ÖN KAYIT
SIKÇA SORULAN SORULAR

Sınav Koleji Kodlama eğitimi süreçlerinde öğrencilerin karşılaştıkları problemlere çözüm üretebildikleri ve bu adımları halinde ifade edebildikleri görülür. Öğrenciler yaptıkları hataları kısa sürede ve etkin şekilde çözebilirler ve sürecin analizini yaparak kolay bir şekilde sonuçlara ulaşabilirler. En iyi ilkokul,en iyi özel okul ve en başarılı okul olan Sınav Koleji Kodlama eğitimi süreçlerinde öğrenciler soyut olan kodlama kavramlarını, somut çıktılar haline getirirler, 3 boyutlu düşünebilirler, donanımsal ekipmanlarla yaratıcılıklarını ortaya koyarlar ve yeteneklerine uygun ürünler ortaya çıkarabilirler. Yaşıtlarından her zaman daha meraklı, daha istekli ve üst düzey performans gösteren Sınav Koleji Öğrencileri, Dünya problemlerine yaşıtlarından daha duyarlıdırlar ve problemlere efektif çözüm arayışındadırlar. Bu özellikleri ile Sınav Koleji en başarılı okullar arasında ve en kaliteli eğitim veren okullar arasında ilk sıradaki yerini kaybetmez.
 

Sınav Kolejinde Kodlama Robotik dersi ilkokuldan itibaren tematik yaklaşım odaklıdır. Tematik öğrenme modeli, çocuklarda, araştırmacı ve bilimsel  düşünceyi davranışa dönüştürme yolunda önemli bir rol oynar. Ders sırasında seçilen temalar çerçevesinde farklı disiplinler bir araya getirilir ve  ilişkilendirilerek kavramların bir bütün içinde ele alınması sağlanır.
 

Sınav Koleji Kodlama dersinde İlkokul düzeyinde kodlama eğitimini daha zevkli hale getirmek için ve oyun tabanlı bir öğretim sağlanması amacıyla blok tabanlı program kullanılır. Blok tabanlı programlar ile kodlama eğitimi oyunlaştırılır. Blok tabanlı programlar yapılan değişimlerin ekranda görünmesi ile ilgi çekici hale getirilmesi nedeniyle tercih edilmektedir. Blok tabanlı programlar ile yapılan kodlama öğretiminde soyut yapılı kavramlar, somut hale dönüştürülür ve bu sayede öğrencilerin eğlenceli ve kolay bir biçimde öğrenmeleri sağlanır. 
 

Sınav Koleji Kodlama Dersinde Bilgisayar laboratuvarında işlenen kodlama eğitiminde;bilgisayar bilimleri temel kavramları, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı, dijital vatandaşlık, algoritma geliştirme, dijital oyun tasarımı, bilgisayar okur-yazarlığı, internet güvenliği, programlama ve 3D tasarım programları ile ilgili çalışmalar verilir.

Robotik çalışmaları ile öğrencilerimizin teknoloji kullanımı, tasarım, matematiksel işlemler ve fen bilimleri konularında beceri kazanmaları amaçlanır. Robotik uygulamalar öğrenmeyi kolaylaştırır ve öğrenci performansını artırır. Kodlama-robotik atölyelerinde öğrencilerimize temel elektronik eğitimi, elektronik simülasyon çalışmaları,robotik kitler ve robotik-kodlama eğitimi verilmektedir.
 

Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerimiz TOEFL, Cambridge PET, IELTS sınavlarına etkin bir şekilde hazırlanırlar. Kullanılan materyaller  öğrencilerin bireysel gereksinimlerine göre uyarlanmıştır. Materyaller dile ve kültüre özgüdür.  
 

Sınav Okulları  yabancı dil öğretimini daha etkin hale getirmek için tüm dünyada geçerliliği olan Çift Diploma uygulamasına, Oxford  Uluslararası Müfredatı(OIC-Oxford International Curriculum) ile devam etmektedir. Oxford İngilizce dersinin yanında seçmeli  (Global Skills Projects (Küresel Beceriler) ve Wellbeing (İyi Olma Hali- Farkındalık) derslerin kazanımları da İngilizce’ye entegre edilerek işlenecektir. Öğrencilerimiz her öğretim yılının sonunda sınava girecek ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını alırlar.
 
Öğretme ve öğrenme yaklaşımları yenilikçi ve geliştirici anlayışa sahip Oxford Uluslararası Müfredatı; Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilmiştir. Müfredatın oluşturulma sebebi uluslararası ölçütlere ve esneklik özelliğine sahip tek program olmasının yanı sıra İngilizcenin yaygın ve ikinci dil olarak kullanıldığı ülkelerde akademik anlamda bir yeni bir bakış açısı kazandırmaktır.

