ÖN KAYIT
AFTER SCHOOL

Sınav Okulları bünyesinde uygulanan After School programı farklı ve çeşitli alanlarda yapılan kulüp çalışmalarından oluşur. Öğrencilerin ilgi, merak ve yetenekleri  doğrultusunda seçtikleri kulüplerde eğitimler deneyimli ve uzman branş öğretmenleri, sporcular ve sanatçılar tarafından verilir.

Farklı ve nitelikli sportif, kültürel, sosyal, bilimsel ve sanatsal kulübün yer aldığı After School programında kulüp seçimleri ve seçilen kulüplerin takibinde online sistem kullanılır. Kulüp etkinlikleri kapsamında okul içi ve dışı gösteriler, sergiler ve organizasyonlar düzenlenir. After School programı, öğrencilerin fiziksel ve bilişsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlarken, sosyal bağlarını güçlendirmesine de olanak tanır. After School programlarına aktif olarak katılan öğrencilerin akademik başarılarında artış gözlenir.

 

Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde After School

 
Sınav Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri hafta içi her gün belirlenen saatlerde After School programına katılarak kulüp dersleri alırlar.

Kulüp ders seçenekleri arasında Spor Kulübünde; yüzme, buz pateni, aikido, okçuluk, basketbol, satranç, futsal,badminton, voleybol, futbol, masa tenisi, Kültür Kulübünde; eko-okul, akıl oyunları, bilim atölyesi, eğlenceli matematik, satranç, çevreci görsel tasarım, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Destination Imagination, münazara,  Sanat Kulübünde;  halk oyunları, modern dans, bale, tiyatro, piyano, orkestra, çok sesli koro, tasarım atölyesi, seramik, resim, origami, İngilizce drama ve tiyatro seçenekleri mevcuttur.
 
Güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan Sınavlı öğrenciler için ayrıca Güzel Sanatlar Sınavına Hazırlık dersleri verilir.
 
* Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde  kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir. 

 

GEZİ


Sınav Liselerinde, akademik ağırlıklı programın yanında öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçları da dikkate alınarak okul yönetimi ve rehberlik zümresinin öncülüğünde çeşitli kulüp çalışmaları, aktiviteler ve organizasyonlar yapılmaktadır.

Sınav Liselerinde belirli aralıklarla öğrenciler arası akıl oyunlarından, satranca, futboldan, basketbola, halk oyunlarından yüzmeye kadar çeşitli dallarda yarışmalar, turnuvalar düzenlenip bölgesel ve çevresel imkanlar dikkate alınarak sanat, spor ve kültür içerikli sosyal aktiviteler organize edilmektedir. Tiyatro, opera, sinema, sergi, konser ve spor müsabakalarını izleme gibi kültür - sanat etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.
 
Sınav Liselerinde velilerin onayı ve okul yönetiminin belirlediği çerçevede yurt içi - yurt dışı geziler düzenlenmektedir. Gidilen bölgelerde üniversite kampüsleri ile kültürel ve tarihi yerler mutlaka ziyaret edilmektedir.

19 Aralık 2021