersleri Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) prensiplerine göre düzenlenmiş olan müfredat ve ölçme-değerlendirme kriterlerini temel alarak uygulanmaktadır. Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) tanımına göre, ‘C1 düzeyinde İngilizceye sahip bireyler’ çok çeşitli, zor metinleri ve konuşmaları anlayabilir, çoğu durumda kendini akıcı olarak ifade edebilir. 
 
Sınav Liselerindeki yabancı dil hedefi, gerek yurt dışında gerekse Türkiye’de öğretim dili İngilizce olan üniversiteler ve fakültelerde okuyacak öğrencilerin, hazırlık sınıflarını atlayarak, direkt olarak bölümlerinde okumaya başlamaları için uygun bir düzeye gelmelerini sağlamaktır. 

 


 

SINAV PLACEMENT TEST


Özgün Sınav Placement Test, öğrencinin dinamik İngilizce seviyesini ölçen, bir seviye değerlendirme ve raporlama sistemidir. SINAV PLACEMENT TEST ile öncelikle tüm öğrencilerimizin hazır bulunuşlukları saptanmaktadır.  Seviye testinin sonuçları ise CEFR seviye tanımlarına göre değerlendirilmektedir.
 
Sınav Placement Test, Myexamy platformu üzerinden yapılan bilgisayar temelli bir dil sınavıdır. Myexamy yapay zeka teknolojisi sayesinde sınav bitiminde sistem tarafından her bir öğrenci için objektif, net ve detaylı bir değerlendirme raporu oluşturulmaktadır. Bu rapor öğrencinin uluslararası standartlarda İngilizce dil seviyesini gösterirken aynı zamanda dil gelişiminin devam etmesi için öneriler de sunmaktadır. 

Yeni nesil ölçme değerlendirme aracı olan bu sınav, süreç içerisinde öğretmenlerimiz tarafından farklılaştırılmış bir eğitim sunmamıza olanak sağlamaktadır. Bu testte alınan puanların başarı ya da başarısızlık olarak değerlendirilmesi gerek dil eğitimi açısından gerekse pedagojik açıdan doğru bir yaklaşım olmamaktadır. Öğrencilerimiz kendi bireysel dil gelişim yolculuklarında çaba ve performansları ile değerlendirilmektedir. 
 



 
 

DİJİTAL PLATFORMLAR

 

IREAD

 
9 ve 10.sınıflarımızda dil öğreniminin hem okulda hem de Flipped Learning/ Ters Yüz Öğrenme kapsamında evde desteklenmesi ve dil pratiğinin en üst düzeyde her yerde devam etmesi için kullanılan dijital okuma platformudur. İşlenilen konular ile korele belirlenen kitaplar, hem sınıf içindeki etkinliklerle harmanlanır hem de kitapların okul sonrası okuma ve okuduğunu anlama süreçleri ile sürdürebilirliği sağlanır.






 

İNGİLİZCE KULÜPLER

 
İçeriklerinin Sınav Koleji Merkez Kampüsten geldiği Kulüp Çalışmaları tamamiyle öğrencilerin kendini ifade edebilen, grup çalışması ile kendini bir yere ait hissetmesine ve hem sorunun hem de çözümün bir parçası olduğunu görerek kendini değerli görmesine olanak sağlayan etkinlik saatleridir.
 
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde THE MASTERS, MUN ve LIMELIGHT DRAMA Kulüpleri bulunmaktadır. 

 

THE MASTERS


15-18 yaş arası öğrenciler için her yıl ilkbaharda İngiltere’de düzenlenen iki haftalık meydan okuyan bir iş geliştirme ve girişimcilik programıdır. Küresel iş liderleri olmak isteyen öğrenciler için ideal olan program, Ivy League/Oxbridge MBA programları ve gerçek hayattaki girişimcilerin fikirlerini uzman yatırımcılar ve iş insanlarından oluşan bir kurula sundukları 'Dragons' Den' ve 'The Apprentice' gibi formatlar örnek alınarak tasarlanmıştır.
 


 

 

Model United Nations (MUN)

 
15 – 18 yaş arası öğrencilerin Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren önemli dünya meselelerini tartıştıkları bir platformdur.
 



 

 

Limelight Drama

 
Katılımcıların rol oynama, doğaçlama gibi tiyatro tekniklerini kullanarak bir olayı, anıyı, kavramı, konuyu, düşünceyi canlandırmasıdır.
 



 
 
 

YURTDIŞI GEZİ PROGRAMLARI

 

Londra Kültür Turu & Londra Yaz Okulu

 
Londra Kültür Turu amacı, kültür turu yapmak ve İngiltere’yi tanımaktır. Londra Yaz Okulu ise dil eğitimi temellidir. 

 


 

İNGİLİZCE ÖDEV KİTAPÇIKLARI

 

9-10. SINIFLAR

 
FLIP IT : Haftalık ödev kitapçığıdır. Her pazartesi yenilenerek öğrencilere verilir ve bir sonraki hafta kontrolü sağlanır. 
 
Ödevler, flippedlearning adı verilen ters yüz öğrenmeyi hedeflemekte ve bu bağlamda, okul dışı ve sınıf öncesi çalışmalar sunmaktadır. Bu çalışmalar ile öğrenciler, hem kazanımlarını pekiştirirler hem de örtük öğrenme kapsamında hazırbulunuşluklarını güçlendirirler. Ayrıca, uluslararası program olan AP programı terminolojilerini ödev kitapçıklarında çalışan öğrencileri, lise boyunca yaptıkları bu çalışmalar ile hem uluslararası programların sınavlarına hazırlanırlar hem de küresel eğitsel vizyona sahip olurlar.
 

11.SINIFLAR 

 
FLIP SIDE: İki haftada bir verilen ödev kitapçığıdır. İki haftada bir yenilenerek öğrencilere verilir ve düzenli kontrolü sağlanır. 
 
Ödevler, flippedlearning adı verilen ters yüz öğrenmeyi hedefler ve bu bağlamda öğrencilere okul dışı ve sınıf öncesi çalışmalar sunar. Bu çalışmalar ile öğrenciler, kazanımlarını pekiştirirler ve örtük öğrenme kapsamında hazırbulunuşluklarını güçlendirirler. Ayrıca, uluslararası sınavlara yönelik de rutin çalışma fırsatı yakalarlar. 

 

İNGİLİZCE ETKİNLİKLERİ

 

FOCUS DAYS

 
Aylık rutin İngilizce etkinlikleri ile SLT-Situational Learning Teaching-Durumsal Öğrenmeyi pekiştirme, İngilizce Koordinatörlüğü temel hedefidir. 21.yüzyıl hayat becerileri hedef alınarak etkinliklerin içerikleri ve materyalleri oluşturulur. Bu sayede, okullarımızda yaparak yaşayarak öğrenme hayatın bir parçası haline getirilir. Bilim adamlarının eğlenerek öğrenmenin, daha akılda kalıcı olduğu savı ile İngilizce eğitimlerimiz bu çerçevede yapılmaktadır.