Zamanınızı sınav saatlerine göre uyarlayın
-
Öncelikle deneme sınavı çözerken gerçek sınav sürelerini baz alın. Sınavda o süre boyunca yerinizden kalkmayacağınız için, deneme sınavı çözerken de sınav süresince sabit kalın. Gün içerisinde aynı zaman diliminde yapılan davranışlar alışkanlık haline gelmektedir. Uyuma, uyanma, kahvaltı, yeme-içme alışkanlıkları gibi. Sınava kadar olan sürede bu alışkanlıkları sınav anına uyarlamakta fayda vardır. Örneğin; sınav sabahı kaçta kalkılacaksa şimdiden o saatte kalkmak, kahvaltı yapmak, sınav anında çay kahve içilemeyeceği için sınav saati olan zaman diliminde şimdiden çay kahve içmemek gibi.
Korkmayın, kendinize güvenin
-
Son olarak sınavdan korkmayın, kendinize güvenin çünkü soruların zorluk dereceleri birbirinden farklıdır; yüzde 10’u çok kolay, yüzde 20’si kolay, yüzde 40’ı normal, yüzde 20’si zor, yüzde 10’u çok zor şeklindedir. Dikkat ederseniz Normal + Kolay + Çok Kolay olan derecedeki soruları yapmanız demek soruların yüzde 70’ini başarmanız demektir.
YKS NEDİR? YKS’YE NASIL ÇALIŞILMALI?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS), Temel Yeterlilik Testi(TYT) ve Alan Yeterlilik Testinden (AYT) oluşan üniversiteye giriş sınavıdır. Ülkemizde her yıl üniversiteye girmek isteyen öğrenci sayısı artmaktadır. 2021 yılında yaklaşık olarak 2.5 milyon öğrenci YKS’ye katılmıştır. Üniversite sınavında başarılı olmak her yıl zorlaşmaktadır. YKS’ye nasıl çalışılmalı? sorusunun cevaplarını madde madde inceleyeceğiz.
YKS’ye Nasıl Çalışılmalı?
Motivasyonunuz Güçlü Olsun!
Motivasyon belirli bir amaç doğrultusunda bireyi harekete geçiren güçtür. Motivasyon aynı zamanda çalışmanın harekete geçmesiyle beraber devam ettirilmesini ve yoğunluğunu da belirlemektedir. YKS hazırlıkta en önemli nokta öğrencinin güçlü bir motivasyona sahip olmasıdır. Güçlü bir motivasyon kişide bir şeyler yapma arzusunu doğurur ve kişiyi harekete geçirir. Bilinçli ve amaçlı işler yapılmasına önayak olarak hareketin sürekliliğini sağlar. Öğrencinin rehberlik ederek, gayret göstermesine ve engeller karşısında dirençli olmasına yardım eder. Öğrenciyi hedefe yönelten güdülerdir. Paul J. Meyer’in ‘Başarıya ulaşamayanların yüzde doksanı yenilgiye uğramamıştır. Sadece pes etmişlerdir’ sözü başarıda motivasyonun önemini vurgulamaktadır.
Hedefiniz Olsun!
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına çalışmak diğer sınavlara göre biraz daha yoğun bir çalışma temposunu da beraberinde getirir. Güçlü bir motivasyon ile yoğun çalışma temposu istikrarlı bir şekilde devam ettirilebilir. Hedeflerin belirlenme aşamasında öğrencinin seçici ve dikkatli olması, hedeflerinin açık kesin ve net olması gerekmektedir. Öğrencinin hedefleri ulaşamayacağı kadar zor ya da çok kolay erişebileceği şekilde olmamalıdır. Bu her iki durumda da öğrencinin motivasyon düşebilmektedir.
Planlı Olun!
