Kendimi Okulda Nasıl Geliştirebilirim
Kendimi okulda nasıl geliştirebilirim sorusu ortaokul ve lise öğrencilerinin derslerden arta kalan zamanlarını değerlendirmek amacı ile internet ortamında cevaplarını en fazla merak ettikleri ve aradıkları soru olma özelliğinde. Bilgi edinmek ve kendini geliştirmek herkes için eğlenceli bir yolculuk ve benzersiz bir macera gibidir. Gençlerin yeni deneyimler, bilgiler ve bakış açıları kazanmaları için değerlendirebilecekleri birçok seçenek var.
Kendimi nasıl geliştirebilirim ve kendimi okulda nasıl geliştirebilirim sorularının yanıtı gençlerin yaşına, ilgi alanına, isteklerine göre değişiklik gösterse de aslında kendini geliştirmek için yapılacaklar listesi birçok kişi için diğerlerinden farksız başka bir deyişle benzer özellikler taşıyabiliyor. Bu yazıda ortaokul ve lise öğrencilerinin derslerden arta kalan zamanlarını değerlendirmek amacı ile kendisini geliştirmeye, boş zamanını daha verimli hale getirmeye ve birikimini genişletmeye yardımcı olacak ipuçları bulunuyor. Peki kendini geliştirmek için ya da kendini okulda geliştirmek için neler yapılmalı, bunun için hangi yöntemler kullanılmalı? Birlikte keşfedelim…
Kendini geliştirmek ne anlama geliyor ?
Bugün kişisel gelişim hakkında her zamankinden daha fazla şey duyuyoruz; birçok insan becerilerini, yeterliliklerini, farkındalığını, duygularını düzenlemeyi ve hayatlarının herhangi bir yönünü geliştirmek için kendilerine yatırım yapmaya karar veriyor.
Basitçe söylemek gerekirse, kendinizi geliştirmek, kişisel gelişim için çalışmak, okumak, ders çalışmak, seyahat etmek, konfor alanından çıkmak demektir.
Peki her geçen gün kendinizi geliştirmeye çalışıyor musunuz?
Cevabınız evet ise doğru yerdesiniz ve umarım size bazı yararlı tavsiyeler verebilirim.
Kendinizi geliştirmek neden bu kadar önemli?
Her zaman kişinin kendi üzerinde çalışmanın destekçisi olmak ve yalnızca kişinin kendini geliştirerek hayattan en iyi şekilde yararlanabileceği inancı bugün başarılı insanların temel düşüncesidir.
Kişinin kendisi üzerinde çalışmayı seçmesi, potansiyelini sonuna kadar ortaya çıkarmak için çalışması anlamına gelir .
Kişi kendini geliştirmeye başladığında bunun varışı olmayan bir yolculuk olacağını, kendinin güçlü ve zayıf yönlerini keşfedeceğinin farkında olmalıdır. Kişi ne kadar çok öğrenirse, kendisi ve etrafındaki dünya hakkında keşfedilecek çok şey olduğunu o kadar çok fark eder.
Kendini geliştirmek aynı zamanda dünyanın daha iyi bir yer olmasına dünyaya kendi katkısını yapmak anlamına da gelir. Dahası, kendimiz üzerinde çalışarak duygularımızı ve stresimizi daha etkili bir şekilde yönetmeyi öğrenebiliriz.
Kendinizi geliştirmeye nasıl başlayabilirsiniz?
Pratikte kendimizi nasıl geliştirebiliriz ?
Çok basit bir şekilde kesinliklerimizi sorgulayarak, çalışarak, eleştirel düşünmeyi geliştirmeye çalışarak, konfor alanından çıkarak kendimizi gönüllü olarak bizi korkutan ve bizi zora sokan durumların içine koyarak başlayabiliriz .
Açıkçası kendimizi gereksiz yere tehlikeli durumlara sokmaktan değil, bizi korkutan deneyimlerle yüzleşmekten bahsediyorum çünkü kendi başımıza başa çıkamayacağımızdan korkuyoruz. Ancak bu şekilde gerçekte kim olduğumuzun, gücümüzün ve aynı zamanda kırılganlığımızın farkına varabiliriz. Hayatınızı alt üst etmenize gerek yok, kendi küçük yolunuzla yaşama dahil olmanız yeterli. Tavsiyeye geçmeden önce kısa bir önerme: Kendinizi geliştirmek istiyorsanız ancak kişisel, ilişkisel veya sosyal alandaki bir sorun sizi engelliyorsa , bu engeli kaldırmanıza yardımcı olacak rehberlik desteği isteme fırsatını değerlendirin. Çoğu zaman doğru mantıkla yürütülen tek bir seansın bile fark yaratabileceğini unutmayın .
