ÖN KAYIT
BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN YARARLARI NELERDİR?


BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN YARARLARI NELERDİR? 
 

Bilişim Teknolojisinin Yararları Nelerdir? Günümüzde bilişim teknolojileri eğitim, sağlık, enerji, savunma ve  birçok alanda kullanılmaya başlamıştır. Bilişim teknolojilerinin hemen her alanda kullanılması ise bilim ve teknolojiyi toplumsal hayatın vazgeçilmez bir parçası haline getirmiştir.
 
İnsanların ihtiyacına göre şekillenen bilgisayar yazılımları, bilişimin amaçlarındandır. Küresel dünya koşullarında gerek bireysel gerek toplumsal olarak ileri seviyelere gelebilmek bilişim ve teknoloji alanlarındaki gelişmelerle doğru orantılıdır. 
 
Günümüz dünyasında çocuklar teknolojinin tam içerisinde dünyaya gözlerini açmaktadır. Teknolojinin iş ve yaşamın her alanına girdiği günümüzde ve ileriki yıllarda, sadece şu anda var olan teknolojiyi kullanmak yeterli gelmemektedir. Yeni dünyada teknoloji vazgeçilmez bir parçamız olmaya devam edecektir. Yeni nesil öğrenciler ise teknolojiyi takip eden bireylerden öte teknolojiyi üreten bireyler olmaktadır.
 
Bilişim teknolojisi, çağımızın en önemli alanlarından biridir. Özellikle iletişim alanında inanılmaz yararları bulunan bilişim teknolojisi; bilginin hızlı, etkili ve pratik bir şekilde işlenmesini sağlar, bilgi faydalı hizmetlere dönüştürülür ve kolaylık sağlar, bilgi teknolojileri iş ortamında ürün ve hizmet geliştirme aşamalarında insan odaklı olarak kullanılarak verimlilik yaratır, iş ortamlarında yapılan analizler neticesinde yanlış olan uygulamalar hızlı bir şekilde belirlenir. Bilişim teknolojileri ile bireyler internet, e-posta, sosyal medya, anlık mesajlaşma ve diğer iletişim araçları sayesinde insanlar hızlı ve etkili bir şekilde iletişim kurabilirler,  bilgiye kolay bir şekilde ulaşılabilirler vepaylaşabilirler. Bilişim teknolojileri dünya genelinde uzak mesafelerde bulunan insanlar arasında anlık iletişim sağlaması, işbirliklerinin yapılması ve bilgi paylaşımı anlamında çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
 
Bilişim teknolojisi, bilginin hızlı ve pratik bir şekilde işlenmesini sağlar; Bilişim teknolojisi, dünya genelindeki bilgiye erişimi kolaylaştırır, bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılır. Eğitim, araştırma, haber, sağlık bilgileri, akademik eğitim, kültürel kaynaklar ve daha fazlası bilişim teknolojileri sayesinde çok daha kolay olmaktadır.
Bilişim teknolojisi sayesinde bilgi faydalı hizmetlere dönüştürülür ve kolaylık sağlar. İnsanlar internet, e-posta, anlık mesajlaşma, sosyal medya ve diğer birçok teknolojiler sayesinde dünya genelinde birbirleriyle iletişim kurarlar ve bilgi alışverişinde bulunurlar.
 
 


 
İşletmelerde bilişim teknolojisinin kullanımı ile iş verimliliği artmakta ve iş süreçleri kolaylaşmaktadır. Yeni bilişim teknolojileri sayesinde işletmeler, verimliliklerini artırarak daha fazla ürün ya da hizmet üretebilirler. İş ortamlarında yapılan analizler sonucunda yanlış olan uygulamalar hızlı bir şekilde belirlenmektedir. Otomasyon, veritabanı yönetimi, iş süreçleri ve proje yönetimi gibi araçlar sayesinde işler daha hızlı ve daha etkili bir şekilde gerçekleştirilir. Bilgi teknolojileri özellikle iş ortamında ürün ve hizmet geliştirme aşamalarında insan odaklı olarak kullanılır ve bu anlamda verimlilik yaratır.
 
Bilişim teknolojisi, eğitim alanında da özellikle son yıllarda çığır açmıştır. Online eğitim, uzaktan eğitim, dijital kitaplar ve çevrimiçi kaynaklar sayesinde öğrenciler, dünya genelindeki eğitim kaynaklarına kolayca erişebilmektedirler. Bu anlamda bilişim teknolojisi, yaratıcılığı ve yeniliği teşvik eder. Yazılım geliştirme, oyun tasarımı, müzik prodüksiyonu, dijital sanat gibi alanlarda yaratıcılık potansiyeli artar. Bilişim teknolojisi, yeni fikirlerin, yeni ürünlerin ortaya çıkmasını ve hayata geçirilmesini kolaylaştırır.
Bilişim teknolojisi özellikle son yıllarda ticaretin de dijitalleşmesini sağlamıştır. İnternet üzerinden yapılan e-ticaret firmaları, gerek yeni yatırımcılara gerek müşterilere ve tüketicilere birçok avantaj sunar. Bilişim teknolojisi  ile bireyler ve şirketler daha geniş bir müşteri tabanına ulaşırlar, 7/24 açık olurlar, maliyetlerini düşürürler, pazarlama ve reklam olanaklarından daha rahat ve kolay bir şekilde faydalanırlar. 
 