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına hazırlık süreci ciddi bir planlama gerektirir. Lise eğitiminde öğrenilmesi gereken dersler ve konular bulunmaktadır. Tüm bu konular bir anda öğrenilemez ve bir sürece bağlıdır. İyi bir planlama yaparak üniversiteye giden yolda aşama aşama ilerlemek mümkün olmaktadır. Plan hazırlama konusunda ise okullardaki rehber öğretmenlerden yardım alınabilmektedir. YKS’de başarılı olmak için örnek planlardan bir çalışma sistemi hazırlanıp buna uymak gerekmektedir. Descartes'in “Plansız çalışan kimse, ülke ülke dolaşıp hazine arayan bir insana benzer.” sözü hedefe yönelik ve planlı bir çalışmanın önemini göstermektedir.
Olumsuz Düşünceleri Aklınızdan Uzaklaştırın!
Öğrencilerin derslerle ve konularla ilgili olarak endişe ve kaygı duyması, sınav başarılarını etkilemektedir. Öğrencinin aklına gelen ‘sınav yaklaşıyor, eksiklerimi gideremeyeceğim, konuları yetiştiremeyeceğim, herkes çok çalışıyor ama ben yeterince çalışmıyorum, deneme sınav sonuçlarım kötü, çalıştığım halde yapamıyorum, anlamıyorum, başarısız olup, aileme, öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve çevreme mahcup olacağım’ tarzında sorularla zihnini meşgul etmemesi önemlidir. Bu sorular öğrencide başarısızlık hissine, strese, umutsuzluğa ve kaygıya sebep olmakta ve motivasyonunu düşürmektedir. Dolayısıyla verimli çalışma gerçekleşememektedir. Bu aşamada öğrencinin güçlü yönlerine odaklanması, planlamasını gerekiyorsa yeniden gözden geçirmesi ve okulundaki rehber öğretmeninden yardım alması önemlidir.
Ders Programı Yapın!
YKS’ye nasıl çalışılmalı? YKS’de başarılı olmanın sırrı elbette düzenli ve sistemli çalışmaktır. Öğrencinin okulundaki bir rehber öğretmen ile beraber kendine uygun bir ders programı hazırlaması gerekir. Ders programını hazırlarken çok katı ya da çok esnek davranılmamalıdır. Ders programları aylık, haftalık yada günlük olarak hazırlanabilir. Aylık ders programında o ay çalışılması planlanan ders ve konular ana hatları ile belirtilmelidir. Haftalık ders programında, aylık ders programında belirlenen konular başlıklara ayrılmalı, günlük ders programında ise haftalık ders programında başlıklara ayrılan konular teker teker çalışılmalı ve hedeflenen ders programına uyulmalıdır.
Çalışma Tekniklerini Araştırın!
Doğru teknikle çalışmak öğrencinin başarıyı yakalamasında etkilidir. Pomodoro Tekniği gibi çalışma tekniklerini araştırarak ve uygulayarak zamanı verimli kullanmak ve başarıya daha kolay ulaşmak mümkün olmaktadır. Çalışma süresinin ve mola süresinin belirli dakikalara ayrıldığı Pomodoro Tekniği ile hedefe odaklanılır ve ders çalışma konusunda disiplin yakalanır.
Kaynak Kitap Seçimini Doğru Yapın!
YKS’ye hazırlık dönemi, YKS kaynak kitap seçimi konusunda oldukça hassas olunması bir dönem. Öğrencinin seviyesi üzerindeki YKS kaynak kitaplardan yararlanması motivasyonunu düşürebilirken, seviyesinin altında olan bir YKS kaynak kitap öğrencinin zamanının kaybolmasına ve geçici bir özgüven oluşmasına sebep olabilir.
Öğrencinin seviyesine uygun kaynağa ulaştıktan sonra güvenilir soru bankalarından ve güvenilir soru modüllerinden zorluk düzeyi kademeli olarak artırılmalıdır. Gerek sayısal gerek sözel alanda zorluk kademesinin kademeli olarak artırılması, öğrencinin özgüveninin de yükselmesini sağlar. Branş kitaplarının müfredata uygun olması, öğrencinin zaman kaybını önlerken, güncel ve yeni nesil sorularla da kendini geliştirmesine yardım eder.