Kendinizi geliştirmeye başlamanız için 7 ipucu
Kişisel gelişim için etkili bir strateji, sonunda alışkanlığa dönüşecek küçük, düzenli iyileştirmeler yapmaktır .
Öte yandan, hemen büyük değişiklikler yapmanın sürdürülmesi zor olabilir.
Ama şimdi kendiniz üzerinde çalışmaya başlamak için bazı ipuçlarına bakalım.
1. Zamanınızı etkili bir şekilde yönetin.
TV veya cep telefonu karşısında çok fazla zaman harcamaktan kaçının; bunun yerine, bu zamanı, gelişiminiz ve sağlığınız için daha yararlı olan aktivitelere dahil etmek için kullanın.
Ara sıra televizyon karşısında dinlenmek, internette biraz vakit geçirmek vs.güzel ve keyifli olabilir ama bu bilinçli bir seçim olmalı. Pek çok insan farkında bile olmadan can sıkıntısından saatlerce cep telefonu ve televizyon karşısında vakit geçiriyor. Boş vaktiniz olduğunu fark ettiğinizde ve ne yapacağınızı bilemediğinizde, ekran karşısında saatlerce vakit geçirmekten kaçının, bunun yerine bunu kendinizi geliştirmek için kullanın. Böylelikle kişisel gelişim sağlayacaksınız.
2. Her gün okumaya zaman ayırın
Kitaplar kendimizi geliştirmemiz için sahip olduğumuz en büyük araçlardan biridir. Kişisel gelişim için olmazsa olmazdır.
Bilgimizi artırabilir, dünyaya farklı bir bakış açısı ile bakabilir kısacası kişisel gelişim için tükenmez bir kaynak sağlayabilirsiniz.
Okumayı bir alışkanlık haline getirmeye çalışın, günde birkaç on dakikanızı bile buna ayırın, ancak bunu her gün yapmaya çalışın.
Harika klasikler, ilgilendiğiniz herhangi bir konuyla ilgili uzmanlık kitapları, hiç fark etmez, dünya görüşünüzü ve becerilerinizi genişleten her şeye açık olmalısınız. Böylelikle kişisel gelişim sağlayacaksınız.
3. Rutininize yeni hobiler ekleyin
Günlük hayatınıza yeni bir hobi katmak, rutininizin dışına çıkmanıza yardımcı olabileceği gibi, konfor alanından çıkarak kendinizle ilgili yeni bir şeyler keşfetmenize de yardımcı olabilir. Muhtemelen sizi korkutan ve/veya bilmediğinize veya herhangi bir nedenle yapamayacağınıza inandığınız bir şeyi seçin.
Spor, yemek pişirme, dans, tiyatro, diğerinden daha iyi bir aktivite yoktur; her yeni hobi işe yarayacaktır.
Kişisel olarak, bir sporcu olarak, kendinizi fiziksel olarak da test eden bir spora adamanızı tavsiye edebilirim ancak tabii ki bu kişisel bir tercihtir. Böylelikle kişisel gelişim sağlayacaksınız.
4. Kendinize hedefler belirleyin ve ilerlemelerini izleyin
Sık sık hedef belirlemenin öneminden bahsedilir, ancak kişisel ilerlemenizi takip etmek de aynı derecede önemlidir. Kendini geliştir!
Hedeflerinizi ve onlara ulaşmak için atacağınız çeşitli adımları işaretleyeceğiniz bir tür grafik oluşturun.
Her gün izleyebilecek, güncelleyebilecek, ulaştığınız noktanın farkına varabilecek ve günün veya haftanın ilerlemesini değerlendirebileceksiniz. Böylelikle kişisel gelişim sağlayacaksınız.
5. İç kontrol odağını benimseyin
Zorlukları veya başarısızlıkları dış olaylara suçlamak yerine, kendi içinize bakmayı öğrenin ve kendiniz için belirlediğiniz hedefe ulaşmak için hangi becerileri veya tutumları geliştirmeniz gerektiğini anlayın.
Açıkçası başınıza gelenler kısmen size, kısmen de dış olaylara bağlı olacaktır, ancak değiştiremeyeceğiniz şeylere odaklanmak yerine, kendinizde geliştirebileceklerinize odaklanın. Böylelikle kişisel gelişim sağlayacaksınız.
6. Becerilerinizi geliştirin
Kendinizi eğitmeye devam ederek becerilerinizi ve yeterliliklerinizi sürekli olarak geliştirmeye çalışın .