Bilişim teknolojisi sağlık alanında da yoğun olarak kullanılmaktadır. Bilişim teknolojisi sağlık alanında tıbbi görüntüleme teknolojisi, elektronik sağlık kayıtları ile uzak merkezler arasında bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak tanı, tedavi, takip, değerlendirme amaçları ile fizyolojik işaretlerin gönderilmesi, depolanması ve sağlık hizmetlerinin sunumu anlamına gelen teletıp sayesinde hastalara daha iyi bir sağlık hizmeti sunulabilmektedir.
 
Bilişim teknolojisi eğitim, sağlık, işyeri verimliliğinin yanı sıra eğlence dünyasında da önemli bir rol oynamaktadır. Dijital müzik kanalları, video oyunları, çevrimiçi film ve televizyon yayınları sayesinde insanlar eğlenceli bir şekilde zaman geçirirler.
 
Bilişim teknolojileri ile bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılabilmekte ve bilgi kolay bir şekilde  paylaşılabilmektedir. Günümüz koşullarında ülke genelinde ileri seviyelere gelebilmek ise bilişim ve teknoloji alanlarındaki gelişmelerle doğru orantılıdır.
 

Bilişim Teknolojileri (BT) eğitimi
 

Bilişim Teknolojileri (BT) eğitimin önemi gelişen teknolojilerle birlikte okullarda giderek artmaktadır.   Ülkelere stratejik ve ekonomik katkılar sağlayan Bilişim Teknolojileri (BT) ve programlama eğitimleri eğitimi, gelişmiş ülkelerde erken yaşlarda verilmeye başlanmıştır. 
 
Teknolojiyi tüketen değil geliştiren ve üreten bireyler yetiştirebilmesi adına Bilişim Teknolojileri BT ve programlama eğitimine gereken önem verilmelidir. 
Bilişim teknolojileri son yıllarda ilerleme kaydetmiş, özellikle sağlık, savunma, eğitim ve enerji gibi birçok alanda sıklıkla kullanılmaya başlamıştır. 
Toplumların ve ülkelerin gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilmeleri için toplumunun ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bireyler yetiştirmeleri gerekmektedir. Bu bakımdan çağa ayak uydurarak her gelişmeyi takip edebilen, daimi olarak araştıran, sorgulayan, bilgiyi tüketen değil, üreten bireylerin yetiştirilmesinde Bilişim Teknolojileri (BT) eğitimin önemi ortaya çıkmaktadır.
 


 

Bilişim Teknolojisi İçeriğinde Bulunan Robotik Kodlama Eğitimi

 
Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler nesnelerin interneti, akıllı sistemler ile insana bağlı olmayan kendi kendine iletişim kuran, kontrol eden ve karar veren nesneler sayesinde, çocukların bu gelişmelerle daha çok içli dışlı olmasına neden olmaktadır. Çocuklarımız resmi okul eğitimini tamamlamadan önce birden çok teknolojik iterasyon ve yenilik ile tanışmaktadır.
 
Sınav Okullarında, okul öncesi dönemde kazandırılan alışkanlıkların hayatlarını etkileyebileceği düşüncesi ile okul öncesi dönemden itibaren öğrencilere robotik kodlama eğitimleri verilir. Bu derste öğrenciler  Bilişim Teknolojileri (BT) okuryazarlığı, programlama, robotik kodlama, oyun tasarımı, animasyon, tinkercad ve 3d tasarım programlarında kurgulama, tasarlama ve üretme becerilerini geliştirirler. 
 
Hızla gelişmekte olan bilgi teknolojilerini dijital ortamda iletişim kurabilen, bilgiyi kullanırken eleştirebilen, üretip tüketebilen ve bu davranışları yaparken etik kurallara uyan, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrencilerimizle  robotik kodlama eğitim temelleri atılır, yetenekleri geliştirilir. Öğrencilerin  bilişimsel düşünme, işbirlikçi öğrenme, analitik ve pratik çözümler bulma becerileri geliştirilir.
 
Kodlama eğitiminin amacı çocukların, problem çözme, sistem tasarımı ve eleştirel düşünme becerilerini, bilişimsel ve hesaplamalı düşünme teknikleri ile harmanlayarak 21. yüzyılın becerilerini edinmelerini sağlamaktır. Kodlama Eğitimi ile çocukların bilişimsel ve algoritmik düşünme becerileri geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı, bilişimsel araçların okur-yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini aynı zamanda farklı, yaratıcı olmalarının yanı sıra yeteneklerini keşfetmiş ve geliştirmiş bireyler olmaları hedeflenir. 
 
Robotik eğitimi, bilgisayar, yazılım, makine ve kontrol birimleri ile beraber uzay bilimlerini de içine alan ortak bir çalışma alanıdır ve birden fazla mühendislik disiplinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Robotik mekanizmaların tasarlanması, kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması için birçok mühendislik dalının bir arada çalışması gerekmektedir.  Robotik kodlama eğitimi ile öğrencilerin bilişimsel ve işbirlikçi öğrenme, analitik ve pratik çözümler bulma becerileri geliştirilir.

 


 
Sınav Koleji ve Sınav Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimizin  farklı, yaratıcı ve üretmeleri yeteneklerini keşfetmiş ve geliştirmiş bir birey olmalarını hedeflemekteyiz. Alanında profesyonel ve yenilikçi öğretmenlerimizin bulunduğu, size en yakın Sınav Koleji Anaokulu ile Sınav Eğitim Kurumlarını öğrenmek için 0312 285 99 77 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz ya da https://sinav.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Bunlara da göz atın!