Soru çözümü yaparken öğrencinin dikkat etmesi gereken önemli noktalardan birisi de farklı ve yeni nesil sorulara olan aşinalığıdır. Son yıllarda hazırlanan soru kalıpları basmakalıp bilgilerden ziyade öğrenciyi düşünmeye ve muhakeme yapmaya teşvik edici niteliktedir. Soruların mantığını anlayarak ve bilgi ile buluşturarak farklı kurgularda sorulara rahatlıkla cevap verilebilmektedir.
Bol Bol Test ve Güvenilir Yayınevlerinden Çıkan Denemeleri Çözün!
Doğru kaynakları bulduktan ve MEB kitaplarından konu çalışması yaptıktan sonra YKS nasıl çalışılmalı? sorusunun cevabına da yaklaşılmaktadır. Sınavlardan geçmenin anahtarlarından biri de bol bol test çözmektir. Her dersten ve güvenilir kaynak kitaplardan çözülen testler ve belirli aralıklarla geriye dönük yapılan çalışmalar faydalı olmaktadır. Çözülen her soru muhtemel bir sınav sorusu niteliğindedir. Her doğru soru ise netlerin artmasını sağlamaktadır.
Deneme çözmek Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına hazırlık aşamasında önemli bir husustur. Gerek parça parça, gerek öğrencinin bölümüne göre toplu TYT ve AYT denemeleri çözmek, üniversite sınavına hazırlıkta faydalı olmaktadır. Denemelerle ve soru çözümleriyle aynı zamanda konu tekrarı yapılabilir, var olan eksiklikler görülebilir ve bu eksiklikler tamamlanabilir. Özellikle deneme sınavları öğrencinin sınav tecrübesi kazanması bakımından mühimdir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise çözülen denemelerin kalitesidir. Güvenilir yayınevlerinden ve konunun uzmanı öğretmenler tarafından yazılan profesyonel denemelerle öğrencinin alacağı verim de fazla olmaktadır.
Kaynak Kitap Seçiminde Sınav Farkı!
Sınav Dergisinin birikimi ile yeni soru sistemine uygun şekilde hazırlanan ve özel ders mantığı ile kurgulanan Sınav Yayınlarının TYT Konu Anlatımlı, TYT Soru Bankası, TYT Konu Anlatımlı Soru Bankası, TYT Cep Kitap, TYT Deneme, AYT Konu Anlatımlı, AYT Soru Bankası, AYT Konu Anlatımlı Soru Bankası, AYT Deneme Sınavı, TYT-AYT Konu Anlatımlı, TYT-AYT Soru Bankası, TYT-AYT Konu Anlatımlı Soru Bankası, 24 Adımda YKS Bitir, 24 Adımda TYT Matematik Bitirme Seti, 24 Adımda TYT Türkçe Bitirme Seti, 24 Adımda TYT AYT Geometri Bitirme Seti, 24 Adımda TYT AYT Biyoloji Bitirme Seti, 24 Adımda TYT Fizik Bitirme Seti, 24 Adımda TYT Kimya Bitirme Seti

Sınav Yayınları TYT AYT Geometri 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları AYT Fizik 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları AYT Edebiyat 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları AYT Matematik 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları AYT Coğrafya 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları AYT Kimya 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları TYT Kimya 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları TYT Fizik 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları TYT AYT Biyoloji 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları TYT AYT Tarih 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları TYT Coğrafya 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları TYT Matematik 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru, Sınav Yayınları TYT Türkçe 24 Adımda Konu Anlatımlı Soru

Sınav Yayınları TYT AYT Geometri Soru Bankası, Sınav Yayınları TYT Matematik Soru Bankası, Sınav Yayınları TYT AYT Biyoloji Soru Bankası, Sınav Yayınları AYT Fizik Soru Bankası, Sınav Yayınları AYT Kimya Soru Bankası, Sınav Yayınları TYT Coğrafya Soru Bankası, Sınav Yayınları AYT Coğrafya Soru Bankası, Sınav Yayınları TYT Coğrafya Soru Bankası, Sınav Yayınları AYT Matematik Soru Bankası, Sınav Yayınları TYT Fizik Soru Bankası, Sınav Yayınları AYT Edebiyat Soru Bankası, Sınav Yayınları TYT Türkçe Soru Bankası, Sınav Yayınları TYT AYT Tarih Soru Bankası, Sınav Yayınları TYT Kimya Soru Bankası yayınları ile üniversite Sınavına garantili bir şekilde hazırlanılır.