Bunu okuyarak, kurslara katılarak ve bazı durumlarda ilk kez deneyerek yapabilirsiniz. Böylelikle kişisel gelişim sağlayacaksınız.
7. Etrafınızı kişisel gelişim olarak büyümenizde size ilham veren insanlarla çevreleyin
En çok vakit geçirdiğimiz 5 kişinin toplamı olduğumuz söylenir .
Doğru olsun ya da olmasın, etrafınızda sizi en iyi yönlerinizi ifade etmeye teşvik eden insanlarla çevrelemek şüphesiz bir avantaj olabilir.
Yapabildiğiniz zaman, içinizdeki en iyiyi ortaya çıkaran ve sizi elinizden gelenin en iyisini yapmaya teşvik eden insanlarla zaman geçirmeye çalışın. Böylelikle kişisel gelişim sağlayacaksınız.
Gençler Kendilerini Okul Ortamında Nasıl Geliştirmeli?
Farklı Spor, Sanat, Kültür Gruplarına Katılın
Kendimi okulda nasıl geliştirebilirim diye merak eden öğrencilerin yapması gereken ilk şey farklı spor, sanat, kültür gruplarına katılmalarıdır. Kendini geliştirmek isteyen bir öğrenci öncelikle neler yapabileceğini ya da neler yapamayacağını görmeli ve buna göre bir yol izlemelidir. Öğrenci kendini geliştirmek için aktivitelere katılmalıdır.
Sınav Okullarında uygulanan After School programı farklı ve çeşitli alanlarda yapılan spor sanat kültür kulüp çalışmalarından oluşur. Okulda kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünen ve araştırma yapan öğrencilerin yanı sıra tüm Sınav Okullarında okuyan öğrenciler After School programına katılım sağlamak zorundadırlar. Ayrıca öğrencilerin ilgi, merak ve yetenekleri doğrultusunda seçtikleri kulüplerde ilerlemeleri daha kolay olur.
Kendini geliştirmek isteyen öğrenciler After School programından faydalanırlar, düzenli ve sistemli farklı alanlarda yapılan sanat spor ve kültür kulüp çalışmalarına katılım sağlarlar. Sınav Okulları After School programları uzman ve deneyimli branş öğretmenleri, sanatçılar ve sporcular tarafından öğrencilere verilir.
Herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü Sınav Okullarında After School programı ile öğrenciler kendini daha iyi tanıyabilirler, ne istediğinin farkında olurlar. Bu öğrenciler hedef belirlemekte daha kolay başarı sağlarlar.
Kendinizi Tanıyın
Kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin öncelikleri arasında kendini tanımak yer almalıdır. Çünkü kendini tanıyan ve ne istediğini bilen öğrenciler kendimi nasıl geliştirebilirim sorunun yanıtına daha kolay ulaşabilirler. Bu öğrenciler daha kolay hedef belirlerler ve amaçlarına daha kolay ulaşırlar.
Kendinizi Nasıl Tanıyacaksınız?
After School programı kapsamında kulüpler spor, sanat ve kültür olarak üç kategoride sınıflandırılır. Kendini geliştirmek isteyen öğrenciler üç kategoriden birer kulüp seçerler.
After School programında öğrenciler tek bir kategoriden üç kulüp seçememektedir. Kendini tanıma anlamında öğrenciye fırsatlar sunan Sınav Koleji öğrencileri spor, kültür ve sanat kategorilerinden birer tane seçim yaparak farklı kategorideki alanlarda becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalarlar. After School programında öğrenciler diğer öğrencilerle iletişim ve etkileşim halinde olurlar. Dolayısıyla kendilerini sosyal gruplar arasında da tanıma fırsatı bulurlar.
“Kişi kendini diğerleriyle olan ilişkileri sırasında tanır” diyen kişiler arası ilişkiler kuramının kurucusu Harry Stack Sullivan’a göre kişilik sosyal bir çevrede gelişir; insanlar diğer insanlar olmadan bir kişiliğe sahip olamazlar. Bu çerçevede kişinin kendini daha iyi tanıyabilmesi için insanlarla iletişim halinde ve aktif olması gerekmektedir. Öğrenci kendini daha iyi tanımak için sosyal ortamlara ve farklı aktivitelere daha fazla katılmalıdır.
Hedef Belirleyin
Kendimi okulda nasıl geliştirebilirim diye merak eden ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerin yapması gereken gerçekçi bir hedef belirlemek olacaktır. Hedefini iyi belirleyen ve ne yapmak istediğinin farkında olan bir öğrenci izlemesi gereken yolda daha kolay yol alacaktır. Hedefini net olarak belirlediği için kendimi nasıl geliştirebilirim sorusunun yanıtına daha kolay ulaşacaktır. Rotası olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez sözü ile hedef belirlemenin ne kadar önemli olduğunu da görebiliriz.