Sınav Koleji, güçlü akademik geçmişi, etkin öğretim teknikleri ve ulusal programımıza uyumlu özellikleriyle ile Oxford Uluslararası Müfredatı (OIC-Oxford International Curriculum) tercih etmektedir. İlkokuldan lise sona kadar eğitim hayatı sürdüren Sınav Kolej öğrencileri, “Dünya Vatandaşı” olma yolunda güçlü akademik geçmişe sahip Oxford Uluslararası Müfredatı (OIC-Oxford International Curriculum) ile vizyonlarına güç katmaya devam ederler.
 

Kodlama Eğitimi, öğrencilerin algoritmik-bilişimsel düşünme becerileri geliştirmelerini sağlayan bir disiplindir. En iyi okul ve en iyi özel okul olan Sınav Koleji Kodlama Dersinde öğrenciler bilgi ve iletişim teknolojilerini aktif olarak kullanırlar, algoritmik-bilişimsel düşünme becerilerini geliştirirler, bilişimsel araçların yazarı olmalarını sağlayan eğitimler alırlar, ürettikleri fikirlerini teknolojiyi kullanarak hayata geçirebilirler ve üretken bireyler olarak yetişirler. En iyi özel okul olan Sınav Kolejinde Kodlama Eğitimi ile öğrencilerimizin özgün fikirler üretebilen ve fikirlerini teknolojiyi kullanarak hayata geçirebilen bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz.

Sınav nadolu ve Fen Liseleri olarak ülkemizi küresel ölçekte temsil edebilen ve teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını yetiştirmekteyiz. En iyi liseler, en iyi özel liseler ve en iyi okullar arasında en başarılı geçmişe sahip Sınav Eğitim Kurumları Anadolu ve Fen Liselerinde öğrencilerimizin, yetenekleri doğrultusunda yalnızca teknolojinin tüketicisi değil teknolojinin yaratıcıları olmalarını da sağlamaktayız. Tüm kurumlarımızda öğrencilerimizi akademik bakımdan güçlü, araştırmacı, yenilikçi, üretken bireyler olarak yetiştirmekteyiz.
 
Öğrencilerine 21. yüzyıl becerilerini edindirmeyi kendine amaç edinmiş Sınav Eğitim Kurumları, Kodlama-Robotik dersleri ile sadece mühendis adayları yetiştirmeyi değil aynı zamanda C-level yöneticiler, teknoloji okur-yazarı hekimler,  bilişim hukukçuları yetiştirmeyi gaye edinmiştir.  Robotik, yapay zeka ile biyo, nano ve uzay teknolojisi alanlarında yaşanan gelişmeler, 3D (üç boyutlu) yazıcılar ile birlikte belirli bir ekonomik değere sahip canlı-cansız her nesnenin internet bağlantılarıyla diğer nesnelerle iletişime ve etkileşime geçebileceği akıllı üretim dönemi olarak tanımlanan Endüstri 4.0 çağında hedefimiz çağımızın gerektirdiğinden fazlasına sahip çok yönlü bireyler yetiştirmektir. 
 
Ayrıntılar İçin Tıklayınız : Sınav Anadolu ve Fen Liseleri Robotik Kodlama

Sınav Ortaokulunda  kodlama-robotik eğitimi ile öğrencilere algoritma, analitik düşünme,yansıtıcılık, yaratıcılık, kural öğrenme ve uzamsal düşünme biçimleri kazandırılır.  Sınav Koleji Ortaokulunda kodlama-robotik eğitimleri ile öğrenciler, matematiksel ve kompütasyonel becerilerini geliştirirler, problem çözme stratejilerini geliştirirler, proje  tasarlamayı  öğrenirler. Öğrenciler kodlama yaparken aynı zamanda fikirler arasında bağlantılar kurmayı da öğrenmektedirler. En başarılı okul olan Sınav Kolejlerinde öğrenciler gerçek dünya problemlerini sorgular. Problem çözme, bilişimsel, üretken düşünme becerileri ve yaratıcılıkları gelişir.
 
Ayrıntılar İçin Tıklayınız : Sınav Ortaokulları Robotik Kodlama Eğitimi

Sınav Ortaokullarında robotik atölyelerinde öğrenciler ekip çalışması içinde eğlenceli ve etkili bir öğrenme gerçekleştirirler. Robotik atölyelerinde öğrencilerimiz ;Arduino ile Akıllı Cihaz Tasarımı,Temel Elektronik, Robotik Kit, Elektronik Simülasyon çalışmaları, Nesnelerin İnterneti ile çeşitli araçlar kullanarak aktif bir çalışma içinde bulunurlar.