Sınav Yayınlarının resmi internet hesabı olan https://www.sinavyayin.com/ adresinden güvenilir kaynak kitaplara rahatlıkla ulaşılabilir.
8 Adımda YKS’ye Nasıl Çalışılır?
1 - YKS’ ye çalışırken öncelikle ilk yapmanız gereken ders çalışma ortamınızı düzenlemeniz. Ders çalışma ortamınızı düzenleyerek kendinizi derse ve ders çalışmaya hazırlamış olursunuz.
Ders çalışmaya başlamadan önce kendinizi hazırlamanız, ders çalışma ortamında oturmanız ve kendinizi ders çalışmak için ortama adapte etmeniz gerekir. Ders çalışma ortamının uygun hale getirilmesi ve çalışma alanının hazırlanmasıyla motivasyonunuzu öncelikle yükseltmeniz gerekiyor. Hayalinizdeki üniversitenin bir fotoğrafını çalışma masasının tam karşısına koyarak motivasyonunuzu daha da yükseltebilirsiniz.
Çalışma masasının üzerinde ilginizi dağıtacak herhangi bir resim fotoğraf ya da dikkat dağıtacak bilgisayar dergi telefon gibi malzemelerin olmaması ders çalışma ortamındaki motivasyonun yüksekliği için önemlidir. Ders dışı tüm malzemeler ve eşyalar ders aralarında bile dikkat dağıtıcı özelliktedir. Bu bakımdan ders çalışma ortamında çalışılacak olan dersle ilgili defter, kitap ve deneme sorularının bulunması öğrencinin motivasyonunu yükseltir.
2 - YKS’ye sistemli bir çalışma esnasında sosyal medya ile ilişkilerin düzeltilmesi ve azaltılması gerekir. Sosyal hayata bu dönemde eskisine kıyasla biraz daha ara vermek ve derslere yoğunlaşmak YKS’ye çalışmak için önemli bir adımdır. Sosyal medya kullanımı ile sosyal hayattaki ilişkiler bir anda bırakılarak değil, belirli kurallar çerçevesinde ve yavaş yavaş azaltılarak bırakılabilir. Özellikle YKS’ye hazırlık döneminde birden fazla sosyal medya hesabına sahip olmak öğrencinin dikkatini derslere tam anlamıyla verememesi anlamına gelir. Sosyal medyada öğrencinin kendisini sınırlamasını öğrenmesi şarttır.
YKS’ye hazırlık döneminde sosyal hayat ve sosyal medya olan ilişkilerin düzenlenmesi ve sistemli bir çalışma düzeninin oluşturulması ile derse odaklanmak daha kolaydır
3 - Her öğrenci ve her öğrencinin öğrenme şekli farklıdır. Bu bakımdan öğrenciye özel bir çalışma programının hazırlanması öğrencinin hangi dersi çalışacağını bilerek ve farkında olarak masanın başına geçmesi en doğrusudur. Kimi zaman öğrenciler Hangi dersten başlasam?, Nasıl çalışacağım? diye dakikalarca düşünür. Öğrencinin gerekirse mentor ve rehber öğretmeni ile hergün ne yapması gerektiğini belirten haftalık bir program düzenlenmelidir.