Hedef belirlerken hedeflerin ulaşılabilir olması önemlidir. Öğrenci şayet ulaşılması güç hedefler belirlerse ilgi ve motivasyon azlığı yaşaması muhtemel olacaktır. Ulaşılması güç hedefler öğrencinin akademik programı içinde hedefe olan ilgisini kaybetmesine ve hedefini gerçekleştirmek için yeterli enerjiyi kendinde bulamaması ve sonuç olarak hedefine ulaşması imkansız hale gelecektir.
Motivasyon Kaynaklarınızı Saptayın
Kendimi Nasıl Geliştirebilirim sorusunun yanıtı için öğrencilerin aynı zamanda motivasyon kaynaklarını tespit etmeleri de önemlidir. Motivasyon kaynağının farkında olan öğrenciler hedef belirleme ve kendini tanıma konularında biraz daha önde bulunabilirler. Motivasyon kaynaklarını tespit edebilen öğrenciler hedef belirleme, belirlediği hedefe ulaşma ve farkındalık noktasında daha avantajlı konumda bulunurlar.
Kendimi Nasıl Geliştirebilirim sorusunun yanıtını arayan bir öğrenci neyi ne için yaptığının farkındalığı yüksek bir kişidir. Motivasyon kaynaklarını saptayan öğrenciler kendinin daha iyi farkında olurlar ve kendilerini daha iyi geliştirirler. karşılaştıkları engellerin daha kolay üstesinden gelirler. Motivasyon kaynaklarının saptanması ile öğrenciler karşılarına çıkabilecek olumsuz durumlarda daha kolay toparlanırlar.
Zamanınızı Etkili Bir Şekilde Yönetin
Kendini geliştirmek isteyen öğrenciler zamanlarını etkili bir şekilde değerlendirmeyi öğrenmelidirler. Ortaokul ve lise öğrencileri gerek okul içinde gerek okul dışında kendimi nasıl geliştirebilirim sorusu ile derslerden arta kalan zamanlarını değerlendirmenin yollarını ararlar. Bu çerçevede kendini geliştirmek isteyen öğrenciler zamanlarını etkili bir şekilde öğrenmiş olmalıdırlar. Bunun için etkili ve verimli zaman yönetimi tekniklerini uygulayabilirler.
Derslerden arta kalan zamanlarda arkadaşlarının işlerini yapma, ders dışı telefon kullanıma izin verilen okullarda uzun süreli sosyal medya kullanımı gibi eylemler zaman kaybetmeye neden olan eylemlerdir. Bu eylemlere buzun süre takılı kalan öğrenciler gitgide derslerden uzaklaşırlar ve kendilerini geliştirmek konusunda problem yaşayarak akranlarından geri kalırlar.
Sınav Okullarında After School Programları ile öğrenciler zamanlarını etkili bir şekilde yönetmeyi öğrenirler. Öğrenciler yapılması gereken spor kültür sanat aktivitelerini akademik program dahilinde yaparak zamanlarını boşa geçirmezler. Yapmaları gereken tüm işlerini sıraya koyarak ve hedeflerini net belirleyerek kendimi nasıl geliştirebilirim sorusunun cevabını bulurlar. Ayrıca öğrenciler teknoloji ve fen bilimleri laboratuvarlarını aktif olarak kullanarak kendilerini geliştirme yolunda adımlar atarlar.
Akademik, sosyal ve kişisel gelişimi desteklemek için hazırlanan özel programlar
Kendimi nasıl geliştirebilirim diyen öğrenciler için Sınav Okulları After School Programı öğrencilere ekstra destek sağlar. Günümüz eğitim sistemi, öğrencilerin başarılarını artırmak ve potansiyellerini maksimize etmek için farklı destek programlarına ihtiyaç duyarlar ve yüksek inovatif bakış açısı ile destek programlarını geliştiriler. Öğrencilere ekstra fırsatlar sunan bu programlar sınıf içi eğitimin ötesine geçebilmektedir.
Eğitim sektörünün duayeni Sınav okulları bu anlamda önemli bir rol oynayarak öğrencilerin derslerden arta kalan zamanlarda kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla kulüp çalışmalarını Sınav Akademik Takvim içine entegre ederek bütünleşik duruma getirmiştir. Sınav Okulları After School Programı akademik eğitim içine entegre edilmiş ve büyük bir titizlikle hazırlanmıştır.