YKS hazırlık döneminde hergün sadece TYT değil AYT için de belirli bir süre ayırıp hepsi ilerletilmelidir. Eğer öğrenci yabancı dil sınavına girecekse aynı durum YDT için de geçerlidir. Yani öğrenci hangi sınava katılım sağlayacaksa her sınava belirli bir çalışma süresi ayırmalı ve diğer sınavlarla beraber eşgüdümlü olarak ilerlemelidir.
4 - Zorlanılan ders ile yüzleşen öğrenciler kendilerine zor gelen dersi hep en sona bırakma eylemindedir. Oysa öğrencinin zorlandığı dersi belirlemesi ve onunla yüzleşmesi YKS'ye çalışma döneminde önemlidir. Öğrenci en fazla zorlandığı dersi belirleyerek, zorlandığı ders hangi ise ondan çalışmaya başlayarak ve o ders ile bir bakıma yüzleşerek YKS’ye kadar geçen süre zarfında YKS’de eksik olduğu konuları kapatabilir. Çalışmalardan sonra test çözmeye ve denemelere ileriki dönemlerde yoğunlaşabilir. Öğrencinin öncelikle TYT açığını kapatması ve daha sonradan AYT’ ye çalışmaya başlaması onun için daha avantajlı olmaktadır.
5 - Çalışma süresi yavaş yavaş artırılmalıdır. Özellikle zorlanılan derslerde çalışmaya başlandığı zaman öğrenci ilk dakikalarda sıkılabilmektedir. Bu aşamada ders çalışma süresinin verimli olmadığı akla gelebilir. Bu nedenle çalışma süresi dönemin başlarında kısa tutulmalı ancak fazla geç kalmadan zamanla artırılmalıdır. Öğrencinin uzun süren üniversite sınavları için kendisini hazırlaması ve uzun çalışmalar yapmaya kendisini alıştırması gerekir. Öğrenci ilk gün 20 dakika olarak çalıştığı bir dersi sonraki günlerde 30 ve 40 dakika olarak artırmalıdır. Sonraki günlerde bu süre dolmadan ders çalışma masasından kalkmamalıdır.
6 - Her gün neler yapıldığı ve ders çalışmaya ne kadar vakit ayrıldığı kaydedilmelidir. Öğrencinin her gün neler yaptığını kaydetmesi motivasyonunu artırıcı özelliktedir. Öğrenci mutlaka her gün hangi dersten kaç saat çalıştığı ve kaç soru çözdüğünü not alarak kendi motivasyonunu yükseltebilir. Motivasyonun yükselmesi ile çözülen soru sayısı her gün artmaya başlar. Böylelikle öğrenci kendi motivasyonunu yüksek tutmayı başarabilir.
7 - YKS’de başarılı olmak için TYT ve AYT sınav soru sistemini iyi tanımak ve iyi analiz edebilmek gerekmektedir. Sınav sorularının ortalama zorluk dereceleri ışığında konu çalışmaları ve tekrarları yapılabilir. YKS sorularını tanımak için ders kazanımlarının okunması, önceden çıkmış soruları ve deneme sorularını bol bol çözmek YKS de başarılı olmanın adımlarıdır.
8 - 21 Gün Kuralını unutmayın! Bir alışkanlığın 21 günde oluştuğu bilim insanları tarafından onaylanmıştır. Yani bir eylemin alışkanlık haline gelebilmesi için 21 gün kuralı bulunur. Öğrenci ilk çalışmaya başladığı günden itibaren eğer hergün hiç bırakmadan 21 gün düzenli olarak çalışırsa, o zaman 21 gün sonunda düzenli ders çalışma alışkanlığı da kazanmış olur ve düzenli ders çalışma alışkanlığı bu 21 gün sonunda bir rutin haline gelir. Böylelikle öğrenci ders çalışma konusunda daha farkında olur. Ders çalışma alışkanlığı kazanıldığı zaman rutin haline gelen alışkanlık ile öğrenci ders çalışmadığı zaman rahatsızlık duymaya başlayabilir.
YKS sınavında soruların büyük bir kısmını anlam ağırlıklı paragraf soruları oluşturmaktadır. Paragraf soruları ile öğrencinin yorumlama ve algılama gücü daha da önemlisi temel bilgi birikimi ölçülür.
Paragraf Sorularında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
1 - Paragraf sorularını okuduktan sonra ilk iş paragrafın ana düşüncesini belirlemektir. Paragraf sorularında soru tipleri anlama gücünü değerlendirdiği için öncelikle ana düşünceyi belirlemek soruyu çözmek adına işi kolaylaştırır.
2 - Paragraf sorularında metne bağlı kalınmalıdır ve öğrenci kişisel yargısını kullanmamalıdır. Diğer bir deyişle kişisel yargı dikkate alınmamalıdır.
3 - Paragraf sorularının çözümünde soruya öncelikle soru kökü okuyarak başlanmalıdır. Daha sonra paragraf okunmalıdır.
4 - Paragraf sorularında karşıt kavramlı belirlemelere, tarizlere ve olumsuz olarak belirtilen kelimelere dikkat edilmelidir. Örnek verecek olursak “Bir toplum bugün dün yaşadığı gibi yaşıyorsa, geçmişe bakmak gibi bir sorun da yoktur” cümlesi ilk başta sorun yok gibi anlaşılmasına rağmen sert tarizli bir cümledir.
5 - Paragraf sorularında cevaba ulaşmak için seçenekten gitmek gibi bir teknik bulunmaz. Paragraf sorularında, paragrafın cümle cümle anlaşılması doğru yanıtın da yarı yarıya bulunmuş olması anlamına gelir.
6 - Paragraf sorularını sınavda en sona bırakmak öğrenci de zaman kaygısına neden olabileceği için yanlış bir seçimdir. Öğrenciler denemelerde dersin kendi içindeki sıralamasını deneyerek ve yanılarak kendisi belirlemelidir.
7 - Paragraf sorularında iki seçenek arasında kalındığı zaman “bunu anlatmak isteseydi böyle mi anlatırdı” diye sorulması ve sonradan tekrar paragrafa göz atılması doğru cevabın bulunmasına yardımcı olabilir.
8 - Anlam sorularındaki her sözcüğün paragrafın bütünüyle örtüşmesi gerekir. Paragraf sorularında ana düşünceyi bulma konusunda beceriye ulaşmak önemlidir. Öyle ki ana düşünceyi bulmadan yapı sorularıyla uğraşmak hata olarak görülür.
YKS’ye Odaklanmada Sorun Yaşayan Öğrencilerin Ortak Noktaları
İnternet ve sosyal medya bağımlılığı, geç saatlerde uyumak ya da az uyumak, hedef belirlememiş olmak, çalışma planının yapılmaması, çalışsam da yapamam gibi olumsuz düşünce kalıpları, sosyal hayatta ve arkadaşlarla fazla vakit geçirmek, arkadaşların tekliflerine hayır diyememek ve aile içi huzursuzluk YKS’ye odaklanmada sorun yaşayan öğrencilerin ortak noktalarıdır.
Yeni Nesil Soru Tarzı Ne Demek?
YKS sınavı artık yeni nesil soru tarzında hazırlanıyor. Peki yeni nesil soru tarzı ne demek? Yeni nesil sorular bilgiyi anlamaya, yorumlamaya, muhakeme etmeye dayalı olarak ve gerçek yaşamla bağlantılı bir biçimde hazırlanmaktadır.