Sınav Okulları After School Programı, öğrencilere akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek ve kendini geliştirmek için birçok fırsat sunar. Bu programlar genel olarak okul akademik programa dahil edilerek hazırlanır ve öğrencilere ekstra dersler, görsel sanatlar, etütler, kültür kulüpleri, atölye çalışmaları ve spor etkinlikleri gibi çeşitli aktiviteler sunarlar. Bu şekilde, öğrenciler sınıf içinde öğrendikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulurken aynı zamanda yeni beceriler de kazanırlar.
After School Programları öğrencilerin zayıf oldukları konularda ekstra destek almalarına ve güçlü oldukları alanlarda ilerlemelerine olanak tanır. Kendimi nasıl geliştirebilirim diye soran, kendini geliştirmek ve potansiyelini artırmak isteyen öğrencilere bireysel ilgi ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunar. After School Programı öğrencilerin bu anlamda sosyal becerilerini geliştirmelerine ve yeni arkadaşlıklar kurmalarına da olanak sağlar.
Kitap Okuyun
Kitap okumak kendini geliştirmek için son derece iyi bir yöntemdir. Kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için en iyi yöntemlerden biri kitap okumaktır. Ortaokul ve lise öğrencileri gerek okul içinde gerek okul dışında kendimi nasıl geliştirebilirim sorusu ile derslerden arta kalan zamanlarını değerlendirmenin yollarını ararlar.
Bu çerçevede kendini geliştirmek isteyen öğrenciler kitap okuyarak kendilerini en iyi şekilde geliştirebilirler. Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez. Kişilerin ve tabii ki öğrencilerin iç dünyasını zenginleştiren, sosyal olarak iletişimin kuvvetlenmesini sağlayan, durum ve olaylara farklı bakış açısı ile bakma yeteneği ile empati yapma yeteneği kazandıran ve bunun yanında sözsel iletişimin kuvvetli olmasını sağlayan bir eylemdir. Bu bahsettiğimiz eylemlerin hepsi insanın kendini geliştirmesi noktasında ayrı ayrı önemlidir.
Kendimi okulda nasıl geliştirebilirim diye soran bir öğrenci okul ortamında kütüphane ve okuma salonlarını en iyi şekilde değerlendirerek kendimi nasıl geliştirebilirim sorusunun cevabını kitaplarda bulabilir.
Kitap okumak zihinsel gelişim ve çok yönlü düşünme becerisinin gelişmesi anlamında mükemmel bir araçtır. İnsanın hayal gücünü geliştiren, yeni fikirler üretmeye yönelten, hayal gücünü geliştiren, düşünce yapısını genişleten bir eylemdir. Ayrıca kitap okumak yaratıcılığı destekler ve insanın kendini geliştirmesini sağlar. Çünkü kitapta anlatılanları zihinde canlandırmak bireyi yeni fikirler üretmeye teşvik ederek problem çözme becerilerini geliştirir.
Kendini Geliştirmek İsteyen Öğrenciler İçin After School Programı
Kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için Sınav Okulları After School Programları, öğrencilere sadece akademik destek sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onların kişisel ve sosyal gelişimlerini destekler. Öğrencilere liderlik becerileri, zaman yönetimi ve problem çözme gibi önemli beceriler kazandırmak için çeşitli atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenlenir.
Sınav Okulları öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve genel gelişimlerini desteklemek için önemli bir araçtır. Bu programlar, öğrencilere ekstra destek sağlamanın yanı sıra, onların sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyerek bütüncül bir öğrenme deneyimi sunarlar. Öğrenciler için ekstra fırsatlar sunan bu programlar, onların potansiyellerini maksimize etmelerine ve başarılarına ulaşmalarına yardımcı olur. Sınav Okullarında öğrencilere stres yönetimi ve sınav stratejileri gibi konularda da rehberlik edilir, böylece sınav dönemlerinde daha başarılı olmaları sağlanır. Kendimi okulda nasıl geliştirebilirim sorusunu soran öğrenciler için Sınav Okulları ve Sınav Koleji ideal bir cevaptır.
Fiziki Şartları Uygun Bir Okul Öğrencilerin Kendini Geliştirmesine İmkan Tanır
Sınav Okullarının her kademeden yüzbinlerce öğrenciye sağladığı en önemli kazanım; nitelikli bir akademik eğitim ve öğrencilerin kendimi nasıl geliştirebilirim sorusunun cevabını kolaylıkla bulabilecekleri okulun fiziki şartlarıdır.