Yeni nesil sorular bu anlamda sadece sözel sorulara değil matematik gibi sayısal derslere de yeni bir format kazandırmaktadır. YKS'ye çalışırken sadece temel matematiği öğrenmiş olmak ve geçmiş yıllarda YKS’de çıkan matematik sorularını çözmek yeni nesil soruları çözmek için yeterli değildir.
Geçmiş yıllarda YKS soruları direkt olarak çözüm odaklıydı. Sayısal veriler soruda verilmekte ve öğrenciler bu sayısal verilere uygun işleme uyguladıktan sonra soruları çözebilmekteydi.
Peki Yeni nesil soru tarzında matematik soruları ne şekildedir? Yeni nesil soru tarzı matematik sorularında öğrencilerin sorulara yaklaşırken gerçek yaşamla ilişkilendirmesi, gerçek yaşamla ilişkilendirerek düşünmeleri ve bu bakış açısı ile soruları çözmeleri istenmektedir. Yeni nesil soru tarzı matematik sorularında sorular sadece sayısal verilerden değil gerçek yaşamla ilişkilendirilerek öykücü bir anlatım tarzı ile öğrencilerin de karşısına çıkabilmektedir.
Yeni nesil soru tarzı matematik soruları bu anlamda yeni bir yaklaşımı da zorunlu kılmaktadır. Sınav Eğitim Kurumlarında öğrencilere matematiğe yeni bir bakış açısı kazandırılarak yeni neslin matematik derslerine adapte olmaları ve yeni nesil Matematik sorularını daha kolay çözmeleri anlamında çalışmalar yürütülmektedir.
Sınav Eğitim Kurumlarında öğrencilerin yeni nesil matematik sorularını okuma, anlama, mahkeme etme ve çözüm yollarına en kısa sürede ulaşma yetenekleri geliştirilir ve öğrencilerin sınavlara eksiksiz olarak hazırlanmaları sağlanır.
Sınav Eğitim Kurumlarının alanında uzman kadrosu, yoğun akademik programları düzenli yapılan sınavları ile öğrencilerin üniversite sınavlarında başarıda en üst seviyeye ulaşmaları hedeflenir. Böylece öğrenciler YKS’de çıkabilecek tüm sorulara karşı en iyi şekilde hazırlanırlar. Konu anlatımı ile tüm konu eksikleri tam öğrenme metoduna göre tamamlanır. Sınav ve ödev geri besleme zinciri ile öğrencilerin YKS sınavında alabileceği en yüksek puanı hedeflemeleri ve ulaşmaları sağlanır. Sınav Eğitim Kurumlarının uzman ve alanında profesyonel rehberlik ve mentör öğretmenlik kadrosu sayesinde öğrenciler planlı ve yoğun bir sınav programı içine girerler. Bu program dahilinde öğrenciler zamanı etkin kullanma, sınav stratejileri ve soru çözümünde hızlı olma gibi alanlarda uzmanlaşırlar.
Türkiye’nin en donanımlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik kadrolarını oluşturan Sınav Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik - PDR servisi, akademik takipte her zaman öğrencinin yanında olmaya devam etmektedir.
Alanında profesyonel Rehber Öğretmenlerimizin bulunduğu Sınav Eğitim Kurumlarınıda, Sınav Kurs Merkezlerinde, Sınav Anadolu ve ve Fen Liselerinde öğrencilerimizin akademik, duygusal ve sosyal gelişimlerini takip edecek mentör ve rehber öğretmenlerimizle beraber donanımlı bir şekilde yetiştirilmektedir.
Size en yakın Sınav Eğitim Kurumlarını, Sınav Liseleri, Sınav Kurs, Sınav Anadolu ve ve Fen Liseleri fiyat ile ilgili tüm bilgileri öğrenmek için Sınav Koleji Ankara Genel Merkez 0312 285 99 77 numaralı telefonumuzdan bizleri arayabilirsiniz. Sınav Kolejinin resmi internet adresi ile size en yakın Sınav Koleji için
https://sinav.com.tr adresinden bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.