Geniş alana sahip ve her kademeden öğrenciye hitap edebilen binlerce farklı türde kitap bulunduran Sınav Okulları kütüphaneleri kendine, kendimi okulda nasıl geliştirebilirim sorusunu yönelten öğrenciler için ideal yanıttır. Kitap okumak bireyin düşünce yapısını zenginleştirir, dil becerilerinin gelişmesini sağlar ve kelime dağarcığını artırarak genişletir. Kitap okurken adeta kitapların içine girerek olayları yaşıyormuş hissine kapılmak mümkün olmaktadır. Bu, kişinin, başka insanların bakış açısının anlaşılmasını sağlar, empati kurmaya yardımcı olur.
Okul ortamından dışarı çıkıp gezmek mümkün olmadığı için okul içinde öğrenci kendini geliştirme adına sosyal kulüplere katılım sağlamalı ya da kitap okumalıdır. Kitap okumak genel kültürü artırır ve dünya hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar.
Kendini geliştirmenin en iyi yollarından biri olan kitap okumak, okuyucuları dünya hakkında bilgi sahibi yapar, var olan bilgiye bilgi eklenmesini sağlar. Her çeşit kitap ile birey kendini sürekli olarak yenileyebilir ve kendini rahat bir şekilde geliştirebilir. Kitap okumak toplumları, farklı kültürleri, farklı yaşam stillerini ve toplumları anlama fırsatı tanır. Öğrenci her kitap okuduğunda farklı ülkelerin yaşam stilleri, sanatları, gelenekleri, tarihleri, dilleri hakkında bilgi sahibi olarak dünya görüşlerini zenginleştirirler ve genel kültür seviyelerini geliştirirler. Kişinin kendini keşfetmesine ve geliştirmesine fırsat tanıyan kitap okumak kişinin özgüvenini artırır ve kendi sınırlarını zorlamasına yardımcı olur.
Hangi Öğrenci Kendini Daha İyi Geliştirir?
Sınav Koleji öğrencileri kendini daha iyi geliştirir. Sınav Okullarında uygulanan After School programı öğrencilerin yetenek, merak ve ilgileri doğrultusunda oluşturulan ve farklı alanlardan oluşan kulüp çalışmalarıdır. After School programı öğrencilerin fiziksel ve bilişsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlarken, sosyal bağlarını güçlendirmesine de olanak tanır. After School programında farklı ve nitelikli sportif, kültürel, bilimsel, sosyal, ve sanatsal kulüpler yer alır. Öğrenciler kendimi okulda nasıl geliştirebilirim sorusunu sormaya ihtiyaç duymazlar. Sınav Okulları ve Sınav Kolejlerinde kulüp seçimleri ve seçilen kulüplerin takibinde online sistem kullanılır. Kulüp etkinlikleri kapsamında okul içi ve dışı gösteriler, organizasyonlar etkinlikler düzenlenir.
After School programlarına aktif olarak katılan öğrencilerin akademik başarılarında da artış gözlenir. Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre kendini geliştirmek için tercih yaptıkları kulüplerde eğitimler sporcular, sanatçılar ve deneyimli branş öğretmenleri tarafından verilir.
After School Programları genellikle farklı yeteneklere ve ilgi alanlarına sahip öğrenciler için çeşitli seçenekler sunar. Öğrenciler spor etkinlikleri, sanat atölyeleri, müzik dersleri gibi farklı alanlarda aktiviteler düzenlenir. Bu şekilde, öğrenciler kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir aktivite bulma ve geliştirme fırsatı ile kendimi nasıl geliştirebilirim sorusunun cevabını bulurlar. Öğrencilerin öğrenme motivasyonunu artıran After School Programları geleneksel sınıf ortamlarının dışında gerçekleşir.
After School Programı öğrencilere kendini geliştirmeleri için daha etkileşimli ve keyifli bir öğrenme deneyimi sunar. Bu da öğrencilerin farklı branşları öğrenmeye olan ilgilerini artırır ve başarılarını daha da teşvik eder.
Yabancı Dil Öğrenmek Kişinin Kendini Geliştirmesine Yardımcı Olur
Kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin uygulayacağı yöntemlerden biri olarak da kabul edilen yabancı dil öğrenmek kişinin bilişsel becerilerini de geliştirmesini sağlar. Yabancı dil öğrenmek öğrencinin o dile ait kültürü keşfetmesini sağlar ve bu sayede vizyonunu geliştirmiş olur. İki ya da daha fazla dil bilen kişiler beynini aktif olarak kullanırlar. Yabancı dil öğrenmek öğrencinin akranlarına göre daha avantajlı olması anlamına gelmektedir. Günümüz küreselleşen dünyada uluslararası düzeyde eğitim almış ve yabancı dil öğrenmiş kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. Kendimi nasıl geliştirebilirim düşüncesi ile hareket eden öğrenci yabancı dil öğrenmek konusunda kendini geliştirmeyi ve dünya vatandaşı olmayı hedefleri arasına koymaktadır. Yabancı dil öğrenmek okulda kendimi nasıl geliştirebilirim diyen öğrencilere verilebilecek en iyi önerilerden biridir.
Fiziksel, Sosyal, ve Akademik Gelişim İçin After School
Fiziksel,sosyal ve akademik gelişim için After School programına önem veren, öğrencilerinin ders, sınav başarılarının yanında sosyal alandaki gelişimlerini de destekleyen ve kurum kültürü ile eğitim alanında yaratan Sınav Eğitim Kurumları, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında onların kültürel sosyal ve bedensel birikimlerine yüksek oranda katkı sağlayan ortamları kapsayan bir yaşam alanı sunar.
Öğrenci bir spor dalı ile ilgilenerek ve okuldan arta kalan zamanlarında spora zaman ayırarak, düzenli olarak idmanlara giderek kendini geliştirebilir. After School programı öğrenciye bu ayrıcalığı sağlar. Spor yapmak kişinin enerjik sağlıklı ve özgüvenli olmasına yardımcı olur ve spor dalı ile ilgilenen öğrenci düzenli olarak egzersiz yaparak ruhunu ve bedenini canlandırır. Kendini geliştirmek için spor yapmak uygun ve gereken bir adımdır. Spor yapmak sosyal ilişkiler bakımından da önemlidir. Spor yapan bir öğrencinin öz farkındalığı yüksek, zihni berrak ve açık olur. Spor yapmak özellikle bir uzman eğitmen eşliğinde gerçekleştiği zaman öğrencinin kendine geliştirilmesini yardımcı olur. Aksi takdirde öğrenci yanlış hareketlerle vücuduna zarar verebilir. Öğrenci bir spor dalı ile ilgilenerek kendini geliştirebilir.
Konfor Alanından Çıkmak
Konfor alanı, kişinin kendini güvende ve rahat hissettiği, tanıdık ve alışılmış aktivitelerin yapıldığı bir psikolojik durumdur. Bu alan, stres ve riskten uzak, huzurlu bir baloncuk gibi düşünülebilir. Burada düzenli bir mutluluk ve düşük kaygı bulunur, ancak aynı zamanda kişisel gelişim ve yenilikler için sınırlı bir alan sağlar. Yani, bu güvenli bölge, kişinin büyüme fırsatlarını da kısıtlayabilir ve zamanla duraklama hissine yol açabilir.
Konfor Alanını Terk Etmek
Kendimi nasıl geliştirebilirim ve nasıl ilerletebilirim diyen öğrencilerin izlemesi gereken yollardan biri de konfor alanını terk etmesidir. Konfor alanı ne demektir; konfor alanı kişinin güvende ve rahat hissettiği alandır. Ancak konfor alanı kişinin gelişimi ve büyüme potansiyelini sınırlandırır ya da sınırlandırabilir. Kişi için yeni bir şey denemek ya da mevcut alışkanlıklarını değiştirmek belirsizlik hissi yaratabilir ve bu başlangıçta zor gelebilir. Ancak konfor alanını terk etmek ve kendini geliştirmek adına yeni adımlar atmak kişinin kendi sınırlarını zorlamasına ve yeni beceriler elde etmesine yardımcı olur.
Kendimi nasıl geliştirebilirim diyen bir öğrenci gelişim ve değişim için öncelikle kabuğundan sarılmalıdır. Kabuğundan sıyrılmak demek farklılıklara açık olmak ve yeni şeyler deneme özgüvenini kendinde hissetmek demektir. Tabii ki konfor alanını terk etmek bir anda kazanılan bir beceri değildir fakat öğrenci kendi farkındalığı ne kadar yüksek olursa ve kendini ne kadar iyi tanırsa öğrencinin kendini geliştirmesi ve konfor alanını terk etmesi ve o kadar kolay olmaktadır.
Konfor alanından çıkabilmek için farklı deneyimlere açık olmak önemlidir. Farklı İnsanlarla iletişim kurmak, yolculuk etmek, yeni hobiler edinmek, yeni eğitim fırsatları ya da yeni bir dil öğrenme gibi aktiviteler öğrencilerin kendini geliştirmesine yardımcı olur. Öğrencinin kendi ve geleceği için yapacağı bu deneyimler kendisine olan güvenini artırır. Yeni yetenekler keşfetmesini ve kendini daha iyi tanımasını sağlar.
Bununla birlikte öğrencinin konfor alanından çıkarak adım adım ilerlemesi, kendi adına yapacağı çalışmalar, kendini geliştirmek için yapacağı ve yapması gereken önemli bir adımlardır. Kendini geliştirmek için önemli olan büyümeye gelişmeye ve değişmeye açık bir zihniyetle hareket edilmesidir. Öğrenci negatif enerjiden kurtularak kendini çok daha iyi hisseder ve konfor alanından çıkmak kişinin kendini tanımasına yardımcı olur. Ayrıca öğrencinin her yerini öğrendiği aktivite onun iç dünyasını zenginleşmesine yardımcı olur.
Bununla beraber konfor alanından çıkmak zaman alabilir. Kendimi nasıl geliştirebilirim diye soran biri öğrenci öncelikle konfor alanından çıkması gerektiğini bu yazımızdan rahatlıkla öğrenebilir.
Sınav Koleji After School Öğrenci Gelişimi ile Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?
Sınav Koleji After School öğrenci gelişimi ile kendimi nasıl geliştirebilirim; Bu soru kişisel gelişimlerini sosyal ve akademik anlamda desteklemek isteyen öğrencilerin kendilerine sordukları bir sorudur.
After School programları öğrencilere eğitim spor kültürel sosyal alanda ekstra destek sağlamanın yanında farklı fırsatlar sunar ve onların yeteneklerini ilgileri doğrultusunda geliştirmelerini olanak tanır.
Sınav Koleji After School programları öğrencilerin içlerinde var olan potansiyellerini yüksek oranda maksimize etmelerini ve seçtikleri alanda başarıya ulaşmalarına yardım eder. Gerek eğitim alanında gerek sosyal beceriler anlamında öğrencilerin kendini geliştirmesi günümüz çağında elzemdir. Sınav Koleji After School programı öğrenciye ekstra eğitim, etüt sunarak akademik başarısını artırabilir ya da tartışma grupları, drama gibi sosyal etkinlikler ile onun özgüvenini artırabilir ve yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olur. Bu etkinlikler öğrencilerin birbirleri ile etkileşimde ve iletişimde bulunmasını sağlar. Arkadaşlık kurmalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerini yardımcı olur.
After school spor kulübü de öğrenciler için önemli bir fırsat sunar.. Bir öğrenci futbol, basketbol, masa tenisi, futsal ya da yüzme gibi bir spor dalında yetenekli olabilir. Sınav Koleji After School Programı, bu öğrenciye spor takımlarına katılma fırsatı sunarak onun spor yeteneklerini geliştirmesine ve rekabetçi ruhunu beslemesine yardımcı olabilir.
Sınav Koleji After School Programının öğrencilerinin kendini geliştirmek için çeşitli alanlarda destek ve fırsatlar sunduğunu göstermektedir. Bu programlar, öğrencilerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyerek onların başarılarına katkıda bulunurlar.
Öğrencilerin akademik başarısını destekleyen ve okul motivasyonlarını arttıran bir program olarak uygulanan After School programı; spor sanat bilimle ilgili, kültürel ve sosyal etkinliklerden oluşmaktadır. Sınav Koleji öğrencileri araştıran, düşünen, düşündüğünü dile getirebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, konfor alanını terk etmeyi öğrenen, sorumluluk sahibi, yaratıcı sorgulayan ve üretebilen bireyler olarak yetişirler.
After School programında kulüpler spor, sanat ve kültür olarak üç bölümde sınıflandırılır. Her bir öğrencinin üç kategoriden birer kulüp seçme hakkı bulunur. Öğrenci her kategoriden bir kulüp seçer. Spor, kültür ve sanat kategorilerinden birer tane seçim yapan öğrenciler her bir kategorideki alanlarda becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalar.
Sınav Kolejlerinde okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilen kulüp dersleri arasında Spor Kulübünde; yüzme, buz pateni, aikido, futsal, okçuluk, basketbol, satranç, badminton, voleybol, futbol, masa tenisi,Sanat Kulübünde; halk oyunları, modern dans, bale, tiyatro, piyano, orkestra, çok sesli koro, tasarım atölyesi, seramik, resim, origami, İngilizce drama ve tiyatro Kültür Kulübünde; eko-okul, akıl oyunları, Junior MUN, bilim atölyesi, World Scholar’s Cup, eğlenceli matematik, satranç, çevreci görsel tasarım, bilişim, astronomi ve uzay bilimleri, geleneksel oyunlar, Destination Imagination, münazara seçenekleri bulunur.
© Sınav Eğitim Kurumları 2022. Tüm hakları saklıdır.